Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 778.682 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 17. června 2009 v 16:13 ® sus1 reakce na …

Filip00> http://www.megapixel.cz/…200mm-f35-63

reagovat
Středa 17. června 2009 v 15:51 ® Sander reakce na …
Sander

regulus > za takovou ženskou na světa kraj…

reagovat
Středa 17. června 2009 v 15:29 ® Libor reakce na …
Libor

Filip00> ahoj, http://www.megapixel.cz/…-17-85-mm-is , a co má ted za foťák? jinak chtělo by to asi upřesnit, jak psal regulus.

reagovat
Středa 17. června 2009 v 15:03 ® Hora reakce na …
Hora

regulus> Asi jsem to blbě napsal – myslel jsem tím výdrž baterií ve foťáku po nabití.Většinou když jeden pár se vybije,tak druhý pár po vložení do foťáku nevydrží o moc déle.Nevím,jestli to tak má být.Jeden pár mám 2 a půl roku a druhý (stejnou značku) pár 1 rok starý(koupený).

reagovat
Středa 17. června 2009 ve 14:23 ® regulus reakce na …
regulus

Filip00> že se do toho pletu, taky naznač nějaký cenový hranice, jen tělo bez objektivu plus mínus 10 tisíc v té základní variantě, může to být ale i několikanásobek.

reagovat
Středa 17. června 2009 ve 14:20 ® regulus
regulus

Ještě pro ty, co mají ve foťáku LiONku a nemají kloudnej nabíječ. http://www.fulgurbattman.cz/…v-l-3897.htm

reagovat
Středa 17. června 2009 ve 14:19 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Libor> Ahoj potřebuji dobrej foťák za rozumnou cenu přítelkyně chce fotit, poraď prosím asi zrcadlovku

reagovat
Středa 17. června 2009 ve 14:16 ® regulus reakce na …
regulus

Hora> mě běžně vydrží baterie aspoň 2 roky. To, že tobě vydrží 2 měsíce je fakt dost divný (i kdybys je každej den vybil a zase nabil). Nechci tu spustit polemiku na téma jaký značky, ale GP je jedna z těch co bych si nekoupil. Dost důležitý je to, kde ty akumulátory kupuješ, pokud leží 2 roky v regále, tak je dost velkej předpoklad, že budou KO nebo v nejlepším případě horší. Kupuju vždy ve specializovaným kšeftě, kde se v regále ani neohřejí, což není prodejna s fotopotřebama. Nechcu tady dělat nějakou reklamu, ale tahle firma se zabývý výhradně bateriemi a je předpoklad, že u nich koupený budou čerstvý http://www.fulgurbattman.cz/?… a máš ju i v Ostravě, jako dobíječ bych doporučoval v nejhorším případě tohle http://www.fulgurbattman.cz/…bil-3581.htm , ale dá se koupit i lepší. Kdysi jsem narazil na set nabíječky i s akumulátorama, co měla displej a vybíjení, bylo to něco neznámýho, ale nabíječka supr, akumulátory stály za houbec. Stojí za to, pokud nepotřebuješ mít rychle nabito, akumulátory do mrtě vybít a pak hned zase nabít, prodloužíš tím jejich životnost. Pokud neumí vybíjet nabíječka, dá se udělat vybíjecí futrál za pár korun.

reagovat
Středa 17. června 2009 ve 13:34 ® Hora reakce na …
Hora

Sander> Ty mám taky,doufal jsem,že už je něco novějšího.Ty ve foťáku vydrží cca 2 měsíce,ty náhradní vydrží o něco dýl.Tady jsem si něco proštudoval o bateriích http://shadowork.net/index.php?… i pokec o tom článku.Co vy na to?

regulus> ve Strakonicích jsem byl naposled před 6 lety,ale za pěknou ženskou …

reagovat
Středa 17. června 2009 v 11:15 ® sus1 reakce na …

regulus> Kvůli pichu šel bych světa kraj.:-))

reagovat
Středa 17. června 2009 v 10:07 ® Libor reakce na …
Libor

proutnik> nene, super foto vypadá uplně jinak. Chyba byla že jsem nefotil po směru světla. ZN> co myslíš kompozice? To oko ve středu ani nevadí ne?

reagovat
Středa 17. června 2009 v 10:01 ® proutnik reakce na …
proutnik

Libor> prdlajs to je super foto !!

