Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 779.894 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 19. července 2009 v 8:29 ® sus1 reakce na …

osprey> Sem netušil,že kolega až takhle podniká??!!:-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img9530.jpg
Neděle 19. července 2009 v 8:13 ® sus1 reakce na …

osprey> :-))

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 23:22 ® osprey
osprey

sus1: Každý server má nastavený datový objem, do kterého se fotka musí vejít. Kvalitně zobrazený snímek s minimem komprese má většinou datový obejm větší (i když má správné rozměry) a automat mu nastaví větší kompresi, aby se vešel do limitu, čímž ho rozpstří.

Jsou týpci, co si s tím vyhrajou, upraví rozměry, stlačí to na potřebný objem a zaostřují až pak. Já na to rezignoval. Rvu to tam, jak to je a ničemu se nedivím:-))

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 22:15 ® sus1

Dotaz:Při vložení fotky sem na server se při zvětšení jeví rozmazaně.Proč??ser­ver nestíhá??Vkládám ji hodně zaostřenou.

reagovat
Pátek 17. července 2009 ve 2:22 ® regulus reakce na …
regulus

Salmo> jen můj názor z pohledu náhodného kolemjdoucího.

Pominu bubliny, který to naprosto kazí. První kapr, jakž takž fotka ulovené ryby co nějak bojuje, ta druhá je statickej kapr „oběšenej“ na háčku. Neumím líp vysvětlit jak to na mě působí.

Okoun mohl bejt hodně zajímavá fotka.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 1:30 ® osprey
osprey

Libor: Spěch není. Dneska to už utnem. Dobrou.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 1:24 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> něco bysme mohli, jen nemám rád spěch, řeším to tak že co mě zaujme to blejskám.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 1:18 ® osprey
osprey

Libor: Přijeď a když zjistíme, že si vzájemně nevyškrábeme oči, zajedeme třeba někam na sever. Tam ještě ryby mají a voda je tam čistá. Ostatně já mám stejně nejradši fotky úplně obyčejných ryb jako je tloušť, okoun, lipan. Ani nemusejí být kdovíjak velké.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 1:09 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> klobouk dolů ano, ale chtěl bych mít jednou přístup k rybám jako on(myslím tím hodně ryb po ruce..). Ve své paměti mám jednu tvojí fotku, jednu podzimní štiku a už ji tam mám pěkně dlouho.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 1:01 ® osprey
osprey

Libor: Nedávno jsem v TV viděl fotografa Saudka, an pravil, že i největší fotografové udělali za život asi 5 – 7 opravdu dobrých fotek. To jsou ty, které někdo uvidí a ještě po letech si je pamatuje.

Jenže dneska je bláznivá doba, fotí kdekdo a fotek je záplava. Až budeš u nás, prolistujem si Slávu Štochla. Uvidíš, že většinu jeho fotek ryb jsme možná už překonali (ach jo, to se zase vysírám…). Ale jsou tam dvě tři, u kterých musíme sklapnout podpatky a držet hubu. A když si uvědomíš, že fotil na svitkáč (my máme nacvakáno mraky tisíce záběrů a můžeme mazat jako o život), tak to klobouk dolů.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 1:00 ® Libor
Libor

Salmo> špička dobrá, ale v tom rákosí mohla stát alespoň pěkná nahatá baba … jen můj názor :-)

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:52 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> no jo no, i ty se někdy pleteš.., udělal jsi spousty hodně dobrých, ale skromnost se cení pane mistr :-)

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:50 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Libor> Chápu, moc děkuji za dnešní informace. Dobrou noc.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:49 ® osprey
osprey

Salmo: Člověk si vybere – prostě se těmi bublinami nechlubí. Pokud v tom nehledám umělecký dojem, rovnou takové mažu – respektive to v takové situaci už ani nezmáčknu.

S ohledem na svůj věk fotíš dost dobře a za pár let mě možná strčíš do kapsy. Ale právě to, že se člověk snaží dělat dokonalé fotky ho donutí k tomu, že nakonec sem tam nějakou slušnější udělá.

