Chytej.cz

JERKBAIT necteno

30.1.2009 | wenaX | 29.081 zobrazení | 334 odpovědí

tyto woblery často vídám v časopisech a mě bi zajímalo jak se vodí?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 6. září 2009 ve 2:47 ® PetrC reakce na …

osprey> kamenité dno je přece báječné, ne? A když k tomu přičteš mělké partie, tak je na rybu zaděláno, ne?

Určitě má plovoucí výhodu v možnosti nechat ho vyplavat, ale ta dřina dostat větší jerk pod hladinu a ještě ho tam udržet… Proto je nerad používám a těch pár, co mi zbylo, vydrží jen do té doby, než je utrhnu. A nové už nebudou.

Potápivé má rád. I ty rychle potápivé. I ty nejrychleji potápivé.

Karabiny, tak to je téma, které… Ale to až někdy jindy a jinde, co?

Ne, nemám pravdu, tu mám málokdy. Tím chceš naznačit, že u vás nejsou štičky okolo půl metru? Tomu nevěřím! Na 18cm nástrahu mám štíhle sotva třicet čísel. Vím, najde. Tedy najdeš, ale pšššt, nikomu ani muk.

reagovat
Neděle 6. září 2009 v 0:21 ® osprey
osprey

PetrC: U nás je balvanité dno a když to taháš nad mělčím úsekem, kde jsou rýhy, co chvíli napálíš nějakou kamennou hranu. Možnost zacukat a nechat to vyplavat je pak docela dobrá věc. Potápivý nabízí větší možnost kontroly a víc se s ním dá vyblbnout. Ryba mě o jerka připravila jen jednou – vymlátil jsem při cukání karabinu a ona ho při záběru odepla. Ani nebyla moc velká. Ty karabiny byly začátečnická chyba. Je tu jiný druh namáhání a některé typy pak mají sklony se samovolně otevřít.

Máš ale pravdu, že s tím zas tak moc nechytám – máme tu nedostatek dostatečně vzrostlých konzumentů. Ale něco se ještě najde.

reagovat
Sobota 5. září 2009 ve 22:08 ® PetrC reakce na …

Prutos> tuším, že nejsi z těch, co se naserou kvůli prkotině srandovní. :-)

Kecáš, nevěřím ti, že sis ho nikdy v ruce nedržel. Kecale. :-)

Prosím tě, Míra neví o co jde a ještě před pár měsíci tahal vodou maximálně kus balzy. :-) :-) A fráze, že jerk je dobrý sluha, ale zlý pán, tak ta je nesmysl. Necítím se být jakkoli uvázán na lov s jerky. Rád je používám, ale nejsou vždy a všude všemocné. Ovšem uznávám, že je to s nimi občas dřina. ;-)

reagovat
Sobota 5. září 2009 ve 22:02 ® PetrC reakce na …

osprey> nedivím se, je to logické. Plovoucí mi nevyhovují a nejsem sám, je nás víc. Ale pššš, nikde ani muk, kdyby se tu někteří dozvěděli, že je nás víc, tak… A 17,5 cm je tak akorát. I když mám i kratší, větší jsou na větší štiky lepší. Si myslím. :-)

Plovoucí jerky a užitečné? U nás? Možná u vás, ale u nás ne. Jo a jak myslíš, že se o ně snáz přijde? Vázku na mysli určitě nemáš. Tak ryby jsou příčinou? Ty mě napínáš. :-)

Vývoj? Tak ten u mě skončil před nějakou tou dobou. Ale vyvinul jsem se. :-) Přeji ti ve vývoji nejen success, ale hlavně úspěch a zdar. Jo a abys nikdy nemusel použít konimetr. ;-)

reagovat
Pátek 4. září 2009 v 1:14 ® osprey
osprey

LuboO: Budeš se divit, jak snadno se to tahá. Pokud máš prut, kterým to nahodíš, tahat to není žádný problém.

A TAMTA věc?

Pokud bude v praxi nepoužitelná, dozvíte se to všichni.

Pokud bude taková, jak doufám, dozvíte se, že je v praxi nepoužitelná:-))

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 ve 23:57 ® Prutos reakce na …
Prutos

PetrC> Neboj, nejsem nasírací :-) V ruce jsem ho opradu nedržel a jen tak na to nepřijde, nesháním ho toťiž…vnímám to tak nějak podobně jako osprey..jerk je dobrý sluha ale zlý pán. Umět ho využít je dobré ale být jeho otrokem dobré není. Dnes tak nějak balím na víkend..a věř, že nějaký ten jerk si v krabičce místo najde .-)

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 ve 20:04 ® LuboO reakce na …
LuboO

osprey> tak uz teraz som zvedavy, co to bude… Mimochodom, budem citovat jedneho skveleho rybara, nastrahu nebudes tahat, ale ju zdolavat:DD

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 19:50 ® osprey
osprey

PetrC: Budeš se divit – je potápivý. Má 17,5 cm, což je největší velikost, která může mít osu vyrobenou z drátu od kola:-) Už jsem ale sehnal i jiný drát…

Plovoucí jerky jsou občas užitečné, ale není to ono, navzdory riziku, že se o ně snáz přijde.

