Vyhledávání
Jaký naviják???
16.12.2004 | Rico | 4.260 zobrazení | 29 odpovědí
Můžete mi někdo poradit podle čeho se mam orientovat , když si chci koupit navijám na vláčák?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 20. prosince 2004 v 16:44 ® PV
-
Jarv: k te Sahare, mas pravdu, ze s ni nemam osobni zkusenost, ale ma ji bohuzel kamos, zacal ji pouzivat na vlacku a odesla mu po asi trech mesicich- mel jsem moznost ji videt -„zentour“
reagovat - Pondělí 20. prosince 2004 ve 14:27 ® jarv
-
PV to s hodnocením Sahary přehnal (Tím spíš, když to má z doslechu). Mám GTE 3000 dva roky na feeder, po roce jsem dokoupil další a letos jsem je používal celou sezonu i na vláčku. Vše na obou šlape jak hodinky a za celou dobu používání nebyl jediný problém.
reagovat - Neděle 19. prosince 2004 ve 3:12 ® Klon
-
myslým že mi daj i ostatní za pravdu když řeknu že Okuma je spolehlivá,mám od ní celkem 5 navijáků včetně multiplikátoru a jsem,velmi spokojený,zatím žádný problém. Podle mého názoru je lepší přední brzda ať z bojovkou nebo bez ní,já mám i s bojovkou a i tu dost často využívám,snad jsem ti pomohl,jen nevím jak je to ze servisem ještě jsem ho nepotřeboval.
reagovat - Neděle 19. prosince 2004 v 0:11 ® jaryn
-
osobně se domnívám, že přední brzda je lepší
- je jemnějí,
- lépe se sní zdolávají větší ryby
Mám v ersenalu Shimano GT 3000 a 4000 sbojovkou už nějakých 12 let , bojovku jsem nepoužil. Ted mám Twinpower a je to nádhera, včetné "nádherné ceny. Vtěch 2000kč bych šel do okumy. Mám zkušenosti s Epixem i metaloidem – pohoda
reagovat - Sobota 18. prosince 2004 v 18:58 ® Dědek
-
Zapomněl jsem napsat ještě jednu důležitou věc. Nekupuj naviják, aniž bys ho zkusil na svojem prutu. Musí to tvořit dokonalej celek, perfektně vyváženej, jinak se nadřeš jak kůň a můžeš mít naviják třeba za pět litrů a prut za deset. Klidně si ve kšeftě vyzkoušej 3,4 a uvidíš, jak se budou k prutu hodit. A nedej moc na prodavače (pokud se s ním neznáš), asi ti bude chtít prodat ten nejdražší bez ohledu na použití.
reagovat - Sobota 18. prosince 2004 v 18:49 ® rybar11
-
zkušenosti lidí co ho už delší dobu používali, kvalita, cena, firma, prodavač. Je to seřezeno sestupně.
reagovat - Sobota 18. prosince 2004 v 18:45 ® Dědek
-
Ještě jsi neprozradil na jakej prut a na jakej typ vláčky ho chceš. To je velice důležitý. Když budeš mít prut do 9g, stačí ti velikost 1000 a bez bojovky. Jakmile pujdeš nad 20g, tak velikost 2500 a bojovku asi jo. Nad 30 3500 a bojovku určitě. Co se týká ještě větších (na sumce), tak to neznám, ale poradí ti HaD. Počet ložisek není až tak důležitý, jako to, z čeho a jak jsou udělaný převody. Když už je řeč o ložiskách, je dobré se zamyslet, kde mají a kde namají smysl. Když někdo tvrdí, že má na rotoru 6 ložisek tak buď kecá , nebo je tam opravdu má, ale úplně na h. Další věcí je vyvážení rotoru, kličky, antireverz atd. atd.
reagovat - Sobota 18. prosince 2004 v 17:22 ® Rico
-
njn. no. tak sorrac..
