Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 782.370 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 23. srpna 2009 ve 21:08 ® sus1 reakce na …

Sander> Zkoušel sem oba,jak ten na oděv tak ten na tělo.Ten na tělo mě fuguje líp.:-)

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 21:06 ® sus1 reakce na …

Sander> No počasí teda včera???!!děsný.:-(( Ale ryb bylo asi dost,co?Vypadají pěkně.:-) Byl jsem k večeru na zmrzlině a vyfotil jsem tohle.:-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img9832.jpg
Neděle 23. srpna 2009 ve 21:03 ® Sander
Sander

sus1 > o tom vratiči jsem četl. Je s tím moc práce, tahle rostlina je hrozně drsná, ta snad nejde ani přetrhnout ve stonku. Repelent je jasná volba.

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 21:01 ® Sander
Sander

No a dnešní tloušťařina a rohlíkařina. Tam to u mě bylo co se fotek týče úplně nejvíc tragický.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9831.jpg
Neděle 23. srpna 2009 ve 21:00 ® Sander
Sander

Podoustve jsou na tom úseku vděčné fišky. Tahnou jak draci a berou poctivě.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9829.jpgfoto/forum/2009/th-img9830.jpg
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:59 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > já ho odflákl. Byl jsem promoklej až na kost, vyšel jsem si pěkně v košilce a venku se při dešti ochladilo na 14°C. Modlil jsem se za odjezd a teplý čaj :o)

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:58 ® sus1 reakce na …

Sander> No hlavně mě neřikej lépe proto,že má zrcadlo.Víš co řiká ZN.:-)

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:57 ® sus1 reakce na …

Sander> a proč ne?:-)

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:56 ® Sander
Sander

Dešťový prasečkin. Tomáš ho má nafoceného myslím o dost lépe.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9828.jpg
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:56 ® sus1 reakce na …

Sander> Někdo tady psal o nějak kytce,která roste u vody,rozmělnit v ruce a to prej na ně zabírá.:-)

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:55 ® Sander
Sander

Druhý den ráno ryby sice braly pěkné, ale ten lehčí přívalák mi úplně vyřadil ze hry :o) (Jedna ze dvou použitelných fotek)

reagovat
foto/forum/2009/th-img9827.jpg
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:54 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > já su kompaktovský a semtam tu zajdu. Sám tu nebudeš.

Tohle je úplně první cvak ze srazu. Skorem nás vycucli komáři.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9826.jpg
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:50 ® sus1

Sander> Já vim,rozumim tě,jen sem napsal,že sem přestali kluci chodit,co fotí s kompaktem,že je to škoda a hele??co mě napsal redaktor.Nakonec prej běduju a kdesi cosi.Takže to neni jen tak napsat názor.

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:46 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > mě se zdá, že tohle fórum je dostatečné pro oba typy. Když se zeptáš na cokoliv kompaktovského, beztak se tu najde někdo, kdo ti odpoví. To samé ze strany zrcadla.

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:44 ® sus1 reakce na …

osprey> Jestlipak si taky napsal ZN takovej ,,pěknej"přízpěvek jako mě tet,on také napsal ,že je to tady nějak jinak než na začátku. Z tvého přízpěvku vyznívá to,že je teda třeba asi si založit nové forum o kompaktech,že jo??

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:42 ® osprey
osprey

Sander: Neměj mindrák z techniky. Jsi člověk s obrovským citem pro rybu a světlo. Osobně si myslím, že největší kvality fotografa jsou v člověku. Ty máš tu osobnostní stránku v sobě, teď sis prostě rozšířil technické obzory a poznal další fajn lidi.

Samozřejmě sem dávej fotky – opravdu nejde jen o technickou kvalitu a ty tvoje často mají to, čemu ZN říká „přidaná hodnota“. Možná se budeš divit, ale já s sebou dneska tahal kompakt celý den. Jenom nebyla situace, kdy by mi byl platnější než můj „velký foťák“.

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:37 ® osprey
osprey

regulus: To ano. Dokumentační foto zcela nepochybně a většině lidí to může stačit, zvláště, když dnes už jsou některé kompakty na velmi vysoké úrovni.

Ale zrcadlovka je kreativnější nástroj. Kreativita občas bolí, je třeba přemýšlet, s přemýšlením se objevují pochyby a ty je třeba řešit s kolegy. Proto zrcadlovkáři tolik diskutují. Mají širší paletu voleb a možností.

A hned navážu pro suse1: U kompaktu hodně lidí prakticky nepřemýšlí, často ani v tom rozsahu, co by mohli. Pak samozřejmě dohromady není o čem mluvit. Tvoje volání po tom, aby se dostavili majitelé kompaktů a začali diskutovat, je zvláštní forma přístupu. Asi jako ta, kdy jsi chtěl, aby majitelé drahých prutů diskutovali o levných modelech. Tady je prostor a diskutují tu určití lidé o tom, co je zajímá. Je to jedna z nějživějších otázek na chytej a podle mě má i slušnou kulturu – nikdo tu nikoho nenapadá, nikoho nevyháníme. Diskutovat může každý a myslím, že zrcadláři se tu nad nikoho nevyvyšují, jen argumentují tím, že jim jejich technika dává víc možností. Holt dává. A když sem dá někdo snímek, aby se mu k němu někdo vyjádřil, musí s kritikou počítat. Já mám třeba regula rád pořád stejně jako dřív, i když se mu před časem nelíbila jedna moje fotka:-)

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:29 ® sus1

Sander> Jeden naditej by stačil.:o))))) Už sem dáš ty fotky?? Ty Saudku??:-)) )

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:27 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > klidně dva :o)

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:26 ® sus1 reakce na …

Sander> Taaaak,a ještě by nevadil sponzor,že jo??:-)) ))))

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:14 ® Sander reakce na …
Sander

regulus > určitě bych ji netahal na dlouhé štreky třeba při vláčení a mouše, ale brašna navíc třeba při plavané zjara, hadařině, fídrařině, by mi tolika nevadila.

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 ve 20:12 ® Sander reakce na …
Sander

MP-E65mm > hm, myslel jsem sekvenci…

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 v 18:12 ® regulus reakce na …
regulus

Sander> naprosto se uklidni, předpokládám, že jsi tam nějaký to zrcadlo měl v ruce a tak ti musí bejt jasný, že s tímhle by jsi se na ryby (alespoň většinou) netahal (myslím v prvé řadě kvůli váze a velikosti). No a když pomineš „opičárny“, tak na kloudnou dokumentární fotku fišky, je slušnej kompakt ideální přístroj.

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 v 17:42 ® sus1 reakce na …

Sander> Já myslim právě v normální kvalitě.:-)

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 v 17:41 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> to si se asi spletl :-) myslíš asi dávku v serii

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 v 17:38 ® Sander
Sander

sus1 > mně 15sn/s nebo 30sn/s, ale v naprd pixelech. V podstatě to nepoužívám.

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 v 17:38 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Hajzle.:-))

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 v 17:37 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> mě deset.....takže rotáční kulomet :-)

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 v 17:36 ® sus1 reakce na …

Sander> Mě to fotí 4,5sn. za sekundu,taky kulomet.:-))

reagovat
Neděle 23. srpna 2009 v 17:33 ® Sander
Sander

sus1 > nejhorší na tom je to, že oni právě machrovat můžou :o)) Střílí jim to jak kulomet, tohle mít na fišky ve vodě, byla by to naprosto jiná liga.

Musím pryč, večer to upravím a snad z toho dvě tři fotky vyjdou. Mám jich dohromady asi jen 25.

reagovat