Chytej.cz

Masařky necteno

6.2.2009 | Brslenák | 3.752 zobrazení | 28 odpovědí

Přátelé, poraďte, už několikrát jsem se dohadoval s „kolegy“ rybáři, že pokud si přivlastní např. 3 ks losos. ryb na P povolenku a mají ještě MP povolenku, že už dál masařit nemůžou (i když na jiném revíru) a mají vybráno Oni oponovali tím, že na každou povolenku můžou chytit max. povolené množství ryb, takže si jdou ještě pro 2 kapry apod. Jaký je váš názor, mám pravdu já nebo oni??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 9. února 2009 v 1:31 ® cercer
cercer

Robur:jsem ten vyvolenej…jeden z tisíce..

reagovat
Neděle 8. února 2009 ve 22:28 ® standas
standas

Osobně se domnívám že můžou a hlavně když budu chytat na pstruhovce a příde ryb.str. tak mu nebudu cpát mimopstruhovku a hlavně jí ani nebude chtít,tím pádem je vše jasný ne? Ale jinak je to nechutná chamtivost-FUJ.

reagovat
Neděle 8. února 2009 v 16:02 ® Robur
Robur

jo, Bubu, není to můj případ, tak se ještě v problematice tolik neorientujü, ale příští rok :-D . Takže borci bacha, ať vám nevemou povolenky.

reagovat
Neděle 8. února 2009 ve 14:51 ® bubu reakce na …
bubu

Robe,jen aby se toho někdo nechyt,tak si tě dovolím opravit. V ČRS na P revírech jen 3 ks lososovitých a na SM navíc jen 2ks Po nebo Li

reagovat
Neděle 8. února 2009 ve 13:59 ® Piranha
Piranha

Robur proto se to tu zalozilo, aby se to tu resilo.Od toho je forum a diskuze.Dotycny se chtel zeptat a tak se o tom bavime.

reagovat
Neděle 8. února 2009 ve 13:59 ® LojzaRybka
LojzaRybka

Piranha,co to dole meleš o pstruhách,já ti dám 7KG a žrát je,na pstruhovce byli 4 ks a na mp můžeš 3ks a když máš obě povolenky a uděláš to tak jak to tady někteří dělávaj,že se odchytaj na pstruhovce a potom na mimo,tak máš u větnamců dobrej kšeft,nebo kam to nosíš :-D DDDD

reagovat
Neděle 8. února 2009 ve 13:51 ® Robur
Robur

takže 3 pstruhy z J. Moravy MP, 3 pstruhy ze S. Moravy MP a pak ještě 4 a 4 ze pstruhovek a pak vzhůru na kapry:-D

reagovat
Neděle 8. února 2009 ve 13:45 ® Robur
Robur

a to to jde ještě vylepšit, pokud borec bydlí na hranicích regionů. Nekoupil by si celroepublikovou či celosvazovou, ale dvě krajské a pak bude masit 2 * ptruhy a 2* kapry atp.

A to by mohl sídlit i na trojmezí, a to už vám raději nenapíšu.

reagovat
Neděle 8. února 2009 ve 13:39 ® Robur
Robur

1/ řešíte věc, která se týká 1 rybáře z tisíce, a to tomu ještě dost přidávám. 2/ nevím kolikrát do roka se to dá praktikovat, pokud dotyčný chodí do práce, případně na to bude mít fyzické síly 3/ platí borec za dvě povolenky? Platí.

reagovat
Neděle 8. února 2009 ve 13:19 ® Piranha
Piranha

Dnes jsem si o tom povidal u vody s Monasterem a bavili jsme se jak by se tomu dalo zamezit.Staci kdyz by se udelala jeste treti povolenka a ta by platila na oba reviry.Pak uz by bylo prokazatelne ze si odnesl ze pstruhovky 3 kusy a dal lovi na MP.Povolenka by platila na obou vodach.Zadny dve povolenky, ale jedna tzv obojetna.Dve povolenky by nesli vystavit.Otazka je kdyz si pujde rybar pro povolenku MP v Usti nad Labem a potom obratem zajede koupit povolenku na P do Decina.Musela by byt vedena nejaka databaze.Nebo mozna by se na povolenku lepily dve znamky.Je to proste pouze v CRS.

