Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 778.756 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 20. června 2009 v 16:52 ® Libor reakce na …
Libor

Robur> je to uplně přesně jak jsi napsal :-)

reagovat
Sobota 20. června 2009 v 16:51 ® Libor reakce na …
Libor

regulus> vždyť já nic zle neberu :-) . Jinak bych řekl že štika je dost v pohodě, amur a tloušť – to je problém. konkrétně tahle štika ale blbla dost ve vodě, několikrát suprově vyskočila.

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 14:41 ® Robur
Robur

zítra budu plakat

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 14:35 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> ty už máš ten kontejner složenej a naloženej, že máš tolik humoru???

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 13:38 ® Robur
Robur

regule to je tím, že nejsi psychorybolog, pravidlo číslo 1/ fotím li štiku, neříkám sýr, ale rybička, pokud rychle tiskneš spoušť, tak na 1. slabice se ti ryba směje, 2. máš na překliknutí foťáku /případně dobití blesku/ a u 3. ti ryba zapózuje s otevřenou hubou. Není to tak, Libore? Si to zkus pomalu slabikovat a pozoruj, co ti dělá huba.

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 13:26 ® regulus reakce na …
regulus

Libor> ale no tak, vždyť tam byl smajlík a vůbec to nebylo myšlený zle. :-)

Jinak ale taky fakt nechápu, jak jsi tu štiku mohl takhle „bliknout“, asi to byla nějaká exhibicionistka co se ráda fotí. Toto se mi nedaří ani omylem, žádná ryba nepostojí na fleku a to mám kolikrát taky foťák naštelovanej v ruce. Doslova stovky zk*******ch fotek.

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 13:16 ® -zruseno reakce na …

Libor> No já ja taky radši pustim, fakt to někdy nejde, taky je nechci trápit.:)

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 13:14 ® Libor reakce na …
Libor

Robur> beru :-)

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 13:14 ® Libor reakce na …
Libor

padák> občas to nejde, tak rybu radši pustím. Většinou mám už foťák připraveny po ruce když rybu táhnu.Je to pakárna. O nejakém trápení nesmí být řeč, kůli fotce to nemá cenu. Nemysli si ale že mám všechny fotky povedené, to nemá nikdo, a kdo říká že jo, tak lže.

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 12:30 ® Robur
Robur

Libore, hele já ti budu dělat mangera, střelíme to Proctrovi s Gemblem do reklamy na zubní pastu:-) .

že jste to vy, tak vám sem za čas hodím recenzi, jak se osvědčily nabíječky z Lídla. Byly 4 ks /2500/ za všechny 85Kč, tak jsem to na zkoušku vzal.

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 12:24 ® pipa
pipa

Hora> jestli ti mužu poradit s koupi baterii: tak ANSMANN!!! fungujou SUPER !!

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 12:23 ® -zruseno reakce na …

Libor> Výborná fotka. Jenom by mě zajímalo jak to děláš že ti ty ryby vydžej na místě? Já než je stačim vyfotit tak mi odskočej pryč.

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 12:07 ® Libor reakce na …
Libor

regulus> není to ulítlost, snad je to o tom že hlava je u ryby dost podstatnej a dominatní prvek. Hlava štiky je však dokonalé dílo přírody, tak proč ji nezamrazit do megapixelů ?.. :-)

reagovat
Sobota 20. června 2009 ve 12:03 ® regulus reakce na …
regulus

Libor> nóó, tak tato se mi taky líbí a není tak „protivně“ celá ostrá jako ta předchozí, dyk sem ti říkal, že seš ulítlej na na hlavy :-)) )

reagovat
Sobota 20. června 2009 v 11:49 ® Libor
Libor

Robur promine, ještě jednu popovku sem dám.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9123.jpg
Sobota 20. června 2009 v 11:46 ® Libor reakce na …
Libor

HaD> budu zkoušet, je to ale věčnej boj, než si to člověk srovná v hlavě jsem rád že to dvakrát zmačknu a rybu pouštím. Včera jsem čapnul krásně vybarvenýho tlouště, ale ani nebylo kde ho vyfotit.

reagovat
Pátek 19. června 2009 v 16:23 ® HaD reakce na …
HaD

Libor> možná by se mi taky líbila, kdyby byla ostrá jen hlava…

reagovat
Pátek 19. června 2009 v 15:30 ® Robur
Robur

h, fotak slušná, ale mohl by jis vědět, že to patří úplně jinam…Fotky ryb chycené na popy.-). takže u mě je to sotva dostatečná, hlavně za snahu.

reagovat
Pátek 19. června 2009 ve 13:51 ® ZN reakce na …
ZN

Libor> slušná práce, fakt. Ta druhá na mě působí líp, tak nějak klidněji, což se k těmto statickým fotkám hodí asi víc.

