Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 785.103 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:46 ® sus1
-
Tady máš přímej kontakt.Jestli je milej??
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:45 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> já bych řekl, že toho woblera taháš až moc razantně
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:40 ® Libor
-
Co rozvířilo tu vodu?
- štika
- vodák podseklý za patu?
- okoun
- čerpadlo
(v plném rozlišení to vypadá celkem dobře)
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:28 ® sus1
-
Libor> Musíš bejt ale málo,tak něco jedný prom.
reagovatAbych pravdu řek,některý se tam na mě dívali jedovatě,že je fotim.??!!!
- Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:26 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Ahoj, je otázka za kolik.............
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:24 ® Libor reakce na …
-
sus1> černej rámeček by ji slušel, líbí se mi víc než ty předchozí. Zkusím to taky, naleju se a třeba fotky budou leší, díky za prozrazení Know-how…
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:20 ® sus1
-
Škoda toho počasí,bylo by vidět líp, je tam toho ke kouní dost,pěkná lokalita.
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:18 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Kdybych na ni zavolal??Tak by asi omdlela(chlast)
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:17 ® osprey
-
Libor: U toho suse je zaostřeno na dobré místo, je tam pohyb, líbí se mi i ta červená rukavice ve zlatém řezu. Prostě když si představím, že bych chtěl tohle téma blejsknout, tak mám pocit, že takto bych byl spokojen. Otázkou je ještě technická kvalita. Ale jinak jo.
Jo – upaluj honem na Digineff, kanóni vypustili do světa D-jedničku Mark IV. Jestli se ti líbil 7D, já bych chtěl jednou mít toto.
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:14 ® Libor
-
sus1> měl jsi na ní zavolat, nebo zařvat zloděj! , oční kontakt je na fotce atraktivní
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:12 ® Libor
-
regulus> pár postřehů jsi měl dobrejch, nezastrkuj růžky
reagovat, uvažuješ podobně jako já, nic však není tak jednoduchý a místo mrtvoly ryby postačí cokoliv podobnýho, já dělal pokusy na kusu dřeva. Světlo je potvora, poznal jsem to u focení hub, ty se nehýbou a přesto jsem měl velké problémy. To co psal Osprey platí rovněž.
- Čtvrtek 22. října 2009 ve 21:10 ® sus1
-
Libor> A mě se nejvíc líbí ta policajtka.Tak.
reagovatMusel jsem dost zoomovat,stál sem od nich daleko a počasí??hrozný?!!
- Čtvrtek 22. října 2009 ve 20:55 ® regulus reakce na …
-
osprey> souhlasím nechám toho
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 20:49 ® Libor
-
Mě se nelíbí ani jedna, nic v tom nevidím, jen obyčejný cvaknutí. Od Suse se mi hodně líbila ta z výlovu jak jsou rybáři u kádě a je vidět rybník.
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 20:48 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> fajn................příjemně se na to kouká
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 20:41 ® Jak.novi reakce na …
-
sus1> Tak ta se ti povedla
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 ve 20:20 ® -zruseno reakce na …
-
sus1> Já tomu sice nerozumim, ale taky se mi líbí
reagovat.
- Čtvrtek 22. října 2009 ve 20:09 ® sus1
-
osprey> Mě se taky líbí,proto sem ji sem dal.
reagovatJeště mam jednu.
- Čtvrtek 22. října 2009 v 18:49 ® osprey
-
sus1: Budeš se divit, ale tahle fotka se mi líbí. V mnoha ohledech.
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 v 18:48 ® osprey
-
regulus: Trénovat to můžou klidně třeba na kytkách. Zabít rybu kvůli focení je blbost – to už je lepší fotograficky se vyřádit s rybou, kterou jsem zabil kvůli jídlu, což je jediný racionální důvod k zabití ryby (ještě může být nějaká pobitá, potrhaná apod.).
Ale necháme toho. My dva děláme věci každý po svém.
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 v 15:18 ® sus1
- reagovat
- Čtvrtek 22. října 2009 v 15:18 ® sus1
-
http://sus1.rajce.idnes.cz/…_22.10.2009/#…
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 v 1:41 ® regulus
-
osprey> a já si zase myslím, že jim to ty ruce a prsty zbytečně ještě víc kazí, kompakt zaostří na ruku nikoliv na rybu, zaostří sám, automaticky, nenechá si do toho moc kecat.