reagovat
Sobota 7. února 2009 ve 23:18 ® bubu
bubu

(3) Vyskytují-li se v mimopstruhovém rybářském revíru také ryby lososovité, může si osoba provádějící lov vedle úlovku uvedeného v odstavci 2 přisvojit jen 3 ks ryb lososovitých, pokud celková hmotnost denního úlovku nepřesáhne 7 kg. Síh maréna a síh peleď se nepovažují v úlovcích za ryby lososovité.

reagovat
Sobota 7. února 2009 ve 23:14 ® bubu reakce na …
bubu

piranha-i na MP je omezen počet lososovitých na 3 Ks. Takže žádných 7 kilo

reagovat
Sobota 7. února 2009 ve 23:07 ® tony.bobo
tony.bobo

Pravdu mají oni jelikož je nedokonalá legislativa.Dřív byl 1 řád pro obě vody tak to bylo jasné, dnes jsou 2,každý pro jinou vodu a každý hájí jen tu svou vodu.Proto může odchytat v 1 vodě a pak chytat na 2.

reagovat
Sobota 7. února 2009 v 19:25 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Ahoj,no já bych to chápal tak,že když mám P i MP,tak si v jeden den můžu třeba zajít ráno na pstruhy-nechám si povolené množství a večer si zajdu na přehradu na candáty a taky si nechám povolené množství…Myslím,že jedno nevylučuje (neomezuje) druhé.

reagovat
Sobota 7. února 2009 v 16:44 ® Cudla
Cudla

je to blbý ,ale platíš dvě povolenky.Je to jako když jdeš do Tesca koupíš 2 rohlíky a pak když půjdeš do vedlešího Kauflandu tak nesmíš koupit žádnej.Je to blbě ošettřený,jako X dalších věcí u nás

reagovat
Sobota 7. února 2009 v 15:26 ® Piranha
Piranha

No nic obliknu a jdu lejt kosicky a oluvka, mam jich jen 20 a to je malo.

reagovat
Sobota 7. února 2009 ve 13:26 ® 1Mara
1Mara

Počkej Lojza ten ti jich nandá :-D DDDDD

reagovat
Sobota 7. února 2009 ve 13:22 ® Piranha
Piranha

Je to uhozeny na hlavu treba na Ohri, kde konci pstruhova voda a je tam cedule od ktere zacina mimops. tak ja pod tou ceduli muzu nachytat 7 kilo potoka.Ale nad ceduli se muzou vzit jen tri, a co kdyz nachytam dole 7 kilo a pak pujdu vlacet na pstruhovku a budu k nim chtit prihodit 3 kusy?Zajimava zapletka s porybnym by to byla, ale nedokaze se nic ani z jedne strany.V tom pripade by se mel udelat ohen a ryby opect a sezrat spolu s porybnym :-D :D LozaRybka to tak dela.

reagovat
Sobota 7. února 2009 ve 13:10 ® Piranha
Piranha

Ja si myslim ze maji pravdu masarky.Pokud nachytal na pstruhovem reviru 3ks ryb a ponechal si je, konci jeho denni lov, ale na pstruhove vode. Pokud pak jde na MP, pak muze lovit dal, protoze porybny po nem nema narok pozadovat P povolenku, proc taky, kdyz lovi na MP reviru.Jeste se mi nestalo, aby po mne chtel porybny povolenku na pstruhovku na Labi :-D :D. Nic s tim nikdo neudela a porybny nema zadnou mobilni databazi, kde najde, zda maj obe povolenky.Zaplatili dve povolenky, dve brygady, smi si odnest od vody tolik co dva rybari.Tak to proste je.