reagovat
Středa 17. června 2009 v 9:57 ® Libor
Libor

odlesky a ostré světlo jsou potvory. Přitom v hledáčku vše vypadalo podstatně lépe :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img9072.jpg
Středa 17. června 2009 v 9:47 ® Libor
Libor
reagovat
Středa 17. června 2009 v 1:29 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> Sander> myslíte si, že Hora pojede z Ostravy koupit baterky do Strkanic jen kvůli tomu, že je paní v krámě pěkná??? :-)) )

reagovat
Úterý 16. června 2009 v 18:04 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > jo jo, paní je kus…

Kupoval jsem je tam také, společně s foťákem.

reagovat
Úterý 16. června 2009 ve 14:35 ® sus1 reakce na …

Sander> Jo, jo, tyhle taky používam.Koupil jsem jich 6 za 399Kč ve Strakonicích na náměstí ve fotoprodejně.:-) Paní byla příjemná a cena taky.

reagovat
Úterý 16. června 2009 ve 14:10 ® Sander reakce na …
Sander

Hora > používám GP 2700, foťák je na 4ks, koupil jsem jich osm a mám vystaráno.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9069.jpg
Úterý 16. června 2009 ve 13:37 ® regulus reakce na …
regulus

Hora> používám dobíjecí NiMH, ono taky záleží na tom jakej máš foťák, některý mají spejšl LiON bateriovej blok. Myslím ale, že u většiny kompaktů asi převládají 2 nebo 4 tužkový (označení AA). Mě se nejvíc osvědčily SANYO http://www.aaafoto.cz/…ah-sada-4-ks , čímž nechci říct, že ostatní jsou špatný, asi bych nedoporučil úplně neznámý značky s podezřele nízkou cenou. Důležitá je taky slušná nabíječka, pokud umí akumulátory i vybít a případně zobrazuje stav nabití, je to výhoda.

reagovat
Úterý 16. června 2009 ve 13:10 ® Hora
Hora

Měl bych dotaz,který nesouvisí s fotografová­ním,ale s foťákem jo.Jaké používáte baterie do foto přístrojů?Jenom alkalické,nebo nabíjecí?Popřípadě jaký druh.Popřípadě které jsou nejvhodnější. Díky za odpověď.

reagovat
Pondělí 15. června 2009 v 18:32 ® tomashr reakce na …

Libor> Když to zastíníš, tak sice fotka bude lepší než na ostrém slunci, ale na druhé straně přijdeš o kresbu, prostorový dojem – prostě ploché. Je to určitě dobrá cesta pro popisný snímek, ale pro nějakou pořádnou fotku to taky až tak moc neřeší – možná by leckdy nakonec snímek na slunci s doblesknutím vyšel lépe. S tím se ale nedá nic dělat…

Mimochodem ta poslední podoustev je už skoro z kategorie super – opravdu se mi líbí.

reagovat
Neděle 14. června 2009 ve 23:40 ® ZN reakce na …
ZN

Libor> jasně že tam je dost světla, ale o tom to není.

reagovat
Neděle 14. června 2009 ve 23:15 ® sus1

ZN>Mám ji i takhle.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9047.jpg
Neděle 14. června 2009 ve 23:13 ® Libor reakce na …
Libor

ZN> dík, je-li ostré slunce, tak i ve stínu bývá světla dost a právě na ryby rovnoměrné a rozprostřené. No prostě je to věda. Diskuze ale dobrá¨:-)

reagovat
Neděle 14. června 2009 ve 23:09 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> a o tom to je, prostě udělat pěknou fotku pokaždé nelze.

reagovat
Neděle 14. června 2009 ve 23:09 ® ZN reakce na …
ZN

Libor> ta fotka je nejlepší, kterou jsem od tebe viděl. Fakt se mi líbí.

Já prostě nevěřím, že je možný v ostrém světle udělat ve stínu dobrou fotku tohoto druhu. Jedním ze základních atributů fotky je světlo. Dobré světlo.

reagovat
Neděle 14. června 2009 ve 23:05 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > rady dobré. Když bude možnost, využiji je. Poslední dobou lezu na totálně nepřístupná místa a podle toho také vypadají fotky.

reagovat
Neděle 14. června 2009 ve 23:05 ® sus1

ZN> To sem blbnul s barvama.:-)

reagovat
Neděle 14. června 2009 ve 22:58 ® Libor
Libor

ZN> zase jsou tu ty podoustve :-) , fotka je výřez, původně focená na výšku.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9046.jpg
Neděle 14. června 2009 ve 22:55 ® Libor
Libor

ZN> postavit někam batoh či si udělat stín je rychlejší než koumat blesk do nejistého výsledku. Fakt to tak používám, dělám si stín i vlastním tělem. Sus1> to je fakt:-)

reagovat