Vyhledávání
JERKBAIT
30.1.2009 | wenaX | 29.416 zobrazení | 334 odpovědítyto woblery často vídám v časopisech a mě bi zajímalo jak se vodí?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 15. září 2009 v 10:30 ® reakce na …
-
PetrC> nevím, ale já u nás viděl jerky jiné než Salmo a Rapala (vzácně) pouze jednou a to u BlackBasse v Praze a měl Firejerk.
Pokud jsou někde v čr zdroje, dej vědet. Ale já nejraději importuju, jednak je to levnější (často dramaticky), druhak mě to baví.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 10:28 ® PetrC reakce na …
-
Libor> tak je to tak, jak to má být.
A já tu jsem samozřejmě sám a sám za sebe a abych se něco nového dozvěděl a možná i poradil a také diskutoval a prudil a šťroural a rejpal.
A já nespal celou noc a jsem lepčí a lepčejší. Heč.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 10:26 ® Libor reakce na …
-
Abych tu jen neplácal, poraďte mi tedy prut na jerky, chtěl bych 210cm a dávat rány do smekacího navijáku.díky
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 10:23 ® Libor
-
PetrC> jsem v klidu a spaní mi nemluv,strašil jsem do dvou do rána. Nemyslím to nijak zle, prostě cukaturou k lepším zítřkům. A ty seš tu sám aby ses něco dozvěděl či i poradil nebo podiskutoval? Jinak se snažením a čtením s tebou souhlasím.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 10:21 ® PetrC reakce na …
-
pepa-č> až tak děsné to není. Nejen finančně, ale i výběrem.
Ale rád se s tebou zasměju těm obchodníkům, kteří neví která bije. Samozřejmě nemám na mysli jen jerky.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 10:15 ®
-
A taky mě fascinuje (i rozesmává), že jerk který v Americe stojí 18–25dolarů, se v Něměcku prodává za 30–40eur a u nás (když jednou za rok dva mají) tak stojí 1000–1200Kč.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 10:08 ® PetrC reakce na …
-
Libor> jo a skutečně, kdyby se lidi trochu snažili, tak by našli odpovědi na řadu otázek. Pár lidí o lovu s jerky psalo. Nejen tady, ale i u sousedů. Takže stačí vyhledat a číst. Nic na tom přece není.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 10:03 ® PetrC reakce na …
-
Libor> hlavně v klidu, v noci jsem moc nespal a mám p o m a l é vedení.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 10:02 ® PetrC reakce na …
-
pepa-č> tvou upřímnost beru zcela vážně.
S jerky si hraju už nějaký ten rok, dokonce jsem před pár lety dal na chytej do placu diskuzi, ale bylo mi řečeno, že je to nežádoucí. Tak pak se má člověk snažit o osvětu a jakoukoliv diskuzi.
http://www.chytej.cz/…7/jerkbaits/
To je fakt, o lovu s jerky se toho u nás moc neví a lidi tápou a vymýšlí vaginálnosti.
A jak to vidím se záběry? Jednoduše. Nejvíc záběrů mám v okamžiku, kdy jerk dojíždí, ale hlavně když se rozjíždí.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 10:01 ® Libor reakce na …
-
PetrC> kdyby chyby, pepa-č má pravdu, rozepiš se, rád si něco přečtu.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 9:54 ® PetrC reakce na …
-
Libor> kdyby lidi četli, tak by věděli. Takže to není o „chytrosti“, ale o lenosti.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 9:52 ®
-
PetrC> tak se rozepiš – ať se něco dozvím, vážně. Jak to vidíš ty?
O jerkování tady lidi vědí málo. Informací je málo. čtením zahr webů se člověk něco doví, ale je to málo. Např má holandština je mizerná
all:
Ještě k těm velkým nástrahám. Ano i malé ryb si na ně troufnou (občas), ale výhodou je, že když poznám, že je to malá ryba, tak většinou stačí povolit a hmotnější nástrahu si kudla snadno vyklepne a ušetřím jí celé zdolávání, nebo dokonce braní do ruky atd.
