Vyhledávání
Nejlepší feederový prut
11.1.2009 | okoun27 | 18.762 zobrazení | 48 odpovědí
jaký je podle vás nejlepší feederový prut co kdy byl vyroben ???
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 17. prosince 2009 v 0:40 ® osprey reakce na …
-
Márten> Upravované špičky mi nikdy problém nedělaly. Kolega, který jednu zbrousil ze 4.5 mm na 3 mm ji sice časem ulomil, ale čeho je moc, toho je moc.
A jinak – upílil jsem na Šímo špičkách několik montáží obtočených kolem posledního očka, dvakrát to špici vyrvalo a letěla až do řeky, ale zatím jsem ji nezlomil.
plavan> Až tak jem ty špičky nedomordoval. Asi to bude tím, že přece jen nefeederuju zdaleka tolik.
reagovat - Čtvrtek 17. prosince 2009 v 0:08 ® plavan reakce na …
-
Márten> špičky za 519 korun jsou drahé, ale srovnatelně drahé jsou i od jiných zahraničních firem. Ono i Semácké špice z plného uhlíku stojí 250 korun a kvalitou jsou o dost níže. Ty šimaňácké jsou letos lepší v tom, že jdou alespoň u nás dobře sehnat. Což už se dá říci jenom o špičkách Greys. Ostatní firmy jsou na špice skoupé.
reagovat - Čtvrtek 17. prosince 2009 v 0:05 ® plavan reakce na …
-
Já jsem vloni kupoval na Shimano špičky u pana Ouředníčka ve Fish-Pro. Byly z nějakého pickera od firmy Jaxon, kterou distribuovali do Čech. Tu mi vždycky ochotně zbrousili přímo na prodejně. Špice od toho Jaxona měla průměr 2,5mm a tak se brousily skoro dvě desetinky. Stálo to celé do dvou stovek. Oproti originálu k Antaresovi byla ta Jaxoňácká do praboly, což mám raději na noční feeder. Bohužel už firma Fish-Pro Jaxona prej nedováží, takže nezbyde než kupovat originály. Ale ty origo opravdu stojí za to a když neuděláš hrubou chybu, tak ti jedna špice vydrží dlouho. Mě se nakonec špice jakoby unavily a rozlepily. Ale po roce používání 5× týdně. To žádné jiné zatím nedokázaly.
reagovat - Středa 16. prosince 2009 v 19:28 ® reakce na …
-
osprey> 519 je zlepšení, ale pořád to není ono :o) Ale za kvalitu si já rád připlatím. Na feeder nechytám dlouho, ale špičku jsem ještě nezlomil a doufám, že ani nebude potřeba ji často kupovat.
Snaha Shimana je hodně transparentní a není ve světě obchodu ojedinělá (viz Lenovo ve světě notebooků, SE a Nokia ve světě mobilů).
Kdybych tu špici tedy opracoval, nebude to mít vliv na funkčnost či pevnost?
reagovat - Středa 16. prosince 2009 v 19:17 ® osprey reakce na …
-
Márten> rgb23> Na Bohemiafishing.cz jsou shimaňácké špičky ve většině případů za 519 Kč. I tak je to drahé, ale mě se špičky téhle firmy zdají být kvalitnější než většina těch za 150 Kč, s kterými se to pořád srovnává.
A co se týče kompatibility, Shimano se hodně snaží, aby jejich špičky měly unikátní průměr a nešly nahradit, ale není problém koupit silnější a tu zkrátit, dobrousit nebo oboje – aby pasovala.
reagovat - Středa 16. prosince 2009 v 18:47 ® reakce na …
-
rgb23> Tak jen pro informaci – je to tak, jak říkáš. NeShimano špička na Shimano pruty dle všeho neexistují a člověk je nucen kupovat náhradní špičky za 700Kč :o(
reagovat - Středa 2. prosince 2009 v 1:11 ® Jak.novi
-
Dle zadání otázky soudím, že zadavatel nemá za feederem moc odseděnýho, proto že by tušil, že na toto se nedá jednoznačně odpovědět. Feederovej prut se vybírá podle konkrétních podmínek, ve kterých právě lovím. A do těch podmínek počítám proudění vody, druh lovený ryby atd. Pokud jdu na plotičky na nějakej stoják volím winklepicker, pokud jdu na candáty beru si ňáký to medium, pokud jdu na parmy do proudu šahám po heavy. Pokud by jsi se ptal na značku, tak mi padl do oka Speedmaster od Shimana. Ale poslední dobou rád používám prut Universum feeder od Mivardi. Je to dobrý prut za dobrý prachy. A výborně to napsal Márten, že nejlepší prut je ten, který nejvíc vyhovuje svému majiteli.
