Vyhledávání
vaškovky
7.1.2009 | novas32 | 11.564 zobrazení | 74 odpovědí
jake mate zkusenosti s touto nastrahou? nevim, jak moc je jeji prodej rozsireny. vzpomel jsem si, ze jsem na to videl upoutavku, dokonce myslim tady, jednu jsem si koupil, bez uspechu vyzkousel a pri dalsi vychazce k vode jsem prisel na to, ze ma po jedinem pouziti zrezle raminko. narozdil od jinych, ktere pouzivam mnohem dele a casteji…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 31. května 2009 ve 23:58 ® Filip00 reakce na …
-
kamos007> to se ti nezdá
reagovat - Neděle 31. května 2009 ve 21:16 ® kamos007 reakce na …
-
proutnik> mi se zdá že vaškovky chodí ještě lépe než mepsky.
reagovat - Neděle 31. května 2009 ve 20:46 ® proutnik reakce na …
-
martinondracek> a de sa daji kupit?? ja jsem mel kdysik celou krabicku ale postupem casu sem je potrhal tet uz mam asik jen 4 sou to super rotacky myslim ze jsou tak na stejne urovni jako meppsky
reagovat - Neděle 31. května 2009 v 10:54 ® martinondracek
-
Chytám na Vaškovky č.2 a 3 střibrné už deset let a nedám na ně dopustit jak na P tak MP
reagovat - Sobota 16. května 2009 v 9:10 ® 3stan
-
HaD-pokial sa ti rotacka dobre netoci alebo vynechava, staci urobit par malych uprav. Da sa to urobit priamo pri vode. Staci ked kliestami alebo peanom stlacis kridelko aby malo mansi prelis, aleb aby bolo menej prehnute. Pokial chces,aby slo viac nasiroko,tak jednoducho trochu roztiahnes ten upon. Robim to bezne s rotackami 0–0000. Dalsia uprava,ktora urcite roztoci mikro rotacku je pridanie zataze pred kridelko. Treba vsak rotacku rozobrat a na osku pred zavesne ocko napevno nalepit nejaku gulicku , ja davam wolframove. Takto pracuju naozaj aj tie najmensie co mam ,povedzme 0000. Dalsia vyhoda je ,ze mala rotacka sa da dalej hodit a ide o dost hlbsie. Vyrobit komplet kvalitnu rotacku nie je nic narocne, staci ovladat len par vychytaviek a ide to
reagovat - Pátek 15. května 2009 v 19:06 ® HaD
-
Uno: ja myslim, ze rivalita zas tak velka neni. Alespon ja Mam zkusenost, ze vetsina lidi se o zkusenosti podeli a dokonce ochotne poradi. Nez jsem postoupil do prvni ligy, slychal jsem, ze vsichni schovavaji nastrahy, pri rotaci je meni za nesmysly apod. Je to ale blabol. To ze ma ale zavodnik moznost mericovi (ve skutecnosti konkurentovi) neukazat nastrahy je spravne. Nikdo to ale temer nevyuziva.
reagovat - Pátek 15. května 2009 v 16:46 ® Uno
-
Vškovka ,Vojáčkova nebo Mepska , všechno je to na stejno , když je rotačka kvalitní tak pro toho co to sní umí je to v celku jedno. Dam- docela koukám co tu píšeš,jak předěláváš rotačky, svého času jsem to po netu s tebou probíral a tam byla reakce úplně opačná , je vidět že rivalita závodníků je pořád obrovská,je to znát i v závodním řádu, kde jste prosadili uschování nástrahy v před měřičem.
reagovat - Středa 13. května 2009 v 10:19 ® HaD reakce na …
-
cercer1> já zřejmě to štěstí neměl a zdálo se mi, že pak už vynechávala. Ale i některé mepsky takhle zlobí
reagovat - Středa 13. května 2009 v 0:54 ® cercer
-
můj favorit je vaškovka..jak řekl HaD,je to určitě o důvěře,tu mají a pro mě ještě další důležité kritérium je i to,že při hodně pomalém tažení vaškovka stále ,,kroutí"na plný výkon,kdežto meppsky při této rychlosti už pracovat přestávají..ale je i fakt,že záleží často na kusu od kusu.
reagovat - Úterý 12. května 2009 ve 12:04 ® dam reakce na …
-
HaD> taky se to tak dá nazvat, ale to není důležité
reagovat - Úterý 12. května 2009 v 10:24 ® HaD reakce na …
-
dam> Abych pravdu řekl, u vás, co to předěláváte, je otázka, co je to za nástrahu, když zbude třeba jen list a unašeč. Jsou to ještě vůbec meppsky, vaškovky apod.? Nebo „Maixnerovky“, „Ticháčkovky“, „Foltýnovky“ apod.?
