Chytej.cz

MO a pořádání závodů necteno

1.2.2009 | kubas | 7.782 zobrazení | 79 odpovědí

Včera jsem si byl pro MP povolenku v naší MO a co jsem se nedozvěděl,v naší MO se zavedl poplatek 50Kč na závody, kdo přijde, tak se mu z částky 100 Kč(tolik stojí celkové startovné) odečte ta zaplacená 50Kč, kterou platil, při vyzvednutí ryb. lístku, v tom nevidím zase takový problém, i když docela nechápu podstatu, příjde mě to jako takové Julíkovné, ale to je logické přijdu k lékaři a zaplatím, ale když nepřijdu na závody, tak zaplatím za ně stejně. Bylo mě vysvětleno, že kdyby náhodou nevyšlo počasí, tak ať závody nejsou prodělečné, kdo to pak bude platit. Závody a prodělečné? Tak když se bojí, že prodělají, tak ať žádné závody nedělají! Načež přišel jistý člen této MO a řekl, že tento poplatek nezaplatí, že nevidí důvod, že na závody nechodí, několik minut se dohadovaly a nakonec mu zdělily, že když to nehodlá zaplatit tento polatek, že mu povolenku nedají a taky nedaly. Jak se na to dívate? Máte taky podobné „poplatky“? Má MO vůbec právo na to zavádět takovéto poplatky a zařazovat je do členské známky ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 1. února 2009 ve 21:57 ® pif reakce na …
pif

stanovy črs neznám…jsem v mrs…a tam je to 20 minut…jen jsem reagoval na to,že pokud tam z 350 členu bylo 35,tak je to adekvátní procento zvolenejch delegátů.běžně se na schchůzích vybírají delegáti 1:10.každého delegáta musí delegovat místní skupina.nic víc,nic míň.v některých organizacích je výroční schůze přístupná všem členům,v některých jen kandidátům…každá organizece to má jinak.tot vše

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 21:35 ® chosebaits
chosebaits

Mě opravdu zaráží lidé co nechodí na schuze a poté mají u vody spoustu kecu co je špatně a jak by to udělali jinak.Tím nemyslim tebe kubas.

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 21:32 ® Alov
Alov

pif> Tak to slyším poprvé. To by se u nás nedalo odklepnout nic, protože 10% z 1800 je 180 členů a to na schuzi nebyloani nepamatuju. Když je 100 ks, tak je fajn. Mimochodem bod „b“ ze stanov, co tu citoval OndruchM pokaždé přečtě předseda naši MO pro jistotu hned na začátku :-)) at máme čistý stůl :-)

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 21:29 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

kubas-Proč nerealný.To nemužeš vědět,když jsi tam nebyl.Myslim na té schuzi.Nesundavej kalhoty,když je brod ještě daleko.

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 21:13 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

pif: citace z jednacího řádu črs – k nalezení na stránkách črs

1. Rozhodování a hlasování na členské schůzi MO a na schůzi místní skupiny nebo klubu
  1. lenská schůze MO je po svém zahájení schopná usnášet se, je-li přítomna

nadpoloviční většina členů MO nebo zvolených zástupců místních skupin.

1. Není-li členská schůze MO po svém zahájení schopná se usnášet, odloží se její další

průběh o 15 minut. Po uplynutí této doby je členská schůze MO schopná usnášet se za přítomnosti jakéhokoliv počtu členů MO nebo zvolených zástupců místních skupin.

1. K přijetí usnesení je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných členů MO, neníli

dále stanoveno jinak.

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 21:05 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

pif: když bys měl přístup ke stanovám ČRS tak bys zjistil, že schůze je usnášeníschopná i kdyby tam byl skoro nikdo, zkusím je najít a ocitovat.

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 20:45 ® kubas reakce na …
kubas

chosebaits: to je hodně nereálný :-)

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 20:42 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

kubas-třeba začnou.Kdyby jsi se schuze zučastnil,tak to třeba ted víš.

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 20:38 ® kubas
kubas

pif: nějak srozumitelně by to nešlo :-)

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 20:36 ® pif
pif

sakra,mám tam překlepy a nefunguje edit-.(((

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 20:35 ® pif
pif

k tomu dodám,že pokud tan byl takovej pomer členů,jakej pík tomu dodám,že pokud tan byl takovej pomer členů,jakej píšeš,tak samo o sobě je neplatný cokoliv odsouhlasit.výroční schůze musí být při hlasování „usnášení schopná“,což evidentně nebyla..musí být min,nadpoloviční většina přítomných delegátů…snad jsem to napsal srozumitelně-.)))i když,v m­ěřítku 1:10 by to korenspondovalo s počtem členů…350 členů =35 šeš,tak samo o sobě je neplatný cokoliv odsouhlasit.výroční schůze musí být při hlasování „usnášení schopná“,což evidentně nebyla..musí být min,nadpoloviční většina přítomných

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 20:35 ® kubas
kubas

chosebaits: tak takový závody se u nás nepořádaj :-) , tam zaplatíš 100Kč startovný a to je všecko, klobásu popřípadně kofolu nebopivo si musíš zaplatit. Zkrátka to není zase taková kamarádsko-společenská akce :-) . Tombolu dostávají asi od sponzorů, tam sou takový 10kg hrachu, krabička, háčky, naviják atd.

