Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 780.526 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 12:26 ® Ftmči
-
Zdar všem fotografům. Tohle forum sleduju už od začátku a musím říct, že už jsem tu chytil spoustu dobrých rad a rozumů. Zatím jsem totiž spíš fotograf-teoretik
reagovat. Nicméně sem tedy taky přihodím pár fotek, o kterých si myslím, že patří k těm lepším. Určitě jsou na nich chyby a mě by zajímalo kde. Byl bych určitě vděčen i za rady, jak se těch chyb pro příště vyvarovat.
- Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 12:16 ® skwor
- reagovat
- Čtvrtek 6. srpna 2009 v 11:09 ® ZN reakce na …
-
sus1> jo, a nejlepší přítel každého fotografa je koš
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 v 11:09 ® ZN reakce na …
-
sus1> já např.takovéto nevydařené fotky zrovna v náhledu mažu z foťáku, pokud něco přehlédnu, tak hned z počítače. Zbytečně zabírají místo. S touto fotkou už prostě nic rozumného neuděláš. Takto vypálená fotka je prakticky ztracena.
reagovat - Čtvrtek 6. srpna 2009 v 9:44 ® sus1
-
filip111> Kdepak,byl to chcípáček.
reagovatOna si jí podá nějaká štika.Kofeinovka.
- Středa 5. srpna 2009 ve 21:43 ® rgb23
-
jedna mini ropucha z včerejší procházky kolem rybníka
reagovat - Středa 5. srpna 2009 ve 21:29 ® osprey
-
padák: Prohlížej si všechny fotky, o kterých si myslíš, že jsou dobré nebo dokonce mimořádné, očima fotografa. Přemýšlej proč je ta fotka dobrá, co tě na ní zaujalo, jak toho ten chlap dosáhl a jak se dá takový záběr techniccky pořídit.
Př. Vem si fotku kapra, kterou považuješ za krásnou a zdařilou a srovnej s tím tu svoji. Časem zjistíš, že někde tě limitují tvé schopnosti, jinde třeba vybavení a začneš s tím něco dělat.
reagovat - Středa 5. srpna 2009 ve 20:55 ® filip111 reakce na …
-
sus1> tak jsi jí dal za uši? když ti to provedla?
reagovat - Středa 5. srpna 2009 v 17:09 ® sus1
-
Libor> Jo,já taky
reagovatTo sem zjistil až doma.Pořád sebou házela až mě ošpinila celou čočku,čůza jedna.
- Středa 5. srpna 2009 v 17:02 ® Libor reakce na …
-
sus1> kolik vypila kofeinu?
reagovatJinak vidím průser v přepálených místech a kompozici.
- Středa 5. srpna 2009 v 16:59 ® sus1
- reagovat
- Středa 5. srpna 2009 ve 13:45 ® -zruseno
-
Všem mockrát děkuju. Budu to zkoušet, snad to časem pujde.
reagovat - Středa 5. srpna 2009 v 10:10 ® redpike reakce na …
-
Souhlasím,hlavní je fotit. Zlepšení přijde samo, když budeš zpracovávat fotky. Já fotím už 25 let a stále je co zlepšovat. Za celé léto se mi nepodařilo vyfotit pěknou fotku při zdolávání kapra. Fotit rybu v akci není nic jednoduchého. Jednu radu bych ale měl. Zdá se mi, že fotíš ryby moc ploše. Zkus to drobet z boku.
reagovat - Středa 5. srpna 2009 v 8:06 ® ZN reakce na …
-
padák> vůbec není důvod věšet hlavu. Nejdůležitější je chuť. Tu máš. Něco si přečti a hlavně foť a foť. Snaž se do fotek postupně přenést věci, které jsi někde vyčetl, nastudoval, ale hlavně viděl a líbily se ti. Postupně tě určitě začnou různé postupy a kompozice napadat samy, ve fotkách to bude hned poznat. Určitě ze zlepšení budeš mít radost, a o to jde. A ještě jedna rada, to co vyčteš a nastuduješ, není dogma. Časem se budeš určitě držet svých nápadů.
