Chytej.cz

Nekoupení svazové povolenky necteno

6.1.2009 | Raf | 8.777 zobrazení | 62 odpovědí

Uvažovali už jste někdo, že ukončíte sňatek z rozumu, přestanete být členem ČRS či MRS a nekoupíte si svazovou povolenku? Mě ještě před nedávnem toto vyjádření postoje k rybářskému řádu a obhospodařování svazových vod přišlo jako utopické, ale letos nad tímto krokem začínám velmi vážně uvažovat a zřejmě tak za předpokladu nulové progrese za pár let i učiním. Nevede mě k tomu ani v nejmenším cena povolenky, ale to že mi vyhovují jiné cesty. Loni jsem rybařil měsíc v zahraničí, celou dobu tam lovil non-stop a vyzkoušel si lov na pět prutů, zarybněnost také nebyla vůbec špatná. Po návratu se na naši realitu špatně zvyká. Soukromé revíry také nejsou špatnou cestou. Nehledě na to, že v podobném počínání je trochu chutě „bojovat s větrnými mlýny“. Jste na tom někdo podobně?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Středa 14. ledna 2009 v 18:25 ® sus1 reakce na …

Big:Asi tak nějak.

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 18:20 ® BigMike reakce na …

U nás jsme stanovili pokutu za pozdní odevzdání úlovkáče na 100,–! Není třeba jít do extrému!

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 17:17 ® Salmo reakce na …
Salmo

S témetem to nesouvisí,ale pokud budeš chtít tento rok povolenku,tak budeš muset zaplatit zápisné – myslím že to pro tvojí věkovou kategorii dělá 300,– nebo 400,– a pro dospělé 1000,–

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 17:02 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

Robur>tady je to částka 400kč jako členský,myslim

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 16:55 ® Robur
Robur

pokuta spočívá v tom, že se platí zápisné jak u nováčka, takže cca o 1000Kč více v MRS

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 16:50 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

Mega-Fish>jestli tvá MO neni nějak úplatná nebo jinak nepoctivá,tak ti dá jen pokutu nebo ti jen nevydá na příští rok povolenku

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 16:48 ® Raf reakce na …
Raf

Mega-Fish: Pokud to mám chápat jako kladnou odpověď na moji úvodní otázku, tak se nestane nic :-) V opačném případě tvůj dotaz opravdu, ale opravdu nesouvisí s tématem.

reagovat
Středa 14. ledna 2009 ve 13:46 ® Mega-Fish
Mega-Fish

ZDRAVÍM MÁ DOTAZ CO SE STANE KDYŽ POVOLENKU NEODEVZDÁM DO 15(ZÍTRA) ALE ODEVZDAL BYCH JÍ AŽ V PÁT V PLNÝ JSOU TAM TOTIŽ JENOM V PÁTEK

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 8:11 ® Piranha
Piranha

Ja jsem optimista a trpelivej, vim ze lidskej zivot je kratkej, tim se pak i vymeni postupne svaz za jiny, mladsi lidi a doufejme i s takovym nazorem, jako mame my tady.Omi pak zapracuji a ty pravidla a vubec cely bolsevicky sistem vedeni črs zmeni.

reagovat
Úterý 13. ledna 2009 ve 22:19 ® BigMike reakce na …

Nu, se svazem nic neuděláte!!! To je asi jako se snažit od stolu vyměnit vládu! Asi by to byla chůze na dlouhou trať, nevím co s tou radou!!!Třeba někdy prohlédnou jako ti „naši“ darmožrouti nějakých těch palácích, nebo kde dělají tu vysokou politiku ve prospěch lidu! Tedy ehmm, státu!:)) Stačí pro příklad, jak je „zaděláno“ na to, aby se jižní Čechy už skoro odtrhli od zbytku republiky! Jako to kdysi udělali na jižní Moravě, kde mají taktéž nádherné revíry a nekecá jim do toho celý zbytek republiky a nepřehlasuje je, kdykoliv si zamane!!! Zavedli profíky v RS a myslím, že to jde lépe, než u nás s pár dobrovolníkamav RS, ne pohříchu z poloviny důchodového věku! Za krajskou povolenku zdarma! Ale jinak neodsuzuji nikoho, kdo brigádu zaplatí, ať ale pak neremcá, že za jeho peníze je zaplacen někdo jiný, co tu práci na produkci ryb do revírů odvede!!!Sám mít povinnost brigády, tak jí také zaplatím.))
A propó, kdysi jsem někde na netu narazil na zajímavý server, tam šli do „uvědomělých“ činovníků a některých praktik svazu pěkně zostra! Nevíte co to bylo zač?

