Chytej.cz

MO a pořádání závodů

1.2.2009 | kubas | 7.782 zobrazení | 79 odpovědí

Včera jsem si byl pro MP povolenku v naší MO a co jsem se nedozvěděl,v naší MO se zavedl poplatek 50Kč na závody, kdo přijde, tak se mu z částky 100 Kč(tolik stojí celkové startovné) odečte ta zaplacená 50Kč, kterou platil, při vyzvednutí ryb. lístku, v tom nevidím zase takový problém, i když docela nechápu podstatu, příjde mě to jako takové Julíkovné, ale to je logické přijdu k lékaři a zaplatím, ale když nepřijdu na závody, tak zaplatím za ně stejně. Bylo mě vysvětleno, že kdyby náhodou nevyšlo počasí, tak ať závody nejsou prodělečné, kdo to pak bude platit. Závody a prodělečné? Tak když se bojí, že prodělají, tak ať žádné závody nedělají! Načež přišel jistý člen této MO a řekl, že tento poplatek nezaplatí, že nevidí důvod, že na závody nechodí, několik minut se dohadovaly a nakonec mu zdělily, že když to nehodlá zaplatit tento polatek, že mu povolenku nedají a taky nedaly. Jak se na to dívate? Máte taky podobné „poplatky“? Má MO vůbec právo na to zavádět takovéto poplatky a zařazovat je do členské známky ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Neděle 1. února 2009 v 17:45 ® kubas
kubas

Alov: jj to před 2 rokama to u nás někdo přednesl a to bylo něco na důchodce :-) , samozdřejmě že to neprošlo :-)

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:44 ® Alov
Alov

Mary> Ne. Bude v březnu jako každý rok. . .

kubas> Ještě jedna připomínka. Loni u nás 17ti letý kluk přednesl návrh na zavedení k70. Trošku jsem mu s tím řečnicky pomohl a povedlo se. Sice ted tak nad tím uvažuju proč, ale bylo mi ho trošku líto jak se tam do něj naváželi no… Takže dycky můžeš něco udělat…

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:42 ® chosebaits
chosebaits

Alov,přesně tak jak píšeš.

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:40 ® Mary reakce na …
Mary

V kterých MO mají výroční schůzi za sebou?

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:39 ® Mary reakce na …
Mary

ALOV: u vás už byla výroční schůze?

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:37 ® Alov
Alov

kubas> Sice to hovadina je, ale já dycky říkám, že pokud někdo nechodí na výroční schůze, tak at drží tlamu a platí. Já si pravidelně na tu jednu schůzi za rok čas udělám. Ty 2 hodinky při sobotním dopoledni mě nezabijou. Pak se dozvím různé věci. které mě zajímají nebo svým návrhem a hlasem můžu některé věci ovlivnit. Když pak dojdu pro povolenky, tak nečumím jak tele a už vím, co mě čeká. Tot můj názor…

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:36 ® kubas reakce na …
kubas

chosebaits: já se tam snažím chodit, ale teď to nějak nevyšlo, stejně bych tam byl prd platnej, když nejsu právoplatným členm, když mě ještě není 18 :-)

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:34 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

kubas-To vážně nemohu vědět,koho to napadlo,ale kdyby všichni chodili na členské schuze,tak se toto nemuselo stát.U nás taky nechoděj na schuze a pak koukaj jak vyvoraná myš.

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:29 ® kubas
kubas

chosebaits: odsouhlasily, já jsem tam nebyl, ale bylo tam prej cca 30–40 členů z celkem asi 350 :-) . Mě by hlavně zajímalo, z které hlavy tenhle super nápad vznikl :-)

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:26 ® kubas
kubas

Mary: jé né k ryb. lístku ale povolence. Sem to špatně napsal.

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:23 ® chosebaits
chosebaits

Jestli jste si to odsouhlasily ,tak by mělo byt vše v pořádku,pokud na,tak bych trval na vrácení peněz.

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:17 ® Mary reakce na …
Mary

Ještě bych se zeptala, proč to řadit k rybářskému lístku, který kupuji 1× za 10 let,

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:05 ® kubas
kubas

Mary: mě je to úplně jedno, já na ty závody stejně chodím, ale přijde mě to jako kravina aby to platili ti, kteří na ty závody nechodí, to stejně vzejde ten protinávrh, bych se vsadil :-) Robur: jj, ale proč né když tam mám babku a trávím tam skoro celý prázdniny :-)

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 17:02 ® Robur
Robur

Kubas, to máš tak, když je Brňák členem MO Lednice:-))

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 16:59 ® Mary reakce na …
Mary

kubas: Už jste měli výroční schůzi? Předpokládám, že ještě ne. Tak to tam přednes

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 16:55 ® kubas
kubas

Mary: nevím no prostě mě to přijde jako nelogický a naprostá kravina, ale není se co divit když tam tomu velí skoro všici policajti, tím bych nerad urazil normální policajty! Největší blbost mě ale přijde, že oni to řadí dohromady k členské známce a né k ryb. lístku, což bych řadil já.

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 16:54 ® pif reakce na …
pif

Mary:sám výbor to odsouhlasit nemuže..musí to odsouhlasit sami rybáři,buď na členských schůzích,nebo na členské konferenci(hla­sováním).pros­tě musí být nadpoloviční většina pro…a zvednout packu.pak to má oporu v zákoně

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 16:48 ® Mary
Mary

fígl je to dobrý. Vzhledem k tomu, že ty závody pořádám také, by se mi to líbilo. Ale přesto si myslím, že je to nezákonné. V tomto případě bych se ptala na svazu, kam patříte. A pokud by byla odpověď, že si to výbor MO odsouhlasil, tak to vidím, takto. Doporučit, nebo-li popudit ostatní členy ať přestoupí k jiné organizaci. A budou mít odliv členů, pak si to,možná rozmyslí.

reagovat
Neděle 1. února 2009 v 16:42 ® pif
pif

ahoj..čistě teoreticky…pokud to schválí(odsouhlasí) členská základna,potažmo to projde ve volbách na konferenci MO,tak je to podle stanov v pořádku.každá organizace si odsouhlasí jiný počet brig.hodin,jinou cenu atd..a může si odsouhlasit i tento poplatek.jiná otázka je,takovou hovadinu vůbec navrhnout,ale proti gustu.....já jsem se osobně s něčím takovým nesetkal,ba co dím,ani jsem o tom neslyšel…

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1