Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 785.061 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 21. října 2009 ve 21:31 ® Libor
-
to je ta jedna co mám focenou v ruce.
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 21:31 ® -zruseno reakce na …
-
Libor> co myslíš o tomhle?
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 21:22 ® Libor
-
Ono to aranžování je na pikaču taky, chce to cvik, rychlost, připravenost a trochu znalost o světle a hlavně být smířenej že ti ryba často pláchne než stačíš něco připravit nebo zmačknout spoušť, nebo že ji musíš pustit protože nechceš aby byla venku dlouho. V neposlední řadě taky okolí a charakter vody, dost ryb jsem focením netrápil protože to prostě nešlo. Je to řehole a trpěj tím zase jenom ty ryby.. . Prostě se hlavně nehnat do fotky za každou cenu. Dnes už třeba vím kdy,kde a jak má fotit cenu a kdy ne (světlo, místo, podmínky). V ruce ryby nefotím vůbec, mám tak snad jednu fotku. Osprey to dělá dobře, jako dokumentační a do článků je to moc fajn.
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 20:39 ® osprey
-
regulus: Zkoušel jsi to, co jim radíš?
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 20:27 ® Tycoon
-
Co říkáte na ty líny?Dík za odpovědi.
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 20:16 ® regulus
-
Jak.novi> padák> kluci, né že bych byl nějakej zrovna přivrženec focení každé čudle, ale to sem tak trochu nepatří. Chápu, že se učíte a HLAVNĚ CHCETE !!! To je naprosto v pořádku. V tomto případě jsou ty pidiryby dost možná docela dobrá volba, není asi takovej problém si chytit jinou když jedna při pózování vezme roha. prohlídněte si Liborovy webový stránky, fotky ryb jak to aranžuje, ne to kopírovat, ale brát to jako nějaký takový vodítko, jak by to asi mohlo vypadat, nevím jak to tam u vás u vody vypadá, taky nevím jestli u toho chytání pochodujete nebo se více méně motáte kolem jednoho místa, ale zkuste si vyrobit nějakou vkusnou „podložku“ pod rybu, múže to být co já vím, kus mechu, nějaká zelenina ve vodě nebo na břehu, možná se tam bude flákat kus vyhlodané klády … možností je halda. To je ve vašem případě jeden z prvních krůčků kupředu, fotka pidiriby v ruce je na pikaču, alespoň dle mýho.
EDIT
reagovat
Ještě sem zapomněl na Sandera, ten to taky umí naaranžírovat, to bych to chytil.)
- Středa 21. října 2009 ve 20:14 ® osprey
-
A nakonec ještě tohle.
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 20:14 ® osprey
-
A ještě…
reagovat - Středa 21. října 2009 ve 20:13 ® osprey reakce na …
-
padák> Ono není moc za co.
Došel jsem pro pár fotek. Schválně jsem vzal staré (rok 2006 – to jsem fotil na digi druhým rokem) a jsou pořízené kompaktem, což dovoluje srovnání s většinou zdejších fotek, bo zrcadlovku moc lidí nemá.
Nemyslím, si, že jsou to FOTKY, protože výtvarnou stránku to vesměs postrádá, prostě jsou to normálně vyfocené ryby.
Navíc jsem je neupravoval a nechal automatiku, ať si je přepočítá jak chce.
reagovat - Středa 21. října 2009 v 19:47 ® -zruseno reakce na …
-
osprey> díky
reagovat - Středa 21. října 2009 v 19:45 ® osprey reakce na …
-
padák: Ryba naprosto neatraktivně umístěna (vážně je naní nejzajímavější to břicho?), ostřeno na ruku za rybou, spousta zbytečného místa kolem.
reagovat - Středa 21. října 2009 v 19:40 ® -zruseno
-
Tady je fotka okouna také drženého v ruce, co říkáte na ní? Díky za odpovědi.
reagovat - Středa 21. října 2009 v 19:06 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> Neomlouvej se pro drsnou upřímnost. Kritiku, která mi pomůže mám rád.
reagovat - Středa 21. října 2009 v 18:57 ® osprey reakce na …
-
Jak.novi> Ten obrázek je totálně nedomyšlený. Ryba se tam v podstatě nevejde, horizont je nakřivo, o zaostření už ti tu psali, pozadí jsi snad ani neřešil. Navíc snímku dominuje dík perspektivě tvoje zápěstí (jde držet rybu jinak).
