Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 780.526 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 2. srpna 2009 ve 23:39 ® rgb23 reakce na …
-
regulus> nevím no, já bych řekl že možná je lepší ta původní fotka, sice ta štika působí trošku přiškrceně a ta ruka je tam zbytečná, ale celkově to tvoří jaksi taxi spíš dokumentační charakter úlovku nad vodou, bez hraní si na kompozici. Ten ořez v Tvojí úpravě na mě působí spíš jako trofejní hlava připravená k preparaci + chybí tam ten zbytek skřele, čímž je ta hlava neúplná a ruší to. Tohle je pro změnu můj pohled, stejně tak ho nikomu nevnucuji. Ta fotka je zajímavá a určitě by šlo ty prstíky odkouzlit, přidat pěnící se vodu atp., to ale určitě nebyl prvotní záměr fotografa
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 23:15 ® regulus
-
padák> můj náror na tu tvoji štiku, ber to prosím trochu s rezervou, je to hypotetický. Kdyby tam nebyly ty prsty a fotka by byla pořádně zaostřená na „oko“, tak by aspoň z mýho pohledu byla super. Dovolil jsem si s tím kapinku pohrát, vono to není, ale alespoň dle mýho je to lepší i když tam ty prsty trochu jsou. Třeba v tomto případě bych řekl, že kdyby to bylo focený zrcadlem s malou hlobkou ostrosti (ostrej jen ten „čumák“ a pozadí rozmazaný), tak je to úplně super. Z forky je mi zřejmý, že to bylo někdy večer, světlo na houby. Možná jsou moje rady blbý, tak mne když tak opravte, nejsu děd vševěd a posuzuju to jen z hlediska svýho pohledu, kterej nutně nemusí být správnej.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 22:03 ® ZN reakce na …
-
padák> v podstatě je jedno, jestli zrcadlovka nebo kompakt. Výsledek musí být fotka. U té je jedno, čím byla vyfocená. Pravda, ta zrcadlovka té fotce v určitých momentech napomůže víc.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 21:10 ® osprey
-
Libor: Tak tak. Potíž je u těch okounů s barvou. U nás je voda zrzavá jako… no řekněme močůvka a ten odstín se pak nabaluje úplně na všechno. Trochu jsem se s tím pral, ale sedím teď na jiném stroji a nějak to není ono (na můj PC Internet nesmí).
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 20:48 ® Libor reakce na …
-
osprey> já vím, hloubka ostrosti, tam mi to bylo jasné, ale toho prvního okouna jsem nevěděl.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 20:36 ® osprey
-
Libor: Já myslím, že je to poznat. Všechny jsou jedním strojem. Tak se koukni, myslím, že u té závodnice je snímek, kde je to jasně vidět.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 20:34 ® Libor reakce na …
-
padák> zrcadlovku
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 20:27 ® -zruseno reakce na …
-
Libor> co máš vlastně za foťák, jestli se mužu zeptat?
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 20:07 ® -zruseno reakce na …
-
Libor> Já jsem dneska vyrazil a asi pod 10 minutách přišla bouřka, začlo lejt a tak jsem šel radši domů, snad zejtra bude líp.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 20:03 ® Libor reakce na …
-
osprey> sakra já mám absťák, rybu jsem neviděl už dlouho a natož přes hledáček. A jak jsem chtěl dnes vyrazit, bouřka jak blázen a chčije a chčije.. Okouni v zlovu pěkný.. Zajímavý by pro mě vždy bylo zda zrcadlo či kompakt.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 19:41 ® sus1 reakce na …
-
osprey> To je pravda,tu bych sem nedal jen tak.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 19:38 ® osprey
-
sus1: Proto je dobrá fotka tak cenné zboží
reagovatVyčkej, jednou to bude všechno akorát.
