Chytej.cz

Prosím o pomoc s výběrem prutu na sumčařinu necteno

19.2.2009 | Romak | 5.434 zobrazení | 40 odpovědí

Jsem začátečník amatér v tomto směru,tak bych chtěl poradit s výběrem.Budu s ním chodit tak na Odru a možná občas na nějakou větší vodu ,takže žádnej extrém.Narazil jsem např. na tento prut: Prut Mystery CAMOU Catfish 3,00m 100–300g. Takže by mě zajímalo jestli s ním nemáte náhodou nějaké zkušenosti?Pop­řípadně jiný zhruba v této kategorii a cena tak do 1200Kč.dík

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 10. března 2009 v 7:59 ® Michal/
Michal/

Ondrač> To mě je ukradený.

reagovat
Pondělí 9. března 2009 ve 23:50 ® Sup666

Čau hele můj názor je jednoduchý, počkej si a kup si lepší prut třeba jako mám já Shimano Beast Master AX Super Cat dá se ted sehnat kolem 3000kč a ten prut je univerzální a je na celý život.Ale pokud doopravdy scháníš prut co vydrží a co nejlevnější tak prolez bazary a tak a najdi si starý prut krátký plný laminát a převaž si na něj nová očka a budeš mít také celkem dobrý prut a za hubičku. (Dobré plné lamináty tenkrát vyráběli v libčicích tak se na to zaměř)

reagovat
Sobota 21. února 2009 v 10:12 ® OndraČ reakce na …
OndraČ

Michal/> tak už budu psat …

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 23:18 ® Romak reakce na …

Právě že jsem v nějakejch obchodech byl,ale tam měli strašně řídký výběr,3 metrov­ku,kterou chcu tam měli už nevím jakéjch značek pouze málo a to nad 2500 kč to, už s… budu chodit občas a je pravda ,že ti nabulikujou vše ,aby se ho konečně zbavili .Jde mě o rady od vás praxi zběhlé.JE MI JASNÉ ,ŽE ZA TU CENU NEMŮŽU OČEKÁVAT ZÁZRAKY.

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 21:37 ® Michal/
Michal/

to není jedno, ale jedna věc mi jedno není, a tu věc obsahovala první část mojí předcházející zprávy :-)

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 20:53 ® OndraČ reakce na …
OndraČ

Michal/> nemáš to jedno jestli tam dělá !!! a nebo …

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 20:28 ® Michal/
Michal/

Jak to tady tak vidim, tak jste trochu úplně mimo tohle forum… A nedávejte za každou větu vykřičník proboha…

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 20:20 ® OndraČ reakce na …
OndraČ

Salmo> jo jo každej má jinej názor!!

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 19:47 ® Salmo reakce na …
Salmo

OndraČ> Každej má jiný požadavky.Já na rady prodejců moc nehledím…

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 19:32 ® OndraČ reakce na …
OndraČ

Salmo> no mě poradili dobře! já sem spokojenej!

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 19:23 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

pro Ripka : vydržať,vydržať tvé příspěvky mě vždy pobaví.Bez tebe by to nebylo ono.Tvé příspěvky mají šťávu, skoro jako v pořadě Šimek s Bubílkovou…Pe­trův zdar.

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 19:05 ® Salmo
Salmo

Aáá,tak ripka rozumí rybařině,potažmo nesmyslnému týrání nebohých rybích tvorů.To teda čumím…

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 18:40 ® ripka
ripka

hele kámo pořiď si Dickofpig Je to revoluční technika z Norska. Je to jen o málo dražší než vobyčejncký pruty ale nemusíš do toho kupovat ani vlasec ani návnadu. Hází se to do vody celý a pak čekáš. Vyplatí se ti nejvíc do prudkejch řek

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 18:32 ® ripka reakce na …
ripka

jenže já tady kamarádovi chci dobře poradit narozdíl od tebe, chápeš?!

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 17:54 ® Salmo reakce na …
Salmo

ripka> Nerej tady a běž prudit na svoje fórko.

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 17:33 ® ripka
ripka

ty dilino! tos mněl řict Dežóvi. Neska vezl do zbjerny ze stavby pruty do betonu

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 17:17 ® Kubah reakce na …

S tím souhlasím :-)

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 17:12 ® Salmo reakce na …
Salmo

OndraČ> To bych netvrdil.Většině prodejcům jde o prachy a když uvidí začátečníka,tak mu vychválí do nebe i úplnou kravinu.

