Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 782.498 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:58 ® Prutos reakce na …
-
osprey> moc pěkný, macro fotky mám moc rád, hmyzáků obzvlášť
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:56 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Jsem rád, že jsi dojel v pořádku, přece jen, byl to dneska záhul – k nám, celý ten program a zase domů.
Hlavně nikomu neříkej, kde je ta voda, co si v ní okouni lezou po hlavách
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:54 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> fotky samozřejmě pěkný...............ten pstroužek je vymazlenej
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:54 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Spíš jsem magor… Jsem hlavně zvědavej, jak rychle to zničím – jsem totiž dost zkaženej z toho 1DIIN, kde prostě vím, že nějaké cáknutí vody nemusím řešit a tak se s tím nepářu, tady by ale to mohlo dopadnout hůře
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:54 ® Libor reakce na …
-
osprey> pěkně jste si zafotili, taky bych se asi vyřádil. Jen zařizuj, zařizuj. Já už jsem zařídil dvě desítky slidery.
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:52 ® MP-E65mm
-
osprey> už jsem dorazil, ještě jednou Ti děkuji za velmi vydařený den, nemělo to chybu. Spousta hmyzu, pěkný místa, nadherný ryby a v neposlední řadě výborný oběd
Rozhodně ta cesta za to stála.
Pokusím se vložit ještě dnes nějaký fotky.
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:52 ® Libor reakce na …
-
tomashr> ty si rychlík, gratuluju k novýmu foťáku
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:51 ® osprey
-
Libor: To si piš. Krom oběda celý den na nohou. A to předpokládám, že Míra bude mít i lepší, já jsem si na tu 100/2.8 Macro pořád ještě zvykal, ale je to špatný, budu muset nějak zařídit, aby se mi vyloupla ve skříni…
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:48 ® tomashr
-
Jinak na http://blog.fotozona.cz/ jsem napsal pár slov k minulému víkendu, ještě jednou poděkování ospreyovi
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:45 ® Libor reakce na …
-
osprey> paráda se vším všudy!
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:26 ® osprey
-
Na ryby taky došlo, ale vzhledem k nedostatku správných povolenek jsem to musel odchytat sám… Ale když uvážíme, jak tam ty potvory stály nahusto, nebyl to nejmenší problém
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:23 ® osprey
-
Nejvíc asi frčeli bezobratlovci…
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 23:22 ® osprey reakce na …
-
Tak mám za sebou nádherný fotografický den. Stavil se tu kolega Míra (MP-E65mm) a profotili jsme se od svítání k soumraku. Vzali jsme to útokem od masožravých kytek přes letovky vážek až po ryby a sem tam se něco i povedlo.
Narvu sem pár ukázek, ať z toho taky něco máte.
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 20:38 ® Raf reakce na …
-
Beer.Beda> Neni. Ale jeden z těch strejdů ho skutečně matně připomíná
tomashr> Jak říkáš. Bude to takový mix. Viděl bych v tom hlavně ten humor, který vychází právě proto, že ty situace situace se klidně stát mohly.
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 13:45 ® tomashr reakce na …
-
Raf> Na téhle sérii fotek (byla k vidění na více místech a řekl bych, že dokonce i obsáhlejší) je podle mě docela škoda, že míchá dohromady opravdu reálné fotky z praxe fotografů, které jsou často i docela poučné s snímky pořízenými spíš cíleně pro pobavení či dokonce vyloženými fake (je tam hezkých pár fotomontáží). Docela by možná stálo za to z toho vytahat ty reálné snímky a trochu okomentovat, dost lidí by bylo možná překvapeno. Ale pro pobavení doporučuji i takto…
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 13:26 ® Beer.Beda reakce na …
-
Raf> není tam na jedné z fotek i Rudolf Hrušínský.
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 13:08 ® Raf
-
Focení je super, ale co teprve když někdo začne fotit fotografy! http://www.splachovac.cz/…tografu.html
reagovat - Čtvrtek 27. srpna 2009 v 0:16 ® regulus reakce na …
-
tomashr> jo máš recht, asi to nemá cenu komentovat,:))) vono nás to stejně nemine.
reagovat
Jen s tou vojenskou technologií, spousta věcí byla původně určena pro armádu a pak byla uvolněna pro civilní použití (např mobilní telefony). Myslel jsem to tak, že je dost možný, že už je vymyšlem snímací čip s mnohonásobně lepšími parametry, už je to třeba úplně jiná technologie a postupem času přeskočí z té vojenské do komerční sféry. - Středa 26. srpna 2009 ve 22:03 ® kkarlosss reakce na …
-
Pěkný a fotka taky líbí dost:) Já to nikdy fotit nestíhám
reagovat - Středa 26. srpna 2009 v 19:57 ® Libor
-
petrcech> vždyť píšu níže že se mrskla a uplavala, tam kde je focena je 0,5m hloubka, takže se nemá kde vyválet. Jak ji chytnu nikde ji nevalim, foták nevyndavam, jsem připraven, jinak to nejde. A nemyslete si že je stihnu vyfotit všechny, dost ryb mi uplavalo před zmačknutim.