reagovat - Úterý 12. května 2009 v 9:47 ® dam reakce na …
-
HaD> samozřejmě, že to je o důvěře. Já mám osobně vaškovky rád, ale nemám v nich takovou důvěru jako v meppsce. Jsou vody, kde na ně rád chytám, ale hlavně na ty větší – 0,1. Ale to je prostě každého věc. Vaškovky kompletně předělávám, zůstaně mi z ní jen unašeč (občas) a křidélko, které občas také musím upravit. Vojáčkovky čeká stejný osud. I když nyní už je vyrábí pod dohledem Sokolíka, takže chodí lépe. Mě hlavně nevyhovují ty trojháčky, jsem zvyklý na Ownery bez protihrotů a ty WMC mi nesedí, jsou tlustý a blbě se odstraňují protihroty. Snad nejdůležitější je ale pohyb rotačky ve vodě. Musí být připravena tak, aby se točila za každé situace a včas ji dle podmínek vyměnit za jinou…Zbytek je v rukách a mozku…
reagovat - Úterý 12. května 2009 v 1:42 ® HaD
-
Já tady řeknu možná něco, za co mě ukamenujete. Myslím si, že více hraje roli důvěra v nástrahu a práce s ní, než konkrétní výrobek. Tedy za předpokladu, že funguje tak jak má. Kamarád vždy o jedné pstruhovce tvrdil, že je vaškovka nejlepší. Já tvrdil to, co jsem napsal. A V praxi se o tom i přesvědčil. Nachytali jsme zhruba stejně. Ale je pravda, že vaškovka má svoje specifické vlastnosti a za určitých podmínek může makat líp. Bez rukou a důvěry to ale nejde.
reagovat - Pondělí 11. května 2009 v 17:36 ® Filip00
-
teď něco pro závodníky chytal jsem na 000 od Vojáčka a nedokázal jsem nic zaseknouk měl jsem 7 záběrů, ale nezasekl jsem ani jednu rybu (byly to okouni a potočáci). Děláte s nima nějakou úpravu např. výměnu min. troj za větší jednoháček či dvojháček?
reagovat - Pondělí 11. května 2009 v 16:16 ® kamos007
-
já mám velice dobré skušenosti s vaškovakama č.1 na pstruhách.je na ně více záběrů než na mepsky a to to vypadá ve vodě skoro stejně.
reagovat - Pondělí 11. května 2009 v 16:04 ® Filip00 reakce na …
-
mě se osvědčily Vaškovky ve velikosti č.4 provedení mátné stříbro. A nemohu souhlasit s tím, že ji jen monotóně taháš a tím pádem chytneš.
reagovat - Pondělí 11. května 2009 ve 2:00 ® geeker73 (tomíno)
-
Vaškovky používám … vel. 0 a 1 a na větší vodu 2ku. Taky EmTe 1 a 2 v měděné barvě a s přírodním peřím… Můžu jen doporučit…
reagovat - Pátek 9. ledna 2009 ve 21:41 ® Cudla
-
Tahat a TAHAT je rozdíl,jsou vody kde každej „vůl“ z prominutím vytáhne když jen tak tahá,ale někde i když jsou násadáci je to věda.Jak podotkl Dam,pomalu zrychlit,padnout ke dnu rychle od dna odlepit atd......je umění.Přívač sice není moje parketa i když do ní trochu fušuju,rači mouchu.Je to obojí akční rybařina a u obou záleží jak jim to naservíruješ.
reagovat - Pátek 9. ledna 2009 ve 13:31 ® dam reakce na …
-
Omlouvám se, mohl jsem to rozvést…máš určitě pravdu. Spousta rybářů tahá pouze rotačku k sobě bez přemýšlení. Možná občas zrychlí nebo zpomalí. Ale i s rotačkou se dá pracovat velmi dobře a ta práce pak má výsledky. Ale nemáš pravdu, že nasazené ryby nachytáš na cokoliv. S tím nemohu souhlasit, protože se s nimi setkávám velmi často. Dokonce si myslím, že původní rybí obsádku kolikrát ulovím snáž než nasazenou. Samozřejmě, že jsou momenty, kdy berou, ale i nasazené ryby se velmi rychle otrkají, a pak to už je hodně o přemýšlení. A to platí pro všechny typy nástrah
reagovat - Pátek 9. ledna 2009 ve 12:05 ® Deleted reakce na …
-
dam – vím, že jsi ortodoxní zastánce rotaček a na mistrovství světa v chytání vysazených pstruhů se často používají… Nicméně většina lidí rotačky jen tahá. Zkus monotoně točit, když taháš gumu – většinou to fungovat nebude, musíš s ní pracovat. Rotačku ale opravdu stačí jen tahat… Samozřejmě můžeš zrychlovat, zpomalovat, zatížit ji aby šla hlouběji… to nezpochybňuji. Nicméně 95% rybářů s rotačkama jen monotoně točí…
Místo konstatování „takový nesmysl“ prosím tedy přispěj do pranice i nějakou myšlenkou. Rád si nechám vysvětlit, jak je složité chytat na rotačky případně nějaké triky, co s nimi jdou dělat. Opravdu, myslím to bez jakékoli ironie. Díky.