reagovat - Sobota 18. prosince 2004 v 17:19 ® Wolf
-
ywan je slovak a myslim že se to tak slovensky píše a navijáky bez brzdy snad ani nejsou
reagovat - Sobota 18. prosince 2004 v 16:58 ® Rico
-
to je trochu nelogicky ..... zadnou=zadní ......
reagovat - Sobota 18. prosince 2004 v 15:07 ® Wolf
-
zadnou=zadní
reagovat - Sobota 18. prosince 2004 ve 14:56 ® Rico
-
Tak žádnou brzdu to asi ne! Brzda bude určitě a to bojovka…
reagovat - Sobota 18. prosince 2004 ve 13:49 ® ywan
-
na šťuky a zubáče ti musí stačiť veľkosť 30, ale odporucil by som min.4 ložiská, kovovu cievku a zadnou brzdu.
reagovat - Sobota 18. prosince 2004 v 10:01 ® Tomash
-
Zadní mikrobrzda – to je pro mě to nejlepší! Víš za tu nejistotu k předním brzdám si můžu asi sám. Bylo mi tuším 10 let, když jsem na Labi táhnul moooc pěkného kapra – mohl mít i 10 kg. No a co se nestalo… Při povolování (to už jsem zdolával cca 30 minut) se mi vlasec zachytil za hodinky, které jsem měl na zápěstí!!! Než jsem stačil zareagovat, tak to kapr přes hodinky upálil… Od tý doby vyhledávám navijáky se zadní brzdou… Nic naplat, že prý je přední lepší. apod. Mám to prostě v sobě! Ale v nejbližší době si budu kupovat naviják na sumíky a tam se asi přední brzdě nevyhnu! Budu muset chodit na sumáky bez hodinek…
reagovat - Pátek 17. prosince 2004 v 19:28 ® Zlinsky_lovec
-
Jak jsem ti psal,dobrý je shimano gtra 2500 se zadní a bojovou brzdou. Je fakt super,ale pokud ho nemáš na extra velký sumce
reagovat - Pátek 17. prosince 2004 v 17:45 ® Chose
-
Tomash-ti vyhovuje zadní brzda? já ji měl na abu garcia a byl jsem dost zklamanej… teď mám nějakýho neznámýho japonce, s přední bojovkou a je to dost lepčí…
reagovat - Pátek 17. prosince 2004 v 17:27 ® xycht
-
Rico: souhlasim s tím co napsal mirmen. vybíral bych asi nějakej naviják kterej vydrží, protože při vláčce dostává naviják docela zabrat. Takže asi spíš něco kvalitnějšího. ale jde taky o to co do toho investovat. Já mam shimano GTM-RA a vyhovuje mi, ale každýmu vyhovuje něco jinýho. Chce to se zeptat nějakýho zkušenýho vláčkaře. ten bude vědět co si to vyžaduje. já vláčim málo a moc o tom nevim
reagovat - Pátek 17. prosince 2004 v 9:51 ® PV
-
Já mám Shi Stradic s predni brzdou asi 4 roky-je to dobry navijak, ale ta cena-5k!!! Vloni jsem si, poridil Okumu Epix- predni brzda, nahradni kovova civka, celokovovy- jemna brzda, slape jako hodinky a cena cca 2k!!! Myslim, ze uz se nevyrabi, nevim, ale mohu jen doporucit. P. S. bavil jsem se s distrubutorem Shi, ten mi sdelil sladke tajemstvi, ze Shi pod 3k je povl. Bylo to ale pred tremi roky, takze mozna ted je situace jina, nicmene Sahara je povl a vyhozene penize.
reagovat - Pátek 17. prosince 2004 v 7:16 ® Tomash
-
Okuma Tamoka – ten mám já. Stříbrný navják se šesti ložisky a zadní mikrobrzdou – zamiloval jsem si ho. Stojí jen tuším 1000 Kč.