reagovat - Středa 26. srpna 2009 v 19:44 ® petrcech
-
Libor> Štika nádherná, ale mě by stějně jako Alova zajímalo, že tam tak dlouho pozuje. Je to možná tím že chytám až moc živí ryby. Díky
reagovat - Středa 26. srpna 2009 v 18:02 ® -zruseno reakce na …
-
Libor> Krásná štika!
reagovat - Středa 26. srpna 2009 v 11:09 ® Libor
-
na dnešní štikenzí jsem si ještě při zdolávání vystlal kámen lakušníkem, současně s cvkanutím se štika mrskla a byla fuč. Má mírně rozmazanou hlavu, což mě docela mrzí, tak zas příště..
reagovat - Středa 26. srpna 2009 v 9:39 ® tomashr reakce na …
-
regulus> Svého času utekly nějaké fotky z továrny DALSA, která dělá třeba některé čipy pro středoformátové digistěny. Byl tam k vidění i nějaký šílený čip, o kterém je na místě podezření, že byl pro špionážní satelit řady KH – rozlišení radši neodhadovat, nicméně to vypadalo poměrně na klasiku, jen holt v rozměrech, které by pro civilní použití nikdo nezaplatil, takže rozdíl mezi armádou a civily byl spíš v penězích…
Jinak k tomu míchaní technologií a oborů – podle mě ale je chybou tohle komentovat „jen tak mimochodem“, patrně jde naopak o hlavní podstatu věci. Technologie opravdu konvergují a prolínají se, jestliže před deseti lety byla jasně odlišená třeba role fotoaparátu a videokamery, tak dnes už to ani náhodou tak přímočaré není. Zrovna tak prezentace – opět před deseti lety pro kvalitní prezentaci fotky jiná možnost než papír nebyla, zobrazení na tehdejší televizi bylo spíš úsměvné a kvalitou až trapné, dnes už to až tak jednoznačné není.
reagovat - Středa 26. srpna 2009 v 0:32 ® regulus
-
tomashr> vono se to tak trochu začíná všecko míchat dohromady, prezentace, videokonference, IP telefonie, není to vyloženě komunikační ani spotřební záležitost, nicméně byla to jen řeč tak mimochodem, když už jsme se těch technologií dotkli.
reagovat
Jinak máš asi pravdu, že se to trochu zklidňuje, dosáhlo se slušný kvality digitální fotografie na úrovni docela levnejch (myslím v porovnání s nějakými profi přístroji) foťáků a megapixely taky nelze hnát nahoru do nekonečna, myslím, že se asi narazilo na hranici současné technologie, pochopitelně vojenský průmysl už má patrně něco mnohem lepšího co se po nějakým čase dostane do spotřební varianty, konec konců jak vždy. Nemá cenu nad tím špekulovat, necháme se překvapit, pokud si naši dnešní debatu přečteme za 3 nebo 5 let, tak se nejspíš budeme lochčit. - Úterý 25. srpna 2009 ve 23:28 ® MP-E65mm
-
osprey> pěkný místečko, dnes jsem byl na sázavě a taky se mi tam moc líbilo
reagovatfotky taky nějaký snad budu mít.............
- Úterý 25. srpna 2009 ve 23:04 ® osprey
-
Vypadl jsem na chvilku z domu a mimo jiné (např. špinavé hadry) dovezl toto:
reagovat - Úterý 25. srpna 2009 v 16:59 ® MP-E65mm
-
Libor> pár fotek ryb mám na MRKu , ale jsou to jen takové výcvaky.
reagovat - Úterý 25. srpna 2009 v 15:13 ® tomashr
-
Libor> A ještě si přečti tohle: http://www.paladix.cz/…toknihu.html , podotýkám že výsledek toho, o čem se píše v článku, jsem viděl naživo.
reagovat - Úterý 25. srpna 2009 v 15:09 ® tomashr
-
Libor> To moje je www.blurb.com . Teď je ale nově k dispozici www.piklio.com – navzdory doméně to je česká služba, která je podle referencí docela dost kvalitní. Jinak ale kluci dělali i ty běžné „masovky“ z Fotostaru atd. a kvalita je taky celkem slušná, dnes už je fakt k dispozici výběr velmi slušný
reagovat