Vyhledávání
JERKBAIT
30.1.2009 | wenaX | 29.079 zobrazení | 334 odpovědí
tyto woblery často vídám v časopisech a mě bi zajímalo jak se vodí?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 6. ledna 2010 ve 21:25 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Já bych se lehčích sestav nebál – a konec konců jde to i s multíkem.
A ke konci roku se na ten lehší cajk vyndá i dost pěkných ryb. U nás jsou vody malé a ryby se přes sezónu naučí většiny velkých nástrah spíš bát. Nejlepší jerkovačka je u nás přes léto, když najedou větší ryby do tažné vody, kde nejsou doma.
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 21:21 ® PetrC reakce na …
-
osprey> měl bys mít přibližovadlo služební, tzn. na ryby, na
a třeba za holkama a soukromé na takové to soukromé hopsání z bodu Á do bodu Bé…
I spodem jde nahodit, ale uznávám, že jsou místa, kde je smekací naviják bezesporu výhodnější.
Na Flipa jsem čekal, ale nedočkal se. Nevím co s ním je, a to jsem ho chtěl potěšit. Má smůlu, vyřešil jsem to jinak. Jo a tleskej mi, pořídil jsem si klacík na pro mne neslýchaných 5 – 20g vrhací zátěže. Jak stárnu, tak měknu a směřuji k UL (no to snad ne, nechci na to ani pomyslet!!!).
Nemyslím si, že bys byl u Flipa rušivým elementem, nebo snad nevítaným.
reagovat - Středa 6. ledna 2010 ve 20:56 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Přibližovadlo si koupím sám.
Co se týče vody, kde se s MP loví zatraceně blbě, mohu jmenovat všechny úseky, kde musíš házet spodem a ještě se krčit za stromem.
Já mám tyhle vrtítka rád, ale nelpím na nich natolik, abych je tahal tam, kde se s nima akorát rozčiluju.
No nic, pozdravuj u Flipa v otázce. Já když tam vlezu, tak mám pocit, že hovor nenápadně utichá…
reagovat - Středa 6. ledna 2010 v 0:32 ® PetrC reakce na …
-
osprey> aha. Nechodím sem často a spousta věcí (informací) mi tím pádem uniká.
Pokud jde o otáčky, tak ty se tu řešily dlouho předtím, než pepa-č napsal články o MP. Myslím, že se svezly s debatou o ložiskách a údržbě.
Každý těch +/- 20 000 dá a stačí k tomu běžný prut s dobře nastaveným MP a trochu se do toho opřít. V tu ránu to tam máš. Jasně, MP není všemocný a také ho odkládám a beru do ruky SN. Přesto není vody, kde by se s MP nedalo lovit.
To ti ještě David nepořídil přibližovadlo? Jak máš tedy pracovat? A hlavně pořádně jerkovat!
reagovat - Středa 6. ledna 2010 v 0:06 ® osprey reakce na …
-
PetrC> To staré jsem vyštrachal dík odkazu v jakési diskuzi a té bitvy o otáčky jsem se aktivně účastnil – vypukla poté, co vydal pepa-č svoje články o multících.
Já těch 20 000 asi nedám. Ale když mám trochu těžší nástrahu, lítá mi to celkem slušně. Ale chytám s multíky málo. Není tu dost cílových ryb a většinou jsou podmínky takové, že je smekáč lepší volba.
Příští rok budu mobilnější, snad si zajerkuju víc.
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 23:42 ® PetrC reakce na …
-
osprey> ano, s tím souhlasím, ale víš kolik lidí na nějakou údržbu kašle a ještě se veřejně chlubí jak jeho naviják i po pěti letech bez mazání krásně přede. Jsou spokojeni. No a druhá skupina se modlí ke Kanclérům apod.
Tak si říkám, nechat obě skupiny tam kde jsou. Nic jim nechybí a jsou přesvědčeni, tak proč jim přesvědčení brát. Jasně, jsou tu i ti z nepočetné skupinky… Tak možná pro ně.
Jo tenkrát jak se diskutovalo. Vzpomínám si. Kde jsi to vyštrachal? To už dávno zapadlo pod haldu jiných blábolů. No a vidíš, nic se nevyřešilo, jen nás to stálo čas. Ale co, nebyl to promarněný čas. Tedy pro mne ne. A těch 20 000 otáček za minutu? Do teď mi Jirka nedal za pravdu.
Přesto se na to zapomnělo. A jak to všechno víš? Fakt je to už pár let a pes po tom celou dobu ani neštěkl.
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 23:27 ® osprey
-
PetrC: Díky.
Ono jde o to, že informovaný člověk nedělá tolik hovadin. Víš kolik lidí neví takovou věc, jako proč někam olej a jinam vazelínu?
