Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 780.445 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 1. srpna 2009 ve 23:42 ® Libor reakce na …
-
osprey> suprově osvětlenej do detailu, zrovna bylo mírně pod mrakem ne? Jen škoda že tam není celej
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 ve 23:34 ® osprey
-
Padák: Snaž se nemít rybu přímo v ose fotky. A zvaž tu perspektivu. Přijde mi už taková deformující. Ale samozřejmě jsou to jen názory.
Ještě sem dám dnešního Sanderova kapříka. Je sice v rubrice Z lovu, ale zkusím ho propašovat i sem.
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 ve 23:23 ® Libor reakce na …
-
padák> ahoj, blesk se postaral o to že fotka nemá živé barvy. To se dá i napravit v PC. Škoda že tam taky vznikla ta přepálená plocha na hlavě. Jinak dobrý, příště až bude víc světla bude fotka ještě lepší, a tak to nevzdávej.
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 ve 23:14 ® -zruseno
-
Robur> toho jsem si nevšim
reagovatbyla to narychlo navázaná moucha, chytal jsem asi jen 15 minut protože jsme přijeli pozdě z návštěvy.
- Sobota 1. srpna 2009 ve 23:12 ® Robur
-
že si chudák nevypích oko o ten zbytek návazce
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 ve 23:09 ® -zruseno
-
Tohodle tlouště jsem vyfotil dneska. Budu rád za názory dík.
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 ve 22:38 ® Robur
-
taky posílejte fotky z ložnice
reagovat, foceno s bleskem, nataženou rukou, tak to docela vyšlo
- Sobota 1. srpna 2009 ve 22:22 ® osprey
-
ZN: Dík, to potěší.
Právě jsem ji sem dal proto, že je to plus minus rozumná fotka bez výraznější slabiny.
Jinak pro kolegy – kompakt, režim makro, interní blesk, vzdálenost objektivu od ryby asi 25 cm, na obrázku jsou ořízlé asi 2/3 exponované plochy.
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 v 18:35 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Blázníš???zabrodit??Bych se utopil.
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 v 16:46 ® Libor reakce na …
-
sus1> když to nejde tak to nejde, ale je teplo, mohl jsi k ní zabrodit, zaostřit a ona by uletěla
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 v 16:31 ® sus1
-
osprey> Já byl rád ,že sem nespad do vody.
reagovatBřeh vysokej 1,5 m, takže sem zoomoval.Taky sem měl po dlouhej době sebou náhodou foták.
- Sobota 1. srpna 2009 v 8:26 ® ZN reakce na …
-
osprey> pro mně, super fotka. Se vším všudy.
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 v 0:47 ® osprey
-
Já se to snažím dělat takhle. Prostě jdu blíž, abych viděl rybě do „tváře“.
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 v 0:24 ® osprey
-
sus1: Ta ryba by měla být větší. Aspoň jako ta poslední. Na té je ryba. Ty ostatní jsou, jak píšeš „s rybama“.
Ale neboj, já zmršil všechny fotky z posledních dvou vycházek, takže nemám moc velké morální právo tě poučovat
reagovat - Pátek 31. července 2009 ve 20:01 ® sus1
-
Nejsou nic moc,ale sou s rybama.
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 19:48 ® sus1
- reagovat
- Pátek 31. července 2009 v 19:42 ® sus1
-
Něco teda od vody.
reagovat - Pátek 31. července 2009 ve 13:04 ® ZN reakce na …
-
tomashr> proto jsem to dal do uvozovek. Viděl jsi vítěznou fotku loňského WPFota?
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 10:21 ® sus1
-
regulus> Jo, jo, Bílá růže,bejvalej hotel a dnes je z toho Čedok a pojištovna Kooper.
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 10:19 ® sus1
-
Libor> Možná forum změnit jen na Fotografování.
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 9:30 ® tomashr reakce na …
-
ZN> To máš těžký – zas na druhé k čemu ti je fotka obsahově opravdu vydařená, se kterou ale nedáš požadovaný výstup kvůli problémům v kvalitě? U sebe bych podobných našel docela dost, byť připouštím, že těch technicky perfektních, ale jinak o ničem, bude asi více. Chce to prostě řešit oboje…
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 8:39 ® ZN
-
debata dle mého až moc inklinuje k technické stránce fotky. V tom ale rozhodně kouzlo fotky není. Podstata fotky je obsah a ta „přidaná hodnota“, kterou do toho autor vloží, tedy osobitost. Ta dělá fotku fotkou. Technická kvalita je „druhořadá“.
