Chytej.cz

Modelovací hmota na závaží necteno

1.1.2009 | RadekH | 2.986 zobrazení | 12 odpovědí

Zdar v Novém roce. Rád bych se dozvěděl,jestli někdo použil dětskou modelovací hmotu pro závaží? Mojí představou je zabalit kus železa s drátem pro očko na karabinku (těžký šroub,velkou matku,…) do této hmoty, vyvařit,zabarvit a chytat na tuto kombinaci.Když se utrhne,tak to bude míň toxický pro vodu a možná i míň toxický pro mojí peněženku. A možná se dá se na to naplácat i písek,kamín­ky,prostě cokoliv dalšího?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 6. března 2009 v 11:33 ® tomashr reakce na …

FERMR: Jen dotaz – není v podstatě blbost ten kámen barvit? Z hlediska nenápadnosti by logicky měla být lepší přírodní barva – prostě kámen…

reagovat
Pátek 6. března 2009 v 10:32 ® RadekH
RadekH

Děkuji Vám přátelé za zajímavé nápady a názory. Inspirace pro další sezonu.

reagovat
Čtvrtek 5. března 2009 ve 13:45 ® FERMR

Já jsem po shlédnutí několika DVD-Korda přes zimu laboroval s výrobou zátěží z železa a říčních oblázků.S oblázky je celkem snadná práce.Po vyvrtání dírky vidiákem epoxydem zalepím obratlík.Pak důkladně vysuším-zbavím kamínek vnitřní vlhkasti.Obalím v práškové vypalovací barvě a v troubě vypálím.pokud se mi vrstva zdá slabá-postup opakuji.Dá se tak barvit beton,železo,olovo.

reagovat
Pátek 30. ledna 2009 v 9:32 ® ART
ART

tento problém jsem taky už řešil ale klasika je klasika. Pirana: kamen je lehčí než olovo (ve stejnym objěmu), nevim čemu ty řikáš jemný chytání, ale pořídil jsem si 15g kámen (je teda vjětší než olůvko), ale svou funkci plní taky

reagovat
Pátek 30. ledna 2009 v 9:22 ® LukasKuba

nápad to není špatnej ale já osobně asi zatim zůstanu o klasiky. asi jsem pohodlnej něco tvořit.

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 v 10:44 ® Kazan reakce na …

LojzaRybka> však tam taky RadekH píše že s tím opatlá šroub, matku, kámen a udělá očko z drátu ;-)

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 v 10:40 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

Kazan>modurit je hrozně lehkej,a ve vodě je ještě lehčí :-((

reagovat
Sobota 3. ledna 2009 v 10:25 ® Kazan reakce na …

plescarp> RadekH má na mysli modelovací hmotu (modurit), z hmoty se vypatlá potřebný tvar a ve vodě se to uvaří a tím to ztvrdne. Protože se hmotu používají také děti, myslím že rozhodně toxická nebude. Určitě se s tím nenahradí drobné olověné bročky, ale jako ostatní zátěžě je to dobrý nápad.

reagovat
Pátek 2. ledna 2009 ve 20:14 ® plescarp

nedoporucoval bych plastelinu z duvodu mozne otravy ryb je lepsi pouzivat zelezne krmitka

reagovat
Čtvrtek 1. ledna 2009 v 18:18 ® Piranha
Piranha

Na matku se udela z pevnejsi gumicky typu O-krouzek lisci smycka a zatez se pak da dobre pridelat na karabinku.Je to rychly, haze to stejne daleko a je to levnejsi nez oluvko.

reagovat
Čtvrtek 1. ledna 2009 v 18:11 ® RadekH
RadekH

No ono né vždycky mám koupeno olovo pro silný proud. A každý jsi to může přizpůsobit pro daný revír.Různé tvary můžou být pro různé použití.A že to vypadá blbě?Na to mám dostatečný věk,abych to ignoroval.

reagovat
Čtvrtek 1. ledna 2009 v 18:03 ® Piranha
Piranha

Casto premyslim na nejakym jinym navrhu zateze ale zatim je porad asi in olovo.Kamen taky neni spatnej ale na jemny chytani se neda pouzit, nejde udelat tak malinky kaminek s obratlikem, aby se dal pouzit.Pik jeste jsem myslel matky nerezovy.To je taky varianta ale vypada to blbe :-D

reagovat