Vyhledávání
Štička v akváriu
2.2.2009 | Cvrnc | 12.321 zobrazení | 58 odpovědí
zdravím všechny, chystám se chovat štičku v akváriu, připravuji se na to už půl roku a teď si myslím, že jsme konečně připraven, jen nevím , kde bych mohl takou štičku sehnat, mohli byste mi pls poradit? a pokuď nekdo máte zkušenosti s chovem štik, tak budu moc rád, kdyby ste mi poradili se všemi úskalími se kterými jste se setkali..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 6. února 2009 v 17:21 ® albin
-
Cvrnc:No nějak se mi to nezdá.Ty ještě žádnou štiku nemáš a už scháníš kam ji pustíš až ti vyroste.Ale dobrá.Každý rok chytím několik akvarijních kudliček na umělotiny tak si myslím,že to ani pro tebe nebude velkej problém,když,jak píšeš se jejich lovu věnuješ dlouho.Taky sem chytil tak 10cm candátka,ale ten by podle mě nepřežil cestu a prudkou změnu vody.Jinak letos na pstruhovce na ukrojenýho smáka přišla i 8 cm parma.Jakou dobu sem přemejšlel co sem vlastně chytil a pak mi to došlo.Nádherná rybička.
reagovat - Pátek 6. února 2009 ve 13:06 ® muf4
-
LuboO:kup si hovezi srdce,nakrajej na platky,nech zmrazit a zmrzle nastrouhej.Ja jsem tim uspesne krmil vsechny drave rybicky.
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 ve 21:00 ® Salmo reakce na …
-
Cvrnc> No učil…Prostě jsem jí jednou dal živou a potom zase mrtvou.Prvně se jí ty mrtvý moc nezdáli,ale když měla hlad,tak je brala v pohodě.Patentky jsem ještě nezkoušel.Jinak žádná úskalí chovu jsem nezaznamenal.Štika je celkem nenáročná ryba.
LuboO> Okiše jsem krmil hnojáčkama,když nebyli tak jsem zkoušel i masňáky.Všechno příjmali v pohodě.Vzali si i mrtvou rybku
reagovat - Čtvrtek 5. února 2009 ve 14:59 ® Cvrnc reakce na …
-
No to právě vím, že až od 16.6,ael co když to budu dělat dřív? nejsou patentky takový ti červové? myslíš, že to bude štika žrát?
reagovat - Úterý 3. února 2009 v 17:27 ® chosebaits
-
yerrx- ale od 16,6
reagovat - Úterý 3. února 2009 v 17:22 ® čabi reakce na …
-
LuboO:tak jim kup mražený patentky a je to.Já tak krmím ježdíky.
reagovat - Úterý 3. února 2009 v 17:21 ® yerrx
-
do čeřeně normálně můžeš ale do podběráku ne.....
reagovat - Úterý 3. února 2009 v 16:01 ® Cvrnc reakce na …
-
ještě jsem se chtěl zeptat, jeslti nemáte zkušenosti stím, když budu lovit rybky do čeřínku nebo do podběráku, jeslti do mě nebude někdo rubat?
reagovat - Úterý 3. února 2009 v 15:51 ® LuboO
-
otazka trochu off topic, cim je vhodne krmit v akvarku ostrieze (okouny), ak nie je dostatok prirodzenej potravy, su schopne prijimat napr. pstruhove granule, alebo nejake masove zalezitosti, samozrejme z pinzety? Ide mi o nejaku alternativu, ked nie je rybiciek. A ako je to s prijimanim mrtvych rybiek?
reagovat - Úterý 3. února 2009 v 15:41 ® Jirka.:) reakce na …
-
O velikost se bát nemusíš je známo že ryba ti vyroste podle velikosti akva,jinak sice se štikkou nemám žádnou zkušenost ale zato mám zkušenost z okouny a je to dost podobný opravdu je spíš důležitý abys měl dost potravy pro ni a taky dobrý podmíny kde bude žít a dostatečně veliký akva .
reagovat - Úterý 3. února 2009 v 15:01 ® čabi reakce na …
-
štiku na mrtvou rybičku učit nemusiš,v přírodě ti taky vezme mrtvou rybku,vynaloží tím méně energie
reagovat - Úterý 3. února 2009 ve 13:16 ® Cvrnc reakce na …
-
A jak velikou tu štičku jste do toho jezírka dávali?
reagovat - Úterý 3. února 2009 ve 13:15 ® Cvrnc reakce na …
-
je to krasavice… Setkal si se s nějakakýma jinejma problémama než jen s krmením? Mám mám mraky pavích oček, nechal jsem si je rozmnožit, mám jich asi 200. Zajímalo by mě,prosím, jelti ta štička v tom akváriu roste symetricky??? A taky kdybys mi , prosím, popsal jak přesně si jí učil na ty mrtvé rybičky??
