Vyhledávání
Chytej zamyšlení
20.2.2009 | Kazan | 11.120 zobrazení | 135 odpovědí
Předem podotýkám že následující řádky nemají v úmyslu nikoho
napadat a jsou pouze zamyšlením a reakcí na současný stav na Chytej.
Poté co zde byli klepnuti přes prsty OndraČ a další, pátral jsem po
příčinách proč někteří nově příchozí náhle vyvíjejí přehnanou
aktivitu a potřebu se ke všemu vyjadřovat a všude posílat co nejvíce
fotografií. Možná tím důvodem jsou fishbony, zarazila mě právě
skutečnost ,že člověk s měsíční registrací jich má daleko více, jak
lidé co jsou zde registrovaní déle. Myslím že není správné, právě
nové rybáře takto sejmout, je jasné že chlapci měli z úlovku radost
a chtěli se pochlubit. Nám ostatním, zkušenějším nezbude nic jiného
než stále vysvětlovat a poučovat, že tudy cesta nevede. Jsem si naprosto
jistý že dříve nebo později zde budou opět podobné fotografie od nových
nadšenců. Vzpomeňte si všichni na své začátky.
Po nedávné diskusi se skworem o kvalitě Chytej, Regálových nářcích
a sem tam Roburem protestně založeným zbytečným fórem se ptám, proč
admini případně David nesmažou duplicitní fóra v lepším případě je
nepřesunou do již existujících, se vzkazem do všeobecné diskuse pro
zakládajícího, že jeho fórum bylo přesunuto do již existujícího fóra.
Myslím by zkušenější uživatelé Chytej na podobná fóra měli reagovat
pouze vloženými odkazy na již existující fóra.
Dále by mě zajímal váš názor na fóra typu Ústí nad Labem, kdy už
fórum má pramálo společného s rybařinou, je zaměřeno na získání
prvenství v počtu příspěvků, a je spíš typu všeobecné diskuse.
(Hoši nic proti Vám, mnozí mě znáte osobně takže jsem si jistý, že
víte co bylo myšleno.) Nechci také aby výše uvedené bylo chápáno jako
že HaD pro nás nic nedělá, Chytej bude takové jaké ho budou lidi chtít,
pokud Vám současný stav vyhovuje mlčte, pokud ne dejte to vědět ať se to
tu trochu změní.
Je možné že v budoucnu bude mít Chytej méně příspěvků ale zas budou
kvalitnější a přibude spokojenějších čtenářů. Prosím ostatní
,,Chytejáky,, o reakce co se týká fishbonů, fór a vůbec ostatních
věcí kolem Chytej, reagujte ve vší slušnosti.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 27. února 2009 ve 20:14 ® sus1 reakce na …
-
Alov:Jen blbni.
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 19:45 ® Alov
-
MA to víznam cyst??
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 18:20 ® cormoran reakce na …
-
Regulus: Jasan, jsem rád, žes mě pochopil:)
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 17:58 ® sus1 reakce na …
-
Tys mě přesunul??posílal jsem to a ty už si tam ten přízpěvek měl??!
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 17:56 ® regulus
-
Mara – nebylo to myšleno nějak zle, jen mi prostě nedochází, proč jsi to to vyjádřil těma dvěma citacema, nic víc. Jinak to s těma novejma by se snad alespoň částečně mohlo vyřešit tím co jsem psal (diskuze Otázky a odpovědi), pokud se to bude Davidovi pozdávat a půjde to do systému zakomponovat i když mi fakt není jasný, proč mají potřebu si nejdřív založit fórum než se tu vůbec rozkoukají, případně se nezeptají v příslušné diskuzi a vůbec mi nepřipadne, že by se styděli, ale to jedno.