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 20:27 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

kubas-prodělat mohou hodně rychle.Na takovou akci koupí třeba prase,nějakej soudek piva atd. a ono díky počasí nikdo nedorazí.To opečený prase a naraženej sud už nikomu nevrátí,tak schválně kdo to zaplatí??? Pořadatel z vlastní kapsy i když za to nemuže??? Udělat nějakou akci není žadná prča.

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 20:19 ® kubas
kubas

chosebaits: to určitě ale prodělat na závodech to je umění. A s tím zarybněním ať se kormoráni mají, to je pravda :-)

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 20:13 ® chosebaits reakce na …
chosebaits
reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 20:12 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

kubas-Povinný to je,nebo jste tomu daly souhlas.Furt je to lepší udělat to takto,než plejtvat peníze co jsou třeba na zarybnění.

reagovat
Neděle 1. února 2009 ve 20:05 ® kubas
kubas

chosebaits: já netvrdím že závody ne, ale řešit to takhle, mě nepřijde zrovna košér vůči lidem co na závody nebudou moct jít nebo nechtějí jít. Právě proto by se z toho neměla stávat taková polopovinná věc.

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 19:58 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

kubas-Já bych to zas tak zle neviděl.Proč ne závody v MO organizaci??? Vždyt to nemusí být přece jen o závodění,ale muže to být takové pěkné setkání přátel z MO a přitom lapat ryby.Přece by jsi nechtěl dávat peníze na ceny a občerstvení z peněz co jsou určeny pro násadu ryby.

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 19:41 ® kubas
kubas

toms: to říkalo 80% lidí, ale co jim zbyde když jim bez toho nedaj povolenku… já v tom taky smysl nevidím, o jednom bych věděl vlastně :-) . Hlavně ta argumenetace tím, že kdyby náhodou prodělali, stejně kdyby prodělaly by to neplatili z vlastní kapsy .

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 18:43 ® toms

naprosta zlodějina atsi tomu řika kdo chce jak jeto hnus a nikdy bych jim těch 50kč nedal!!!

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 18:11 ® Alov
Alov

kubas> neni zac…

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 18:08 ® kubas
kubas

Alov: díky to sem chtěl vědět

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 18:06 ® Alov
Alov

kubas> Přesně tak…

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 18:03 ® Mary reakce na …
Mary

Alov:- no jo no::::sorry

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 18:03 ® kubas
kubas

Takže pokud to ten postarší pán odmítl zaplatit, tak mu tu povolenku nemuseli dát je to tak? Pak není v právu a má smůlu a může jít do jiné MO…

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:58 ® kubas
kubas

Mary: nn ,bylo to odhlasováno na členské schůzi 2008.

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:57 ® Alov
Alov

Mary, Mary, Mary… Čti důsledně a pak piš. Kubas napsal, že na poslední schůzi nebyl. Samozřejmě to museli odhlasovat v roce 2008. Jinak by to asi nešlo že. A sám výbor so ti odklepnout nemůže. To by bylo proti stanovám a myslím, že tamní zastupci MO to moc dobře vědí. Tak nevím, co si tím chtěla říci…

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:55 ® Mary reakce na …
Mary

oprava- povolenku

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:54 ® Mary
Mary

Alov: no vidíš, tak jak můžeš říci : kdyby chodili na schůzi, tak by věděli co je čeká, když jdou pro povolenku. A schůze je skoro všude v březnu. Pro volenku chodí teď a mají zaplatit něco o čem nehlasovali. To, že zaplatí za ryb. závody 50,–-Kč by museli odhlasovat již v roce 2008. Nevím jak u vás, ale u nás mají schůzi 1× za měsíc pouze členové výboru a 1× za rok všichni členové. takže pokud si to mají odsouhlasit i členové, nejen výbor, tak potom měli svolat výjímečnou schůzi, pro všechny členy, aby si to odsouhlasili a pak je to nemůže překvapit, při úhradě, nebo převzetí povolenky.

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:52 ® Alov
Alov

kubas > Záleží, jak to podáš. Při hlasování u nás zvedali ruce i dědové a dokonce odklepli i omezení počtu kapra na 40 ks ročně. Asi nemáte u Vás správného řečníka… Ale jak jsem napsal níž. Tyhle privilegia by si zasloužili jiné druhy ryb a ne jen kaprosauři :-(( Tenkrát mi to hold nedošlo…Ale to není k otázce, takže s tím tu končím…

reagovat