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 7:50 ® tomashr reakce na …
-
regulus> To je pěkná blbost – kompakty ostří na principu vyhodnocení kontrastu přímo na čipu, zatímco DSLR mají samostatné čidlo jen na ostření (část zrcadla je polopropustná, za ní pomocné zrcátko, které to odrazí k tomuto čidlu). Rychlost je naprosto nesrovnatelná a jde o technicky úplně jinak fungující systémy. Mimochodem typické je, že u posledních DSLR s funkcí LiveView (ostření na displeji) bylo přidáno i to „kompaktové“ ostření podle kontrastu – a největší nedostatek v tomto režimu je okamžitě zase rychlost ostření
Kompakty jsou v mnoha ohledech fajn, sám v poslední době fotím skoro víc skvělým Canonem G10 než zrcadlovkou, ale konkrétně v rychlosti ostření je to fakt propastně pomalejší než DSLR
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 1:17 ® rgb23
-
Libor> je spousta digi kompaktů alá „polozrcadlovek“, kde nastavuješ i přes knoflíky bez koukání na menu v lcd. Pochopitelně nemluvím o kompaktech typu krabička 10×5 cm s jedním knoflíkem
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 1:12 ® rgb23 reakce na …
-
regulus> určitě je to o tom kdo ten foťák drží, nejen kvůli kompozici snímku, pro pokročilejší nastavení času, clony, iso atd… kompaktem jde udělat spousta dobrejch fotek, ale na spoustu dalších prostě nemají i se sebelepším fotografem.
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 1:09 ® Libor reakce na …
-
regulus> rád bych se s tebou někdy setkal a prohmatal naše mašiny v ruce. rgb23 to psal třeba dobře s tim orlem, rychlost ostření nesrovnatelná. Pro Tebe ještě podoknu že zrcadlovka byť je digi, vše se nastavuje knoflíkama (každá věc má svůj knoflík), ne jako u digi kompaktu kde se musíš prodrápat často přes digi menu atd.. .
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 1:01 ® regulus
-
Libor> rgb23> pravda zrcadlo nemám, ale pokud pominu ty kompakty za pár peněz, tak u těch lepších a u zrcaklovek je systém ostření nejspíš stejnej nebo minimálně velmi podobnej. Celý je to o optice, začíná a končí to objektivem no a pochopitelně tím kdo to drží v ruce. Pamatuju „foťáky“ Pionyr nebo jak se to jmenovalo a kolikrát z toho byly lepší fotky než ze zrcadlovky, když to v ruce držel člověk co s tím neuměl. Chtěl jsem tím jen říct, že i s primitivním foťákem se dá udělat dobrá fotka, pokud člověk ví, jak s tím zacházet, já se bohužel s těma digitálníma pi******** ještě zacházet nenaučil.
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 0:55 ® rgb23
-
Libor> to je těžký, já si to taky leckdy myslím. Pokud fotíš statický objekt, je to skoro šuma fuk.. současné kompakty už zvládají rozlišení o kterém se ještě před pár lety ani nesnilo a leckdy zoomují líp než děla na zrcadlech… Dost fotek už jsem takhle ale prosral čistě z lenosti že jdu na procházku, nebo cíleně fotit něco. Pak ti ale proletí nad hlavou orel a najednou zjistíš že s kompatem co má sice objektiv ekvivalentu 500 mm ho prostě proti obloze nezaostříš… fotit horská zátiší a západ slunce jde opravdu vším a hloubku ostrosti a vykreslení až tak jako uživatel neřešíš
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 0:44 ® Libor
-
rgb23> jo nejde, to jsou věčné diskuze. Mě jen trošku vadí že si lidé myslí že pokud by v daný okamžik měli v ruce zrcadlo, ta fotka by byla rázem úplně super.
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 0:41 ® regulus
-
Libor> vydž Prťka vydrž, mám před sebou dovolenou, co sice nebude o rybách, ale doufám, že fotky budou luxusní. To víš, moje krajinky.
reagovatI nějaká ta voda tam snad bude a dá-li svatej Petr tak i pořádná ryba.