Vagi – ale já celkem dobře rozumím co myslíš, jen mi připadne, že píšu tatarsky nebo ty to čteš jen z poloviny, jak už jsem psal, bude to asi součástí těch změn o kterých psal David. Současný stav to neumožňuje a už to nerozebírej. -:)))
Cormoran – no jo, ale já nejsu učitel (chápu, opakoval jsi moji poznámku, ale tam to s tím učitelem bylo na místě) -:)))
Nordboy – ano, opravdu mi připadlo, že tě to kapinku zvedlo, nikdo ti nebere tvoje názory, je to jen diskuze, nic víc a nenapsal jsem jestli zbytečně jo či ne, pouze že se nic tak strašnýho nestalo, pokud máš ovšem dojem, že jsem nedokázal psanou formou dostatečně citlivě vyjádřit svoje pocity, tak se omlouvám. -:)))
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 17:53 ® sus1
-
Teda, potřebujete všichni pochválit??!máte to ale výdrž?!
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 16:54 ®
-
Regulus – Žádám trest smrti, pokud máš dojem, že se čílím, notabene zbytečně…Já se totiž vůbec nečílím, jen jsem si dovolil napsat svůj názor. Mám zvláštní pocit, že podle některých z vás se tohle tady zřejmě nesmí. Slibuji, že už to víckrát neudělám.
reagovatPřecházím na téma „Češtin, můj kobil!“
- Pátek 27. února 2009 v 16:41 ® albin
-
cercer1,vagi:Omlouvám se všem za to co jsem napsal.Úplně na začátek jsem se jen zamyslel nad Chytej a vypíchl to co mě osobně je tady nepříjemné,pak už sem jen odpovídal na příspěvky těch,kterých se to dotklo.Strkám hlavu do písku a už mlčím.
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 16:04 ® cormoran reakce na …
-
regulus: Trochu si rejpnu za to zapomNěl pane učiteli:D
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 15:59 ® vagi
-
regulus: Tak ještě jinak
reagovatJde mi jen o jednu jedinou věc: Založím fórum, páč jsem tu novej nebo prostě nevím, že už tu něco takového je. Vidí to někdo zkušenější nebo prostě někdo , kdo ví, že už to tu někde je, najde odkaz, hodí odkaz se SLUŠNÝM upozorněním a pokračuje se dále v původním starším fóru. Nemusí se nic slučovat, to nebylo mířeno na adminy, ale na nás všechny… Chápu, že není dobře někomu něco mazat. Zkus mi vymazat nějaké mé fórum!
To bude mít Kazan radost, co to tu zase předvádíme
- Pátek 27. února 2009 ve 14:44 ® 1Mara
-
regulus co ti na to mám říct , když se ti to pokusím vysvětlit tak to asi nepochopíš semnou je to složitější, a samozřejmně to nebylo myšleno nějak špatně na tebe a ani na ostatní. Jen souhlasím s Vagim a se vším co napsal je to jen můj názor a otěch forech máš i ty pravdu , ale nevím jak to to řešit páááč každej novej chyteják co příjde tak hnad založí forum , aby se něco dozvěděl a ani si neuvědomý že buď ty fora už jsou a nebo je tady diskuze na různé téma ,ale to je nenapadne tam někoho oslovit. Třeba jako nový chyteják se chci zeptat na určitej naviják ,ale že se stidím přiznat že tomu houby rozumím tak než abych se optal př. Škvora na naviják,Salma na Wobler , atd. tak si raději založím forum s tématem nevíte někdo kde todle seženu ? a jeto , další forum o ničem jen na 20 odpovědí , ale nový chyteják je spokojenej páááč nemusel se stydět někoho oslovit a tím se i ponížit . jen příklad.Nevím je to těžký
reagovat
a chtělo by to stím něco udělat. Jinak já fišbody mám a nechcije , chtěl bych to konkrétně u mě navždy smazat,to že na Ústí plkám si ty fišbody nezasloužím a ani je nepotřebuji,kluky na Ústí mám rád jsou to klucí chytejácký a celkově je pro mě Chytej jak už jedenou bylo tady psáno taková malá rodina. Nikoho jsem tím nechtěl urazit a nebo nějak dotknout . - Pátek 27. února 2009 ve 14:43 ® cercer
-
Albin: a ještě něco: Vagiho i SANYBOJ nech na pokoji!!-Vagi je abstinent a ani v SANYBÓJ nikdo nechlastá!!!