Ale když mi natankuje 7šadrapa, tak jí většinou do ruky vzít musím, abych jí z toho sundal. Ale když padesátce povolím tak se z magnuma 18 sklepne jako nic. (moje zkušenost, kterou nevydávám za absolutní pravdu)
Ono vše lze provozovat slušně a k rybám ohleduplně a vše může být na facky. Jsou muškaři, co by si zasloužili nakopat, mikromrdkaři co taky, a jsou rybičkáři, co to dělají slušně. Je to v lidech a v tom, jestli jim jde první o ryby a až pak o úlovky, nebo obráceně.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 9:45 ® reakce na …
-
PetrC> má skromná zkušenost. skromná myslím zcela upřímně.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 9:28 ® Libor reakce na …
-
pepa-č> lidi tady nejsou chytřejší, počkej chvíli, on to sem někdo zatáhne.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 9:14 ® PetrC reakce na …
-
pepa-č> ty ses rozjel. Jak jsi přišel na těch 90% záběrů v mrtvé fázi? Ale jedno je jisté, našinec o lovu s jerky ví kulový. Nakonec je to faj a úsměvné a dobře se to čte.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 9:05 ®
-
Pružnost sestavy je třeba ladit obráceně. Tedy co neupruží prut, musí upružit vlasec. Klidně tlustý, to je jen ku prospěchu věci. Přiměřeně měkký, přiměřeně průtažný vlasec. Tloušťka neva, bo chod jerku to neovlivňuje a z multíku vyletí i prádelní šňůra hvuuujjjíííí!
Sám si stavím jerkoprut oproti kterému jsou běžné v ČR dostupné jerkoklacky hnusné žvejky, vím proč to dělám. Jerky typ suick, manta apod. to vyžadují.
Proč se v Německu, Holandsku a jiných evropských jerkvelmocích prodávají pruty s gramáží 150, 200 i 300g? Protože jsou tam blbí? Určitě ne.
Poláci chytají na koguty s prutama 60,80g candoše. Taky vědí proč.
Ale u nás je prut jerk 80g považovaný za overkill a násadu od lopaty. U nás jsou lidi holt vždy chytřejší a všemu víc rozumí
reagovatnebo
- Úterý 15. září 2009 v 8:53 ® reakce na …
-
HaD> máš na jerky pletenku? pokud ano, je požkozování ryb její vinou. vliv agresivního vedení jerku na požkozování ryb je nesmysl. 90procent záběrů přichází v mrtvé fázi, kdy jerk „stojí“ . Ono taky u nás je synomymem pro jerk slider a levá,pravá,levá,pravá. Což je značně omezující a limitující výklad. Viz USA desítky typů jerků a způsobů vedení, který u nás nemají obdobu, nebo to tu nikdo nezná.
reagovat - Úterý 15. září 2009 ve 2:39 ® PetrC reakce na …
-
dedacek> ještě že to tolik nebolí.
reagovat - Úterý 15. září 2009 ve 2:23 ® dedacek reakce na …
-
osprey> Tak dobrou.
reagovat - Úterý 15. září 2009 ve 2:21 ® osprey
-
To je dobře. Necháme si každý svoje a půjdeme spát
Já pořád ještě osm hodin vydržím…
reagovat - Úterý 15. září 2009 ve 2:13 ® dedacek reakce na …
-
osprey> Já to taky tak beru, že to je diskuse a ne hádka a nenutím způsob lovu, který mi vyhovuje. Taky je to možná tím , že nevydržím mávat prutem hodinu, tak změním způsob lovu
reagovat - Úterý 15. září 2009 ve 2:03 ® osprey
-
dedacek: To je různé. Navíc v létě je 8 cm nic a koncem listopadu už jsou dny, kdy je to fakt velké – berou to za ocásek a čekají. Záleží i na hmotnosti hlavy.
Navíc chytám i okouny, pstruhy – a zakaž štikám to žrát.
Standardní štiková guma je u mě čtyřpalcové kopyto.
