Chytej.cz

Nekoupení svazové povolenky

6.1.2009 | Raf | 8.780 zobrazení | 62 odpovědí

Uvažovali už jste někdo, že ukončíte sňatek z rozumu, přestanete být členem ČRS či MRS a nekoupíte si svazovou povolenku? Mě ještě před nedávnem toto vyjádření postoje k rybářskému řádu a obhospodařování svazových vod přišlo jako utopické, ale letos nad tímto krokem začínám velmi vážně uvažovat a zřejmě tak za předpokladu nulové progrese za pár let i učiním. Nevede mě k tomu ani v nejmenším cena povolenky, ale to že mi vyhovují jiné cesty. Loni jsem rybařil měsíc v zahraničí, celou dobu tam lovil non-stop a vyzkoušel si lov na pět prutů, zarybněnost také nebyla vůbec špatná. Po návratu se na naši realitu špatně zvyká. Soukromé revíry také nejsou špatnou cestou. Nehledě na to, že v podobném počínání je trochu chutě „bojovat s větrnými mlýny“. Jste na tom někdo podobně?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Úterý 6. ledna 2009 ve 22:34 ® regulus
regulus

Raf – přiznám se, že nad tímto sebevražedným krokem jsem neuvažoval. Důvodů mám poměrně dost, asi nejmenší je moje jistá nechuť k našim soukromým revírům, takže tu jaksi nepočítám. Alternativa, že bych nejezdil s mušákem na Vysočinu, ale třeba do Rakouska (to mám nejblíž) by nebyla zas až tak nereálná, v případě dvodenních výletů by to ani nebyla taková finanční pecka, o něco dražší než výlet na Vysočinu by to pravda bylo, ale nebylo by to tak strašný. Nejhlavnějším důvodem je u mne nedostatek času a moje inklinace k řekám, takže nekoupením svazové povolenky bych si vlastně téměř zrušil možnost chytat ryby, alespoň v tom smyslu, jak mne to baví. I kdyby nakrásně během času přešly i některé tekoucí vody do rukou soukromníkům, tak mě osobně děsí představa chytat byť na dobře zarybněné vodě v přesně označeném úseku mezi lovce A a lovcem B (prosím tě ber to s rezervou, je to napsaný s nadsázkou, prostě dobře zarybněnej revír by asi byl hojně navštěvovanej a já jsu nejraděj u vody sám). Může to znít jakkoliv blbě, ale z mýho pohledu mi vyhovuje systém, že si mohu zajet na ryby kam se mi zrovna zachce v rámci určitýho teritoria (v mým případě MRS) nebo někam jedu dělat a přibalím mušák nebo vláčák a na chvilku si projdu místní vody. Jak jsem už poznamenal, času málo, jet někam dál znamená více času v autě, nejsu soutěživej typ, nehoním se za velkejma rybama, spokojím se i s malejma, pravda, když zabere větší, tak se nezlobím. No a v neposlední řadě, je mi daleko milejší říčka na Vysočině kde je pět a půl malé ryby nebo třeba Dyje uprostřed lužních lesů, než dobře zarybněný soukromý revír v Rakousku nebo Slovinsku i když všude je krásně. Jsou jen dva důvody proč jsem tuto výpravu ještě nepodnikl z nichž první jsi napsal v zadání otázky, mám strach, že by se mi na naši realitu špatně zvykalo a druhej je že nemám čas se na týden utrhnout (myslím v období kdy to tam kam bych chtěl jet mělo smysl a v létě kdy by to asi časově šlo tak to prý moc cenu nemá).

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 ve 22:02 ® sus1

Loni jsem při,,nákupu"nové povolenky na svazu stál ve frontě a poslouchal partu chlapů, co stála předemnou a o tomhle byla řeč.Během roku jsem občas s někým o tom pohovořil a tak zjistil,že se ta parta o hooooodně rozrostla.O něk­terých vim, že si udržujou jen členství.Nevim co je k tomu vede ale je to tak.Přesně jak píšeš Ty, chodí na soukromou vodu a jezdí do zahraničí.Znám jednoho ,,činného" přímo ze svazu a ten to tak dělá.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1