Evidentně myslíme každej něco jinýho, v prvé řadě musí umět technicky ukočírovat foťák (podle těch fotek mi připadne, že s tím mají kapinku problémy), taky jsem nemyslel 7 cm červenky nebo pidiokyše co má Padák v ruce na svý fotce, ale něco dejme tomu 20 cm, třeba cejn to je fuk. Taky jsem nemyslel chytit rybu a pak vyrábět hnízdo, ale naopak nachystat hnízdo, chytat u hnízda (proto jsem psal, že nevím jak to tam vypadá, všude to samozřejmě nejde). No a poslední fáze je ta, že nebudou trénovat chytání, ale focení, takže se naskýtá několik možností. Ryba bude jakž takž spolupracovat, tak nablikám několik fotek, pustím, zkusím s další. Ryba absolutně nespolupracuje a tudíž dostane z výzkumných důvodů elegantně po palici aby to nebylo vidět, je odsouzena jako nástraha na později, včil je to fotografickej objekt co krásně spolupracuje (pro ortodoxní C&R – lze si rybu vyřezat z borové kůry). Domnívám se, že tady nikdo nebude řešit, že ryba dostala za uši v souvislosti s fotkou. No a až zkrotí ten foťák a začnou mít alespoň kapinku představu jak tu rybu položit, aby to trošinku vypadalo, pak můžou laborovat ve smyslu chytil jsem rybu a chci si ji pěkně vyfotit.K té poněkud zdánlivě brutálnější variantě – zařve jedna malá ryba, to je fakt, ale mě to připadne furt lepší než muchlat desítky jiných při učení se focení v ruce. Neskrývám, že nejsem nadšenej z toho, že se často fotí každá čudla, ale to je konec konců věcí každého co si fotí a co chce vystavit na net.
Je to vše pouze můj názor, souhlasit nemusíte.
reagovat)
- Čtvrtek 22. října 2009 v 0:50 ® -zruseno reakce na …
-
osprey> děkuju, nějak to zkusim oříznout, výsledek jsem vložím
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 v 0:27 ® osprey
-
padák: Pokus dobrým směrem. Co napsal Libor, ale platí.
Schválně si ji zkus ořezat a uvidíš, co to udělá – proužek nahoře a proužek vzadu.Potřebuješ jen tolik okolí, aby ryba vynikla, ne víc.
reagovat - Čtvrtek 22. října 2009 v 0:24 ® osprey
-
regulus: Sleduju tím to, že v té ruce je to zdaleka nejjednodušší a nejmíň té rybě ublížíš. Když ji chce naaranžovat, musí jí vzít, někam položit, malé ryby se strašně mrskají, takže ji bude muset sbírat a vracet na to místo. Často ani není žádné zajímavé místo, kam bys ji kvůli fotce položil.
Naaranžovat pěknou fotku živé ryby je dost těžké, daleko těžší než fotit v ruce nebo i ve vodě, když máš dobrý foťák. K tomu se budou muset dopracovat. Zatím mají dost co dělat, aby vyfotili tu rybu v ruce. Proto se ptám, jestli jsi zkoušel to, co jim radíš.
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 21:39 ® Libor
-
padák> dobrý, trošku bych ořízl, okolí je moc tmavé-typická situace hodně světlé ryby na tmavém pozadí. Tlamka je moc od krve, není to moc hezký. Ryba je špinavá od smetí, což by být neměla – je jedno že ji pak zabiješ a sníš(třeba ne..) ale ulovená ryba na fotce by být špinavá neměla.
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 21:37 ® skwor
-
Libor> Mám podobnou, asi i ze stejné vody
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 21:35 ® regulus
-
Libor> to už není pidiryba, možná má i 20 cm.
reagovat)
- Středa 21. října 2009 ve 21:33 ® regulus
-
Miro zkoušel, vím že to není nic moc (nevím co s tím sleduješ), jenže kluci jsou mladí mrštnější a možná i šikovnější než my. Důvod proč jsem to napsal, je jedinej, není horší fotka malé ryby než v ruce, alespoň podle mýho názoru. Pár takovejch jsem sice kdysi vyfotil, ale když jsem doma na komplu uviděl …
reagovat
Vím su exot, nefotím se s rybama, nemám žádnou fotku kde bych majestátně v předpažení svíral svůj úlovek snaže se světu sdělit, cože jsem to chytil. Ale toho si nevšímejte, su divnej …