I ty vaše diskuze, kdy jste, tuším s regulem řešili kvalitu maziv a ložisek… nebo ta slavná série o 20 000 otáčkách cívky za minutu, ty by neměly až tak zcela upadnout v zapomnění.
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 23:05 ® PetrC reakce na …
-
osprey> ono nejde psát samé suprové články, tím nemyslím jen ty tvé, ale veškeré. Vím co obnáší psaní, něco málo jsem napsal a něco málo bylo i publikováno. A autorů je jako šafránu. Tak se čiňte.
Je těžké bojovat s davem a ještě těžší chtít od davu pochopení. To přijde časem samo. Vidím to nejen tady, ale i u sousedů.
To nechce bádat a vyptávat se a konzultovat s kdekým. To chce jít si vlastní cestou poznání. Nejprve zkoušet a poznávat, a teprve pak „čmárat na papír“. Ale co bych ti radil, jsi ostřílený pardál co ví a ví, že je jen jediné správné a zbytek je na hovno.
Nechtěj, abych se bavil nad tvým psaním o údržbě navijáků. To ne, to raději někdy možná časem snad asi zasednu a něco napíšu.
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 22:48 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Skutečně suprových článků je velmi málo. Z toho co jsem napsal, je opravdu dobrých jen pár. Ale přesto je třeba to dělat. Je to taková ta věta: „Show must go on – show musí pokračovat“.
A klíčové texty bývají málokdy pochopeny. Když se poprvé přišlo s tím, že nástraha se může uvázat pod háček a někdy je to tak dokonce i lepší, lidi taky jen čuměli.
Ale abych se vrátil k těm navijákům – v nejhorším to udělám po předchozím bádání a konzultacích s kdekým, na koho narazím, sám a v tom případě se, myslím, pobavíš opravdu velmi.
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 22:39 ® PetrC reakce na …
-
osprey> píšeš zatím, ale ono se to do budoucna měnit moc nebude. Safra, aby se tu nepžemnožili, co pak s nimi, že?
To zní zajímavě a určitě by bylo zajímavé najít tady zajímavé zajímavosti, kterých není nikdy dost. Tedy zajímavých zajímavostí, ty normální už jsou podle mě okoukané. Plně s tebou souhlasím, že ve stávajícím stavu tady každý křikloun vyčnívá a ani nevíš, jak mě baví bavit se nejen s Flipem a tebou. Někdy je to žůžo.
Abych se přiznal, tak není moc článků, které jsem přečetl, a těch co mě zaujaly je mizivé promile. Vůbec nechtěj vědět, jak článek, který si náhodou přečtu, hodnotím. Přesto všechno lidi pište, pište a pište.
Až mě ale jednou něco, někdo nasere, tak také něco napíšu. Něco veselého…
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 22:22 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Zatím mizivý počet. Majitelé multíků se ale množí.
Navíc tím, že budu nabízet speciality jinde nedostupné, stáhnu sem zajímavé osobnosti, které tu konečně najdou, co jinnde nenašly – ne, že by jich bylo moc, ale tady je každý člověk navíc vidět. Nebudeš muset kecat jen se mnou a s Flipem
Přece nechceš, aby tu byly dokola články o tom, jak chytit kapra na feeder a štiku na wobbler.
Fugas: Přijedeš zjara na ryby a namastíme to
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 21:44 ® Fugas reakce na …
-
osprey> tak na ta maziva, případně plánek se asi nějak domluvíme. Mám doma akorát olej na řetěz a vazelínu na předpotopní odpružené vidlice…
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 21:41 ® PetrC reakce na …
-
osprey> s tím kýblem to tak málem jednou skončilo.
Věř tomu, že dřív by to nebyl problém a ještě by ti na cestu dali vodící kolík do řadiče a vymezovací podložky na osu cívky.
Vím, jsi šikovný a už se to jednou řešilo, ale je tu ale… Míro, není čas. Máš ovšem pravdu v tom, že je smutné, když se člověk neumí postarat o to své. A uvědomuješ si vůbec, že se jedná o téma pro mizivý počet zdejších návštěvníků?
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 21:03 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Nevím, jestli jsi dokonalý, ale přijít s kýblem do Svängsty je dokonalé.
Nemít to tak daleko, tak bych to možná zkusil – jen pro tu srandu.
A kdybys náhodou někdy chtěl poskytnout své zkušenosti v plen davu místních návštěvníků, rád to zařídím (sepíšu, nafotím, vyvěsím,…). Je smutné, když se vláčkař neumí postarat o svoje železo…
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 20:55 ® PetrC reakce na …
-
osprey> nejsem strojař, ale časem jsem vypozoroval jak a čím mazat. Tedy jak mi to vyhovuje, protože jiný mazač maže určitě jinak jiným mazadlem.