reagovat
Úterý 13. ledna 2009 ve 21:59 ® Alov
Alov

karasek> A co tím chtěl básník říci???

reagovat
Úterý 13. ledna 2009 ve 14:59 ® karasek
karasek

pánové,všichni se navážíte do raracha,ale napsal to tady tak jak to cítí a asi dobře ví,co tady píše.A hlavně mu tady skoro všichni nepřímo dávate za pravdu v tom jak je ve svazu něco špatné,stačí si jenom pročíst vaší diskuzi.

reagovat
Úterý 13. ledna 2009 ve 12:54 ® albin
albin

Hami:Já netvrdím,že je v ČRS vše v pořádku.Jen si nedovedu představit,že bych nemohl na svou oblíbenou řeku,protože: 1.Teď zrovna nemám dostatek finančních prostředků a majitel řeky chce 300 za den. 2.Posledně jsem se s majitelem nepohodl. 3.Majitel je dlouhodobě na dovolené a tudíž nevydává povolenky. Takhle bych mohl pokračovat donekonečna.Sám tu píšeš o svinstvu co se kolem vody děje a myslíš,že kdyby šlo povolenku koupit na benzíně,že by to ubylo?Podle mě naopak.Je to začarovaný kruh:svaz,pení­ze,poplatky,zá­kony,represe atd.Nejsem zastáncem žádné strany,ale podle mě to opravdu se soudobou legislativou nejde vést v globálu lépe.Všichni nadáváme,že je rybářů moc,ale kdyby jich bylo málo z čeho by se financovalo zarybnění a jiné?Mohli by se zvednout ceny povolenek,ale podle mě by spousta důchodců,študáků a jiných už na papíry neměla.A ten schodek by se zvýšením ceny nezaplatil.Ohledně RS by jsme měli apelovat nejen na svaz,ale i na stát,obec a potažmo na Policii ev. Městskou Policii,aby vznikl fungující komplet.Staň se sám členem RS a myslím,že když uvidíš partičku opilejch,pytla­čících cizinců nepůjdeš a nepožádáš je o papíry.Zavoláš policajty,kteří s nimi stejně nic nesvedou.Je to jen přestupek.Atd,atd…

reagovat
Úterý 13. ledna 2009 ve 12:52 ® Filip00
Filip00

lojzarybka: tak to je, když si přečteč kde ho chytli tak je to vesměs cizina a nebo soukromá voda

reagovat
Úterý 13. ledna 2009 ve 12:26 ® Hami
Hami

Taky netvrdím, že je to návod pro všechny – cituju jen sebe. A samozřejmě že, se nerad míchám do věcí, kterým přesně a do písmene nerozumím, ale…když jsem za poslední tři roky nepotkal rybářskou stráž a toho svinstva, co jsem viděl u vody je víc, než dost (chytání na tři pruty, v květnu přívlač na vyčeřínkovanou rybičku atd, atd…), tak asi na svazu není něco v pořádku… A když jse se o tom zmínil, tak prý nemá nikdo čas…mám prý volat městskou policii…ufff…

reagovat
Úterý 13. ledna 2009 ve 12:19 ® Hami
Hami

albin: kdyby to udělali všichni, třeba by se Svaz chytnul za rypák… Mě nejvíc štve jejich neprůhlednost…A o tom, že by bylo méně úlovků se nebojím…je to revír z 80% na ChaP…

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 ve 23:42 ® 1Mara
1Mara

Berty tak teď jsto vystihl :-D Souhlas:D

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 ve 23:10 ® Berty
Berty

Já o tom neuvažuji a ani jsem neuvažoval. Docházek mám jak šafránu, ale tím že si koupím celosvazovku, alespoň podpořím svaz. Jinak jezdím svazovky i „soukromé“, podle nálady, času a spolurybářů. Svaz nekritizuji, protože, teď bych to určitě líp nedělal.