reagovat
Pátek 19. června 2009 ve 13:43 ® Libor reakce na …
Libor

regulus> jojo, je to možný, samotnému se mi nezdá. Nešlo si s ním moc hrát, začal se mrskat, tak jsem ho rychle vyháčkoval a propustil:-) , díky moc za názor L.

reagovat
Pátek 19. června 2009 ve 13:41 ® sus1 reakce na …

Libor> Pěkná.:-)

reagovat
Pátek 19. června 2009 ve 13:20 ® regulus
regulus

Libor> technicky krásná fotka, ale byť se zdržuju veškerých komentářů ohledně kompozice, protože o tom vím kulový, na mě to působí jaksi divně, asi bych to fotil tak o krok víc zprava (ber to prosím jen jak to na mě subjektivně působí, dalším 100 lidem se to takhle bude líbit). Jinak pokud jsem si všimnul, tak tvoje libůstka je detail hlavy ryby, možná by tato fotka působila jinak, kdyby to bylo focený s malou hloubkou ostrosti a ryba by byla od druhé poloviny těla trochu rozostřená.

reagovat
Pátek 19. června 2009 ve 12:41 ® Libor
Libor

ješte jedna popová:-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img9099.jpg
Pátek 19. června 2009 ve 12:07 ® HaD
HaD

Libor: moc hezká fotka :-)

reagovat
Čtvrtek 18. června 2009 ve 22:31 ® LuboO
LuboO

No nebol by pekny do akvaria?

reagovat
foto/forum/2009/th-img9094.jpg
Středa 17. června 2009 ve 23:17 ® Filip00
Filip00

tak poté co jsem se podíval co mi radíte (samo, že děkuji) zvedám cenu na 20tis, jen uvažte, že nevím jestli jí to bude ve finále bavit a nebo je to jen záchvěv saudka:-D

reagovat
Středa 17. června 2009 ve 23:11 ® Filip00
Filip00

cena tak do 10tis chce začít fotit a já aspoň budu moct rybařit

reagovat
Středa 17. června 2009 ve 22:50 ® regulus
regulus

Hora> ty jsi jako myslel, že ti vydrží nabitý dva měsíce, jestli jsem teda dobře pochopil tvoji reakci??? Abych pravdu řekl, to jak to myslíš s tím vložením těch druhejch jsem moc nepobral.

Zkusím ti odpovědět i když nevím jestli to bude to co jsi chtěl slyšet, zkusím příklad. Mám jakejsi trochu lepší kompakt co má jako zdroj 4 ks tužkovejch baterií (používám Sanya 2700mAh). Na jedno nabití udělám např. 400–600 fotek. Ten rozdíl té 1/3 je danej tím, jak moc hejbu objektivem, jestli používám vestavěnej blesk, prostě na činnosti, která má za důsledek, že je z baterie odebíráno víc energie. Pokud bych to nechal nějakou delší dobu ležet, tak se akumulátory postupem času samy částečně vybijou (pokud jsou v pořádku tak trochu, že to ani nepoznáš, pokud je po nich houbec tak už to je znát), ale o kolik míň fotek udělám, když mě bude foťák 2 měsíce ležet, to fakt netuším. Čistě teoreticky, pokud nabiješ dvě sady baterek, fotíš poměrně málo a jednu používáš a uděláš s ní průměrně 300 fotek, tak by jsi z tou druhou, za předpokladu, že mají stejnou kapacitu měl udělat s nějakým delším časovým odstupem (nemyslím zrovna 2 měsíce nebo 2dny) aspoň 250 fotek. Pokud za chvilku chcípnou, je po nich pendrek. Pokud jsi to myslel tak, že s tou první sadou fotíš 2 měsíce a z tou druhou jenom měsíc, tak to se nikam nedopátráme, baterie asi nejsou nejčerstvější, ale taky nejsou kaput. Pro takovýto případy je nejlíp, jednat ty dvě sady ve foťáku střídat a tak jednou za měsíc je vybít a následně nabít.

reagovat
Středa 17. června 2009 ve 20:47 ® ZN
ZN

Filip00> ptal jsi se snad Libora, ale jestli můžu, tak Canon nebo Nikon, je to prakticky jedno. Jen Nikon má podstatně lepší setové objektivy. Pokud koupíš jen tělo, bez setového objektivu, a objektiv (vy)budeš dokupovat, pak je to prakticky úplně jedno. např. http://www.megapixel.cz/…d60-18-55-mm

reagovat
Středa 17. června 2009 v 16:13 ® sus1

Filip00> Ten by pro začátek určitě stačil.:-)

reagovat