Vyhledávání
Cena povolenky.
4.1.2009 | standas | 7.067 zobrazení | 45 odpovědí
Zdá se vám cana povolenky vysoká? Nebo je nízká či odpovídající platům. Osobně jsem ochoten připlatit za cenu lepší péče o revíry ( rybí přechody,trdliště,úprava břehů,vyrovnaná násada atd.)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 7. ledna 2009 ve 14:50 ® Zauwi reakce na …
-
to Standas: nechytaj se jen kapři…
reagovat - Středa 7. ledna 2009 ve 14:12 ® standas
-
TomK: aš na ty ryby co chcípnou s tebou souhlasím,ryba šetrně puštěná je v pohodě,mám osobní skušenost s 2h. rybníkem kde bylo snad milion´kapříků do 40cm a míra 40cm,takže se 99% z nich vracelo a úhyn 000 nic.
reagovat - Středa 7. ledna 2009 v 10:29 ® Deleted
-
Pánové, dělit povolenky na „masařské“ a nemasařské je prostě debilita. Zajeďte se podívat třeba do Štechovic po vysazení pstruhů, kdy „sportovci“ často vyznávající CHaP loví na plavačku na červy vysazené pstruhy a kvičí blahem, jaký je to sport. To že prostě část ryb chcípne i když je pustí, to budou popírat. Proto si myslím, že kolikrát ortodoxní CHaP v revíru nadělá více škody než děda masař… Jinak když jdete do kina, tak platíte minimálně 80 – 100 kc za hodinu a pul „zabavy“. Povolenka, jestli jste to nepochopili, neni poukaz na odneseni ryb, ale povoleni si zachytat. A ceny povolenek ve svazu proste v porovnani s jakoukoli jinou zabavou (jimz bezpochyby rybolov je), je proste opravdu lidova…
reagovat - Středa 7. ledna 2009 v 0:52 ® cercer
-
Alov:máme téměř stejné statistiky!!
reagovatD
- Úterý 6. ledna 2009 ve 23:58 ® Alov reakce na …
-
sus1> Když si chceš zachytat na JM, tak každopádně celosvazovka CRS a nebude šlitovat. Tak jako já ku*va!!
reagovat - Úterý 6. ledna 2009 ve 23:52 ® sus1 reakce na …
-
Alov:celorepublikovou nebo celosvazovou vč.JM,SM…
reagovat))
- Úterý 6. ledna 2009 ve 23:50 ® Alov
-
Kdyby někdo chtěl poradit, jakou si koupit povolenku, tak se hlaste u mě
reagovatDDD Naše MO Krnov má cca 1 800 členů vč. mládeže a účast na schuzi cca 80 – 100 kousků pravidelně…
- Úterý 6. ledna 2009 ve 23:38 ® inspo reakce na …
-
EDYS> Ty sis brigády odmakal, že to máš tak levné?
reagovat - Úterý 6. ledna 2009 ve 23:38 ® sus1 reakce na …
-
reagovat)))))
- Úterý 6. ledna 2009 ve 23:37 ® inspo reakce na …
-
sus1> To byste si museli pronajmout kongresové centrum, kdyby měli dorazit všichni
reagovat.
- Úterý 6. ledna 2009 ve 23:34 ® sus1 reakce na …
-
Nordboy: Ve svazu kde jsem,je asi tak kolem 3 tis.členů a na schůzi jich bylo 70.
reagovat - Úterý 6. ledna 2009 ve 23:16 ® EDYS
-
No Ja dal za povolenku nejakych 550 celkove 790..Ale myslim si ze ikdyby byla cena vyssi tak se nic moc nezmeni..takze bych to tako nechal..
reagovat - Úterý 6. ledna 2009 ve 23:14 ® Alov reakce na …
-
Nordboy> Přesně jak píšeš. Bohužel
reagovat - Úterý 6. ledna 2009 v 15:42 ®
-
Alov---Nechci už dál rozvádět tuto tématiku, jen ještě na závěr. Zásadní neštěstí vidím v tom, že rybářů…Teda „rybářů“ je pár desítek tisíc a na netu nás diskutuje vlastně pár. Dřív se aspoň tu a tam, v rámci členské povinnosti, sešli skoro všichni na schůzi a některé věci si vyříkali. Dneska si jede každý jen to svoje. A názory se diskutují tak nanejvýš v hospodě, nebo u vody.