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 ve 22:37 ® Alov
Alov

regule, to máš recht. Ty dúvody jsou zcela jasné a zřejmé. Já živnostničím, takže soboty, neděle, pátky, svátky atd. To je jasná věc. Ale např naše MO má 1 800 členů, z toho zhruba 700 mládež, důchodci, invalidi atd. 1 100 činných lidí. Nejen že nepřijdou na schuzi, ale ani na té brigošce se neobjeví. Vím, že spousta lidí má fest práce a starostí, ale na druhou stranu si říkám, že přece není možné, aby si z 1 100 členů nenašla aspon třetina jednu sobotu na brigádu. To mi nesedí. Druhá věc je ale ta, že ne vždy, tedy většinou, ta práce je o hovnu. To je fakt a některé už to zřejmě nebaví umývat techniku ve dvoře apod. Njn. Nemáme to jednoduché :-D

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 ve 22:30 ® regulus reakce na …
regulus

Alov – jen malinká poznámečka ke tvýmu komentáři: „Pamatuju doby za komanče, když se nás na chovném rybníce sešlo na brigádě 50 – 70, dovezl se čaj, udělala se akce 10, koupil se rum a kolik práce se udělo. A dneska ? Leda tak kecy a skutek utek…“

Tenkrát jsem skončil v hokně ve 14.30 nebo 15.00 hod, měl volný odpoledne a volnou sobotu a neděli, tak se dalo lecos. Dneska se musím chovat tak abych přežil, takže dolítnu s vyplazeným jazykem večer, často i později a su rád, že v sobotu udělám nutný věci doma a v nedělu můžu na chvilku vypadnout na ryby. A není to jen můj případ, je to daný touto dobou, chcačky nechcačky na prvním místě je familka a pak teprve to ostatní. (to je obecně k tomu dělat něco pro ryby, MO atd.) Pokud se brigád týká, tak je to jak kde. Pokud vidíš, že tvoje činnost je k něčemu tak tam jdeš i když bys sumu na zaplacení za neobdělanou brigádu vydělal za podstatně kratší dobu, pokud ale už poněkolikáté po sobě vidíš, že se to, co by se mělo udělat nedělá a naopak se pomalu vymýšlí práce, tak se na to raději vykašleš. A nebudem to dál pitvat.

Omlouvám se za odbočení od tématu.

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 v 19:12 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

Filip00>a potom se stim ještě fotěj a dávaj do soutěží,když toho kapra pustí,tak za týden ho chytne někdo jinej a aby ho dal taky do soutěže,tak mu kilčo přidá

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 v 17:27 ® 1Mara
1Mara

Jen by mně zajímalo jestli tam na Vrbenským mají ty kapři podmínky jako v třeba v Labi ,mušličky,pija­vice,vodní šneky, ráčky atd Asi né CHUDÁCI. :-( (

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 v 17:22 ® Filip00
Filip00

Super pocit je když chytneš velkou rybu na svazové vodě, tam rostla a byla šikovná nebo měla štěstí že ji někdo pustil zpět. Ale na soukromém revíru víš ,že ty ryby jsou a oni kupují už velký a může je tam chytat každej moula.

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 v 17:07 ® 1Mara
1Mara

Osobně já bych se nesnížil ktomu že pudu chytat třeba na Vrbenský, zaplatím docela hříšný peníze, nakrmím podnikateli tam ryby, pak chytnu kapra o hmotnosti cca-20kg, kterej si v klídku plaval celej život v Labi a teď je uvězněnej v rybníce, foto,pustímho a půjdu s pocitem domů že toho kapra už chytili desetkrát rybáři předemnou no to je u mně hnus.Takže jen můj názor .A co se týče povolenek tak si myslím že je to blbost aby si je koupil každej, páááč každej nemá ten dobrej vztah k přírodě a ví o rybařině prd.Sic jsem to možná špatně sformuloval,ale přirovnání- taky nemůžu jít do lesa a hned střílet zvěř i když udělám skoušky,když vým houby o té zvěři. To by to tady bylo na dlouho,ale můj názor na soukromáky memněním.Můj názor.

