Chytej.cz

Pohorky místo brodících bot? necteno

26.2.2009 | Kímot | 3.458 zobrazení | 15 odpovědí

Zdravím, mám nové prodyšné brodící kalhoty, ale bez bot, můžu k nim použít pohorky, které nevyužívám?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 28. února 2009 v 10:13 ® flyfox reakce na …

Jak už bylo psáno jinými,pohorky nejsou nejšťastnější řešení.Jsou dosti těžké,budou klouzat,po prvním brodění ztvrdnou,po několkerém se rozlámou,navíc se většinou kupují ve velikosti aby „seděly“,což v lepším případě znamená,že je neobuješ,v hor­ším,že zlikviduješ punčochu broďáků.V tomto případě šetřit,znamená prodělat ještě víc.Jako alternativa by se daly použít neoprenové boty,tuším,že se prodávají od nějakých pěti stovek.Tenisky jsou sice levné a lehké,filc se na ně dá nalepit taky,ale proniká do nich dost písku a to se = likvidace punčoch.

reagovat
Sobota 28. února 2009 v 9:56 ® 

jiris – nemám bazén. Brodím v sečské ÚN, kde je až 30m hloubka, takže je ani moc neošoupu. (pochopil?):-)

reagovat
Sobota 28. února 2009 v 9:55 ® kostnak
kostnak

ale vyber bot na brodenie je tam velky. hlavne by som ti doporucil hladat take, ktore maju filcovu podrazku- felt sole. www.cabelas.com

reagovat
Sobota 28. února 2009 v 9:50 ® kostnak
kostnak

z cabelasu zacinaju pouzitelne boty na brodenie niekde pri 20$: www.cabelas.com

reagovat
Sobota 28. února 2009 v 1:01 ® regulus reakce na …
regulus

Kímot – nejsu děd vševěd, takže to na první pohled vypadalo, že sis koupil dejcháče a najednou jsi zjistil, že potřebuješ boty který nemáš (podle karty je ti osm a chytáš od jednoho roku) nebo chceš-li, dáš několik tisíc za dejcháče a pak špekuluješ nad botama za litr, ostatní okolnosti jsem nemohl tušit, že. Myslím, že s těma pohorkama to dopadne jak jsem psal, budeš mít sedřený nohy, tvrdý boty pokud jsou kožený který tím zničíš, pokud je to umělotina tak to asi pude a asi vydrží, ale nejspíš ti budou malý (myslím s těma dejcháčama) je to jak psal sethy, boty o 2 čísla větší. Teď beze srandy, kup ty tenisky (kotníčkový) nebo nějaký vysoký čangošský boty za pár šupů z nějaké umělotiny.

reagovat
Pátek 27. února 2009 ve 23:43 ® Kímot reakce na …

Hm, no kdyz ti nekdo rekne ze dne na den, ze z duvodu zachrany firmy musi propustit par vedoucich pracovniku a mezi nima jsi i ty, tak si myslim, ze se vykasles na podobne kraviny jako jsou brodici boty a zacnes trosku vic premyslet at nekupujes zbytecne veci. Nevylucuju, ze si je nekoupim, jen zjistuju, jake jsou moznosti. Takze pocitat umim.

reagovat
Pátek 27. února 2009 ve 21:52 ® jiris reakce na …
jiris

Nordboy – do bazenu dobry.

reagovat
Pátek 27. února 2009 v 17:15 ® 

Možná to bude vypadat, že mě šiblo, ale já používám s úspěchem obyčejné pantofle za 120,–Kč od vietnamců. Přes patu přetáhnu kšandu abych je neztratil a pohoda…a ani moc nekloužou.

reagovat
foto/forum/2009/th-img7847.jpg
Pátek 27. února 2009 v 10:22 ® sethy reakce na …
sethy

Tomik: :-D

reagovat
Pátek 27. února 2009 v 9:22 ® kostnak
kostnak

urcite si mozes aj na ferrari obut protektory z hypernovy. ale boty na brodenie ti zabezpecia:

• ze sa ti v nich nebude (bude menej)smykat po kamenoch pokrytych riasami,
  • ze si neporanis kotniky medzi balvanmi
  • ze si neznicis neoprenovu ponozku
  • atd, atd..
reagovat
Pátek 27. února 2009 v 6:48 ® Tomik
Tomik

Ja brodící boty taky nemám a používám níže uvedené „vietnamky“. Občas to v nich trochu klouže, ale dá se to..:-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img7845.jpg
Pátek 27. února 2009 v 0:33 ® regulus
regulus

No v souvislosti s touto otázkou se mi vybavily čínské bílé polokecky za necelou stovku, pokud se dobře pamatuju, ty by se daly taky použít (v dnešní době nějaký tenisky od číňanů), myslím si, že bys těm broďákům méně ublížil. Pokud vycházím z pohorek a předpokládám materiál kůži, tak je dost pravděpodobné, že tato se bude kroutit a bude poškozovat neoprénovou ponožku broďáků (nemusí, je to jen domněnka) a určitě bude tlačit, pokud tomu tak bude, tak opravdu ušetříš. Bude ti to ve vodě klouzat, možná se i vykoupeš (třeba s mobilem nebo foťákem), což by se ti při použití brodícíh bot asi nestalo. Nějak si to nemůžu sesumírovat, koupím si dejcháče a pak zjistím, že nemám boty, připadne mi, že neumíš počítat.

reagovat
Čtvrtek 26. února 2009 ve 22:24 ® sethy
sethy

Muzes, ale dost pochybuju o tom že tam narveš nohu. Pokud to jsou tvoje pohorky tak ti jsou akorat, že. A noha v neoprenových ponožkách je tak o 2 čísla větší (proto se i kupují brodící boty o 2 čísla větší než jakou maš nohu)

reagovat
Čtvrtek 26. února 2009 ve 21:43 ® Hony

Ale nalep si na podrážku filc. Guma klouže.

reagovat
Čtvrtek 26. února 2009 ve 21:27 ® javasaki

jasně že můžeš ale budou ti déle schnout. Když je budeš sušit na přímém sluníčku tak se ti trochu scvrknou.Ale napínák to zpraví.Nebo zkus obič.plátěné kecky.

reagovat