reagovat - Středa 5. srpna 2009 v 0:52 ® regulus reakce na …
-
padák> už tu to sice bylo, ale pročti si tento web http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm , je tam spousta užitečných informací a jak tak koukám, ty bys chtěl, ale nevíš, možná ti po přečtení bude spousta věcí jasnějších.
reagovat - Středa 5. srpna 2009 v 0:43 ® Libor reakce na …
-
padák> hlavně je dobře že to zkoušíš, a neboj, všichni se pořád učíme.
reagovat - Středa 5. srpna 2009 v 0:17 ® Libor reakce na …
-
padák> pro začátek se třeba podívej jak by bylo lepší kapra natočit aby byl na fotce celej a trochu ji vyplňoval. To už se musíš naučit vidět když to fotíš.Takže takto:
reagovat - Středa 5. srpna 2009 v 0:10 ® -zruseno reakce na …
-
padák> tím myslim samozřejmě i Libora a ospreye.
reagovat - Středa 5. srpna 2009 v 0:07 ® -zruseno reakce na …
-
ZN> Abych řek pravdu, aby fotky ryb které fotím, byly dobré jako fotky. Jsem se začal snažit teprve nedávno, tahle je z jara. Bohuže nepoznám dobrou a špatnou fotku, takže jsem rád že mi někdo kdo tomu rozumí řekne jak to je. Dík.
reagovat - Středa 5. srpna 2009 v 0:01 ® ZN reakce na …
-
padák> ta „fotka“ je po všech stranách špatná. Bavíme se tady o fotkách, proto to píšu. Kdyby na té „fotce“ nebyla ta uřízlá huba, dalo by se to zařadit do kategorie „chytil jsem kapra“. Myslím, že v tomto případě se nejde bavit o fotce, jako takové. Špatná kompozice, špatná expozice, špatně všechno. Pokud má člověk ambici, nazývat něco fotkou, je potřeba zapojit trošku invence a dovednosti. V tomto případě se to nepovedlo, nebo to aspoň není vůbec patrné.
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 ve 23:47 ® -zruseno reakce na …
-
Libor> No, bylo to kolem sedmí večer:)
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 ve 23:46 ® Libor
-
padák> takže příště dvě možnosti, odstoupit dál, nebo ho zabrat víc od země, tak aby se pohled víc zkosil a kapr se tam vešel. Navíc už bylo dost šero viď? Nebo tam prosvítá světlo? ted nevim.
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 ve 23:41 ® -zruseno
-
Je to jinak přijatelná fotka a co bych měl udělat líp(myslim že toho je hodně:)) )
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 ve 23:41 ® -zruseno reakce na …
-
Libor> Tdy jsem zkoušel kapříka, bohuže jsem si nevšiml té „uřízlé“ huby.
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 ve 21:41 ® tomashr reakce na …
-
ZN> Měl jsem na mysli pouze tu poznámku o přiblížení – s tím se opravdu při dané velikosti ryby a dostupném maximálním ohnisku nic moc dělat nedalo…
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 ve 21:34 ® ZN reakce na …
-
tomashr> promiň, ale maslím si, že případě těchto fotek o limity kompaktu nejde.
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 ve 12:19 ® tomashr reakce na …
-
Libor> To jsou právě limity kompaktu – oboje na plný zoom (135mm EQ), ta první už tak dost ořízlá. Nicméně fotit se s tím dá a v situaci, kdy nemohu nebo nejsem ochoten použít DSLR se dá z Canonu G10 dostt celkem přijatelný výsledek.
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 v 11:15 ® Libor reakce na …
-
tomashr> tomáši pochvala, u těch prvních dvou bych šel ještě blíž. Ta třetí se mi hodně líbí..
reagovat - Pondělí 3. srpna 2009 ve 21:12 ® tomashr
-
Pár pokusů na téma kompaktu: Nejprve klasická „odrazovka“ – http://www.fotozona.cz/…ng/h21ded3af#… .
Pak něco „akčnějšího“ – http://www.fotozona.cz/…ng/h23a1f013#… . A pak detail – http://www.fotozona.cz/…ng/h3a9a8a1c#… .
Všechno kompaktové cvakání…
reagovat - Pondělí 3. srpna 2009 ve 20:20 ® -zruseno
-
díky, no bez těch rukou by ta fotka byla asi lepší:)
reagovat