Vyhledávání
Bojová brzda
19.12.2004 | Milky | 7.207 zobrazení | 35 odpovědí
Mám dotaz na ty, kteří MAJÍ zkušenosti s bojovou brzdou, aby napsali, proč je lepší nebo naopak, proč jí nepoužívají. Osobně mi to připadá, jako krajně pěkná zaáložitost, ale někteří se již v jiných fórech vyňařili, že jí maj, ale nepoužívaj.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 19. prosince 2004 ve 12:31 ® Milky
-
Tomash: Já si nemyslím, že by bojovka byla nějakej luxus – je to vymyšle, abys jedním hmatem odbrzdil, když jde do tuhého, nebo naopak přitvrdil muziku, když je třeba. jaryn: To, že nepoužíváš brzdu je asi spíš tím, že máš zafixován mechanický pohyb na přední a zadní brzy, že?
reagovat - Neděle 19. prosince 2004 v 11:51 ® jaryn
-
ještě, kup si to na co jsi zvyklý. TR kdysi dávno zničil brzdu a neměl prachy tak si dal zpětný chod a rybě povoloval kličkou. Zvykla si na to a dnes už jinak nechytá a brzdu nepoužívá. Tímto stylem bych zase já přišel o všechny ryby.
reagovat - Neděle 19. prosince 2004 v 11:45 ® jaryn
-
mám 2 shimana aeráče s bojovou brzdou ve svý době to nejlepší na trhu. Stále je používám a jsou dobré, ale bojovku jsem v podstatě nepoužil, jednak ten rozdíl +přidat
- ubrat není tak markantní a pak v zápalu boje jsem na to většinou zapomně a použil zadní brzdu. Je to vychytávka spíš na lidi než na ryby. Jinak bych koupil jen naviják s přední brzdou, má větší lamely a jemnější chod. U obou shiman jsem už měnil brzdné lamely. Je fakt, že jsem s nimi hodně odchytal
- Neděle 19. prosince 2004 v 11:41 ® BoBo-Falknow
-
Tak já mám navijáčků s bojovkou několik – Tica SD 3059H, GD 3059 a Shimo GT-RA. Na bojovku jsem si zvyknul a nerad už bych bez ní dneska chytal… Jednak mi usnadňuje manipulaci s montáží když „nabíjím“ a při zdolávačce už jsem za ní byl také mockrát vděčný. Osobně mi vyhovuje spíše systém u navijáků Tica, než u Shimana.
reagovat - Neděle 19. prosince 2004 v 11:32 ® Tomash
-
Milky : Chvíli jsem měl naviják Tica s bojovkou, ale nepoužíval jsem ji, protože je to blbina… Naprosto si vystačíš s přední, nebo zadní mikrobrzdou… Bojovka je luxus, který mi nevyhovuje…
reagovat