reagovatD
- Pátek 27. února 2009 ve 14:39 ® cercer
-
Albin:ty v mém návrhu slyšíš zlou nótu?Prosím,cituj..osobně si myslím,že jsem nikomu nic nepřikázal ani nikoho nenapadal..myslím,že nepíšu nic,co by někoho mělo urazit.Nejsem zastáncem nadávání ani hádání(něco jiného je ironické pošťuchování mezi kamarády)A k tomu,jak píšeš,že jsem k této otázce ještě sám nic nenapsal..nejsem exhibicionista ani lovec fišbonů(ikdyž jsem zjistil,že už jich mám dost
reagovat)přeci to,že mě zaujme nějaké téma a názory ostatních na něj neznamená,že se musím hned ozvat.Až mě něco opravdu,,nadzvedne"tak mě uslyšíš,to se neboj
každopádně jsem s pokorou přijal vaše i Regulovo vysvětlení a už vás nikam ,,přesouvat"ani ,,vnucovat"nebudu a jako důkaz toho,že se podřizuji vůli většiny je,že odpovídám sem,kam to vůbec nepatří
D
- Pátek 27. února 2009 ve 14:22 ® regulus reakce na …
-
1Mara – trochu mi uniká, co jsi tím myslel, že jsi sem dal citace toho, co napsal Vagi a ty o pár stránek dřív.
Myslím, že fišbóny jsou až tím posledním, co by se mělo řešit, já např. vůbec netuším kolik jich mám a vlastně kdyby se tady o tom nepsalo, tak jsem úplně zapoměl, že něco takovýho je. Jde o to, nějakým elegantním způsobem vyřešit stále se množící duplicitní fóra, zkorigovat ty stupidní na rozumnou mez a vůbec trošinku ještě pozvednout kvalitu tohoto webu, protože to kapinku začíná sjíždět z kopečka, dle mýho názoru právě kvůli tomuhle.
reagovat - Pátek 27. února 2009 ve 14:04 ® regulus reakce na …
-
Vagi – nepřečetl jsem si to moc rychle, ale protože jsem došel k závěru, že si myslíš co si myslíš, reagoval jsem tak jak jsem reagoval. -:))) Mimochodem i proto, že to je napsaný v zadání fóra. Prostě nelze nějak spravedlivě přesouvat nebo slučovat fóra na základě toho co si například já myslím, to musíš uznat. To bysme tu zrovna mohli zavést cenzůru, Vagi je hubatej, tak mu sem tam smáznu fórum nebo reakci, to fakt nejde nebo teda technicky jde, ale nebylo by to košér. To, že to bylo adresovaný na tebe si tak moc neber, jde o to vysvětlit proč by to nebylo dobrý.
reagovat - Pátek 27. února 2009 ve 13:58 ® 1Mara
-
Jen múj názor. Souhlasím plně s Vagim -Kazan: Abych nebyl nařčen, že tu na někoho reaguju a sám jsem ještě neodpověděl(tím samozřejmě nemyslím tebe), tak to činím. Až k fóru Ústí s tvým příspěvkem 100% souhlasím a je na nás, kteří víme, že takové fórum už tu je, abychom na to upozornili a hodili odkaz, aby se omezila duplicita. Na druhou stranu mě zaujala škworova myšlenka ohledně duplicitních fór týkajících se třeba stále se opakujících témat prut ten a ten na to a to, naviják… atd. Psal, že to není uplně nerelevantní, protože je stále mnoho novinek aje tam určitý vývoj a tudíš je co řešit. Do té dob jsem na to z tohoto pohledu nekoukal.
