Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 778.756 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 28. června 2009 ve 22:56 ® regulus reakce na …
regulus

Libor> to je právě to co nevím. První problém, je kompakt i když trochu lepší (Canon PS 5IS), ale to měnit nehodlám, zrcadlovku tahat na ryby nebudu. Největší problém je ostření, ta blbá elektronika to dycky nějak zmastí. Jde to i ručně, ale je to tak na pikaču, že si ani nevzpomenu, že to tam je a hlavně na to není čas, zlatej kinofilm s manuálním objektivem.

Jen tak pro ukázku, je to náhodnej výběr z těch nepovedenejch.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9227.jpgfoto/forum/2009/th-img9228.jpgfoto/forum/2009/th-img9229.jpg
Neděle 28. června 2009 ve 22:33 ® filip111 reakce na …
filip111

regulus> jojo beru to s rezervou, měl jsem spíš napsat z těch co se daj u nás chytit. Ale jinak všechny ryby jsou pěkný.

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 22:17 ® LuboO reakce na …
LuboO

ZN> kurna, pisem blbosti, nie je to z blesku, sak je to nasvietene z druhej strany a slnko bolo, ved duha je dokaz. Takze slniecko sa tam nejak vloudilo. Keby to bolo z blesku, je nasvieteny aj ten kopec v pozadi. Mea culpa.

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 22:12 ® ZN reakce na …
ZN

LuboO> aha, jsem motyka :-)) )

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 22:09 ® LuboO reakce na …
LuboO

ZN> myslel som z blesku v pozadi, nie z fotoblesku:))) Tie panely, to je spevnena hradza Hrona, mam ho pod oknami. Mohol som to orezat, ale kaslal som na to, nechcelo sa mi s tym nejak hrat. Je to fotene z okna.

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:59 ® ZN reakce na …
ZN

LuboO> myslel jsem ten úplně spodní roh, ty panely, či co to je. To světlo není od blesku, tam by jsi nedoblekl ani bleskem za desítku. Ono kolikrát stačí udělat krok, nebo jakkoliv změnit ůhel pohledu. Ale … je to fuck:-)

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:59 ® Libor reakce na …
Libor

regulus> škoda tvých nepovedených, co děláš špatně?

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:57 ® regulus reakce na …
regulus

plescarp> tak sem nějakou perfektní fotku z mobilu hoď a my ti to rozeberem, slibuju na holej pupek, že já ani nepípnu.

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:56 ® regulus reakce na …
regulus

filip111> bych se trochu pozastavil u slovíčka „našich“, ale ber to s rezervou. :-)

Když už jsme u těch ryb co se líbí jako objekt focení, tak u mě suveréně vede lipan a nevím jak kde, ale tam co chodívám chytat jsou potočáci úžasně zbarvení, takže taky. Problém je, je kloudně vyfotit, co já mám nepovedenejch fotek, hamba blit. Nutno říct, že si nepotrpím na takový ty aranžovaný fotky i když ty Liborovi se mi líbí, druhá věc, je ta, že povětšinou nemám vhodný místo a plácnout rybu do trávy nebo na podběrák na to dlabu.

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:47 ® plescarp

vse fotim mobilem nokia 5300 a pokud neni tma fotky jsou perfektni

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:36 ® LuboO reakce na …
LuboO

ZN> co uz, tie urbanisticke prvky nezmenim, retusovat to nebudem,a ten roh je nasvieteny z blesku, nie je to slnko, ziadne nebolo.

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:35 ® Robur
Robur

mně tam ten dům i ty panely připadají zajímavé

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:35 ® filip111 reakce na …
filip111

Robur> ten siven je výřez, ta krajinka je neupravená. Je to ohnisko 17. Toho prutu jsem si ani nevšiml, no vidíš to, jiný člověk jiný pohled na fotku. Jinak Siven se mi z našich ryb líbí snad nejvíc co se barviček týká, hlavně ty bílý proužky na ploutvičkách, prostě krásná ryba.

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:34 ® ZN reakce na …
ZN

LuboO> krásné světlo, fakt že jo. I kompozice se zdůrazněnou oblohou je pro mě OK. Škoda těch rušivých prvků, jako je červená střecha, reklamní panely, sloupy a ten spodní, pravý roh.