Ve vývoji je ovšem jiná věc. Natolik jiná, že ačkoli neumím některé věci provést, nedokázal jsem to nechat jinému výrobci wobblerů, aby to dodělal. Pokud to bude chodit, mohl by to být velký sukces.

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 18:24 ® PetrC reakce na …

LuboO> moje nešikovnost je jednak vrozená, jednak způsobena tím, že jsem stále dítě a samozřejmě veliký vliv na mém sebevědomí má i rodina, která ve mě stále vidí to batole. No a nesmím zapomenout ani na špatné zkušenosti z poslední doby. Dnešní doba má na mou psychiku neblahý vliv, což jsem tu už několikrát dokázal svým tlacháním.

Problémy nehledám, oni hledají mě. Samozřejmě velice úspěšně. Ano, všechno se dá, když se chce. Dokonce už nemusím nosit obuv se suchým zipem, nedávno jsem přesedlal na tkaničky. Jo a ten plot a jeho stříhání – tak to bylo samozřejmě myšleno jako silná nadsázka a reakce na zprávu Míry.

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 18:03 ® LuboO reakce na …
LuboO

PetrC> hm, tvoja nesikovnost, je to trauma z detstva, dlhorocny vplyv rodiny na tvoje sebavedomie, alebo nejake nedavne zle skusenosti hromadneho charakteru?

Nehladaj problemy, hladaj riesenia. Vsetko sa da, ked velmi chces. A ak sa neda, nestrihaj, prosim ta, ten plot… Lebo budes v spravach…

osprey: gomz rozchodil jerky dlhe 4,5 cm. To je, myslim, uspech. On obcas prekonava hranice nemozneho, nici fyzikalne zakony, potlaca pravdu vsehomiru…

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 17:29 ® PetrC reakce na …

osprey> kdepak, nevytvářím. Mám přísný zákaz dotýkat se jakýchkoli strojů v zájmu bezpečnosti, nejen své. Navíc nejsem šikovný. Přitom by mě to určitě bavilo…

Hergot, tady jsou všichni šikovní. Odhaduji, že tvoříš plovoucí vzorek. Mýlím se? Dávám přednost potápivým – je s nimi méně práce a zatím mi zajistily více úspěchů.

Takže takový hubený Slider? Jaká je jeho velikost a předpokládaná hmotnost? Ale usuzuji, že to nebude něco mrňavého pod 13cm. Mýlím se? A čas? Tak to znám…

Až dořešíš těch pár detailů, tak se, prosím, pochlub.

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 17:04 ® osprey
osprey

PetrC: Lze se na základě tvých náznaků v předchozím textu domnívat, že nějaká ta štikolovná dřeva osobně vyrábíš?

Mám doma jedno rozdělané (chodí, ale je nedovážené – nesehnal jsem optimální trojháky). Cíl projektu – docílit kombinace dlouhého těla a vlastností Slideru. Zjištění – půjde to, ale bude třeba dořešit pár věcí. Chybí jen čas.

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 16:37 ® PetrC reakce na …

osprey> a má smysl přemejšlet nad životem když ještě žijem. Tedy žijem a máme plno normálních myšlenek. Až ale dojdou, tak co pak? Vnuknul jsi mi myšlenku, a k tomu stříhání živého plotu…

A jerky? To je tak, když někdo moc přemejšlí nad žitím a nesoustředí se na to, co pižlá z toho špalku, místo aby ten kus trámu pořádně do krovu zasadil… Tý jo, nad tím jsem nepřemejšlel a ani ta lopatka mě netrkla. Ještě že tě tu máme – halelůjááá… Za to, že mi přetěžují pruty a oddělávaj navijáky, poletí do kamen, zima bude dlouhá. No jo, ale že jsem šílenec, to jsem netušil. I když mi to občas žena naznačí. Asi jí dám za pravdu a přidám se do klubu, kde budu určitě pochopen. :-)

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 ve 12:34 ® osprey
osprey

PetrC: Spoustu věcí musím brát jak jsou. Když se pak zdrchám, otrne mi a mám roupy, jdu se pokoušet měnit svět nebo aspoň nejbližší okolí (to mi říká, že bych měl ostříhat živý plot). Krátký pokus mi obvykle stačí…

A ty jerky? To jsou neužitečné komplikované výtvory postrádající v našich podmínkách význam. Nic na ně nebere, přetěžují pruty, rasují navijáky a ještě k tomu nemají ani tu blbou lopatku (tedy, shodli jsme se, že většinou a pokud jo, tak na úplně blbým konci). Jsou to nástrahy pro šílence (vítej do klubu):-)

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 ve 4:07 ® PetrC

A co ty jerky? Co s nimi? Má to cenu?