reagovat
A k fórům typu Ústí mám jen jednu věc. Vůbec mi to nevadí, naopak. Vždyť přece účastníci takových fór (skoro chatů) nikoho nenutí, aby tam ostatní chodili, ale oni si tam můžou krásně poklábosit a nejen o rybách… fišbóny: ty bych dával asi jen za články a podobně hodnotné příspěvky. No a odemě : No a já veřejně prohlašuji, že sice jsem fišbody nasbíral hodně fotkama a diskuzí ( kecáním ) na Ústeckým fóru, ale nechci za to vůbec nic, a proto prosím Admina nebo kdo to má na starosti, aby mě ty fišbody byly smazány napořád. Nikdy jsem to nedělal pro nějakou cenu, to si jí můžu koupit za vlastní peníze a to samý je i s DVD. To že jsem ukecanej a rád si tady s kýmkoliv pokecám si myslím není špatná věc a skoro ve všem se jedná o rybách, je pravda že jsou zimní měsíce a na ryby se moc nechodí, tak se na Ústeckým foru kecaj kraviny,ale to skoro na každém fóru krom naučných jako jsou výroba woblerů atd.a o tom to vlastně je né? Myslím si,že kdyby se mělo tam jen psát o rybách pod Benešákem nebo na Pláži, tak zachvíli se na to forum každej vybodne a bude kecat jinde a né že počká měsíc, než tam někdo napíše hele začínají brát,ale neřeknu kde.Taky jsem se snažil, když už tady na foru tak kecám, abych byl aspoň trochu přínosem pro chytej, napsal jsem dva články , ale čekám až je HaD tam někam dá, sice je mi to jedno kdy, ale až to bude tak to bude, na tom jsem se s HaDem už domluvily. Takže za češtinu a odpověď můžete teď do mě. - Pátek 27. února 2009 ve 12:59 ® vagi
-
regule, ty sis to přečetl moc rychle, že?
reagovatCitoval jsem část Kazanova textu, protože si myslím, že by to tak mělo být. Mám na mysli to vkládání odkazů na již existující stejná témata od zkušenějších kolegů a SLUŠNÉ upozornění. Technicky je mi to jedno, jestli mazat nemazat. Pokud zkušenější kolega dá odkaz a upozorní, že toto téma už tu je, to nové během krátké doby propadne a je to. Pokud teda nebude mít každý potřebu se k tomu vyjadřovat.
- Pátek 27. února 2009 ve 12:32 ® regulus
-
Cercer – máš pravdu i nemáš, pokud by se to bralo do podrobna, tak sem nepatří většina příspěvků, protože by se určitě našlo vhodnější fórum, ano sklouzlo to kapinku jinam, ale přesto je to tak trochu k tématu.
Nordboy – myslím, že se zbytečně čílíš, až tak nic strašnýho se nestalo a bylo to ve vší slušnosti.
Vagi – k tomu „proč admini případně David nesmažou duplicitní fóra v lepším případě je nepřesunou do již existujících“, tys asi spadnul z velké výšky na hlavičku -:))) dovedeš si to představit, do kterýho, často je na stejný téma 5 nebo víc fór. Jinak jsou jakýsi nepsaný pravidla, že se nemaže, kromě vulgárních a jinak opravdu nevhodných příspěvků nebo pokud to zakladatel fóra případně reakce sám chce, většinou se přesouvají jen plky z diskuze Z lovu. Myslím, že tohle se měnit nebude a je to jen dobře. Jak tu už bylo řečeno budou změny, to už tu David psal, bude to něco v tomto duchu, konkrétní podobu neznám.
V souvislostí s tímto mne při přečtení jednoho nově založenýho fóra www.chytej.cz napadlo, že by nebylo úplně od věci založit diskuzi Otázky a odpovědi, kde by se takováto fóra zřizovala. Jelikož tento typ otázek je za půl roku naprosto neaktuální a za 14 dní se do něj nepodívá ani jeho zadavatel, byla by po nějaké době (třeba za měsíc) systémem automaticky smazána.
Ještě bych k zadání tohoto fóra podotknul, že něco podobného tu není poprvé, vytáhl jsem jen pár příkladů: www.chytej.cz www.chytej.cz www.chytej.cz www.chytej.cz Můžete si v klidu počíst, těch fór na podobné téma je daleko víc. Je dobře, že se tu taková fóra objevují i když potom zapadnou v zapomnění.
