Vyhledávání
Podběrák na přívlač
17.12.2004 | Prizrak | 4.193 zobrazení | 26 odpovědí
Chci si pořídit nějaký pevný podběrák, do kterýho by se vlezla štika 60–70 cm bez problému, ale musí být skladný. Můžete mi doporučit nějaý, s kterým máte dobrý zkušenosti?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 15. října 2009 ve 22:49 ® Libor
-
na ten svůj jsem si dal háček z kusu drátu aby se mi neotevíral samovolně když se brodím nebo lezu rákosím nebo kopřivama.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 11:02 @ honza11 reakce na …
-
to petrcech: ten magnetickej má navíc karabinku s magnetem na „snadnější“ nošení na vestě nebo opasku (takový vylepšený jojo
reagovat, jinak rozdíl není. Jsem s ním spokojenej ale asi bych dnes šel do malého teleskopu bez magnetu – ten magnetickej mi pořád někde padá když zachytím na břehu o kopřivy
ale jinak to docela drží. Musím pana Fencla pochválit i za fungující e-shop a serioznost (omylem jsem mu jednou zaplatil dvakrát a sám to zjistil, ozval se a poslal obratem peníze zpět)
- Středa 2. září 2009 v 0:10 ® osprey
-
LuboO: Asi by ti tu krátkou rukojeť musel někdo udělat, ale bylo by to docela použitelné. Já podebírám velmi málo ryb, hlavně ty, na které nedosáhnu a pak ty velké, které nechci brát do ruky. Jinak většinou vyháčkovávám ve vodě.
Zjistil jsem už, že problém při braní do ruky je s velkými pstruhy, ale ti u nás nejsou.
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 21:40 ® LuboO
-
Co si myslite o tejto variante? Plavakovy podberak priemer 50 cm s dvomi rukovätmi, na plavacku klasika 3 m teleskop, na privlac kratka rukovät s jojom na zavesenie na chrbat? Pouziva to niekto?
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 21:16 ® inspo reakce na …
-
osprey> Tak to já zase podběrák sebou tahám pořád už proto, že jsem na to od mala zvyklý. Ale už je třeba provést výměnu. Neměl bys nějaký konkrétní typ nebo aspoň značku, na kterou je spoleh?
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 20:55 ® osprey
-
inspo: Skoro na každé vodě je jedna větší ryba. Už jsem zažil naklepávání štik mezi 75 – 85 cm do malých podběráků a klasika je, že jak ji tam soukáš, chytne se ti wobbler za síťku. Na spoustu míst podběrák nenosím vůbec, ale všude, kde je šance na něco velkého, mám ten velký krám. Už do sítě s rameny 70 cm ale naklepeš skoro cokoli.
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 20:13 ® inspo
-
osprey> Trofejního dravce nikdy nechytím, takže ho ani nedokážu ocenit
. Ale kdyby náhodou někdy přišel a utekl mi kvůli mé chybě, tak to bych asi dlouho rozdychával.
Ale dám tedy na tebe. Břehy tu máme opravdu vyšší, jako děcko jsem si na některých místech netroufal raději ani chytat, ale naděje na slušnou ryby tu asi bohužel asi není
reagovat. Ale co já vím, co se skrývá pod hladinou.
- Úterý 1. září 2009 v 19:45 ® regulus reakce na …
-
osprey> Míro, musíš uznat, že jsem si nemohl nerýpnout.
reagovat - Úterý 1. září 2009 v 18:04 ® osprey
-
inspo: Jakou cenu přikládáš (třeba jen pro tebe) trofejnímu dravci?
Pro mě to aktuálně znamená, že budu muset opravdu vyčistit a promazat to uchycení ramen na svém podběráku, protože regulus se mi směje právem – na srazu jsem to lámal oběma rukama a zaseknutý jeseter mi mezitím pláchnul. Sice jsem si pak chytil většího a ten už nedostal šanci, ale svazovky nejsou Jestřabice. Vyber dobrou sedmdesátku – pokud tam máte vyšší břehy a naději na slušnou rybu, v životě nebudeš těch peněz litovat.
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 14:22 ® inspo reakce na …
-
osprey> OK. Mrknu někde po krámech. Ale co jsem tak na netu našel, tak mezi rameny 50 cm a 70 cm při stejné délce rukojeti je už slušný cenový rozdíl
reagovat.
- Úterý 1. září 2009 ve 13:42 ® osprey
-
regulus: Po Švédech, kdy zažil mořskou vodu, spoje zakorodovaly. Vyčistil jsem to, ale nedávno jsem zmokl jak pes a od té doby jsem to nevybalil až na srazu. Ten hliník už zase úplně kvetl a bylo to zadřené. Ta sůl někde vevnitř zůstala a vyvzlínala ven.
Až se postarám o důležitější věci, zase to rozhýbu.
