Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 781.947 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 22. srpna 2009 v 11:31 ® regulus
-
A jedna o vody.
reagovat - Sobota 22. srpna 2009 v 11:28 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> ZN> se světlem nešlo nic dělat, těsně po poledni, jasno (fotil jsem to v době kdy jsem tam byl) a jak jsem psal, kytky jsem nikdy nefotil, nějaká větší hloubka ostrosti je u kompaktu passé i když možná kdybych to fotil na supermakro (tzn. v případě mýho kompaktu tak z 5 cm), tak by tam zase byl problém jak to vyfotit a nestínit si.
Stodola je focená ze země (sice jsem u toho neležel, ale mám výklopnej displej
). ZN obávám se, že v tomto případě jsem nepochopil jak to myslíš, ale to je jedno, fotka nejspíš nevyjadřuje co jsem chtěl.
No ještě jedna kytička.
reagovat)
- Sobota 22. srpna 2009 v 10:19 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Tyhle jsou taky compaktem.
reagovat - Sobota 22. srpna 2009 v 9:22 ® ZN reakce na …
-
regulus> focení kytek je právě ten případ, kdy jsi s kompaktem omezen a hodně limitován. Jinak, jsem taky upřímný, souhlasím s MP-čkem. Fotka má několik základních atributů, jako je světlo, kompozice a myšlenka. Světlo bylo špatné, s tím nic v tuto hodinu nenaděláš. Ke kompozici, např. u toho chodníku a stodoly, to vycházení dominantních křivek z rohů na takovéto fotce se mi nezdá nejvhodnější. Kolikrát stačí jen změnit úhel pohledu, třeba si čapnou či lehnout. Právě ta neotřelost dokáže mnohokrát i fádních věcí udělat pěknou fotku.
reagovat - Sobota 22. srpna 2009 v 8:18 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> ok, jsem zvědav na vaše fotografie.
Do neděle ti dám vědět do pošty jak bych to viděl.
reagovat - Sobota 22. srpna 2009 v 8:07 ® MP-E65mm
-
regulus> Budu k Tobě zcela upřímný, Kompozice na střed (což je v tomto případě špatně) ostrý světlo, celkový chaos, sice ta kytka tam trošku dominuje , ale ne tak jak by měla, tedy pokud byl zaměr vyfotit kytku. Prostě je to takový výcvak kytky bez nápadu, chce to trošku improvizovat. Já osobně bych šel po květu, což v tvém případě jestli fotíš kompaktem je problém a jak jsem psal dole jsi tím limitovaný. Prostě neuděláš slušný detail květu s krásně rozmatlaným pozadím, na to kompakty nemají udělanou optiku, tam by si mohl jen použít nějakou předsádku a v tom případě by si květ odpíchl od pozadí viz foto.
Fotka je focena taky dá se říci kompaktem (sony 828) za pomoci předsádky o třech dioptrií. Technická kvalita není idealni je to jen na ukázku
EDIT: mě osobně se líbí fotky kde si můžu hrát s hloubkou ostrosti, což ve tvém připadě bude docela problém, neříkám že to nepůjde, ale právě se zrcadlovkou máš větší manevrovací pole a výsledky jsou opoznání lepší.
reagovat - Sobota 22. srpna 2009 ve 3:37 ® osprey
-
Zdravím věechny stálé hosty. Celá tlupa ve složení Tomashr, Libor a Sander se sešla u mě doma a program plyne k celkové spokojenosti. Vyfotili jsme první ryby, pokecali a zítra rozjíždíme ostrý program. Měl by dorazit ještě Hugo Fisher z Mrku neb my na barvu nehledíme.
MP-E65mm: Klidně s tebou budu fotit bezobratlou havěť. Nadiktuj během týdne kdy přijedeš a uvidíme, co s načatým dnem.
reagovat - Sobota 22. srpna 2009 ve 2:41 ® regulus
-
A do třetice všeho dobrýho
reagovat - Sobota 22. srpna 2009 ve 2:40 ® regulus
-
Aha, takže Chytej je nemocný
)
Tak druhá fotka
reagovat - Sobota 22. srpna 2009 ve 2:38 ® regulus
-
Za těch pár dní co jsem tu nebyl, se tu urodilo pár pěkných fotek, hmyz je špica, já mohu přihodit jen pár pokusů o FOTKY, konec konců posuďte sami.
BTW – ten můj přístroj je blbej jak vánoce, von snad vůbec neumí zaostřovat, co sem neudělal ručně, tak stojí za ho*no.
1/ krajinka trochu jinak
2/ pokus o vytvoření dojmu, že voda teče
3/ pokus o kytičku, nikdy jsem nic takovýho moc nefotil, takže by mě zajímal názor MP-E65mm
reagovat - Sobota 22. srpna 2009 ve 2:21 ® regulus
-
Když tady vedete tu diskusi o kýčovitých krajinkách, myslíte i tohle??? Nijak neupraveno, jen zmenšeno a konvertováno pro web.
reagovat - Sobota 22. srpna 2009 ve 2:17 ® regulus
-
petrcech> mrkni semka, ty programy sice nejsou nic profi, ale myslím, že aspoň v začátku ti to službu udělá.
reagovat
http://www.chytej.cz/…azek-na-net/ - Pátek 21. srpna 2009 ve 22:53 ® ZN reakce na …
-
petrcech> budu oponovat MP-čkovi, nejsi s foťákem nijak limitovaný. Dobrá fotka není o technickým vybavení, ale o dívání se okolo sebe, o přenesení pocitů a vidění na fotku. Je to jen věcí cviku, a v tom zase budu s MP-čkem souhlasit, foť, foť a foť. Ono se to časem podá.