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 11:21 ® vagi
-
Kazan: Abych nebyl nařčen, že tu na někoho reaguju a sám jsem ještě neodpověděl(tím samozřejmě nemyslím tebe), tak to činím. Až k fóru Ústí s tvým příspěvkem 100% souhlasím a je na nás, kteří víme, že takové fórum už tu je, abychom na to upozornili a hodili odkaz, aby se omezila duplicita. Na druhou stranu mě zaujala škworova myšlenka ohledně duplicitních fór týkajících se třeba stále se opakujících témat prut ten a ten na to a to, naviják… atd. Psal, že to není uplně nerelevantní, protože je stále mnoho novinek aje tam určitý vývoj a tudíš je co řešit. Do té dob jsem na to z tohoto pohledu nekoukal.
reagovat
A k fórům typu Ústí mám jen jednu věc. Vůbec mi to nevadí, naopak. Vždyť přece účastníci takových fór (skoro chatů) nikoho nenutí, aby tam ostatní chodili, ale oni si tam můžou krásně poklábosit a nejen o rybách… fišbóny: ty bych dával asi jen za články a podobně hodnotné příspěvky - Pátek 27. února 2009 v 11:00 ® vagi
-
albin, nordboy: pánové, pánové, pánové… Naprosto nechápu, proč se čílíte, když vás někdo slušně odkáže na jiné fórum, protože vaše debata sklouzla jinam. Na tom není nic špatného. Já se vůbec nezastávám nikoho, kdo nedokáže psát spisovně, naopak v mých starších příspěvcích jsem dal několikrát jasně najevo, jaký na to mám názor, ale to prostě do této debaty nepatří. Paradoxem je, že jste sklouzli jinam právě ve fóru, které Kazan založil i z toho důvodu, aby k tomu nedocházelo. „proč admini případně David nesmažou duplicitní fóra v lepším případě je nepřesunou do již existujících, se vzkazem do všeobecné diskuse pro zakládajícího, že jeho fórum bylo přesunuto do již existujícího fóra. Myslím by zkušenější uživatelé Chytej na podobná fóra měli reagovat pouze vloženými odkazy na již existující fóra.“ to je Kazanova citace části nadpisu. Cercer, rgb23 a já jsme se vás na to snažili upozornit a má to naprostou logiku, protože téma fóra se může posunout, to se prostě přirozeně děje, ale pak by se mělo pokračovat tam, kde to dává smysl. viz několikrát zmiňované fórum „o pravopisu“ www.chytej.cz Prosím, nebuďme tolik ješitní.
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 8:36 ® albin
-
cecer1:Proč taková zlá nóta?Tak nám,prosím něco napiš k danému tématu.Projel sem si fórum 2× a od tebe zatím nic k tématu nebylo,jen že se máme odstěhovat.Vidíš a už tedy budu psát k tématu.Mám tedy,když se rozvine debata o něčem trochu jiném,než je původní otázka,okamžitě přeskočit jinam nebo založit nové fórum?Příště odpovídám pouze jednou větou k danému tématu.Jen ať to na Chytej žije. vagi:Nepruď ty jeden kolego ze stejnýho města.Na Sanybójy se už taky nepíše jen o akci dírky,ale o tom kdo se jak vožral.Mně to neva,ale nepruď.
reagovat - Čtvrtek 26. února 2009 v 17:53 ® cercer
-
Nordboy:nikdo tě nikam neposílá..pokud budeš mluvit k tématu..jsi už tu dost dlouho abys věděl,jak to tu chodí.Když něco sklouzne do jiného tématu..a hodláš to rozebírat a uplně tím změnit debatu,je slušnost přesunout se tam,kam to patří.Jak sám říkáš,je tu dost fór,tak proč je správně neužívat.Když bude někoho zajímat,na co si tu mám dávat pozor při psaní,tak otevřu příslušné téma..ale zde je diskuze o něčem jiném a když ji otevřu,nechce se mi číst pořád dokola,zda a komu vadí a komu nevadí,že si nehlídám gramatiku a spisovnou češtinu…samozřejmě,jinak si dělej a piš co chceš a kam chceš..je to na každým uvážení..
reagovat - Čtvrtek 26. února 2009 v 17:30 ®
-
cercer1 – Co nás pořád někam posíláš? My se přece můžeme o jakékoli záležitosti bavit kde uznáme za vhodné. Když někde diskuze sklouzne do jiného problému, netřeba se hned stěhovat do jiného chléva. Těch témat je tady už tolik, že by se mohlo utíkat z jednoho do druhého při každé narážce.
