Chytej.cz

Naše výrobky. necteno

23.1.2009 | Piranha | 23.346 zobrazení | 214 odpovědí

Jelikoš se v diskuzi o feederu dost často diskutuje o domací výrobě feederových košíčků a olůvek, zakládám forum, které bych chtěl, aby bylo zaměřeno právě na domácí výrobu jak forem na lití, tak i samotných výtvorů. Tak že, kolegové, cpěte sem veškeré vaše návody, plánky, mustry a výrobky na lití olúvek, košíčků a krmítek.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 24. února 2009 ve 20:44 ® dangerous fishing
dangerous fishing

jo tj v sadre jsme to nedelali moc jsem tomu neveril! ale jeste to zkusim odlit muze to byt sranda

reagovat
Úterý 24. února 2009 ve 20:42 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Njesku koukni na je tam forma na jigy raven-cz.massa.neti­vity.nl akorát mě tam znepokuje položka NYNÍ JEN ZA ????

reagovat
Úterý 24. února 2009 ve 20:39 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

5 Rozdílů nehledej je to marné.A kdyby si náhodou nějaký našel tak dej vědět.

reagovat
Úterý 24. února 2009 ve 20:37 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Formu mám ale musím se dostat domů momentálně jí nemám u sebe takže o vejkendu bych ji sem mohl dat.Je to ale komerčně vyráběná forma z Ravenu Brno.

reagovat
Úterý 24. února 2009 v 17:06 ® njesek

já nějaký formy zdědil,huráááá,mám štěstí,akorát bych rád sehnal hormy na Jigy

reagovat
Úterý 24. února 2009 v 15:32 ® jarivali reakce na …
jarivali

Tak jsem dneska zkoušel lít olova do sádrové formy a docela to šlo.Sice drbačka,ale olova jsou chytatelné.A ani mi ta forma nepraskla,zatím:-)

reagovat
Úterý 24. února 2009 v 15:20 ® Piranha reakce na …
Piranha

jj ale on to nelil nikam, za studena to dal do formy a jak se to pomalu nahrejvalo tak se to pozvolna rozlilo do jednotlivych formicek a bylo to.Jednolity a stejny.Nejvic vzdycky zalezi na forme.Ja mel formu pres noc hotovou, ale ten kluk si s ni hral 6 mesicu ale pak udelal 5 kilo olova za 8mi hodinovou sichtu :-D

reagovat
Úterý 24. února 2009 v 15:15 ® dangerous fishing
dangerous fishing

Piranha> presne jak to rikas to delal deda akorat ted uz ma formu jen na kapky tech mam miliony a ted uz to dela tak ze normalne rozpusti olovo v nejake plechovce led lampou a pak to jen vleje do formy jednoduchy a rychli takovych 50 oluvek za 10 min. a to se vyplati!!!!! tj vzdycky usetrenych penez jeste by to chtelo delat brocky.

reagovat
Úterý 24. února 2009 ve 12:21 ® OndraČ reakce na …
OndraČ

Piranha> no to jo! to je škody té formy!

reagovat
Úterý 24. února 2009 ve 12:12 ® Piranha
Piranha

Kamos mi vypravel, ze mel udelanou formu na olova, ale jakoby zapejkaci. Do jeklu, kterej mel dno cca delka 30cm nalil olovo v celku.Byl to malinkej jekl asi 15mmx15mm.Potom vyklepl celou stangly a narezal to na spalicky.Takhle si udelal asi 30 spalicku a pak jednotlivy spalicky naskladal do veliky formy.Preklopil to a strcil to do kovarsky pece, vyhodou bylo ze ji tam mel, sam jsem na ni delal v teplarne.A sel delat dalsi spalicky.Ta forma se cela rozpalila a v ni se pak olovo rozpustilo a rozlilo pres dratek, kterej tam byl danej. Kdyz to melo tu teplotu, kterou to melo mit, vyndal formu hodil do kalfasu s vodou a vyndal oluvka.mel tam 3 řady po 10 oluvkach ktery pak jen nastrihal a naohejbal ocka a bylo to.Jo jel to tenkrat ve velkym, nez se delal uklid zrovna, kdyz byl na dovoleny a mistr vyhazel veskerej bordel a i tu formu.Kua to je skody.