Lov na rybku může být šetrný k dravcům. Jestli sis všiml, v tomto ohledu se s tebou vůbec nehádám. Jenom už jaksi není šetný k té rybce a klade menší nároky na rybářovo umění.
Možná sis ale všiml, že používám tyhle argumenty ne k tomu, abych tě napadal nebo tě nutil chytat jinak než jsi zvyklý, ale abych ti vysvětlil, proč já na živou chytat nechci.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 1:46 ® dedacek reakce na …
-
PetrC> Taky ach a ještě jednou ách.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 1:45 ® dedacek reakce na …
-
osprey> Na jak velké gumy chytáš? Já neustále tvrdím, že lov na rybku je za určitých okolností šetrný ke dravcům.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 1:15 ® osprey
-
„Mikromrdkaření“ sice není můj vynález – ani jako technika ani jako termín, ale zmínil jsem ho já.
Vlastně bych ani neměl chytat – chci omezovat chytání na malé nástrahy, abych toho nepopíchal moc, omezuju chytání na jerky, abych netrhal huby malým rybám… Vlastně furt něco omezuju.
Je div, že vůbec dokážu jít na ryby a něco chytit. Občas se tomu taky divím.
reagovat - Úterý 15. září 2009 v 1:07 ® HaD
-
Dovolím si malý postřeh. Letos jsem měl možnost si na jerky zachytat a těch ryb jsme na ně nachytali opravdu dost (především štiky, ale i okouny). Můj názor ale bohužel je, že to ryby poškozuje víc, než běžný wobler, nebo jiná nástraha. Je to dáno dost agresivním vedením a především tvrdým jerkovým prutem. A také jsou ty nástrahy dost těžké, takže prostě při tradičním štičím vytřásáním nástrahy její hubu dost trahají.
Třeba se pletu, ale mám z toho ten pocit.
„Mikromrdkaření“, které tu kdosi zmínil, má hodně do sebe a v určitých částech roku, kdy je ve vodě hodně potěru, si myslím, že je hodně účinné i na velké ryby (možná víc než velké nástrahy), pokud se jim trefíme před tlamu. Mezi tím se samozřejmě nachytá i hodně menších ryb, které ale díky UL cajku moc ulovením netrpí (pokud se tedy rybář nechová jako hovado).
reagovat - Pondělí 14. září 2009 ve 23:55 ® PetrC reakce na …
-
dedacek> ach jo!
reagovat - Pondělí 14. září 2009 ve 12:35 ® osprey
-
dedacek: Nevidím na tvém příspěvku nic špatného, jenom nevím, kam směřuje v rámci našeho dialogu.
Mě kudla klepne do gumy, která je pro ni velká, nebo ji zatahá za ocásek. Já ji neseknu a jsem-li si jist, že je to kudla, jdu dál. pravda je, že občas stejně povisne. To ty tvoje musí tu a tam taky.
Já nevyvyšuju dravce nad ostatní ryby – dravec sežere ty ryby, co se nechají chytit a tak to má být. Nevzpomínám si, že bych během posledních 10 let lovil v řece nástražky.
Vláčím proto, že nezatahuju do svého duelu mezi mnou a dravcem chudáka rybu, která, napíchnuta na háčku, udělá práci za mě. Je to těžší a toho dravce musím zblbnout já na něco, co by normálně nesežral ani omylem.
Tvoji techniku ti nevymlouvám. Chytej si tak. Pokud jsi šetný k rybám, tím líp.
reagovat - Neděle 13. září 2009 ve 22:14 ® dedacek
-
osprey> Všichni pláčeme nad nedostatkem dravců v našich revírech. Pokud budeme poškozovat malé kudly bude dravců stále méně. Dravci se živí malými rybkami a je jedno jestli jim je předloží rybář nebo si chytí sami. Jde o to, abychom nepoškozovali malé dravce , alespoň mě. Některá kudla si ode mě vezme i několik rybiček.
reagovat - Neděle 13. září 2009 ve 14:49 ® LuboO
-
osprey> uz viac krat som si vsimol, ze rozmyslame dost podobne. Pod to, co si napisal, sa kedykolvek podpisem.
reagovat