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 ve 22:53 ® Alov reakce na …
-
Nordboy> Já ne že tomu jen věřím. Já jich i pár takových znám osobně. Ale nevymlouvám jim to. Podle nich to je logické a hotovo. A že zarybnovací plány se dělají nějaký rok dopředu a že na hospodaření resp. na zarybnění dostávají MO fixované peníze, to je nezajímá. To je prý blbost
reagovatCo už no…
- Pondělí 5. ledna 2009 ve 22:02 ®
-
Alov…Dokážeš uvěřit tvrzení, že je pořád ještě spousta zoufalců, kteří za sezonu chytí skoro prdlajs, ale do sumáře píší neskutečné bláboly v naivní představě, že čím víc toho napíše, tím víc se do „jeho“ vody nasype???
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 ve 21:46 ® Michal/
-
monaster, jenže já pořád to euro nějak nechápu. Nejraději mám dyž seřadíš 1, 2, 5, 10, 20 … Kč mince, a k nim přidáš eura, třeba 1 koruna je jako kdyby jsi platil 1 eurocentem atd, prostě stupnici, pokud mi to někdo nevysvětlí jak blbovi, tak to stejně nepochopim
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 ve 21:44 ®
-
Chvilkama trochu ztrácím přehled, co vlastně někteří z Vás chtějí docílit a proč se pořád tolik mluví o „masařích“. Já jsem důchodce, chytám skoro 50 let a nikdy jsem neměl problém…zachovejte hoši paniku. Masaři…to znamená ti skuteční masaři, nikdy do přehledu o úlovcích nenapíší pravdu, takže!!!Statistiky jsou velmi zavádějící. Na druhé straně, oni rádoby sportovci, kteří se holedbají jak jsou k rybám ohleduplní a skoro všechno vracejí vodě, v nemalé většině rovněž kecají, protože nikdo neví, kolik úlovků napíší a kolik jich pustí. Můžu si říkat, že jsem označován za masaře a začnu tudíž naopak napadat t.zv.„pouštěče“…co docílím? Nechte rybářům „volnou ruku“ a dívejte se kolem sebe. Budete překvapení kolik z nás platí krvavé peníze za povolenky a masař-nemasař, nakonec stejně chytí kulový. Hlavně si uvědomte, jaké máme moderní metody lovu k dispozici, takže na zarybněné vodě, hlavně ti movití, nemají problém chytit rybu při každé (nebo skoro každé) docházce. Začněme hovořit o lidské slušnosti a jsme v pr..li, jak Baťa s dřevákama. Jedná se o celospolečenský trend. Takže to není o cenách povolenek, ani o ryb. řádu, ale o lidech. Howg.
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 ve 21:29 ® johanes reakce na …
-
2 Doudleban: na to se nechá říci jen … Amen
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 ve 21:29 ® monaster reakce na …
-
michal: taky jsem Čech a taky se mi to nelíbí. ale protože jsme všichni více méně závislí na kurzu Eura už aby tu bylo a bude klid. příklad. když jsem v minulé práci nastoupil 23.10.03 bylo euro za 32,–. při měsíční fakturaci 60.000 € byl rozdíl když jsem odcházel letos v červnu sakra znát. ale nechme polemik
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 ve 21:23 ®
-
Doubleban:určitě souhlasím…Přesně tak to vidim i já
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 ve 21:21 ® kinghlína reakce na …
-
Alov– Přesně moje řeč, kdo chce masařit, ať si připlatí. Zajímavá je studie na stránkách svazu o struktuře rybářů, jaký věkový skupiny kolik berou ryb a tak. Určitě už tady byla, kdo nezná, doporučuju přečíst! www.rybsvaz.cz
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 ve 21:20 ® Ftmči
-
K těm co by tak rádi zdražovali. Jsem student a 99% ryb pouštím, tudíž ty ±2000Kč (což je pro mě opravdu dost peněz) zůstávají svazu na zarybnění, aniž bych se já něják podepsal na rybí obsádce. Proto nechápu, proč bych měl dotovat nějaké masaře tím, že oni se za levno nafutrují masem a já a spousta dalších slušných rybářů jim to zaplatíme. Problém bych tedy viděl někde úplně jinde než v cenně povolenky.