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 v 16:50 ® Piranha
Piranha

Raf> jo kamo, ono by to bylo moc jednoduchy, seknout s tim a jezdit si tahat ryby na hod nekam na soukromaky, a pak se topit ve fotkach plych big fishek. To neni nic pro mne.Uznavam jen jedno, se stojatyma revirama je to totalne v hajzlu, jak nejsou napichnuty na nejakou vetsi reku, tak je to o h…ě.Osobne si myslim, ze bych mel trosku neco udelat pro to, abych ty ryby tahal.Co je to za rybarinu, kdyz jdu na flek a i kdyz se na hacek vys…u, tak na to chytnu rybu.To uz neni rybarina.Zkus reky, tam je to celkem dobry, ja osobne si na nich kazdy rok krasne zachytam. Nezapomen, ze treba v anglii nemely zadnej totalitni rezim a nemusel je bolsevik 20 let brzdit.Myslim si osobne, ze jeste u nas pozustatky bolsevizmu zustavj, hlavne v rybarstvi.Je jen otazkou casu, kdy ty starsi funkcionari doziji a s nimi i jejich zatvrdly, totalitni mysleni, budou nahrazeni mladymi a doufam s optimizmem, ze se jim povede dostat rybarstvi malinko jinam na uroven. spis bych resul tu cenu ktera se rok od roku zveda a ryby nikde.Kdyby se aspon menil řád a delali nejake ustupky, kdyz uz se zdrazuje. Toď muj nazor.

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 v 16:41 ® 1Mara
1Mara

Alov,BigMike svatá pravda.

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 v 15:47 ® Alov
Alov

BigMike> Naprostý souhlas. Slovo od slova. Kritiků je kupa, ale jak jsem níž napsal, když je třeba přiložit ručku k dílu, tak skutek utek. Pamatuju doby za komanče, když se nás na chovném rybníce sešlo na brigádě 50 – 70, dovezl se čaj, udělala se akce 10, koupil se rum a kolik práce se udělo. A dneska ? Leda tak kecy a skutek utek… Jinak s tou RS se ti nedivím. Žádná opora na svazu, žádná opora u policie a přes tlamu ti může dát každý trotl a ty s tím nic neuděláš. Já se do toho blázince hlásil, ale jak slyším, jak to chodí, tak na to hodím kakáč. Dokut nebude pořádná legislativa, tak tohle fakt nemá význam…

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 ve 14:46 ® Lerak reakce na …

BigMike : si děláš kozy, néééé ? odznak na hřebík…koho se budem u tý vody ještě bát ?

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 ve 13:12 ® BigMike reakce na …

Myslím, že když někdo vystoupí ze svazu, nebude se nikdo zlobit:)) Ono kritizovat umí každý, ale když pak onoho dotyčného pozvu na výborovou schůzi, že může své úvahy a návrhy jak to řešit přednést tam, že budeme jen rádi, když se do práce výboru zapojí další lidi, vyměkne a je pryč:) U vody má každý ramena, chytrý je jak 4 horákyně dohromady, ale jak pak slyší o případné práci ve prospěch MO a hlavně skoro zadarmo, je keců ještě víc, že namá čas a jiné a jiné. U nás by třeba i jen dělat brigády bylo potřeba, ale radši si je lidi zaplatí a pak veškerou práci na rybníkách a okolo dělá tak 30 lidí z 500! Ale když pak nad rámec 20 hodin (dali jsme limit)dostanou nějakou odměnu, to už jim zase někteří závidí! Faktem je, že svaz na plno věcí ser. a nic neřeší! Viz RS, to je kapitolka sama pro sebe!!! Dnes jsem odevzdal odznak! Otázka je, jestli svaz něco řešit chce a jestli tím vším co se děje někdo něco nesleduje!!!

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 v 11:00 ® Filip00
Filip00

Vše je o lidech a není to jen u rybaření se koukněte na vládu ta nám jde příkladem:-D

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1