Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 780.720 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 7. srpna 2009 ve 21:55 ® Libor reakce na …
-
tomashr> ta podoustev zlovu je pěkně expozičně vyrovnaná a vůbec ti na stránkách přibily pěkný fotky, hoď sem něco..
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 ve 21:50 ® tomashr reakce na …
-
Ciffik> Na ptáky (ale i další havěť) taky http://www.naturephoto.cz/
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 ve 21:42 ® Ciffik
-
diky moc vsem asi chvily potrva nez to vsechno projdu…pak uz se doufam budu ptat primo na konkretni veci…
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 ve 20:02 ® Libor
-
vyštrachal jsem jednoho okiše
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 ve 20:02 ® Libor
-
Ciffik> chytejáci o rybaření potom : http://www.znfoto.cz – ZN http://www.fotozona.cz – tomashr http://www.jablib.cz – já
Sleduj fotky uživatele Sander, HaD, Oprey, Sethy
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 v 19:56 ® osprey
-
Ciffik: fotoroman.cz – tvůrce stránek Roman Pihan to tam vysvětluje tak, že sotva to kde najdeš líp.
Navštěvovat můžeš stránky fotografovani.cz nebo digineff.cz a jestli rád fotíš přírodu, nenech si ujít fotolovy.cz Rostislava Stacha. Je tam i malá ukázka toho, čím fotí.
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 v 18:55 ® Ciffik
-
zdravim, muze mi nekdo prosim napsat nejake odkazy na servry, kde bych se mohl dozvedet zaklady o foceni a celkove se dostat do obrazu foto sveta…
jde mi o to, ze me foceni s kompaktem nasich bavi, nerozumim tomu, ale bavi me to, jako rybar a zacinajici biolog fotim hlavne zivocichy, bohuzel nemam sanci fotit napr. ptaky a mensi zivocichy na takovych 20m…rad bych proto rozsiril sve vedomosti v tomto smeru…
(na rybky, hmyz a pod. mi kompakt staci nemam problem s kvalitou, spise je pro me ta kvalita dostacujici, jen jsem omezen vzdalenostne, ne ke vsemu se da priblizit na dosah ruky…)
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 v 18:32 ® filip111 reakce na …
-
sus1> jaký byly nastavneý hodnoty? myslím clonu, čas apod. můžeš to prosím napsat. Díky
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 v 18:20 ® sus1
-
První na P a druhá na Tv – priorita závěrky.
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 v 17:51 ® Libor reakce na …
-
Libor> odrazy, pardon
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 v 17:22 ® Libor reakce na …
-
ZN> nejde to a ty to víš
reagovat, proto je to focení tak těžký. formát Raw je možnost jak se tomuto někdy vyhnout a taky fotit schválně trošku podexponovaně. Saderův přepal na pstruhovi je ale ještě v toleranci. Já osbně bych tedy zlikvidoval všechny ty odrazi na hladině a těle ryby.
- Pátek 7. srpna 2009 v 16:18 ® Sander reakce na …
-
Libor > jsem vstávačkář každý pracovní den :o( Tohle bylo foceno v 5:45, ve skutečnosti už taková tma nebyla.
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 v 16:13 ® osprey
-
ZN: Chybí – li informace zcela, zbývá jen ji dodat – razítko. Ale u malého (a to zdůrazňuji) kousku se to dá přenést i z jiné fotky, domalovat apod. Kdo fotí ryby, má většinou dost fotek, ze kterých se kousek dá přenést.
Kdo hledá, ten to stejně najde – jenže kdo dneska hledá? Když to nebije do očí, většinou se to ztratí.
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 v 16:06 ® ZN
-
fakt neznám způsob, jak z totálně vypálenýho místa (bez žádných informací) získat nějakým způsobem něco přijatelného. Samozřejmě tím nemyslím klonovací razítko. Jestli to někdo znáte, můžete mi to propíchnout? Byl bych docela vděčný. Já si myslím, že to nejde.
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 v 15:45 ® osprey
-
Sander: Úpravy drobných ploch je potřeba dělat tak, že plochu označíš, zkopíruješ do další vrstvy a pak na ni můžeš být dost tvrdý. Po úpravě sloučíš vrstvy do jedné.