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 ve 20:56 ® Alov
-
Sice na tohle téma už jsem letos pár rakcí napsal, ale pokaždé mě to vyprovokuje a nedá mi to
Ad1) Plošně zvednout ceny povolenek je podle mého možné, ale nikde nikdo nenapsal o kolik. O 100 % a více se nezvednou určitě. Sice je fakt, že nějaká část členů by s tím praštila. Dnes už i radikální zastánci CHaP uvažují, že než házet peníze do chřtánu ČRS, tak se radši zaměří na soukromé vody. Přijde je to dráž, ale efekt pro ně samé to mít bude určitě. Pak je tady skupinka masajů. Insolventní část jich sice odpadne, ale ta zbývající podle mě nadpoloviční většina zůstane. Co to způsobí v jejich myšlení? Řeknou si, že asi bylo na čase a že už by tak neměli masit, aby šli ceny povolenek dolů? NE! Budou masit dál a v mnohem větší míře!!! To je fakt…
Ad2) Podle mě by byla střední cesta ta, že pokud chci těžit maso ze svazovky, tak si kupříkladu koupím krajskou MP za 6 000 kč. A pokud chci jen sportovně rybařit, tak si koupím krajsou MP CHaP za třeba 1 500 kč. Na povolenku CHaP by měl třeba povoleno si vzít 10 kg ročně ušllechtilých ryb. Sice zřejmě administrativně náročná věc, ale jistá cesta by to možná byla…
Ad3) A na závěr. Podle mého názoru jsou tyto veškeré názory na radikální zdražení jen jakousi snahou o zastavení nebo alespon zbrždění nekonečného drancování našich vod. Ale jak už jsem psal ve otázce o K70. Dokud nebude tvrdá legislativa, která zatočí s pytláctvíma dokud se tato legislativa nebude využívat v plném rozsahu a pytláctví porušování rybářského řádu se nebude tvrdě trestat, tak jsou veškerá tato omezení úplně totálně k hownu. Pytlák zůstane pytlákem, porušovatel RŘ zůstane porušovatelem RŘ. . . Takže asi tak z mého pohledu…
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 ve 20:22 ® Michal/
-
Monaster< Já nechci Eura
reagovatPodle mě jsme Češi, tak máme svoji měnu. A ne nějakou cizí.
- Pondělí 5. ledna 2009 v 19:48 ® monaster
-
Filip00: pokud nemám špatný info tak např. v Holandsku koupíš povolenku na poště. za 11 €. obojího bych se chtěl v Čechách dožít.
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 v 19:48 ® Sander
-
Ztotožňuji se s názorem dvoraka. Povolenky mě letos stály myslím 3700 (mimochodem méně než loni). Zdá se vám to moc? Víte kolik masa a v jaké finanční hodnotě si můžu za dobu platnosti povolenek ponechat?
Že pak odevzdávám prázdné úlovkáče je jen můj problém.
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 v 19:43 ® dvorak
-
No,myslím že pokud není člověk náročnej co se týče vybavení,tak je rybařina nejlevnější koníček a sport dohromady. A proto to vypadá u vody tak,jak to vypadá…
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 v 19:17 ® standas
-
dvorak: máš pravdu že pro některý lidi by to bylo náročnější,slevy pro mládež jsou už i tedˇa důchodci na tom aš tak bídně nejsou, holt si místo clsvaz. povolenky koupí krajskou.
reagovat - Pondělí 5. ledna 2009 v 19:06 ® dvorak
-
Moc rád bych si připlatil,i několikanásobně. Bylo by krásné sedět u vody jen s těmi,kteří rybařině opravdu propadli. A ne stále poslouchat různé dohady,kolik masa ještě prodat,abych byl ziskovej. Ovšem,na druhou stranu lituju studenty a slušné důchodce…
reagovat