Pro tento druh snímků se používá výraz „výcvak“.
Promiň mi drsnou upřímnost, ale těžko se o tom dá říct něco pozitivního. Na druhou stranu – pokud se budeš jen trochu snažit, musí to dopadnout líp.
reagovat - Středa 21. října 2009 v 17:54 ® sus1 reakce na …
-
regulus> A u nás je fšecko CHINA.
reagovat - Středa 21. října 2009 v 17:50 ® Jak.novi reakce na …
-
regulus> díky!
reagovat - Středa 21. října 2009 v 17:38 ® regulus reakce na …
-
Jak.novi> Ještě jedna věc, pokud teda přes brejle dobře vidím, tak máš nejlíp zaostřenou ruku, teda palec, ale měla to asi být ryba coby fotografovaný objekt, protože to je focený kompaktem, tak si to automatka udělala po svým. Nevím jestli by to zrovna u týhle fotky pomohlo, ale zkus si nastavit středový ostření, hlavu ryby do prostřed hledáčku, namáčkni spoušť, posuň jak to chceš mít vyfocený a domáčkni.
reagovat - Středa 21. října 2009 v 17:30 ® regulus reakce na …
-
sus1> v Japonsku je všecko FUJI
reagovat)
- Středa 21. října 2009 v 17:02 ® MP-E65mm reakce na …
-
Jak.novi>
reagovat - Středa 21. října 2009 v 16:50 ® Jak.novi reakce na …
-
MP-E65mm> díky
reagovat - Středa 21. října 2009 v 16:44 ® MP-E65mm reakce na …
-
Jak.novi> zelená rybám sluší tak zkus příště lip pořešit to pozadí a teď nemyslím aby bylo nějaké rozmázlé (jednolité) ale barvu, takhle to hrozně bije do očí, ten roh zelený + stromy odrážející ve vodě. To mě na ty fotce vadí asi nejvíc.
Samozřejmě je to dost natěsno..............useklej wocas
reagovat - Středa 21. října 2009 v 16:43 ® sus1
-
MP-E65mm>
reagovatJe to těžký,mě se líbí tohle,tamtomu zase toto,…
- Středa 21. října 2009 v 16:37 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> no tak dobře..........radíme
reagovat - Středa 21. října 2009 v 16:30 ® Jak.novi
-
Co říkáte na tuto fotku ?
reagovat - Středa 21. října 2009 v 16:28 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> A jmenuje se to Fotografování – Poradna,takže radíte.
reagovat - Středa 21. října 2009 v 16:26 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> v pořádku , je to tvůj názor
reagovat - Středa 21. října 2009 v 16:25 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Fujina dělá obstojně compakty.
reagovat - Středa 21. října 2009 v 16:24 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Třeba FZ50
reagovat - Středa 21. října 2009 v 15:48 ® MP-E65mm
-
sus1> neradíme, pouze konstatujem, že s těch třech o kterých uvažuje je vlastně jedno který koupí. Já osobně si myslím, že je jedno jaký kompakt si člověk koupí protože ve finále zjistíš že jediná limitující věc je objektiv používaný na kompaktech.....tedy když nebudu brát zřetel velikost čipu resp. rozlišení
reagovatsamozřejmě když si bude vybírat mezi značkami jako je panasonic, sony, canon, nikon. u zbytku bych asi pochyboval, jako olympus , casio a ostatní jebky to bych domu nechtěl ani za mák.......(at se to líbí či nelíbí komukoliv já si za tím stojím)
- Středa 21. října 2009 v 15:45 ® osprey
-
sus1: Např.? (lepší než FZ 28)
reagovat