Ale co, na přemýšlení je ještě brzy a určitě někdo přijde s něčím… Třeba novým a i přínosným?!

Třeba… ;-)

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 ve 4:03 ® PetrC reakce na …

osprey> tak jsem juknul a veřejně přiznávám, že ze mne nikdy nebude tvořič obrázků. Toto téma mě nechává klidným, protože nikdy nepřispěji. Ale na hezkou fotku se rád podívám.

S něčím se dá pohnout, ale jako na potvoru to většinou nestojí za řeč. Proto bychom to měli brát tak jak to je?

No jo, ale není to pak nudné? :-)

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 ve 3:04 ® osprey
osprey

PetrC: Já bych s tím nic nedělal:-) Beru věci jak jsou.

Jestli máš chuť, mrkni do diskuze Fotografování, dal jsem tam jeden štičí průlet.

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 1:49 ® PetrC reakce na …

osprey> mohlo by se zdát, že jsem před, ale opak je pravdou. Mám a mít v ruce nic neznamená. Teprve když je ve vodě, tak najednou člověk zjistí, jak je vše nicotné a je jen Suick a …

Člověk nemůže mít všechno a nikdy všeho nedosáhne, natož aby dosáhl alespoň konečky prstů tam, kam dohlédne.

Ano, máš pravdu. Kdyby člověk náhodou nabyl dojmu, že má všechno, tak začne myslet… A stejně si čumáka rozbije(m).

Také nemám všechno, ale mám asi všechny touhy… Jo a pár věcí bych aktuálně uživil, tak jako ty, tak jako každý.

A co s tím uděláme, naděláme, zaděláme, přiděláme, odděláme, doděláme…? ;-)

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 1:08 ® osprey
osprey

PetrC: Jsem o krok před Prutosem. Znám a měl jsem i v ruce. Na prutě už ne. Člověk nemůže mít všechno. Když má všechno, ztrácí motivaci. Když ztratí motivaci, začne dělat kraviny. Načež si zákonitě nabije hubu…

Nemám všechno. Ale pár věcí navíc bych aktuálně uživil.

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 1:03 ® PetrC reakce na …

Prutos> tak a to jsem nechtěl. Nechtěl jsem se tě nijak dotknout a hlavně mě mrzí, že ses na mě nasral. Sice na tři vteřiny, ale i tak. Jdu uronit slzy. Tři. Raz, dva a tři.

Tak ty jsi ho zatím neměl v ruce? Tak to o hodně přicházíš, ale jsi mlád a máš ještě hodně před sebou a ještě víc v dlaních. Neboj, dočkáš se. Stojí to. Stojí to za to.

A ve vodě je to dřina a udržet ho tam ještě větší. Ale na to přijdeš až ho vezmeš do ruky.

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 0:30 ® Prutos reakce na …
Prutos

PetrC> Tak a teď jsem se urazil a tři vteřiny s Tebou nemluvím…raz, dva, tři… Vím a nevím. Vím jak TO vypadá ale v ruce, natož ve vodě jsem TO ještě neměl.

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 0:27 ® PetrC reakce na …

Prutos> ach jo… :-)

A stejně víš prdlajs.

A basta.

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 0:25 ® Prutos reakce na …
Prutos

PetrC> jo plechovou? a na prdelce? Tak to jo…už vím kam míříš, už ho vidím :-)

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 0:23 ® PetrC reakce na …

Libor> ;-)

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 0:23 ® PetrC reakce na …

Prutos> tady není čas a ani prostor na polemiku. Musíš se s faktem, že některé jerky mají na prdeli plechovou lopatku smířit. A basta.

Překousneš to? :-)

Ne? Není to aktuální? Tak to jsem rád, nerad bych dostal do čumáku.

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 0:21 ® Libor reakce na …
Libor

PetrC> :-)

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 0:19 ® PetrC reakce na …

Libor> ty kecáš a to se poví!

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 0:19 ® Prutos reakce na …
Prutos

PetrC> O lopatce bych si dovolil polemizovat. Co má lopatku je u mě wobler…a basta :-) Ovšem s některými woblery jde i jerkovat..to nepochybně. A s tím tabu už to myslím nebude až tak akuální.

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 0:14 ® Libor reakce na …
Libor

PetrC> některé mají i lopatku i kýblíček, a klidně se o tom baví všude. Minule když jsem šel z ryb, viděl jsem na pískovišti 10 jerků jak si dělají bábovičky, ale tabu to nebylo, viděla to celá třída 3B a dnes v novém školním roce dělala bábovičky celá základní škola!

reagovat
Čtvrtek 3. září 2009 v 0:06 ® PetrC

osprey> proč by jerkbaity neměly mít lopatku? Některé musí mít lopatku!

Musí!

Prostě musí, jinak nehraju! A basta.

Jinak máš ale pravdu a souhlasím s tebou. Jo a bacha, někteří neradi vidí, že se tu o jercích vedou diskuze. Krátké i dlouhé – prostě jerkaits je tabu.

reagovat