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 12:45 ® petrcech
-
Ahoj poradíte mi jaký je rozdíl mezi magnetickím a sklápěcím podběrákem od pana Fencla Díky
reagovat - Úterý 1. září 2009 v 10:49 ® Filip00
-
může te sem umístit fotky těch podběřáků, můj už je úplně v prde… pruzina co ho drží ce vyčvachtaná a ramena jsou křivá a síťka rozervaná od 3háčků
reagovat - Úterý 1. září 2009 v 9:41 ® Libor reakce na …
-
osprey> ten tvůj podběrák jednou rukou? no nevím, asi máš svoje know how, to potom jo.
reagovat - Úterý 1. září 2009 v 1:28 ® regulus reakce na …
-
osprey> „… a musíš ho bez problémů rozložit jednou rukou …“
reagovat)
- Úterý 1. září 2009 v 0:31 ® osprey
-
inspo: Dvě metry obvykle hodí celkovou délku kolem jednoho. Když už stejně táhnu metrovou věc, klidně to může mít dlouhá ramena. Já ryby přes 70 cm lovím jen výjimečně, ale věř, že když tam najednou nějaké to hovado máš, jsi rozměrům té sítě vděčný až ta hrob. Poslední dobou několik kamarádů přišlo o životní ryby. Žádné honění rukou, focení před vylovením, naklepávání do mrňavého podběráku. Jsem poučen a ten krám nějak utáhnu.
reagovat - Pondělí 31. srpna 2009 ve 20:54 ® Char
-
Mám podběrák od Fencla a jsem s ním moc spokojenej, už slouží mnoho let a bez problémů, je lehoučkej a na ryby běžných velikostí v pohodě. Když je vyší břeh nebo nechceš vyset na druhém trojháku spolu s rybou je podběrák užitečná věc.
reagovat - Pondělí 31. srpna 2009 ve 20:25 ® inspo reakce na …
-
osprey> Tak takhle velké ramena nepotřebuji, takové monstra nechytám. Jde mi hlavně to ať to rozbalím jednou rukou jak píšeš a hlavně tyč ať je dlouhá aspoň dva metry. Myslel jsem, že koupím něco od Fencla, ale ten nic takového nemá
reagovat.
- Pondělí 31. srpna 2009 ve 20:22 ® osprey
-
inspo: Nosím dlouhý podběrák s rameny 80 cm. Už v něm byla jedna zubatá kolem metru. Podmínky pro výběr jsou dvě – musí budit solidní dojem a musíš ho bez problémů rozložit jednou rukou.
reagovat - Pondělí 31. srpna 2009 v 17:44 ® inspo
-
Dnešní příhoda, kdy jsem málem zhučel z dvoumetrového srázu do vody, když jsem se snažil podebrat štiku mě přiměla k rozhodnutí, že je třeba pořídit nový podběrák. Nepotřebuji s velkou síťkou, ale s dlouhou rukojetí. Nejlépe teleskopickou, dlouhou aspoň 2 metry. Často chytám z vysokého břehu, kde není přístup k vodě. Díky za jakýkoliv tip.
reagovat - Úterý 18. července 2006 ve 21:30 ® JarKoto reakce na …
-
Jasně, já sem to nemyslel, že podběrák je na přívlač blbost – já sám ho mám v batohu a v případě potřeby ho rozložím (aspoň ten nmůj jde snadno vytáhnout). Myślel jsem to jenom tak, že když není po ruce, tak není všeho konec
reagovat - Úterý 18. července 2006 ve 20:44 ® regulus reakce na …
-
mekvak – no já ho mám od jara (raketa s gumou) a abych byl upřimnej, tak rybu ještě neviděl. Je dobrej na brodění, krásně lehoučkej, až se zdá, že by toho moc vydržet nemusel. -:))) Ale vážně, asi to není podběták na kapry, ale rybu do 70 cm asi v pohodě, metrová štika už by mohla být dost velkej problém. Pokud bych ho srovnával s tím Prutosovým, tak ten jeho je robustnější, ale taky těžší. Když čekám větší ryby, tak beru klasickej skládací, ten se bohužel dneska už asi nevyrábí, je ješte z NDR a v roce 1975 stál tuším 144 Kč, něco podobnýho jako ESOX 2D u Fencla.
Je to taky trochu o tom na jakou přívlač ho chceš. Jestli na UL a brodění, tak je ta raketa špica, ale musíš počítat s tím, že když ti zabere něco většího, tak budeš možná mít problém to podebrat, jestli budeš chodit na štiky, candáty, boleny a bude předpoklad větších ryb, tak je asi lepší tahat ten skládací. Pro uklidnění, 90cm tolstoprase jsme podběrákem vzdali a šel z vody rukama.
reagovat - Úterý 18. července 2006 ve 20:01 ® mekvak
-
Mate nekdo zkusenosti z podberakama od Fencla?
reagovat - Úterý 18. července 2006 v 18:23 ® Prutos
-
Taky mám velkého Tvrdka a zatím největší podebranou rybou byl 75cm bolen. V silném proudu a celkem v pohodě.
reagovat - Úterý 18. července 2006 v 8:59 ® BoBo-Falknow
-
Prizrak: Nenech si tvrdit, že podběrák v podstatě není potřeba, jsou štiky, které prostě za hlavou chytit nejde. Pravda, taková štika přijde jednou za čas, ale o to víc zamrzí, když o ni přijdeš jen kvůli podběráku… Zatím mám vyzkoušeného Tvrdka (největšího) na štice 90 a bylo to v pohodě a s rezervou, pravdou ovšem je, že není dobré ten podběrák nechávat válet u auta – jistě už se s ním po návratu k autu nesetkáš (osobní zkušenost).
reagovat - Úterý 18. července 2006 v 0:10 ® JarKoto
-
Přizrak: Já ti žádnou značku neporadim, protože žadnou neznam, ale veř mi, že do kařdýho podběráku ti ta štika vleze (nemusíš si roztahovat tyčku u podběráku). Já sem taky dřív pobíhal kolem vody s podběrákem, ale potom sem zjistil, že když se ta štika aspoň tochu utahá, tak se dá bezproblémově chytnout za krk a vytáhnout rukou. Navíc nevýhoda trojháčků na vláčecích nástrahách je, že se rády chytají do podběráku
reagovat