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 17:07 ® OndraČ
OndraČ

Romak> dám to asi tu nejlepší radu běž do rybářskejch a tam ti poradijou nejlíp!! :-)) )

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 ve 22:40 ® sidonius
sidonius

No ten prut vypadá pěkně, ale nevim jaký ve skutečnosti je a jak se při chytání bude chovat. Je lepší si to vyzkoušet přímo v obchodě a nekupovat to po internetu,pak se ti třeba nebude líbit nebo se nebude chovat podle tvých představ. Naviják bych doporučoval multiplikator(např. tento www.rsp-fishing.cz Multiplikátory od Okumy jsou dost dobré, já mám od okumy 2multíky a šlapou jak (možná ještě lépe) než hodinky, nemám přímo tyto navijáky,ale myslim si že v ČR ti bude bohatě stačit , výhody jsou takové, že se ti na to vejde hodně šňůry a má mnohem méně součástek než smekací navijak a proto se i méně rozbíjí.

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 ve 22:20 ® Romak reakce na …

a co říkate konkrétně na tenhle:www.rsp-fishing.cz

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 ve 22:10 ® Romak reakce na …

Na vábničku právě chytat nebudu.Spíš jsem právě chtěl skoušet podvodní splávek a trhačku.Na Odře se myslím ani z loďky chytat nemůže.Dvojdilný bych právě i chtěl.Multi­plikátor nechcu, moc zas tak je těpat nebudu.Právě ,že vlastně ani nevím jakej, peněz není nazbyt.

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 ve 21:01 ® EDYS
EDYS

A vychytej vsechny ty sumce..:-D

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 ve 20:39 ® sidonius
sidonius

jo a ještě záleží na tom s jakým navijákem budeš chytat, jestli s multíkem nebo se smekáčem. Při chytání s multíkem a pletenkou je lepší mít více oček,aby ti šňúra neponičila lak na prutu.

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 ve 20:35 ® sidonius
sidonius

Romak : záleží na tom jakým budeš chytat způsobem jestli na trhačku, podvodní splávek,nebo jestli je povoleno na Odře nebo tam kde chceš chytat je povolen lov s vábničkou (to já nevím). Na trhačku bych doporučoval prut 2,7m-3,0m i víc,záleží na tobě(čím dělší,tím lepší na větší dálky). Doporučoval bych ti dvojdílné pruty,ale záleží na tobě(mě už se 3dílnej 2× zlomil a to byl sumík jen kolem 1,70cm,zlomil se vždy ve spoji),měl by být tvrdší kvuli záseku na větší vzdálenost.Na podvodní splávek používam to samé. Na vábničku ti stačí prut okolo 2,70m a tak okolo 200–350g,ale měl by být z kvalitního materiálu( stává se dost často,že když máš sumce už u lodě a plácneš ho po hlavě tak ti zajede tak prudce pod loď,že když nemáš povolenou brzdu tak máš po prutu, buď ti ho zlomí nebo ti ho vytrhne z ruky).

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 v 18:43 ® Salmo reakce na …
Salmo

To asi jo…

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 v 18:37 ® sgt.mooody reakce na …

Salmo:Nj ted jsem si toho všimnul:D:-D Ale i tak jsou ty obrázky k ničemu:-/a jak koukám tak vypadá že sou všechny ty pruty na kapry tak nwm:D:-/

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 v 18:33 ® Salmo reakce na …
Salmo

sgt.mooody> Když se fórum jmenuje „Prosím o pomoc s výběrem prutu na sumčařinu“ Tak zadávající asi nebude chtít prut na kapra,Pane bože…

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 v 18:13 ® sgt.mooody

Romak:A když žíkáš žádnej extrém tak bych si nekupoval prut s zátěží 100–300g:DTo já používám na sumíky…Bejt tebou tak vybírám něco okolo 80g,jestli to chceš na méně tekoucí vody a pokud to chceš na kapry…

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 v 18:10 ® sgt.mooody

OndraČ:Hm hezký fotky ale pro někoho bohužel k ničemu co takle jména nebo odkazy cany apod.Nechtěl bys připsat? Jinak je to k ničemmu…

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1