reagovat - Pátek 21. srpna 2009 ve 22:10 ® petrcech reakce na …
-
MP-E65mm> Díky. Zítra sem něco dám, fotky z foťáku mají moc velký rozlišení, takže je musím zmenšit. Na počítači takový program nemám, ale ve foťáku jo, jenže sem si to co mám v počítači z foťáku smazal. Zítra půjdu se svým psíkem na procházku tak něco dám a potom dem na Dyji na noc tak v něděli. Ahoj
reagovat - Pátek 21. srpna 2009 ve 21:46 ® MP-E65mm reakce na …
-
petrcech> Ahoj, pěknou fotografii se svým olympusem uděláš určitě, sice jsi učitým způsobem limitovaný ale půjde to. Neboj se fotit, i velmi dobří fotografové mají velký odpad. Prostě foť foť foť a výsledky se dostavěj, sleduj diskuze na netu, nabírej inspirace a hlavně se nenech odradit kritikou, věř ta tě posune dál.
PS: fotky jsem určitě dej, někdo se k nim určitě vyjádří.
reagovat - Pátek 21. srpna 2009 v 19:57 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Tak to je super, bohužel nevlastním celosvazovou povolenku, tudíš chytat nemohu, ale klidně budu rád přihlížet tvým kvalitám a něco se přiučím
reagovatfotit mužem prakticky kdykoliv. Podrobnosti doladíme až se vrátiš s fotosrazu.
- Pátek 21. srpna 2009 v 19:47 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> máš pravdu, nemám je tam, ale chystám se to doplnit. Teď na to není moc času, jsem tak trošku líný. Brzy na to vlítnu.
reagovat - Pátek 21. srpna 2009 v 18:36 ® kkarlosss
-
Róna
reagovat - Pátek 21. srpna 2009 v 17:02 ® petrcech
-
Ahoj kluci, myslíte, že se s mým foťákem dají taky vyčarovat pěkné fotky. Mám Olympus Fe 5000. Myslím že se fotky celkem dají, ale srovnávar s vašimi to ani nemá cenu. Fotit teď teprve začínám, foťák mám od začátku léta. Fotky žádný nemám, je to bída, snažím se, ale mám celkem problémy. Vždycky se to nějak nepovede. Zítra jedu na Dyji tak se pokusím o něco dobrýho, a když se zadaří tak to sem dám a můžete mi říct co na tom zlepšit. Díky Petr
reagovat - Pátek 21. srpna 2009 v 15:31 ® sus1
-
ZN> Tet mě ten život momentálně kurví prodejci foto techniky.
reagovatJak by tady bylo krásně,kdyby.....
- Pátek 21. srpna 2009 ve 12:17 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Ahoj. Před chvílí jsem mluvil s HaDem ohledně odjezdu na sraz na Jestřabice. Vypadá to, že pojede až v pátek (chtěl bych jet s ním), takže ve čtvrtek je tady volno. Můžu se ti pověnovat celý den – jen zvaž, zda budeš chtít i chytat nebo jen fotit.
reagovat - Pátek 21. srpna 2009 v 11:13 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> budeš na svých stránkách dávat k fotografiím názvy?, nebo jsem je přehlédl.
reagovat - Pátek 21. srpna 2009 v 10:55 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> eclipse..............docela to jde...........
100% to ale není, vždy ti tam někde uvízne v šachtě zrnko a máš to tam zpět.
Kámoš si koupil takovou specialni lupu na čištění čipu, resp. kontrola. Tak jsem to vyzkoušel. Problém je , že to celé musíš přiložit na bajonet co je na těle, má to i diody které ti to pěkně osvítí, jenže když jsem to vyčistl tak mě tam neustále padal bordel právě z te lupy nebo okolí. nejlepší je s tím moc neblbnout a po sundání objektivu to celé v co nejkratším čase vyčistit a znova nasadit objektiv.
reagovat - Pátek 21. srpna 2009 v 10:30 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> a tvoje metoda čištění čipu? Co používáš za cinkrlátka?
reagovat - Pátek 21. srpna 2009 v 10:24 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> aspon bude vidět, že nejsi víkendový fotograf
reagovat - Pátek 21. srpna 2009 v 8:27 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> rozomím ti. Byl to jen takový povzdech.
reagovat - Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 23:56 ® Libor
-
MP-E65mm> můj čip a vůbec technika trpí jak může, polní a vodní podmínky jsou nelítostné. Zítra mě všichni pomluví že mám objektiv od bláta.
reagovat - Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 23:28 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> ten konik je živ a zdráv jak já
reagovatje braný 180tkou makrem tzn. cca 45cm od čočky
- Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 23:26 ® MP-E65mm
-
ZN> Asi to tak vyznělo z mého příspěvku , ale tak jsem to nemyslel. Pokud budu chtít vyfotit např. krajinu , tak abych jí vystihl přesně jak je,(což je prakticky nemožné), ale abych se tomu přiblížil, bez filtrů (tabáčků a dálších nesmyslných kravin) tak se to bude líbit opravdů malé skupině lidí (já, Ty Atd.) a Ti , kteří si kupují ten blesk a rádi ve všem vidí tu vymazlenou kyčovitou krajinu tak se ani neotočí. Pokud budeš mít před sebou dvě naprosto stejné krajiny, první bude dle toho co jsem psál výš a druhá bude nasaturovaná vymazlená jebka , po čem většina lidí šáhne................a jsem přesvědčen, že do toho můžeš dát svého cokoliv a na tom výběru „bleskolidí“ nic nezměníš.
reagovat - Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 23:18 ® Sander
-
MP-E65mm > ten koník je umrtven špatným pohledem, nebo je to foceno na větší vzdálenost?
reagovat