Vyhledávání
Využití feedru Shimano Nexave Heavy
5.1.2009 | kinghlína | 2.489 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, vlastním prut Shimano nexave Medium a sem s ním i po 4 letech nadmíru spokojenej, prut funguje výborně, jenže při zapřažení větší ryby, parmy,kapříka už se pohybuje na hranici možností. Je to sice zábava, ale přemýšlím, že by bylo dobré ho doplnit feedrem stejného typu, ale s heavy gramáží a tím mít možnost kombinovat velikosti nástrah, například rousnice, boilies a tak. Navíc ho poté využívat i k lovu dravců na rybičku. Nejvíce chytám na tekoucích vodách, Berounka atd. Myslíte že je má úvaha správná, díky za názory!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 25. února 2009 ve 23:13 ® plavan reakce na …
-
kinghlína – ten nexave heavy už stejně neseženeš, po něm se dělal Nexave AX heavy a ten už je jenom v doprodeji, teď se dělá a prodává Nexave BX, který má zcela odlišný vzhled i barvu. Kdybys po něm hodně toužil, tak bych ho vydindal od bráchy a prodal ti ho. Ale to medium Nexave je o dost příjemnější než heavy. A nemusíš se bát, že bys ho zatavil, to ani náhodou. Na velké Labe do proudu už to není ono, ale Berounku s tím musíš odchytat úplně v pohodě. Na fotce je medium vlevo a heváč je napravo.
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 v 19:59 ® Michal/
-
Já osobně zbožňuju, když na jemnej cajk táhnu kapra kolem 50 cm, Jk je Alivio AX medium od shimana ohlý
reagovatTyhle proutky vydrží hodně. Zbožňuju to
- Pondělí 5. ledna 2009 v 16:44 ® kinghlína reakce na …
-
zdar škwore, tak co, už máš papíry?
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 v 16:37 ® skwor
-
Tak proč ne. Rád chytám na Berounce v proudech a občas bych taky ocenil, kdybych k mediu vlastnil i heavy.
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 v 16:35 ® osprey
-
Proč ne. Nexave Heavy jsem kdysi málem koupil. Ale není důvod se bát tomu mediu naložit. Nexave má měkčí akci a ohýbá se rádo. Ale dokud se má co ohýbat, tak je to v pohodě. Nevím, jak velký kapr ho ohýbá na hranici možností. Je třeba sklonit prut, aby se víc zatížil spodek a dokud v ohybu nepřekáží rukojeť, pořád ten prut pracuje. Já nosím na kapry kolem 60 cm Technium Light.
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 ve 14:33 ® standas
-
kinghlína:tento prut osobně sice neznám, ale osobně bych se vůbec nebál s ním tahat větší ryby,pokud tedy nechceš ryby „vyrvat“ z řeky.
reagovat