Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 781.865 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:49 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Prosím vás, jde na PC upravit tahle fotka, abych tam měl zbytek čelovky a ruky rybáře?

reagovat
foto/forum/2009/th-img9776.jpg
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:49 ® osprey
osprey

Sander: Uřízni z ní pruh nebe a převeď ji tím na poměr stran 3:2. Jinak celkem nic, i když až budeš jednou v papučích bilancovat, mezi svých deset životních ji nejspíš nezařadíš:-)

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:49 ® sus1 reakce na …

Sander> Já už radši nic řikat nebudu.:-)) )

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:48 ® sus1 reakce na …

osprey> Libor dělá ofuky,tak je to na ZN.:-)

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:47 ® Robur
Robur

Sander, pěkný, kdy jsi byl v Bučovicích na zámku?

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:47 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > stačí to kabelkový, 5×10cm? Anebo ho můžu vzít ze stínítka u spolujezdce. Pak budu plnohodnotný přispěvatel, souhlas? :o)

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:46 ® osprey
osprey

ZN: Sus1 vybírá objektiv k Canonu. Ty tři věci jsou moje návrhy na kvalitu za rozumný peníz. Od tebe jako zapřisáhlého Nikoňáka čeká, že se k tomu vyjádříš. Vzhledem k tomu, že crop faktor Nikonu se liší jen o desetinu, můžeš se vyjádřit alespoň ke vhodnosti těch ohniskových délek pro zrcadlovku s čipem APS-C :-))

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:45 ® sus1 reakce na …

Sander> Je to na hovno,kup si zrcadlo a pak sem něco dávej.:o)))))))

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:44 ® sus1 reakce na …

ZN> Tak nějak,co bys poradil třeba ty,letitý zkušenosti máš.:-)

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:44 ® Sander
Sander

Jedna netradiční – zepředu ji má každej druhej :-)

Docela se mi líbí. Co jí vytknete?

reagovat
foto/forum/2009/th-img9775.jpg
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:39 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> vůbec ti nerozumím. Navajo? :-)

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 22:28 ® sus1 reakce na …

ZN> A co ty jako odborník??Nějak se z radou nestrkáš??!!:-)

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:53 ® ZN reakce na …
ZN

regulus> na každé zrcadlovce jde všechno nastavit ručně, bez programů. Včetně ručního ostření.

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:51 ® sus1 reakce na …

Libor> Takže tělo a k tomu:Asi 24 – 85 mm nebo 17 – 85 mm anebo Sigmu 17 – 70 mm.??

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:48 ® sus1 reakce na …

regulus> Brácha fotí už nějakej rok se zrcadlama(canon),tak ,,nějakej" ten objektiv už taky doma má.:-)

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:46 ® sus1 reakce na …

regulus> Noo,to když vidim,tak.........:-)) )))to rozhodne.:-)) )

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:45 ® tomashr reakce na …

osprey> Jojo G10 beru a prozradím překvápko – jako demo jsem vytiskl nějaké fotky z něj na formát A3+ (33×48cm).

P.S. Pošli mi do mailu na sebe telefon, kdybych nějak bloudil, spíš to nebude třeba, ale jistota je jistota.

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:45 ® sus1

tomashr> Pošli mě nějakou fotku z té G 10 na mail,která neni upravená,tak jak to vyfotil foták.Díky.:-) sus1@seznam.cz

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:44 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> ser na sety, kup si tělo a pak objektivy zvlášť. Největší prča je tam ta zdůrazněná 4 GB karta zdarma, když nestojí ani dvě stovky. :-)

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:43 ® sus1 reakce na …

Libor> Jen se právě ptam.:-)

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:41 ® Libor reakce na …
Libor

regulus> neboj, neni to stejný, uvidíš u ospreye a třeba i u mě. Zajdi někam do prodejny a mrkni na to ať tě to nahlodá k rychlejší koupi:-)