O sobě si myslím, že opravdu dobrou jsem ještě neudělal.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:47 ® Libor reakce na …
Libor

zlomiljsemprut> rozhodně přiblížit, a kolikrát je lepší než zoomovat jít celkově blíž s foťákem.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:36 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Libor> Díky! Byla by ta fotka lepší, kdybych si rybu na foťáku přiblížil nebo je lepší to vykrojit?

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:36 ® Salmo
Salmo

A tady jsem si zase hrál s ostřením,co vy na to ?

reagovat
foto/forum/2009/th-img9519.jpg
Pátek 17. července 2009 v 0:32 ® Salmo reakce na …
Salmo

osprey> Jo,ty bubliny to celkem kazí…Ale to si člověk nevybere,kor na řece.

LuboO> Jo,toho odrazu je škoda,taky mě to mrzí.Ale co,takových okounků za jednu UL vycházku naloupám vagón,tak snad budu mít příležitost k nápravě… Jinak guma je kupovaná,stačí mi,že doma smrdím s laky,natož s nějakým měkčeným plastem,tfuj :-))

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:32 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

osprey> Neboj, já to „jenom“ jako názor beru. Jenže ten názor má nějakou hodnotu, když ho vysloví člověk, který „nalouskal“ tak krásných fotek… Ale bavím mne to zkoušet a různě okrajovat. Bohužel dělám to pouze na foťáčku, program nemám a s počítačem to moc neumím.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:31 ® Libor reakce na …
Libor

zlomiljsemprut> no, moc malé rozlišení a trochu mázlé, čili zázraky dělat nejdou. Příště k rybě trošku blíž, ať se nemusí dělat tak razantní výřez.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9518.jpg
Pátek 17. července 2009 v 0:26 ® LuboO reakce na …
LuboO

Salmo> pekne fotky, ale ten okoun, no skoda, ze nie je cely zrkadlovy odraz v hladine, to by bolo este krajsie. Btw, ta guma je vlastnej vyroby?:)))

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:26 ® osprey
osprey

zlomiljsemprut: Prosím tě o jedno – mysli na to, že já mám jen NÁZOR. Pravdu má jen Bůh. Ale podle toho mého názoru jsi zakrojil víc než dost a myslím, že i zdola. Existuje to jako pravidlo a já to tak i cítím, že ve směru pohybu by se mělo nechat víc místa. Proto jsem navrhoval říznout zleva a zeshora. A fakt ne moc.

Myslím, že začíná být načase, aby sem vlezl ZN a trochu mě usadil. Moc radím:-))

Salmo: Je to snaživé. Tu první bych taky lehce okrájel a na té druhé vidíš, co jsou bubliny za svinstvo. Už jsem si s nima taky dost užil.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:21 ® Salmo reakce na …
Salmo

Libor> Jo,na šířku.Proč se ptáš ?

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:20 ® Libor
Libor

Salmo> neboj, to víš že se něco najde:-) , a ten okoun byl focen na šířku?

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:20 ® Salmo
Salmo

Ještě sem přihodím 3 kousky ze pstruhovky…

reagovat
foto/forum/2009/th-img9515.jpgfoto/forum/2009/th-img9516.jpgfoto/forum/2009/th-img9517.jpg
Pátek 17. července 2009 v 0:09 ® Salmo reakce na …
Salmo

Libor> A já čekal vagón kritiky :-)) Jsem zvědav,co na to řeknou ostatní.

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:07 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Libor> Máš to tam…

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:04 ® Libor reakce na …
Libor

Salmo> pěkný, fakt

reagovat
Pátek 17. července 2009 v 0:01 ® Salmo
Salmo

Tak sem taky přihodím výsledky mého snažení.Budu teď 14 dní pryč, takže klidně kamenujte, přečtu si to s odstupem :-)

P.S. U té fotky okouna mě štve,že je tam uřízlý odraz v hladině, byla by to pěkná fotka, tak snad to příště trefím lépe…

reagovat
foto/forum/2009/th-img9512.jpgfoto/forum/2009/th-img9513.jpgfoto/forum/2009/th-img9514.jpg
Pátek 17. července 2009 v 0:00 ® Libor
Libor

zlomiljsemprut> pošli do mailu originál, a fotky sem dávej, žádnej pokoj :-)

reagovat