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:27 ® LuboO reakce na …
LuboO

Robur> no skus, ale ja sa necilim

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:21 ® Robur
Robur

Lubo, se nečil nebo uhodnu, kde jsi to fotil:-D

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:18 ® LuboO reakce na …
LuboO

Robur> ten chyba len tebe…:))

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:15 ® Robur
Robur

no ale chybí mu tam hrom:-D

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 21:06 ® regulus reakce na …
regulus

LuboO> mě taky :-) i kdyby měl někdo výhrady ke kompozici :-)) ) tak ať si zkusí vyfotit duhu a blesk, ve dne a zaráz.

reagovat
Neděle 28. června 2009 ve 20:45 ® LuboO
LuboO

Nie je to sice cisto rybarska, ale tato burka mi zabranila ist dnes na ryby. A to som chcel otestovat nove poppery homemade. Ale aspon foto sa mi paci.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9224.jpg
Neděle 28. června 2009 v 8:57 ® Robur
Robur

Filip, moje pocitové hondocení. Ani jedna mne nebere, ale ten siven /jako ryba/je nádherně vybarvený. Na krajině ruší ten prut, ale to je jedno, je jasné, že nenechá vercajk ležet a nepůjdeš pryč. Spíš mne zajímá, co to je za ty široké a nízké fotky, to je dané ořezem nebo je to něco panoramitckého?

reagovat
Sobota 27. června 2009 ve 14:03 ® -zruseno reakce na …

filip111> Ta s tím sivenem se mi líbí. (ale moc tomu nerozumim :-)) )

reagovat
Pátek 26. června 2009 ve 23:23 ® filip111
filip111

tak co říkáte na tyhle fotky? vím není celá … chybí kus ocasní ploutve

a ta krajinka? Děkuji za komentáře

reagovat
foto/forum/2009/th-img9204.jpgfoto/forum/2009/th-img9205.jpg
Neděle 21. června 2009 ve 23:29 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> ale já to dělám, nikdo mě neovlivňuje. Ambice nevím, jen mě to baví. Vím co tím myslíš, pokusím se tomu vyvarovat až to poznám sám. L.

reagovat
Neděle 21. června 2009 ve 20:21 ® ZN reakce na …
ZN

Libor> fotky, stejně jako obrazy, se prostě nemůžou dělat proto, aby se někomu líbily. Musí se především líbit autorovi, musí být schopen do nich vnést svou myšlenku, svůj pohled na danou věc, téma, svůj názor. Pokud se to pak líbí někomu dál, je to jistě moc fajn, ale nemůže to být prvořadé. Toto se ovšem netýká skupin fotografů, kteří nemají tyto ambice. Psal jsem o tom někde dole a dávno. Myslím, že ty máš ambice přece jen trošku jinde. Proto jsem ti to napsal.

reagovat
Neděle 21. června 2009 v 16:39 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> nechápu co jsi tim chtěl říct, ale fotky dělám určitě proto aby se někomu líbily. Jistě že nebudu chtít dělat fotku která se nelíbí, kdyžtak to rozveď… :-)

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 23:33 ® ZN reakce na …
ZN

Libor> promiň, ale začínám mít dojem, že děláš fotky, aby se někomu líbily. Nevím, ale myslím si, že je to cesta do pekel. Není to nějaké napadání, myslím, že ty to pochopíš.

reagovat
Sobota 20. června 2009 v 17:17 ® -zruseno reakce na …

Libor> Stavá se mi to hlavně na soukromejch rybnících. Minulej týden jsem na mušku chytal na sázavě a pravidelně tahal 3 okouny naráz.

reagovat
Sobota 20. června 2009 v 17:15 ® Libor reakce na …
Libor

padák> to nevím, snad je dát vedle sebe opatrně do vody. Ale aby fotografie vyjadřovala že to bylo naráz, to nevím, jsem rád když chytnu jednu :-)

reagovat
Sobota 20. června 2009 v 17:00 ® -zruseno

Libor> Když chytám na mušák tak se mi občas povede chytit třeba 2 pstruhy na jednou. Jak to mám vyfotit ve vodě aby bylo vidět že byli chyceni na ráz. Díky.

reagovat