Vyhledávání
Lov na mrtvou rybku na P revírech
13.1.2009 | albin | 3.344 zobrazení | 20 odpovědí
Jaký je váš názor na tuto problematiku.Nemusíte psát,že se vám to nelíbí spíš jestli má někdo nějaký erudovaný názor proč a s jakým úmyslem.Nikde jsem nenalezl vysvětlení tak kdyby byl někdo šikovnější a objevil kde najít Rozhodnutí Mze ČR č.j.2645/119–179/2000–2220.A je to jen výmysl ZČ svazu nebo i jiných?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 18. ledna 2009 v 0:17 ® kam!kaze
-
modrak:Lov pstruhů na mrtvou rybku je historická a tradiční záležitost.To že je dnes kotel jiných nástrah nic neznamená.Takže zakaž i lov na mrtvou a živou rybku na MP vodách.Tam to není přežitek?
reagovat - Sobota 17. ledna 2009 ve 23:39 ® cormoran reakce na …
-
Lojza: Oukej:))
reagovat - Sobota 17. ledna 2009 ve 23:09 ® LojzaRybka reakce na …
-
cormoran>jak bude teplo,tak ti je nafotim,pozoruju je vždy když se třou,můžeš stát 50cm odnich a pozorovat je
reagovat - Sobota 17. ledna 2009 ve 23:07 ® cormoran reakce na …
-
Lojza: Tak to čumim, jak umim. Viděl jsem jí live snad jenom jednou v životě, ale už je to pěknejch pár let:)
reagovat - Sobota 17. ledna 2009 ve 22:59 ® LojzaRybka
-
cormoran>jj,opravdový slunky,máme je tu ve dvou malejch rybníčkách,naštěstí tam nejsou ty střevličky
reagovat - Sobota 17. ledna 2009 ve 22:46 ® cormoran reakce na …
-
Lojza: No neke, fakt pravý slunky?
reagovat - Sobota 17. ledna 2009 ve 14:57 ® LojzaRybka reakce na …
-
cormoran>slůnky si hejčkám unás na rybníku
reagovat - Sobota 17. ledna 2009 v 9:01 ® cormoran reakce na …
-
Jiris: Slunky už nikde neseženeš, ale na malý perlínky berou stejně dobře:)
reagovat - Pátek 16. ledna 2009 v 18:28 ® bubu reakce na …
-
sus1– naštěstí neee!!!
reagovat - Pátek 16. ledna 2009 v 18:03 ® jiris
-
Chlapi, kde se daji sehnat tak 3 cm slunky, zahajena se blíží.
reagovat - Pátek 16. ledna 2009 v 18:02 ® sus1 reakce na …
-
Svaz si pomůže,vydělá víc peněz.(asi)
reagovat - Pátek 16. ledna 2009 v 17:54 ® sus1 reakce na …
-
U vás je to taky?
reagovat - Pátek 16. ledna 2009 v 16:54 ® Salmo reakce na …
-
bubu> To si teda pomůžou,fuj
reagovat - Pátek 16. ledna 2009 v 16:47 ® bubu
-
na jiným webu jsem se dověděl,že vysvětlení tohoto počinu je,aby přitáhnul rybáře i na P revíry,kde je za poslední dobu jejich značný úbytek. Tak to je teda rana
reagovat - Středa 14. ledna 2009 ve 21:10 ® bubu
-
když sem o této změně četl před 14-ti dny,považoval jsem to za špatný vtip. Taky by mne zajímalo racionální vysvětlení.
reagovat - Středa 14. ledna 2009 v 19:04 ® albin
-
No já to také chápu na velkých tocích a jezerech k eliminici dravců,ale na potůčcích?V ZČ revírech se jedná o 24 vod kde je povolen lov na mrtvou rybku jakékoli velikosti,3 revíry kde je povoleno jen nad 15 cm a jedna nádrž kde je povolen lov i na živou rybku nad 15 cm.Nemá to však žádný systém např. Andělice,tam je lov na mrtvou rybku povolen a je přítokem Chodské Úhlavy a potažmo Úhlavy kde povolen není.Stejně tak Jelenka,kde je též povolen a na Úhlavě pod ní povolen není.Dále není nikde v řádu uvedeno jak se smí na rybku chytat(přívlač,položená,plavaná).Dle mého výkladu RŘ mohu na pstruhové revíry 3 dny v týdnu vláčet a mouchařit a na mrtvou rybku mohu každý den.Neříkám,že všichni vlačkáři a muškaři se k rybám chovají pěkně,ale určitá náročnost daného lovu odrazuje masové návaly rybářů na pstruhovky.Když si ale někteří rybaři spočítají cenu pstruha na trhu a relativně snadné získaní úlovku na mrtvou rybku na těžko nebo pod splávkem mám z toho trochu obavu.Můj názor!
reagovat - Středa 14. ledna 2009 v 18:33 ® ripka
-
to víš že je to bezva! chce to hlavně nějak začít.
reagovat
I Mengele začínal zašlapáváním broučků a kam to dotáh - Středa 14. ledna 2009 v 18:21 ® modrak
-
Lov resp. vláčení s mrtvou rybkou je čistě historická, dnes již samozřejmě dávno překonaná, metoda lovu na P vodách. Má cenu něco takového v dnešní době, kdy je trh přecpán milionem typů vláčecích nástrah všech možných i nemožných velikostí a barev, probírat? Tohle, to mohlo byt aktuální někdy v dobách, když K. Liška mlynařil pod Rábím. Ovšem, pravdou je, že rybka stojí přesně jednoho hnojáka, což dnes, v době krize, je argument jako hrom.
reagovat - Středa 14. ledna 2009 v 18:04 ® Cudla
-
Dá se to „překousnout“ na sekundárních P např,pod Nechrankama,tamto není,ale dravců dost.Raduch pravdu máš je to v lidech
reagovat - Středa 14. ledna 2009 ve 13:56 ® raduch
-
albin: zákon je jeden a vyjímek milion . Viz lov na dirkách. To rozhodnutí jsem taky projel gůglem a nic. Jsou úseky kdy se střídá P s MP a tam to odůvodnění ještě lze akceptovat/migrace ryb/. Chybí mi však detaily tohoto rozhodnutí. Smí se jen vláčet, či můžeš hodit na těžko? Osobně bych povolil ale nástražní rybička ve velikosti větší než 10 cm aby se P pásmo"zbavilo" ryb decimující pstruhovou osádku.Jsou rybáři, kteří chytají na mrtvou rybku a nadělají méně škod než pure muškaři či vláčkaři s umělejma. Všechno je to v lidech a chováním k rybám.
reagovat