reagovat - Pátek 9. ledna 2009 v 11:47 ® dam reakce na …
-
Takový nesmysl jsem už dlouho nečetl…
reagovat - Pátek 9. ledna 2009 v 11:22 ® Deleted reakce na …
-
Duháci Ti ji brali o sto šest, protože jsi chytal vysazené ryby… Vysazené ryby chytneš skoro na cokoli. Výhoda rotačky ale je v tom, že u toho nemusíš přemýšlet, nemusíš moc umět a jen točíš… dyť on už se nějaký splete…
reagovat - Pátek 9. ledna 2009 v 0:00 ® sumecryba reakce na …
-
Ještě chci dodat,toho candáta jsem chytl na pstruhové vodě Vltava 8P,ale duháci jí brali o sto šest.I když byli jak se říká oblejskaný tak na ně brali stále.Také na Ohři na pstruhovce to nemělo chybu.Přeji Všem mnoho úspěchů v lovu.
reagovat - Čtvrtek 8. ledna 2009 ve 23:46 ® sumecryba
-
Vážený kolego,nevím jak dnes,ale docela pěkný výběr Vaškovek jsem oběvil na Hradčanském náměstí Metro a tam jsem ja vždy sehnal.Adresa je Pod Baštami 4 Praha 6.Vystoupí se z metra Hradčanská a je to hned kousek.Zkuste to tam.Přeji hodmně úspěchů v letošním roce.
reagovat - Čtvrtek 8. ledna 2009 v 18:06 ® inspo reakce na …
-
Filip00> www.emte.info
reagovat - Čtvrtek 8. ledna 2009 v 17:58 ® Filip00
-
nezman nechytal jsem hoď odkaz jak to vypadá jedu Vaškovky, Bluo Fox od Rapaly a Mepps, min sezonu jsem začel gumy ,ale zatím tragédie jen náhodně parmu kolem 50cm a kudlu vše v jezu. Je pravda že mi za tím jezdí i boleni, okouni, ale to je vše nedoberou ,zmerčí mě hoděj votočku a jsou v čudu.
reagovat - Čtvrtek 8. ledna 2009 v 17:21 ® Riverperch reakce na …
-
Nějaké EMTEčka mám a nemam snima žádnej problém.
reagovat - Čtvrtek 8. ledna 2009 v 16:37 ® Shiman
-
a co třpytky EMTE??
reagovat - Středa 7. ledna 2009 ve 23:35 ® sumecryba
-
Vážení.Jsem rád že se zmíňujete o vaškovkách.Mohu Vám říci že tato třpytka je moje nejoblíbynější a nedám na ni dopustit.Abych to upřesnil.Chytám na vaškovky číslo tři a to stříbrná matová.Když jí použiji tak jí moc věřím a nestalo se že by mě sklamala.Chytám na ni od tloušťů ,štiky i sumce jsem na ni chytil.A nebyla to náhoda.Líbí se mi že pracuje velmi dobře jak v tiché vodě tak v proudu.Mám prostě na ni mnoho úlovků a jsem sní moc spokojen.Přeji Vám všem abyste byli s ní spokojeni jako já.Ahoj.
reagovat - Středa 7. ledna 2009 ve 23:30 ® sumecryba
-
Vážení.Jsem rád že se zmíňujete o vaškovkách.Mohu Vám říci že tato třpytka je moje nejoblíbynější a nedám na ni dopustit.Abych to upřesnil.Chytám na vaškovky číslo tři a to stříbrná matová.Když jí použiji tak jí moc věřím a nestalo se že by mě sklamala.Chytám na ni od tloušťů ,štiky i sumce jsem na ni chytil.A nebyla to náhoda.Líbí se mi že pracuje velmi dobře jak v tiché vodě tak v proudu.Mám prostě na ni mnoho úlovků a jsem sní moc spokojen.Přeji Vám všem abyste byli s ní spokojeni jako já.Ahoj.
reagovat