Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 782.370 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 23. srpna 2009 ve 21:08 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Zkoušel sem oba,jak ten na oděv tak ten na tělo.Ten na tělo mě fuguje líp.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 21:06 ® sus1 reakce na …
-
Sander> No počasí teda včera???!!děsný.
reagovatAle ryb bylo asi dost,co?Vypadají pěkně.
Byl jsem k večeru na zmrzlině a vyfotil jsem tohle.
- Neděle 23. srpna 2009 ve 21:03 ® Sander
-
sus1 > o tom vratiči jsem četl. Je s tím moc práce, tahle rostlina je hrozně drsná, ta snad nejde ani přetrhnout ve stonku. Repelent je jasná volba.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 21:01 ® Sander
-
No a dnešní tloušťařina a rohlíkařina. Tam to u mě bylo co se fotek týče úplně nejvíc tragický.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 21:00 ® Sander
-
Podoustve jsou na tom úseku vděčné fišky. Tahnou jak draci a berou poctivě.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:59 ® Sander reakce na …
-
sus1 > já ho odflákl. Byl jsem promoklej až na kost, vyšel jsem si pěkně v košilce a venku se při dešti ochladilo na 14°C. Modlil jsem se za odjezd a teplý čaj :o)
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:58 ® sus1 reakce na …
-
Sander> No hlavně mě neřikej lépe proto,že má zrcadlo.Víš co řiká ZN.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:57 ® sus1 reakce na …
-
Sander> a proč ne?
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:56 ® Sander
-
Dešťový prasečkin. Tomáš ho má nafoceného myslím o dost lépe.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:56 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Někdo tady psal o nějak kytce,která roste u vody,rozmělnit v ruce a to prej na ně zabírá.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:55 ® Sander
-
Druhý den ráno ryby sice braly pěkné, ale ten lehčí přívalák mi úplně vyřadil ze hry :o) (Jedna ze dvou použitelných fotek)
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:54 ® Sander reakce na …
-
sus1 > já su kompaktovský a semtam tu zajdu. Sám tu nebudeš.
Tohle je úplně první cvak ze srazu. Skorem nás vycucli komáři.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:50 ® sus1
-
Sander> Já vim,rozumim tě,jen sem napsal,že sem přestali kluci chodit,co fotí s kompaktem,že je to škoda a hele??co mě napsal redaktor.Nakonec prej běduju a kdesi cosi.Takže to neni jen tak napsat názor.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:46 ® Sander reakce na …
-
sus1 > mě se zdá, že tohle fórum je dostatečné pro oba typy. Když se zeptáš na cokoliv kompaktovského, beztak se tu najde někdo, kdo ti odpoví. To samé ze strany zrcadla.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:44 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Jestlipak si taky napsal ZN takovej ,,pěknej"přízpěvek jako mě tet,on také napsal ,že je to tady nějak jinak než na začátku. Z tvého přízpěvku vyznívá to,že je teda třeba asi si založit nové forum o kompaktech,že jo??
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:42 ® osprey
-
Sander: Neměj mindrák z techniky. Jsi člověk s obrovským citem pro rybu a světlo. Osobně si myslím, že největší kvality fotografa jsou v člověku. Ty máš tu osobnostní stránku v sobě, teď sis prostě rozšířil technické obzory a poznal další fajn lidi.
Samozřejmě sem dávej fotky – opravdu nejde jen o technickou kvalitu a ty tvoje často mají to, čemu ZN říká „přidaná hodnota“. Možná se budeš divit, ale já s sebou dneska tahal kompakt celý den. Jenom nebyla situace, kdy by mi byl platnější než můj „velký foťák“.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:37 ® osprey
-
regulus: To ano. Dokumentační foto zcela nepochybně a většině lidí to může stačit, zvláště, když dnes už jsou některé kompakty na velmi vysoké úrovni.
Ale zrcadlovka je kreativnější nástroj. Kreativita občas bolí, je třeba přemýšlet, s přemýšlením se objevují pochyby a ty je třeba řešit s kolegy. Proto zrcadlovkáři tolik diskutují. Mají širší paletu voleb a možností.
A hned navážu pro suse1: U kompaktu hodně lidí prakticky nepřemýšlí, často ani v tom rozsahu, co by mohli. Pak samozřejmě dohromady není o čem mluvit. Tvoje volání po tom, aby se dostavili majitelé kompaktů a začali diskutovat, je zvláštní forma přístupu. Asi jako ta, kdy jsi chtěl, aby majitelé drahých prutů diskutovali o levných modelech. Tady je prostor a diskutují tu určití lidé o tom, co je zajímá. Je to jedna z nějživějších otázek na chytej a podle mě má i slušnou kulturu – nikdo tu nikoho nenapadá, nikoho nevyháníme. Diskutovat může každý a myslím, že zrcadláři se tu nad nikoho nevyvyšují, jen argumentují tím, že jim jejich technika dává víc možností. Holt dává. A když sem dá někdo snímek, aby se mu k němu někdo vyjádřil, musí s kritikou počítat. Já mám třeba regula rád pořád stejně jako dřív, i když se mu před časem nelíbila jedna moje fotka
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:29 ® sus1
-
Sander> Jeden naditej by stačil.:o))))) Už sem dáš ty fotky?? Ty Saudku??
reagovat)
- Neděle 23. srpna 2009 ve 20:27 ® Sander reakce na …
-
sus1 > klidně dva :o)
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:26 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Taaaak,a ještě by nevadil sponzor,že jo??
reagovat))))
- Neděle 23. srpna 2009 ve 20:14 ® Sander reakce na …
-
regulus > určitě bych ji netahal na dlouhé štreky třeba při vláčení a mouše, ale brašna navíc třeba při plavané zjara, hadařině, fídrařině, by mi tolika nevadila.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 ve 20:12 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > hm, myslel jsem sekvenci…
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 v 18:12 ® regulus reakce na …
-
Sander> naprosto se uklidni, předpokládám, že jsi tam nějaký to zrcadlo měl v ruce a tak ti musí bejt jasný, že s tímhle by jsi se na ryby (alespoň většinou) netahal (myslím v prvé řadě kvůli váze a velikosti). No a když pomineš „opičárny“, tak na kloudnou dokumentární fotku fišky, je slušnej kompakt ideální přístroj.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 v 17:42 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Já myslim právě v normální kvalitě.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 v 17:41 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> to si se asi spletl
reagovatmyslíš asi dávku v serii
- Neděle 23. srpna 2009 v 17:38 ® Sander
-
sus1 > mně 15sn/s nebo 30sn/s, ale v naprd pixelech. V podstatě to nepoužívám.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 v 17:38 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Hajzle.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 v 17:37 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> mě deset.....takže rotáční kulomet
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 v 17:36 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Mě to fotí 4,5sn. za sekundu,taky kulomet.
reagovat - Neděle 23. srpna 2009 v 17:33 ® Sander
-
sus1 > nejhorší na tom je to, že oni právě machrovat můžou :o)) Střílí jim to jak kulomet, tohle mít na fišky ve vodě, byla by to naprosto jiná liga.
Musím pryč, večer to upravím a snad z toho dvě tři fotky vyjdou. Mám jich dohromady asi jen 25.
reagovat