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 v 15:34 ® Libor reakce na …
-
Sander> si byl vstávačkář jo?, nebo jsi se odněkud vracel?
reagovat. ale jinak pěknej pomeranč
- Pátek 7. srpna 2009 v 15:29 ® Sander reakce na …
-
Libor > moc to stáhnout nejde, zkoušel jsem…
Jinak tohle je z dnešního brzkého rána :o) Na maximální zoom.
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 ve 14:49 ® Libor reakce na …
-
Doudleban> myslel jsem foto pstruha
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 ve 14:48 ® Libor reakce na …
-
Sander> náhodou paráda, jak říkají kolegové ten přepal tam nijak zvlášť neruší a navíc by možná šel stáhnout v PC- možná..
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 ve 14:45 ® osprey
-
Sander: ZN řekl jinými slovy, jak to vnímám. U téhle fotky to nebije do očí a je to v normě. převáží dojem z krásné ryby.
Pár těch odlesků kolem se dá vychytat klonovacím razítkem, i kdyýž zrovna tady to asi není nějak dalece třeba.
reagovat - Pátek 7. srpna 2009 ve 13:51 ® ZN
-
Sander> s takovýmto přepalem je to moc těžký. Ono i v reálu, jako by v té tlamce „byl přepal“. Takovýto případ, kdy celá fotka je prakticky tmavá a jedno místo je takové, jaké je, nejde snad ani nějak zvládnout. V každém případě, mi osobně tam ten přepal nepřepal nevadí, nijak to fotku pro mě neruší. Fotka je fajn.
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 22:51 ® Sander
-
osprey > odlesky před a nad rybou mi nevadí a dokonce je vídávám rád. Ale uvnitř tlamky je přepal jak poleno
reagovatByla to rychlovka, protože asi 100m ode mne už byl stín a rychle se blížil. Cvakl jsem čtyřikrát a konec.
- Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 22:24 ® osprey
-
Sander: Ta světla bych nazval spíš odlesky. Tomu se špatně brání. Ryba je vykreslená dobře. Jedna z tvých lepších fotek.
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 21:43 ® Ftmči
-
Libor: Taky dík. Fotku okouna ti klidně pošlu, ale asi až zítra, jestli to nebude vadit. To že ten okoun je takovej ,,plochej" a statickej chápu, ale co konkrétně je špatně na tý štice?
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 20:16 ® Sander
-
Tady máte jednu dnešní rychlovku, také s přepaly.
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 13:44 ® sus1
-
Mě se líbí i takhle.
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 13:35 ® Libor
-
Doudleban> taky se mi ta se pstruhem líbí, jen na mě působí nepřirozeně poloha hladiny (není vodorovně), jinak je ta fotka fakt hezká. Ostatní dvě fotky postrádají zcela kompozici. Okouna bych dal alespoň víc našikmo s škoda že u něj není ostrý ten wobler. Kdyby se ti chtělo, pošli mi original fotku na mail, schválně co bych z toho vytvořil. Jinak na ořez a další otázky se neboj ptát, proto tady to forum je abychom se učili a radili si. Libor
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 13:17 ® Ftmči reakce na …
-
ZN: Díky moc, tuhle fotku považuju za svojí nejlepší. Klonovací razítko používám, tak až budu mít čas, tak si s tím ještě pohraju. Na originální fotce to místo tolik nesvítí, to udělal až mistr internet
reagovat, ale i tak s tím něco provedu. Ten ořez taky ještě upravím, páč správně oříznout fotku je pro mě ještě docela problém.
- Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 12:48 ® sus1
-
ZN> Ale jo??!vůbec nenamítam.
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 12:41 ® ZN
-
Doudleban> ta první fotka, nebýt toho vypálenýho místa, tak pro mě skvělá, naprosto nadprůměrná v této otázce. Má šťávu, atmosféru, náboj, paráda. Já bych ořezem změnil kompozici. Kvůli takové fotce se dají už dělat i různé kousky se zamaskováním toho přepalu. Já nemám čas, tak jen hodně zběžně, jen jako ukázku, že to jde, jsem to trošku zamaskoval.
reagovat