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:37 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> vím přesně jak to myslíš, že to ve foťáku není, ale pokud chceš něco vyfotit o čem si myslíš, že by to mohla být FOTKA a doma zjistíš, ti to ten debilní přístroj zaostřil na úplně něco jinýho než jsi chtěl, tak bys vylítl z kůže, ale stejně je to rukama.
Jinými slovy, pokud je na digitální zrcadlovce stejně blbej systém manuálního ostření jako na kompaktu tak na ni seru. Upřimně řečeno by mi nejvíc vyhovovala zrcadlovka která by měla veškerý nastavení ručně, protože to jestli má 62 nebo 75 režimů pro různý situace je mi opravdu, ale opravdu úplně jedno.

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:36 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> a to je třeba krásná ukázka toho že s těmito objektivy ten foťák nevydá ze sebe daleko to nejlepší. Nač pak řešit šum a mpx?

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:32 ® osprey
osprey

ZN: Souhlasím s tebou, že Nikon jde trochu jinou cestou a se šumem je na tom dobře. A technika je důležitá – člověk je na ni hrdý, má k ní důvěru, zvyká si na ni, bojuje s ní… Ale pak, jak říkáš, je třeba udělat fotku a to je o něčem jiném. Myslím, že do měsíce budeme mít techniku pořešenou a pak už budeme rozebírat fotky:-)

regulus: V případě mého a HaDova foťáku tam je generační rozdíl (asi 2 roky), můj stroj je ve všech ohledech slabší. Zase jsem za něj nedal ani zdaleka tolik co HaD (reálně asi 40%).

tomashr: Vezmi s sebou, prosím, o víkendu G10, mám pocit, že můj kompakt už to nerozdejchá. Před chvílí jsem ho vykuchal, aby vyschnul zevnitř. Nevysychá a za těch pár dní mám pocit, že voda udělala uvnitř dost slušnou paseku. Budu potřebovat nový – G10 je horký kandidát.

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:30 ® sus1

Už sem to sem dával,ale já se klonim k tomuhle. http://www.megapixel.cz/…55-250-mm-is

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:28 ® Libor reakce na …
Libor

regulus> jasně, platí

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:22 ® sus1 reakce na …

ZN> Nedavno jsem tady napsal něco podobného(tvoje poslední věta)a bylo mě řečeno,že ,,sme tady od toho".

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:22 ® regulus
regulus

Libor> napsals „… škoda že bydlíš daleko, udělali bychom fotoodpoledne v praxi …“, to zase není tak nereálný, odpoledne by to nebylo, ale čas od času jezdím do Práglu, kolem 16 hod už mívám čas a jestli jedu dom o 2 nebo 3 hodiny později je mi ganc prcka, je možný, že tam v září pojedu.

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:14 ® ZN
ZN

regulus> máš 100%-tní pravdu. Ve foťáku to skutečně není. A jestli máš lepší možnost na koupi Canonu, tak ho kup. Ty rozdíly jsou skutečně minimální.

Já mám na koupi foťáku stejný názor. Dnes dělá foťáky kdejaká firma, ale tradice a značka je groo. Ti si nedovolí něco střelit, žijí z toho.

Stejně, znovu to musím napsat, debata se čím dál víc točí o technice, ve které to skutečně není.

reagovat
Úterý 18. srpna 2009 ve 21:14 ® regulus
regulus

tomashr> na EOS 5D úplně zapomeň, to je pro mne mimo mísu, strop je cca 20 tisíc bez DPH, max. něco málo navíc. Tu nižší řadu jste mi už skoro úspěšně vyvrátili :-) tak zbývá ve své podstatě jen 40D vs. 50D, ale jen kvůli 5 MPx navíc to nedám (plagáty dělat nehodlám). Nebo taky úplně něco jinýho než Canon. Je to otázka nějakýho času, řádově pár měsíců, nehodlám udělat splašený rozhodnutí.

reagovat