Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 779.894 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 19. července 2009 v 8:29 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Sem netušil,že kolega až takhle podniká??!!
reagovat - Neděle 19. července 2009 v 8:13 ® sus1 reakce na …
-
osprey>
reagovat - Sobota 18. července 2009 ve 23:22 ® osprey
-
sus1: Každý server má nastavený datový objem, do kterého se fotka musí vejít. Kvalitně zobrazený snímek s minimem komprese má většinou datový obejm větší (i když má správné rozměry) a automat mu nastaví větší kompresi, aby se vešel do limitu, čímž ho rozpstří.
Jsou týpci, co si s tím vyhrajou, upraví rozměry, stlačí to na potřebný objem a zaostřují až pak. Já na to rezignoval. Rvu to tam, jak to je a ničemu se nedivím
reagovat - Sobota 18. července 2009 ve 22:15 ® sus1
-
Dotaz:Při vložení fotky sem na server se při zvětšení jeví rozmazaně.Proč??server nestíhá??Vkládám ji hodně zaostřenou.
reagovat - Pátek 17. července 2009 ve 2:22 ® regulus reakce na …
-
Salmo> jen můj názor z pohledu náhodného kolemjdoucího.
Pominu bubliny, který to naprosto kazí. První kapr, jakž takž fotka ulovené ryby co nějak bojuje, ta druhá je statickej kapr „oběšenej“ na háčku. Neumím líp vysvětlit jak to na mě působí.
Okoun mohl bejt hodně zajímavá fotka.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 1:30 ® osprey
-
Libor: Spěch není. Dneska to už utnem. Dobrou.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 1:24 ® Libor reakce na …
-
osprey> něco bysme mohli, jen nemám rád spěch, řeším to tak že co mě zaujme to blejskám.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 1:18 ® osprey
-
Libor: Přijeď a když zjistíme, že si vzájemně nevyškrábeme oči, zajedeme třeba někam na sever. Tam ještě ryby mají a voda je tam čistá. Ostatně já mám stejně nejradši fotky úplně obyčejných ryb jako je tloušť, okoun, lipan. Ani nemusejí být kdovíjak velké.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 1:09 ® Libor reakce na …
-
osprey> klobouk dolů ano, ale chtěl bych mít jednou přístup k rybám jako on(myslím tím hodně ryb po ruce..). Ve své paměti mám jednu tvojí fotku, jednu podzimní štiku a už ji tam mám pěkně dlouho.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 1:01 ® osprey
-
Libor: Nedávno jsem v TV viděl fotografa Saudka, an pravil, že i největší fotografové udělali za život asi 5 – 7 opravdu dobrých fotek. To jsou ty, které někdo uvidí a ještě po letech si je pamatuje.
Jenže dneska je bláznivá doba, fotí kdekdo a fotek je záplava. Až budeš u nás, prolistujem si Slávu Štochla. Uvidíš, že většinu jeho fotek ryb jsme možná už překonali (ach jo, to se zase vysírám…). Ale jsou tam dvě tři, u kterých musíme sklapnout podpatky a držet hubu. A když si uvědomíš, že fotil na svitkáč (my máme nacvakáno mraky tisíce záběrů a můžeme mazat jako o život), tak to klobouk dolů.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 1:00 ® Libor
-
Salmo> špička dobrá, ale v tom rákosí mohla stát alespoň pěkná nahatá baba … jen můj názor
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:52 ® Libor reakce na …
-
osprey> no jo no, i ty se někdy pleteš.., udělal jsi spousty hodně dobrých, ale skromnost se cení pane mistr
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:50 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Libor> Chápu, moc děkuji za dnešní informace. Dobrou noc.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:49 ® osprey
-
Salmo: Člověk si vybere – prostě se těmi bublinami nechlubí. Pokud v tom nehledám umělecký dojem, rovnou takové mažu – respektive to v takové situaci už ani nezmáčknu.