reagovat - Čtvrtek 16. prosince 2004 ve 23:34 ® Milky
-
Já stál taky na začátku září před problémem, co si koupit. Strop jsem si nahodil na 2,5KKč. Chci bojovku a naviják na opravdu denní použití s možností dokoupení dalších cívek za rozumné peníze a ne, že bych si za tři náhradní koupil celej novej V hře zůstaly jen FšiMáňo a Ententyky. FšiMáňo má 2290 nejlevnější Sagaru a nechci, aby mi pak někdo při reklamaci dal sežrat … jó, to sis neměl kupovat ten nejlevnější, to sis měl koupit … a házet tisícema. Zůstala Ententýka, která má stříbrňáka za 1890 a zlaťáka za 2390. To vypadalo rozummným býti, až do chvíle, kdy jsem zjistil, že jsou zlaťáků na trhu dvě šarže. Rozdíl v kličce, ale ????? co ve vnitř ???? Taxem nakonec nekoupil nic a čekám, co přinesou první sedmikrásky.
Zcela úmyslnně jsem nejmenoval nejmenované značky.
reagovat - Čtvrtek 16. prosince 2004 ve 23:06 ® Rico
-
Chlapi díky že píšete…
reagovat - Čtvrtek 16. prosince 2004 ve 21:25 ® jiris
-
Exage je uz na trhu za nakejch 15kil a vypada moc pekne.
reagovat - Čtvrtek 16. prosince 2004 ve 21:15 ® playboy007
-
na Saharu se vybodni. příští sezonu vyjede od shimana nová řada ekonomickejch( rozuměj levnejch) navijáku. nejlepší s tý řady bude Exage za ňákejch 2000Kč. Měl sem ho v ruce a myslím že to bude pecka.4 ložiska ABR, 2 kovový cívky, multistop, přední i zadní brzda (s bojovkou). a chodí SUPER. velikosti 1000, 2500 a ještě ňáký větší. na UL 1000 o. k., na ostatní vláčku 2500 jak fík. du do něj!
reagovat - Čtvrtek 16. prosince 2004 ve 21:13 ® Wolf
-
Shímo je podle mě značka u , který neprohloupíš. Tu bojovku něj určitě při vláčce oceníš. Ted jsou na ně celkem slušný slevy pokud se nepletu. celokovový tělo je uněj dobrý ale nevíhoda jsou ty grafitový cívky. Myslim že se ted dá sehnat okolo 1500,– a zaty pracy je to kráska
reagovat - Čtvrtek 16. prosince 2004 ve 21:10 ® Rico
-
Do navijáku dám 2500Kč
reagovat - Čtvrtek 16. prosince 2004 ve 21:09 ® Rico
-
Tehnle za tu cenu ?? Okuma Epix ER 40 Série Nemáte s ním někdo skušenosti??
reagovat - Čtvrtek 16. prosince 2004 ve 21:08 ® Milky
-
Jsou na trhu stovky navijáků.
Zásadní věc je C E N A !!!!!
Podle toho, kolik do toho chceš houpnout. Když na to máš pět tisíc, tak není problém koupit celkem kvalitní naviják u leckterého výrobce .
reagovat - Čtvrtek 16. prosince 2004 ve 21:06 ® Rico
-
Mohl by to bý Shimano Sahara GTE 2500 Série??
reagovat - Čtvrtek 16. prosince 2004 ve 20:58 ® mirmen
-
Jedno ze základních rozhodnutí je, zda přední či zadní brzda ( event. středová) + její spolehlivost. Dále, jaká je kvalita osazení ( nezáleží ani tak na počtu ložisek, jako spíš na konstrukčním uspořádání a kvalitě materiálu). Rovněž důležité = kvalita konstrukce překlapěče a jeho součástí. Pro rybáře je důležitý poměr cena/výkon, spolehlivost a zejmena . dostupnost záručního servisu a údržby. V tomto směru jsou dobré reference na firmu Shimano.
reagovat