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 ve 22:37 ® rgb23 reakce na …
-
Márten> mám šímo beast mastera light a taky si na něj nemůžu stěžovat
reagovatnešimaňácké špičky které by pasovaly jsem ještě neviděl a netuším kdo by je mohl vyrábět.
- Úterý 1. prosince 2009 v 15:11 ®
-
Nejlepší prut, co byl kdy vyroben, je ten, který nejlépe vyhovuje svému majiteli. Ať už je to teleskop nebo super-extra-giga-eňo-ňuňo kvalitní feeder.
Takže pokud trochu poupravím zadání na „váš nejlepší feeder, co jste kdy drželi v ruce“, moje odpověď by byla jasná – Shimano Speed Master Medium. Jsem z něho nadšen – skvělá akce, zpracování, design a vlastnosti. Jediná chybka by pak mohla být vyšší cena originálních náhradních špiček oproti jiným (zatím se mi ale zlomit špičku nepodařilo, možná by pasovala nějaká neoriginální).
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 1:44 ® Juraj
-
Je ten, který momentálně splňuje požadavky, které na něj v dané situaci máš. To je technicky a pokud k tomu pocitově působí tak,že si chrochtáš, tak to je zrovna on. Jenže jednou je to tenhle a podruhý támhleten s opačnými vlastnostmi.
reagovat - Úterý 1. prosince 2009 v 0:31 ® rgb23
-
prostě si to přiznejme, nejlepší je ten můj
reagovatA až doslouží rybařině, jistě i jako kolík u rajčat poslouží
- Sobota 28. listopadu 2009 v 19:28 ® vondras
-
prutů je na trhu skutečně hodně a tak spíše záleží na cenové relaci z jaké finanční možnosti si vybereme a pruty kolem 3000kč jsou už opravdu dost dobré a kvalitní skoro všechny !!!??
reagovat - Pátek 27. listopadu 2009 ve 20:13 ® tomashr
-
Neexistuje špatný prut, existuje jen prut nevhodně zvolený… Tohle myslím dost vážně – fajnšmekr, který hodně dá na „pocit“ by jistě byl z nějakého lowend teleskopu v pořádné depresi, jenže dovolím si říct, že úplně šťastný by nebyl ani nějaký rybář spíš z kategorie „socka“ (teď to nemyslím nějak zle!), kdyby si nějakým nedopatřením koupil topclass – určitě by mu chytání hodně kazila obavy z toho, že to zničí a náhrada pro něj bude nedostupná. Zrovna tak když už vyřešíme tyto „sociální“ otázky, tak pak zrovna u feederu nastoupí volba podle místních podmínek (řeka,stoják…), možnost vyřešit vše jedním prutem je spíš hypotetické – opět i tady se dá volbě zkazit a řada lidí nemá jinou reálnou možnost, než koupit více různých prutů. Takže opravdu těžko něco jmenovat jako „nejlepší prut“…
Nicméně z prutů běžněji dostupných v ČR určitě stojí za pozornost Sema Amnesia a Mivardi Professional Feeder v kategoriích medium a heavy. U light si netroufám tvrdit, zatím jsem v ruce něco, co by mě opravdu okouzlilo, neměl.
reagovat - Pátek 27. listopadu 2009 v 19:39 ® kraui
-
No myslím že pruty už jsou moc dobré pokud je někdo nekoupí někde na burze!
reagovatkaždý jaký vlastní tak je pro něho určo nejlepší
- Pátek 27. listopadu 2009 v 0:27 ® rgb23
-
jsem tak nějak doufal že tohle téma už vyšumělo a ejhle, ono to opět žije, i když odpovědi k všeobecné otázce se prostě dostat nejde
reagovatkaždý od prutu očekává něco jiného, v jiných podmínkách, a jestli je fídr v něčem dokonalý tak asi právě v tom, že každému sedne něco jiného a má možnost inovací a „seberealizace“. Dobrej prut se špatnou montáží atd… v prutu to prostě není
zdolávat rybu na špatném prutu s výborným navijákem a silonem jde asi snáze než dokonalém prutu osazeném plastovým kolovrátkem a silonem made in neznámo. Stejně jako už bylo řečeno že ultralight nebbude na sumce stejně jako heavy na plotky.
- Čtvrtek 26. listopadu 2009 ve 14:09 ® sus1
-
Všechno je to šmejd.Nejlepší je Amnésie od Semy.
reagovat - Čtvrtek 26. listopadu 2009 ve 12:14 ® tucnak11 reakce na …
-
Ja mam ot Esoxu RRR-BETLE-M/H.360 cm a jisem spokojen htěl sem rukojet bez korku a dělaji zatym oni.
