Chytej.cz

Rozdíly v krmení během roku, necteno

7.1.2009 | bimboman | 3.849 zobrazení | 22 odpovědí

Zdar, chtěl bych začít s feedrem a asi jako každý začátečník mám spoustu otázek ohledně krmení. Konkrétně by mě zajímalo, jestli by šlo zobecnit, jaké vlastnosti krmení jsou v daném ročním období úspěšné. Tzn. množství krmení, barvu, příchutě atd.? Protože jsem chudý student, tak logicky vyplývá otázka, jestli má cenu si kupovat hotovky v obchodě, nebo ušetřit a nakoupit si suroviny(kukuřičný šrot, řepka, vločky, kroupy atd..... popř. posilovač) a experimentovat:). Za odpovědi děkuji. Peťův Zdar!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 30. března 2010 ve 20:42 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Libor> Ty brďo, tys to oživování starých fór teda vzal vážně. Palec nahoru pro Tebe! :-)

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 20:00 ® sus1

Libor> To já vim¨,odkud.:-D

Kdybys s nima byl??tak by tě to nepřišlo.:-)

reagovat
Úterý 30. března 2010 v 19:58 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> z vyhledávače, jsou tu jen samý veletrhy:-)

reagovat
Úterý 30. března 2010 v 19:52 ® sus1 reakce na …

Libor> Odkud ty fora zase taháš????:-)

reagovat
Úterý 30. března 2010 v 19:50 ® Libor
Libor

během roku řeším asi jen množství, ve studené vodě toho tam nemá smysl házet hodně, prostě podle aktivity ryb.. .

reagovat
Úterý 22. prosince 2009 v 18:56 ® tom_f
tom_f

sul přidávám celoročne

reagovat
Sobota 21. března 2009 ve 21:13 ® chosebaits
chosebaits

Sul v krmení není nic novýho pod sluncem.Já ho přidávám jak do partiklu,tak třeba i do boilí.

reagovat
Sobota 21. března 2009 ve 20:29 ® Prichy
Prichy

sul zvyrazni chut

reagovat
Sobota 14. února 2009 ve 12:39 ® ART reakce na …
ART

Letos teda budu první výpravy chodid se solí to musim zkusit

reagovat
Pátek 13. února 2009 ve 14:07 ® H. Valka

to s tou solí sem taky ještě neslyšel.....do kdy je dobrý tu sůl tam tak přidávat???

reagovat
Čtvrtek 8. ledna 2009 ve 13:16 ® bimboman reakce na …

S tou solí… Taťka mi vždycky říkal, že ryby mají po zimě málo minerálů… . Když přidáš sůl do krmení, nebo do nástrahy, tak by se po tom měli teoreticky utlouc. Přiznám se, že jsem to moc nezkoušel, ale vím, že kamarád třeba chytá na jaře na slaný popcorn a tahá jednoho kapříka za druhým.

reagovat
Čtvrtek 8. ledna 2009 ve 12:31 ® Robur
Robur

můžeš se rozepsat o přidávání soli, to slyším poprvé. Co to přináší za efekt?

reagovat
Čtvrtek 8. ledna 2009 ve 12:19 ® standas
standas

Piranha: myslet znamená hov.. vědět DDDDD

reagovat
Čtvrtek 8. ledna 2009 v 8:09 ® Piranha
Piranha

Ja si me,yslim ze by hotove smesy, byli nejak drahe.Ani si nemyslim, ze by se mely lisit rocnim obdobi, jen bych na zimu nedoporucoval smes, kde jsou olejnate patikly.Olej ve studeny vode nepousti a nesiri pachovou stopu jako v teple vode.Jinak spis bych resil, jake krmeni bych pouzil pro cilovou rybu.Ja pouzivam to same v zime, jako v lete.Dobrej zaklad na krmeni je traper a ten se dela i v 5kg baleni a stoji okolo 170,–-To vydrzi dlouho.Jinak urcite bych nesetril a kupoval smes o M. vane den Eynde, senzas, nebo pokud se da sehta tak Tymár, pro cilovou rybu, např. plotice, cejn, kapr.Da se to i takto rict ze na zimu je dobre krmeni na plotice, v zime tahnou a s nimi i tlousti, podoustve a ostreretky s parmama.