S ohledem na svůj věk fotíš dost dobře a za pár let mě možná strčíš do kapsy. Ale právě to, že se člověk snaží dělat dokonalé fotky ho donutí k tomu, že nakonec sem tam nějakou slušnější udělá.
O sobě si myslím, že opravdu dobrou jsem ještě neudělal.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:47 ® Libor reakce na …
-
zlomiljsemprut> rozhodně přiblížit, a kolikrát je lepší než zoomovat jít celkově blíž s foťákem.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:36 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Libor> Díky! Byla by ta fotka lepší, kdybych si rybu na foťáku přiblížil nebo je lepší to vykrojit?
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:36 ® Salmo
-
A tady jsem si zase hrál s ostřením,co vy na to ?
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:32 ® Salmo reakce na …
-
osprey> Jo,ty bubliny to celkem kazí…Ale to si člověk nevybere,kor na řece.
LuboO> Jo,toho odrazu je škoda,taky mě to mrzí.Ale co,takových okounků za jednu UL vycházku naloupám vagón,tak snad budu mít příležitost k nápravě… Jinak guma je kupovaná,stačí mi,že doma smrdím s laky,natož s nějakým měkčeným plastem,tfuj
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:32 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
osprey> Neboj, já to „jenom“ jako názor beru. Jenže ten názor má nějakou hodnotu, když ho vysloví člověk, který „nalouskal“ tak krásných fotek… Ale bavím mne to zkoušet a různě okrajovat. Bohužel dělám to pouze na foťáčku, program nemám a s počítačem to moc neumím.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:31 ® Libor reakce na …
-
zlomiljsemprut> no, moc malé rozlišení a trochu mázlé, čili zázraky dělat nejdou. Příště k rybě trošku blíž, ať se nemusí dělat tak razantní výřez.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:26 ® LuboO reakce na …
-
Salmo> pekne fotky, ale ten okoun, no skoda, ze nie je cely zrkadlovy odraz v hladine, to by bolo este krajsie. Btw, ta guma je vlastnej vyroby?:)))
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:26 ® osprey
-
zlomiljsemprut: Prosím tě o jedno – mysli na to, že já mám jen NÁZOR. Pravdu má jen Bůh. Ale podle toho mého názoru jsi zakrojil víc než dost a myslím, že i zdola. Existuje to jako pravidlo a já to tak i cítím, že ve směru pohybu by se mělo nechat víc místa. Proto jsem navrhoval říznout zleva a zeshora. A fakt ne moc.
Myslím, že začíná být načase, aby sem vlezl ZN a trochu mě usadil. Moc radím
Salmo: Je to snaživé. Tu první bych taky lehce okrájel a na té druhé vidíš, co jsou bubliny za svinstvo. Už jsem si s nima taky dost užil.
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:21 ® Salmo reakce na …
-
Libor> Jo,na šířku.Proč se ptáš ?
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:20 ® Libor
-
Salmo> neboj, to víš že se něco najde
reagovat, a ten okoun byl focen na šířku?
- Pátek 17. července 2009 v 0:20 ® Salmo
-
Ještě sem přihodím 3 kousky ze pstruhovky…
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:09 ® Salmo reakce na …
-
Libor> A já čekal vagón kritiky
reagovatJsem zvědav,co na to řeknou ostatní.
- Pátek 17. července 2009 v 0:07 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Libor> Máš to tam…
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:04 ® Libor reakce na …
-
Salmo> pěkný, fakt
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:01 ® Salmo
-
Tak sem taky přihodím výsledky mého snažení.Budu teď 14 dní pryč, takže klidně kamenujte, přečtu si to s odstupem
P.S. U té fotky okouna mě štve,že je tam uřízlý odraz v hladině, byla by to pěkná fotka, tak snad to příště trefím lépe…
reagovat - Pátek 17. července 2009 v 0:00 ® Libor
-
zlomiljsemprut> pošli do mailu originál, a fotky sem dávej, žádnej pokoj
reagovat