reagovat
Úterý 24. února 2009 v 10:34 ® OndraČ reakce na …
OndraČ

Beer.Beda> pěkné a jak to děláš? máš formu?

reagovat
Pondělí 23. února 2009 v 17:54 ® EDYS reakce na …
EDYS

A ja myslel ze mame hledat 5 rozdilu..:-D

Jinac pletivo uz mam doma..Cena byla az moc levna..:-D takze zacinam s vyrobou..:-d

reagovat
Pondělí 23. února 2009 v 8:11 ® jarivali reakce na …
jarivali

ja olova namočím do bezbarvého laku a obalím v říčním písku a je to super.nech to chvilu vyvetrat a maš.

reagovat
Neděle 22. února 2009 ve 20:26 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Kdyby se vám zdálo na těchto dvou fotkách něco divného.Ano jsou opravdu stejné.Omlouvám se za mé internetové vkládací dovednosti.

reagovat
foto/forum/2009/th-img7767.jpg
Neděle 22. února 2009 ve 20:23 ® Beer.Beda
Beer.Beda
reagovat
foto/forum/2009/th-img7766.jpg
Neděle 22. února 2009 ve 20:23 ® Beer.Beda
Beer.Beda
reagovat
foto/forum/2009/th-img7765.jpg
Neděle 22. února 2009 ve 20:22 ® Beer.Beda
Beer.Beda
reagovat
foto/forum/2009/th-img7764.jpg
Sobota 21. února 2009 ve 20:42 ® luk888 reakce na …
luk888

jj ale dík :-) poptám se v obchodě atd…

reagovat
Sobota 21. února 2009 ve 20:40 ® Piranha reakce na …
Piranha

Tak to ti neporadim kamo zkus prumyslove barvivi praskove nebo tak nejak.

reagovat
Sobota 21. února 2009 ve 20:08 ® luk888
luk888

Zkoušel jsem to teď hledat tu práškovou barvu a našel jsem pr. barvu na vlasy, potravinářskou pr. barvu, a něco málo ještě nějaké pr. barvy(ale tyto byli jen červeň,oranž a žluť :-D ). Jaka to má být přesněji nebo kolik to asi tak stojí, nebo seženu to v obyčejném hornbachu nebo v takovým obchodě?

reagovat
Sobota 21. února 2009 v 19:56 ® Piranha reakce na …
Piranha

luku kup si praskovou barvu a tim je to nejlepsi obalis olovo tim praskem a pka to zahrejes myslim ze neco okolo 70 stupnu a ono se to sleje a je to jako ty kupovany, ty jsou barveny timhle zpusobem.

reagovat
Sobota 21. února 2009 v 19:56 ® 1Mara
1Mara

luk888– viděl jsem tady na chytej ve videu jak to tam dělají ale nevim kde to je zkus si to tam najít tam ti to ukazujou přesně .

reagovat
Sobota 21. února 2009 v 19:52 ® luk888
luk888

nevím možná už to tady bylo, ale chtěl bych se zeptat, jakou barvou, nebo sprejem barvíte olova ať nejsou tak lesklé:p… A hlavně ať se ta barva ve vodě neloupe nebo nesmrdí:D. Dík

reagovat
Sobota 21. února 2009 v 16:10 ® OndraČ reakce na …
OndraČ

Piranha> taky bych řek.

reagovat
Sobota 21. února 2009 ve 12:07 ® Piranha
Piranha

Ta kovova forma vypada dobre, ale ze sadry bych to vubec ani nezkousel, to uz radeji drevo.

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 22:54 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Děkuju za typ dojtu to zkusit.

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 22:41 ® jarivali reakce na …
jarivali

tak takovou chybu bych už neudělal,to se neboj.Už vím,že auto,ženská a forma na olova se nepučují.

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 22:37 ® Cudla
Cudla

Když si vyhraješ tak tohle je na doživotí,nesmíš to ovšem nikomu pučit!!!

reagovat
foto/forum/2009/th-img7730.jpg
Pátek 20. února 2009 ve 22:27 ® jarivali reakce na …
jarivali

to je fajne,to si udělam,lepší nez ty platky olova a ohybat je.navic na tech krmítkach ani nedržely

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 22:25 ® Cudla
Cudla

Jde dobře vrtat řezat závity stáhnaš dvě a dvě k sobe a opracuješ

reagovat