- Neděle 2. srpna 2009 v 19:38 ® sus1
-
Zdá se mě to nějaký rozmazaný,dyt to sem dávam vostrý dost.:(
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 19:34 ® sus1
-
Minule bylo šero,dneska to zase pálilo jak blázen.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 19:27 ® osprey
-
Libor: Já se nechci omlouvat. Je jaká je. Kdybych byl býval věděl, co ta ryba udělá, tak bych byl býval ten aparát pootočil a byla by z toho lepší fotka
Jo – dneska dotuju fotkama rubriku z lovu, sem to kopírovat nechci. Podmínky byly dost bídné – schován ve tmě jsem fotil do světla. A jelikož fotka je buď dobrá nebo špatná a divákovi je po podmínkách prd, tak se s tím tady předvádět nebudu. Ale mrkni.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 19:25 ® -zruseno
-
Mám tu ještě jednu fotku na zhodnocení:)).
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 19:20 ® -zruseno reakce na …
-
sus1>
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 19:18 ® sus1
-
padák> Zoomovat se nebuj, jen se někdy nelekni,co si přitahneš.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 19:04 ® Libor reakce na …
-
padák> jak bojím? stačí o kousek a nechat to tak, jen aby to nebylo moc širokoúhle.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 15:17 ® -zruseno
-
Libor> Upřímě se zoomování trochu bojim, ale určitě to zkusim.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 10:34 ® Libor
-
padák> Honzo, perspektiva se ti projevuje při změně ohniska (zoomu), z tý fotky je tedy jasné že jsi fotil bez zoomu a byl docela blízko. Neváhej a klidně si to doma vyzkoušej na kusu dřeva nebo na petce, taky jsem to dělal. U vody už potom budeš vědět jak se foťák bude chovat.
osprey> jestli toho kapra tahnul Sander a ty jsi měl volné obě ruce tak to už tě nic neomlouvá…hihi.. a máš to
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 10:08 ® sus1
-
regulus:Jedna lekárna a ,,Bílá Růže" ,bejvalá.A v autíčku nám točí zmrzlinu.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 1:16 ® osprey
-
padák: Není. Potřebuješ krátký čas závěrky a udělat víc fotek. Je na to lepší zrcadlovka – ostří i reaguje na stisk spouště daleko rychleji.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 0:53 ® -zruseno reakce na …
-
osprey> ten lín je pěknej, to musí bejt těžký ho takhle zachytit v pohybu.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 0:47 ® osprey
-
regulus: Může být. Mě se líbí to nahromadění ploutví a pohled do toho vyčnívajícího oka.
Mám další fotky z boku a ty jsou opravdu přímo ztělesněním toho, co jsi níže napsal. Jinak v reálu je mnohem statičtější fotka ten okoun. Kapr byl dost v pohybu.
Jestli chceš pohyb, v rubrice z lovu mám dynamického lína. Víc neumím
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 0:43 ® regulus reakce na …
-
osprey> ten okoun je celkem supr, ale třeba mě ten kapr nijak neoslovil, nevím jak to říct, není akční, leží přitaženej na hladině … je to takový nijaký.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 0:38 ® -zruseno reakce na …
-
Libor, osprey> Děkuju za motivaci do dalšího focení
reagovat.
- Neděle 2. srpna 2009 v 0:02 ® osprey
-
padák: Obrovská hlava přecházející dík perspektivě do malého ocásku. Dá se to cíleně dělat, někdy je to fajn, ale tady to nevidím jako záměr a působí to na mě trochu rušivě.
Jinak, jak vidíš, řešíme s Liborem, co se dalo udělat líp na tom mém kaprovi, takže zůstaň nad věcí. Snažíš se a to je dobře. Věř, že dobrých fotek je málo a člověk se k nim prokousává kousek po kousku.
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 ve 23:59 ® osprey
-
Libor: Ostré světlo zleva zepředu. Dlouhé ohnisko a práce v PC. Foceno bylo vodorovně a když ostříš středovým bodem, utíká ti zas hlava mimo hloubku ostrosti (tady už to je, ale selektivně jsem doostřil okolí oka). Chtělo to otočit foťák, ale tohle je právě na rybách ten problém – intuitivní rozhodování.
Mám deset dalších fotek, některé jsou technicky dobré, ale tahle jediná má atmosféru a to je to, o čem píše ZN.
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 ve 23:56 ® -zruseno
-
osprey> Libor> Díky za názory.
osprey> Jak si to myslel s tou perspektivou? Jinak pěknej kapřík.
reagovat