reagovat
Čtvrtek 8. ledna 2009 v 8:08 ® Piranha
Piranha

Ja si me,yslim ze by hotove smesy, byli nejak drahe.Ani si nemyslim, ze by se mely lisit rocnim obdobi, jen bych na zimu nedoporucoval smes, kde jsou olejnate patikly.Olej ve studeny vode nepousti a nesiri pachovou stopu jako v teple vode.Jinak spis bych resil, jake krmeni bych pouzil pro cilovou rybu.Ja pouzivam to same v zime, jako v lete.Dobrej zaklad na krmeni je traper a ten se dela i v 5kg baleni a stoji okolo 170,–-To vydrzi dlouho.Jinak urcite bych nesetril a kupoval smes o M. vane den Eynde, senzas, nebo pokud se da sehta tak Tymár, pro cilovou rybu, např. plotice, cejn, kapr.Da se to i takto rict ze na zimu je dobre krmeni na plotice, v zime tahnou a s nimi i tlousti, podoustve a ostreretky s parmama.

reagovat
Čtvrtek 8. ledna 2009 v 1:46 ® Juraj reakce na …

Dokonce se mi párkrát ukázalo jako lepší v hodně studené vodě nekrmit vůbec.

reagovat
Čtvrtek 8. ledna 2009 v 1:44 ® Juraj reakce na …

bimboman: standas ti radí dobře. Až začnou být ryby aktivnější budeš potřebovat víc krmit (i rukou) a potom všechny suroviny využiješ ať už k ředění hotovek, nebo k výrobě vlastního krmení. Teď potřebuješ krmení silné a málo. Doporučit ti mohu Gutkiewitz černý feeder 1kg cca 50 Kč, nebo Lorpio plotice speciál černá 1,9kg cca 110Kč.

reagovat
Středa 7. ledna 2009 ve 21:55 ® standas
standas

bimboman: nech to na jaro

reagovat
Středa 7. ledna 2009 ve 20:32 ® bimboman reakce na …

Dobře zarybněných revírů ve svém okolí nemám. Ale sem tam se taky něco najde… .
S tím kupovaným krmením si mě příjemně překvapil, že vydrží relativně dlouho. Ale stejně, když mám doma suroviny- kuk.šrot, řepku tak by byl hřích si to kupovat. Myslíš, že podomácku vyrobená směs může být pro ryby stejně aktraktivní,jako kupovaná?

reagovat
Středa 7. ledna 2009 v 19:52 ® standas reakce na …
standas

bimboman: sůl dávám tak do teploty vody 12stup. namíchat můžeš do poměru 1:1 ale s tím bych vyšel jen na dobře zarybněnejch revírech.

reagovat
Středa 7. ledna 2009 v 19:42 ® bimboman reakce na …

Díky za reakci.). S tou solí, to myslíš jenom na zimu a jaro, nebo celoročně? Ohledně té kilovky… na kolik litrů se to dá cca rozmíchat? Kdyby mi to vystačilo na 3–4vycházky, tak máš pravdu, že by mi to díru do peněženky neudělalo:)

reagovat
Středa 7. ledna 2009 v 16:15 ® standas
standas

bimboman:čau študente, tak abys věděl že sem karakter tak ti poradim: kup si hotové krmení nejlépe tmavé, přidej 1%soli a používej menší krmítka a hlavně se strefuj co možná nejpřesněji na stejné místo. Taková kilovka ti vydrží i na 4 vycházky což musíš uznat že není moc drahá sranda, navíc můžeš přidat trochu hlíny.Jinak čím je voda studenější tím může a má být krmení vostřejší.

reagovat