reagovat - Čtvrtek 26. února 2009 v 16:58 ® cercer
-
hoši…už jsem to jednou podotkl…uniká vám význam tohoto fóra..pokud chcete řešit spisovnost,y i a podobné věci-je zde na to fórum jako vyšité-viz link Vagiho.Myslím,že zadavatel tohoto fóra chtěl původně řešit úplně něco..
reagovat - Čtvrtek 26. února 2009 v 16:28 ® EDYS reakce na …
-
To nejsou nevzdělanci ti co si pletou i a y..:-d
reagovat - Čtvrtek 26. února 2009 v 16:12 ®
-
*** Nemůžu si pomoct, ale čeština je jen jedna… dokážu připustit hovorovou formu, takže „n e m ů ž u“ a ne nemohu, „p o m o c t“ a ne pomoci, a.t.d." Ale jinak?? Nenadával bych nikomu do n e v z d ě l a n c ů, ale lajdáky opravdu moc nemusím, stejně jako namachrované intelektuály. Ti se tady naštěstí (snad) nevyskytují.
reagovat - Čtvrtek 26. února 2009 v 1:46 ® mihy.san
-
Nevadí mi zápisy bez diakritiky, sám mám HERNÍ klávesnici, která dia neobsahuje a píši jen po paměti. Nicméně i s ní se dá psát spisovně, jen to chce malinkou trošku úsilí a přemýšlení. Co mi vadí, jsou nevzdělanci, kteří si permanentně pletou I a Y, apod. zhovadilosti. S těmi jsem si nikdy nepsal a psát si nebudu, stejně jako se nepobavím s primitivy u piva.
reagovat - Středa 25. února 2009 ve 23:07 ® vagi
-
rgb23: souhlas, jak píše cercer, už je to jiné téma… www.chytej.cz
reagovat - Středa 25. února 2009 ve 22:43 ® rgb23
-
Koukám že od původního zamyšlení se to opět zvrhlo k diakritice což bych čekal spíš u fóra češtin, můj kobil. Alespoň moje pc klávesnice má 4 řady základních písmen včetně těch s háčky v tomto pořadí:
ěščřžýáíé qwertzuiopú asdfghjklů yxcvbnm,.
Všechny písmena vyťukána jedním prstem, teď mi někdo prosím zkuste vysvětlit, v čem je používání spodních 3 řádků rychlejší než využití celé klávesnice. ď,ť,ň se snad až tak často, aby vyťukání v kombinaci ctrl+číslo přerušilo myšlenkový chod, nepoužívá.
Zpátky k původní otázce, fóra typu Ústí nad Labem mě ani trochu netrápí a v ničem mi nevadí. Naopak si myslím že mají svůj význam pro regionální, zájmové a jiné sklupiny, které je pravidelně navštěvují a díky tomu nezakládají nová témata související s danou oblastí, případně s vidinou fishbonů nespamují jinde. Možná se pletu a přiznávám, zrovna Ústí nad Labem jsem otevřel za celou dobu asi 3×, nebyly tam pro mě aktuálně zajímavé informace, takže dané téma neřeším… Až pojedu rybařit do Ústí, možná si ho předem prolouskám.
reagovat - Úterý 24. února 2009 ve 21:51 ® BlueShark
-
albin: Když něco někomu píšu tak to znamená, že to číst musí? Nějak nechápu
Jinak on sám nečte co se mu nehodí a nelíbí
Jinak kamaráde, mohu-li Ti tak říci. Mě přišlo vždy normálí psát a nekontrolovat, pokud nejde o nějakou extra věc jako je novoroční přednes či třeba nějaký článek, domácí úkol dříve atd
reagovatjsem zvyklý z ICQ vyměňovat informace realtime a rychle. A tam přebíráme písmena jak je to nejrychleji možné aby byla švanda. Hold jsem to nikdy neřešil naopak tŕeba své přítelkyni vnucoval, aby nepsala háčky, že to zdržuje. A teď jsem se setkal s Vámi, nikdy to tu nikomu nevadilo, tak se snažím to vzíti v potas a snažit se. Nic víc nic míň. Máte pravdu, ale věřte, že opravdu nékdy to zdržuje a píšu denně třeba 40 sms a tam odsud se to hodně nese a člověk to bere jako normál…