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 ve 23:37 ® drobcek
-
Dlho som hladal feeder na Dunaj. Loví sa s košíkmi do 130g miestami vo veľmi silných prúdoch. Hladal som prút min 3,90 v gramáži aspoň 120g. Mal som pomerne širokú škálu. Hrozne ma sklamal Beast Master heavy feeder od Shimana (je hrozne nevyvážený a ťažký). Skúšal som Stradivari od Top Mixu, ktorý bol v približne rovnakej cene ako BM a bol lepší. Tento rok som však našiel TEAM DAIWA 420cm 40–150g a momentálne na tento spôsob lovu je asi naj čo som videl. Dobre sedí v ruke, má veľké očká a celkovo je OK. V dĺžke 3,90 je tiež fajn ale mám 4,20m
reagovatHlavne feeder musí „padnúť“ do ruky.
- Středa 25. listopadu 2009 ve 21:32 ® hraji
-
Tohle je hodně nešťastně zadaná otázka, protože na ni neexistuje jednoznačná odpověď. Tak subjektivní věc, jako je hodnocení libovolného feedrového prutu je těžko srovnatelná.
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 ve 20:28 ® Beer.Beda
-
ten můj.:-o
reagovat - Středa 25. listopadu 2009 ve 20:17 ® plavan
-
Z jemných prutů jednoznačně Garbolino super G 3,60m. Z univerzálních zatím Antares BX medium a na delší vzdálenost zatím Greys G-tec 3,90m, i když mi je jasné, že Hardy Marksman 3,90m bude ještě o kousek dále
reagovat - Pondělí 20. července 2009 v 0:39 ® Zlejšek
-
U mě je naprostá jednička Byron Tr-10 winklepicker. Citlivost špiček je prostě úžasná a když na to přijde, skrývá v sobě dost síly i na slušného kapra.
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 v 19:57 ® Sonny Red
-
Jak už psali kolegové,je to o tom co komu sedne do ruky.Já mam dva feedry(dragon a browning) oba jsou medium,ale oblíbyl jsem si ten browning a nedám na něj dopusti,nadherné chytáni a zdolávaní
reagovat - Čtvrtek 25. června 2009 v 19:20 ® Azbest
-
Pro mne je to jednoznačně Sema Amnesia. Mám spoustu dalších prutů,ale tento mám ve čtyřech exemlpářích ve 3,90 hlavně na závody,ale pokud nemám problém s větvema,používám je všude. Lehké,tuhé,rychlé a vydrží neskutečné věci.
reagovat - Sobota 23. května 2009 v 0:03 ® drobcek
-
Ten, s ktorým budeš spokojný… Feeder je tak univerzálny spôsob lovu, že s ním odchytáš od malých jazierok až po veľké rieky. Samozrejme, že každá voda potrebuje iný feeder. Je nemysliteľné chytať na Dunaji s pickerom do 30g lebo s nim neodchytáš nič… Zas na stojáku nebudeš používať feeder 150g v dĺžke 4,20… Najčastejšie lovím na Dunaji kde sa bežne používajú košíky nad 100g. Sú však úseky kde ti postačí aj 40g košík. Pre toto je najlepší feedrový prút ten, s ktorým si ty spokojný.....
reagovat - Pondělí 18. května 2009 ve 14:31 ® Fedderista
-
Colmic Azai feeder 20/70 g…perfektní špičková akce jakou si u feederu představuju…
reagovat - Neděle 17. května 2009 v 19:44 ® vavra26
-
Podlé mě shimano,mithel,byron hlavně za leží na gramáží 5/25.
reagovat - Úterý 12. května 2009 ve 21:12 ® Kubajs
-
No měl jsem 3roky kingfisher adventurer medium a můžu říct že je to opravdu suprovej proutek jak na jemný tak na kapříky a můžu jen doporučit
reagovat - Úterý 12. května 2009 v 15:29 ® breca reakce na …
-
Kupoval jsem Sportex loni v Brně také. Pruty jsou konstrukcí opravdu dost dobré. Zavádějící je jen označení light, protože pod tím si každý z výrobců představuje něco jiného. Spíš bych tento prut v porovnání s konkurencí řadil k prutům medium. Jak tu ale většina správně píše, každému sedí v ruce něco jiného. Mým prvním feederem bylo Mivardi Spektrum a za ty prachy je s ním velice dobrá chytačka.
reagovat - Úterý 12. května 2009 v 15:06 ® HaD
-
gomz> kéž bych si tyhle věci pamatoval. Tuším ale, že se už stejně nedodává, že to byl doprodej starých modelů. Je to ligt ve 3,3m ale ve skutečnosti spíše takové médium. Cílová ryba cokoliv trochu většího. Na parmy je úplně boží.
reagovat