reagovat
Pátek 6. února 2009 ve 23:02 ® kubas
kubas

pif: myslíš tohle? brno3.momrs.cz

reagovat
Pátek 6. února 2009 ve 23:01 ® pif
pif

ach jo,to jsem někde na jiné planetě?max.množ­ství je co?kusy?váha?…pokud se to bere na kusy,mají pravdu oni.pokud na váhu(což jsem nějak z otázky nepochopil,)má pravdu Brslenák.jěště něco?mile rád odpovím..-.)))

reagovat
Pátek 6. února 2009 ve 22:58 ® pif
pif

ach jo.kde máš napsaný,že po ukončeném lovu na P vodě nemužeš jít lovit na MP?prostě to máte domotaný,já vám to brát nebudu…já jsem si jistej na 100%,že mužeš i při ponechání ryb na jednom typu vody,(pokud nepřekročí denní váhovej limit),může v pohodě rybář lovit na druhém typu vody a do sedmi kil si může ponechat ryby!!kdybych si vzpomněl,kde jsou testy na RS,já hlava dubová,tam tato ozázka je.Je už dlouho,co jsem je dělal,ale závěr zní,že pravdu mají oni.

reagovat
Pátek 6. února 2009 ve 22:51 ® hering reakce na …
hering

Pif:To máš pravdu,že může chytat ten den ještě kde chce,ale pokud si ponechá např.jak uvádíš na P tři pstruhy tak na MP si už ten den žádnýho pstruha ponechat nesmí.Samozřejmě,že může na MP dochytat,ale jen do těch 7kg.Kdyby si četl pořádně tak je zde formulace (můžou chytit max. povolené množství ryb)což v reálu je těch 7kg.tak mě prosímtě nechytej za slovo.Dík

reagovat
Pátek 6. února 2009 ve 22:47 ® MadMack reakce na …

pif – nemáš pravdu, tady je citace § 17/3

V pstruhovém rybářském revíru si může osoba provádějící lov přisvojit v jednom dnu, i „když loví ve více rybářských revírech“, nejvýše tři kusy lososovitých druhů ryb. Přisvojením si povoleného množství uvedených druhů ryb denní lov končí. Síh maréna a síh peleď se nepovažují v úlovcích za ryby lososovité.

uvozovky jsem doplnil já, není rozlišeno jestli P nebo MP

reagovat
Pátek 6. února 2009 ve 22:37 ® pif
pif

hering:kde mas v otázce napsano neco o 7kilech?pokud chytnou na pstruhovce tři pstruhy(beru běznou velikost),tak mohou jit v pohodě na MP.Platí to i obráceně,když chytne dva kapry o celkové váze 5kg na MP,tak si muže ponechat v tentýž den na P vodě další ryby . otázka není o kilech,ale o docházce a lovu na MP a P vodě v jeden den.

reagovat
Pátek 6. února 2009 ve 22:30 ® MadMack

Já si myslím, že oni pravdu nemají, protože v zákoně je že po ulovení povoleného množstvní ryb (ať množství nebo váha) konční DENNÍ lov. Tzn. že jakýkoliv lov v tomto dni již není možný. Aby oni měli pravdu muselo by v zákoně být, že končí lov na uvedeném konkrétním typu revíru (P nebo MP)

reagovat
Pátek 6. února 2009 ve 22:22 ® hering reakce na …
hering

Pravdu máš Ty.V zákoně o rybářství i v RŘ je napsáno,že si můžeš ponechat denně 7kg ryb v různých kombinacích na x povolenek,ale nikde se nepíše,že na každou povolenku vzlášť 7kg.Otázka je jak to uhlídat? Typická česká vychcanost a nenažranost!!!

reagovat
Pátek 6. února 2009 ve 22:01 ® pif
pif

oni mají pravdu.

reagovat