Chytej.cz

Sekerka nebo vrták? necteno

3.1.2009 | Radim11 | 3.510 zobrazení | 19 odpovědí

Ahoj, mam takovej pro mě důležitej dotaz. Dneska jdu na dírky a nevim jestli se dírka může vysekat sekerou nebo jestli jenom tim vtrtákem. Jestli třeba sekerou neodpudím ryby na druhou stranu rybníka..:D Díky moc

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 4. ledna 2009 ve 14:53 ® Radim11
Radim11

diky za rady… už sem byl 4× a furt ani tuk tak nevim co dělám špatně (chytam na třpytky, twistry). Nevim jestli mam chytat treba na neco jinyho. V tom reviru jsou perlíny, štiky, okouni, uhoři, sumec tak nevim co na ne použit. Chtel bych chytit stiku nebo okouna. Prosim poradte;-)

reagovat
Neděle 4. ledna 2009 v 11:20 ® tony.bobo
tony.bobo

Dřiv sem dirku vrtal a teď ju dělám sekerou a řekl bych že je to lepší už jen k vůli zdolávání.Ryby tím nějak nevyplašíš.Co se týče záběrů,spíš záleží na tom kam si sedneš.Kde se chytalo dobře v létě tak se chytá i v zimě.

reagovat
Neděle 4. ledna 2009 v 9:47 ® 

Všechno se hodí, ryby to zřejmě berou jako určitou formu „nepřímého vnadění“, jelikož…ony totiž vědí, že tam kde se dělá díra do ledu bude kyslík…nicméně nejkomfortnější je, když dírku udělá někdo druhý.:-)

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 23:44 ® rgb23
rgb23

Loni jsem párkrát zkoušel motorovou pilu:-) člověk je ale promáčenej od hlavy až k patě. Na mazání a chlazení řetězu není potřeba ani ekologický olej, jde to i na „sucho“ mokro. Rybám to kupodivu nevadí, takže sekera taky vadit nebude. S ohledem na pohodlí a promáčenost bych preferoval vrták.

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 21:30 ® hecht
hecht

Vrták jsem ještě nepořídil, tak používám sekeru.Můj poznatek je ten, že větší sekera na delším topůrku zajistí relativně snadnou práci a člověk se ani moc nezmáčí. Prvně jsem si vzal malou krátkou(z poho­dlnosti) a byl jsem jako v ledové rytířské zbroji. Pokud je sekera alespoň trochu ostrá, jde to fakt rychle.Je dobré si sekat nejdřív postupně celý průměr toho otvoru a nejít hned do hloubky, pak už se pouze prorazí slabší vrstva a při té se moc nenacáká.

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 14:34 ® LuboO reakce na …
LuboO

ale toho masicka…

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 14:26 ® Michal/
Michal/

LuboO< Prostě Svérázný rybolov :-D

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 14:23 ® LuboO reakce na …
LuboO

To je pravda, a po sviatkoch by po prieniku nemrznucej biozmesi do vody asi vznikla eko katastrofa, mrtve rybky pod ladom, nepekny pohlad…

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 14:18 ® Michal/
Michal/

LuboO> Noooo to by mi asi dřív umrz, než bych udělal tu díru :-D

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 14:07 ® LuboO
LuboO

A co tak si dierku v lade vycurat? Pri dostatocnej zasobe a prijme tekutin by to aj slo…:))

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 13:15 ® Michal/
Michal/

No zkusil bych to pěstí :-D

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 13:05 ® cormoran reakce na …
cormoran

Moc to hrotíš, prostě přijdeš, rozmlátíš to tam a chytáš. Nejlepší je hasičská sekyra, s tou to jde samo:D:D

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 13:02 ® Michal/
Michal/

cormoran< Nelíbí se mi to tvoje v poho :-) Raději bych použil přímočarku :-D Hej a zkoušel to už někdo z vás oddělávat i horkovzdušnou pistolí? :-D Já sem tak oddělával led v jezírku, byl cca 7 cm hrubej.

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 12:57 ® cormoran reakce na …
cormoran

Někdy to trochec zaskřípe, ale když to bereš špičkou, je to v poho:)

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 12:49 ® Michal/
Michal/

Není to trochu o hubu mlátit do toho sekyrou? Přece jen tou sekyrou člověk naruší víc i led kolem něj, a pak žbluňk.

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 ve 12:02 ® cormoran
cormoran

Klíďo si vezmi sekyru, kolega posledně sekal cca 3 metry ode mě a v tom mi to čapla kudla, takže jí to asi moc nevadilo:)

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 v 11:44 ® Piranha
Piranha

Lojzo vzal jsi mi to s ust, motorova pila je dobra daj se s tim udelat pekny okna.

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 v 10:17 ® LojzaRybka
LojzaRybka

setkal jsem se na dírkách i stim že se dělali díry motorovkou,rybám to taky bylo jedno,akorát se musí používat do motorovky eko olej :-)

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 v 10:15 ® Tomik
Tomik

Já sekám sekerou a řekl bych, že je to rybám jedno. S vrtákem je to pohodlnější a rychlejší. Navíc při sekání sekerou budeš pěkně mokrej od vody..:-)

reagovat