reagovat - Úterý 3. února 2009 v 11:40 ® Salmo
-
Ahoj,taky se věnuji akvaristice a momentálně mám v akva štiku.Chytil jsem jí na rotačku za parného léta(měla okolo 15 cm).Teď už mi vyrostla minimálně o 10 cm.Krmím jí jednou denně plotičkou okolo 10 cm.Jestli chceš mít štiku v akvárku,tak si musíš nachytat dostatečné množství rybek.Měl jsem jich okolo 50 v druhém akvárku a zhruba 100 na mrazáku.Naučit ji na mrtvé rybky byla celkem fuška ale po týdnu kombinování živá/mrtvá rybka už je začala příjmat v pohodě.Kdyby jsi ještě něco potřeboval tak napiš
reagovat - Úterý 3. února 2009 v 11:13 ® Tomik
-
Já teda nevim jak je to s růstem štik v akváriu. Ale máme tu jeden rybníček, spíš louž, a do té sme před pěti lety vysadili štiku, a za posledních pět let podle mě nevyrostla do dýlky ani o centimetr, za to do výšky a do šířky kyne pěkně. Potravy je tam relativně dost…
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 23:24 ® Cvrnc reakce na …
-
to máš recht
reagovatzkusím něco najít. co rok to 50cm , že jo? to mám víc jak rok, abych něco nalezl… to se mi snad podaří…
- Pondělí 2. února 2009 ve 23:14 ® Sander
-
Netuším jak je to na Želivce, mám to dost daleko a proto soudím, že i kdybych o něčem v mé blízkosti věděl, stejně sem s ní přes půl republiky nepojedeš.
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 23:13 ® Cvrnc reakce na …
-
uvažoval jsem o Želivce, tak co se nesmí chytat, nevíš jak by to bylo tam? měla by tm čistou vodu a snad i klid od háčků, nebo co myslíš ty? nevěděl bys o něčem?
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 23:04 ® Sander
-
Upřímně – pokud nevíš o nějakém obecním rybníce kde se nechytá, soukromé vodě atp., pravděpodobně tu štiku nečeká nic dobrého.
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 23:02 ® Cvrnc reakce na …
-
A nevíš o vhodném revíru, kam sní, nerad bych aby pošla a ani bych nechtěl,aby byla někým osmažená…
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 22:59 ® Sander
-
Roste pořád. Až doroste, patří do řeky (rybníka).
reagovat
S tím musíš počítat. - Pondělí 2. února 2009 ve 22:52 ® Cvrnc reakce na …
-
A rostla vcelou dobu, nebo se jí ten růst zastaví, nerad bych jí trápil v „plechovce“, ael zas uvažiji nad tím, jeslti pro ni nebude lepší ji v akváriu nechat co myslíš?
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 22:49 ® Sander
-
Ano, pustil jsem ji. Bude důvěřivá k nástrahám stejně jako čímkoliv živená ryba chovaná v zajetí.
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 22:45 ® Cvrnc reakce na …
-
pustil jsi jí, nebo umřela? já se bojím, že když jí budu živit právě i pavíma očkama( dost barevné), že když jí pak pustím, že bude hrozně důvěřivá ohledně nástrah.. co myslíš?
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 22:44 ® Sander
-
Ano.
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 22:44 ® Cvrnc reakce na …
-
tys měl štičku? a pustil jsi jí?
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 22:43 ® Cvrnc
-
ikdyž jsem zaregistrovaný dýl, tak jsem tu des poprvé, abych nic neposral a tý štice neublížil, neyslím si že vyplnění údajů něco ovlivní. a rozhodně si nemyslím, že o dravcích nic nevím.. vím toho dost,ael jak jsem už psal… nechci nic pokazit, tak si rád nechám poradit
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 22:41 ® Cvrnc
-
už teď jich mám přes 200… A za 2–3 měsíce už budu schopen lovit česky… je ale pravda, že o tom jejím růstu v zajetí jsem se mnoho nedočetl, jen co jsem slyšel od ostatních chovatelů…
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 22:41 ® Sander
-
Takže pokud ji máš do budoucna čím krmit, máš pro ní dost prostoru, proč to nezkusit. Je to nenáročná fiška.
reagovat - Pondělí 2. února 2009 ve 22:39 ® Sander
-
Cvrnc > pokud ji chceš krmit pavími očky nebo jinými živorodkami, proč ne. Ale má velkou spotřebu. Neroste sice zdaleka tak rychle jako na volné vodě, ale třeba ve 180l akváriu, kde jsem ji měl já, je tříletá štika už zralá na puštění do řeky.
reagovat