Takže to tam po očištění také napatlám a věřím.
No počkej, jsem běžný uživatel. Nebo myslíš, že jsem dokonalý? Napiš, že jo. Díky.
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 20:27 ® osprey reakce na …
-
PetrC> To je problém nás, co nemají strojařské zkušenosti.
Já to tam napatlám jak nejlíp umím a dál mi nezbývá než věřit.
Ale ono se u běžného uživatele ani nečeká, že si bude svoje kolovrátky pečlivě a erudovaně servisovat.
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 20:09 ® PetrC reakce na …
-
osprey> původní olej je vynikající, ale ty co jsem zmiňoval, tak ty maximálně na smekací navijáky. Bohužel u prodejce ti to dají i na MP s tím, že je to od Abu.
V mém případě do Svängsty, jak by potvrdil sliver, jedině s kýblem…
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 v 19:57 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Já to zatím nesledoval, kapu tam original olej, co k tomu přibalili. Ale vím, že Kajmani nějaká ta Abu maziva občas mají.
Do té Svängsty bych si asi musel zajet s kelímkem…
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 v 19:37 ® PetrC reakce na …
-
osprey> hlavně ne Silicote Reel Oil a Silicote Reel Lube. Olej je moc hustý a vazelína se ráda vyplavuje.
Když už, tak mazadla použitá při kompletaci ve Svängstě.
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 v 18:45 ® osprey reakce na …
-
Fugas> Já ten plánek mám – koupil jsem dvě C trojky, tak ti můžu jeden poskytnout. A ač to není nutné (pokud se v oboru orientuješ), snad bych ti mohl sehnat i originální maziva, co prodává přímo ABU.
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 12:51 ® PetrC reakce na …
-
Fugas> nemáš za co děkovat.
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 12:26 ® Fugas reakce na …
-
PetrC> díky!
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 ve 12:08 ® PetrC reakce na …
-
Fugas> věřím ti. Z vlastní zkušenosti vím, že stačí mít obě ruce levé a podaří se ledaco.
S mazadly to také není problém, jen vybírej voděodolná, co se nenašlehají a nebude jim vadit kontakt s olejem.
Jo a tady máš odkaz, který ti snad pomůže: http://www.mrk.cz/diskuse.php?…
Snad mě nebudou kamenovat. No uvidíme.
reagovat - Úterý 5. ledna 2010 v 9:42 ® Fugas reakce na …
-
PetrC> dík, pokusím se nezklamat
reagovat. Ještě sehnat něco mazlavého na promazání a chvilku času. A jestli ho nedám následně dohromady, budu se s ním kochat.
- Pondělí 4. ledna 2010 v 8:55 ® PetrC reakce na …
-
Fugas> rozebrání se neboj, jde o jednoduchou konstrukci.
Jo a stojím při tobě…
reagovat - Pondělí 4. ledna 2010 v 8:41 ® Fugas reakce na …
-
PetrC> jo, plánek k tomu nemam, zkusím pohledat něco na internetu. Každopádně se asi podívám preventivně dovniř.
reagovat - Neděle 3. ledna 2010 v 1:03 ® PetrC reakce na …
-
osprey> no jo, ale kolega Fugas má MP z druhé ruky, takže se dá předpokládat, že návod a ani plánek nemá. Tak co s tím?
reagovat - Neděle 3. ledna 2010 v 0:04 ® osprey reakce na …
-
Fugas> Rozebrat na atomy, umýt v benzínu a mazat tu vazelínou a onde olejem.
Anebo podle návodu výrobce toliko rozpůlit a ošetřit zmíněnými mazivy označené partie.
Pokud jsi chytal ve slané či nějak špinavé vodě (orlické sinice), omýt vodou pod kohoutkem, otřít, co jde, nechat vyschnout a podle potřeby provést údržbu dle předchozího odstavce.
reagovat - Sobota 2. ledna 2010 ve 22:32 ® Fugas
-
zdravím, ještě jsem se chtěl zeptat jakou potřebuje MP údržbu? Mám ho z druhé ruky a moc tomu nerozumím, na co si dát pozor, co mazat a tak? Na Silvestra jsem ho byl testovat a celkem to šlo, jo a pěkně to při náhozu hučí
reagovat. Ryba se nekonala, ale s tím jsem počítal..
- Středa 23. prosince 2009 v 18:05 ® sethy
-
Fugas> Ja myslím že multik dobrej, s Abučkem vedle nešlapneš a prut – na jerky stejne nepoznaš rozdil v klacku za 1000 nebo za 5000. Tyč jak tyč
reagovat