Chytej.cz

Feeder a lososovité ryby necteno

27.2.2009 | FanynF | 15.541 zobrazení | 17 odpovědí

Jestli někdo chytal pstruhy lipany nebo lososovité ryby na feeder, tak se zde můžete podělit o své zážitky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 5. března 2009 v 10:50 ® FanynF reakce na …

Já si to taky myslím,hlavně když jsou k nim šetrný

reagovat
Středa 4. března 2009 ve 20:15 ® toulovec
toulovec

já si myslím že pokud jsou lososovité na MP, zaplať pámbů za ně a budiž jen ostatním přáno si je chytit jakoukoliv metodou. Pokud pak tito rybáři budou stejně ohleduplní k nám muškařům, bude nám krásně. Lososovité jsou krasavci a ostatní jistě alespoň pochopí proč se k nim chceme chovat ohleduplně na pstruhových vodách a odsuzujeme trojháky, protihroty a velký háky.

reagovat
Středa 4. března 2009 v 15:44 ® Drake reakce na …

TomK:Když začneš s hodně krátkým návazcem tak se možná stane že je ani nesekneš a když budeš postupně prodlužovat tak se dostaneš na hranici kdy je budeš sekat ale budou to mít za kraj.

reagovat
Středa 4. března 2009 v 8:42 ® FanynF reakce na …

Ja snad ani nechyt ješte potočaka na feeder spíš se sem tam povede duhák

reagovat
Středa 4. března 2009 v 5:02 ® Deleted reakce na …

Drake – kolik myslis ze je akceptovatelne, aby tech potocaku chciplo, nez tu delku vychytam?

reagovat
Středa 4. března 2009 v 0:19 ® Drake reakce na …

TomK:Nechci ti do toho kecat ale to jestli ma haček v jícnu nebo ne se odvíjí od délky návazce.Takže kdyby jsi vychytal délku tak bys docílil toho že je budeš chytat za kraj9-)

reagovat
Úterý 3. března 2009 v 10:51 ® FanynF

No víte na psruha se cíleně s rohlíkem nedá ale když se nějakej povede při lovu parem nebo jelců je to spestření a pstruhů chycenejch do jícnu je minimum,všichni to maj na kraji a myslím že je to šetrnejší než vláčka s mini woblery kdy ma každej pstruh trohák až v žaludku a hlavně každýho vracím vodě

reagovat
Neděle 1. března 2009 v 1:28 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Vidíš, a já měl letos jiný problém…kdykoliv jsem šel cíleně na cejna nebo plotku, chytil jsem duháka (snad pořád plavou)

reagovat
Sobota 28. února 2009 ve 23:26 ® Deleted reakce na …

rgb23 – na mimopstruhovce jsem chytal na feeder a moc pstruhu i pres rychly zakrok jsem za tlamu nevytahl. Vetsina to mela v jicnu. Za tlamu jsem je tahal tak v lednu, kdy brali opatrne… Pri vlacce mi to veme hluboko tak 1 – 2 pstruzi do roka. Pouzivam hlavne gumy a hluboko to maj akorat pri rotacce. Tolik ma skromna zkusenost…

reagovat
Sobota 28. února 2009 ve 21:47 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Vlaštovka, TomK: nechci se hádat, ale pokud s feederem zasekávám podle špičky, tak nevidím důvod proč by to pstruzi měli polykat až do jícnu.

btw: na 3 cm kopyto duháka stěží zasekneš tak za okraj tlamy jako při feederu protože na pohyblivou nástrahu útočí mnohem agresivněji a když půjdu do extrému, tak by jste mohli rovnou opovrhovat taky miniwoblery Illex a pod., protože na ně pstruzi jdou jak pes na klobásu a podle typu vody tam máte 1–2 trojháčky:-)

reagovat
Sobota 28. února 2009 v 19:37 ® Deleted reakce na …

FanynF – Vsetinska Becva je pstruhova voda a cilene chytani lososovitych ryb na feeder je prasarna nejhrubsiho zrna… Nereknu pul slova, kdybys feeder pouzival na mimopstruhove vode. Takto se fakt styd…

reagovat
Sobota 28. února 2009 v 18:01 ® Vlaštovka
Vlaštovka

Feeder a lososovité ryby…?? když už tak vláčet a lehkým feederem nebo s pickerem. To provozuju, když vláčim 5× do roka tak to stačí. Ale jinak si myslim že to je až hloupý, aby to pstruzi polikali až do jícnu při běžném feederovém chytání.

reagovat
foto/forum/2009/th-img7856.jpg
Pátek 27. února 2009 ve 21:18 ® LojzaRybka
LojzaRybka

tohoto kluka jsem chytil na feedr na mrtvého hrouzka :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img7849.jpg
Pátek 27. února 2009 ve 21:00 ® Sander
Sander

Když jsem chtěl, nachytal jsem je. Duháky, lipany, méně často potočáky. Ale už je to dávno.

Teď už nejsem pako, když jdu žehlit s feederem na pstruhovku, chodím prakticky jen do nadjezí, kde se lipan a potočák vyskytuje velice sporadicky (v létě). Voda je tam téměř stojatá, nejčastější úlovek je totožný s úlovkem na MP rybníku – prasečkin, plotice, tloušť, občas cejn, výjimečně lín.

reagovat
Pátek 27. února 2009 v 16:56 ® albin
albin

regulus:Neříkej,že pstroužek na žížalu na páternosteru neni zajímavej.8-DDD. Dělám si legraci já ještě dodám,že rotačka je asi taky lepší.

reagovat
Pátek 27. února 2009 ve 13:49 ® regulus
regulus

No vzhledem k tomu, že parma převážně sbírá larvy ze dna, u lipana jsou taky značnou součástí potravy a duhák sežere naprosto všechno, tak mi nějak uniká o jaký zážitky se máme podělit (pominu-li, že parma není lososovitá ryba), myslím, že není až takovej problém takto tyto ryby ulovit.
V souvislosti s feederem je parma zajímavej soupeř, pokud se lipana a duháka týká, tak z mýho pohledu, se kterým lze bez problémů nesouhlasit, bych z toho až takovou radost neměl, ono na mušku je to takový nějak víc košér.

reagovat
Pátek 27. února 2009 ve 12:55 ® FanynF

Já osobně chytám pstuhy a lipany na Vsetínské Bečvě a byl jsem překvapen koli se dá nachytat na feeder duháků,lipanů a parem…

reagovat