Chytej.cz

firma D.A.M necteno

26.12.2008 | nemecky.0vcak | 10.266 zobrazení | 68 odpovědí

chci se zeptat jestli máte skušenosti s touto fimrou..dostal jsem od ní naviják ,a tak chci vedět do ceho jdu..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Úterý 6. ledna 2009 v 16:58 ® HaD
HaD

Já mám od DAMu nějaké oblečení, prut na sumce, multík a smekáč a žádné výrazné problémy jsem nikdy neměl. Podle mě je kvalita úměrná ceně.

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 v 16:00 ® jarvan

Já mám od DAMu jenom naviják a tvrdší prut něco málo přez tři metry. U navijáku se mi asi po půl roce ukroutila klička (nevydržela to trubička, které tam byla kvůli slkádání klučky to řešil hřebík), zase asi po půl roce zrovna když jsem zdolával rybu, tak mi prdlo pérko v brzdě „protisměru“ (to jsem řešil uprveným pérkem z propisky) a nakonec mi ještě odešla vlastní klička (lépe řečeno osička držátka kličky)to jsem vyřešil novou oskou vyrobenou ze zarážky, terá je ve skříních, aby se na ně mohly pokládat fochy (ještě ze starejch „ruskejch“ tam byly ještě kovové, neska už ta ser.. jenom samej baklit) a od té doby po mém tuningu fachá stoprocentně.

U prutu se mi po pár hodinách odmotala páska, která tvořila „heft“ prutu a nedávno jsem ho vzal z nostalgie znovu k vodě a při první rybě se mi ulomila špička.

A od té doby výrobky firmy DAM chválím na každém kroku.

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 ve 12:13 ® Filip00
Filip00

nemam sice naviják ale mam broďáky a jsem spokojenej stály 2000 Kč. a držej již 2 roky

reagovat
Úterý 6. ledna 2009 v 10:45 ® baddy73

Od D.A.M. mám nějaké to oblečení a boty.Jsem spokojenej.

reagovat
Středa 31. prosince 2008 v 16:45 ® vlavis

Firma ABU GARCIA je samostatná firma a nemá s firmou D.A.M. vůbec nic společného. Je to stejné jako u aut FIAT a RENAULT

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 23:20 ® fish-team-voda
fish-team-voda

Jarda carp:mas zajem o ty lana?:-D :-D

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 22:43 ® jees reakce na …

já používám většinou ten Carbotex a jsem spokojen. 1 metr stojí ,myslím 0,50Kč, což není zase tak moc. Průměry od 0,18 mám na položenou (0,18 až 0,27) a 0,14 a 0,18 p­oužívám na vláčku – většinou 0,14 a od června dost často.

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 22:07 ® Jarda carp
Jarda carp

Salmo -fish-team-voda : Hoši ,já rejpu taky a pořádně ale od cizích to člověk bere lépe nemyslíte ? Kdyby takhle reagoval někdo zmojich přátel ,tak by ste viděli :-D :D

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 21:12 ® Salmo reakce na …
Salmo

fish-team-voda> :-D

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 20:16 ® fish-team-voda
fish-team-voda

Salmo:to jsem poznal na vlastní kůži :-D

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 v 19:24 ® Salmo reakce na …
Salmo

fish-team-voda> Já vím,že jsi to nemyslel zle.Taky si rád rejpnu :-))

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 v 19:16 ® fish-team-voda
fish-team-voda

Salmo:ale ja sem to nemyslel zle :-) ,taky sem za to dal smajla ne?:-D Jarda carp:jestli si to nepochopil,tak promin. :-)

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 v 18:38 ® Salmo reakce na …
Salmo

Jarda carp> fish-team-vodu jsi napochopil,tak se toho chopím já :-)) Vlasec o síle 32 mm má sílu 3,2 cm.Každý normální rybář pochopí,co jsi chtěl,ale puntíčkářům a rýpalům to prostě nedá.Takže pro příště,potřebuješ vlasec 0,32 mm.Aby byl klid :-))

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 14:22 ® Jarda carp
Jarda carp

b.gun – jo,souhlasím s tebou.No nějak to dopadne – díky za info

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 14:04 ® b.gun reakce na …

Jarda carp: A víš, co je na tom nejhorší? Že ti může z vlastní zkušenosti sto lidí říct, že tenhle vlasec je výbornej, můžeš ho mít z minulosti i ty vyzkoušenej a byl v pohodě, a pak stačí, že chytneš starou, bůh ví jak dlouho a v jakých podmínkách skladovanou šarži a vlasec budeš po prvním namočení do vody trhat v ruce …

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 13:56 ® Jarda carp
Jarda carp

b.gun : opravdu nevím -budu volit mezi : -Berkley Sensithin,tou Semou a asi tím Carp spiritem. Opravdu nechci letos podcenit vlasec a budu pečlivě vybírat…nechci se zase 1/2 roku vztekat nad vlascem kterej mám pod cívkou,nebo zamotanej v chomáči při záběru.

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 13:42 ® b.gun reakce na …

Jarda carp: No, pokud by tě zajímal Semax Camo Carp, tak doporučuji jít rovnou ke zdroji – Sema Lenešice – průměrů a barev je nepřeberné množství … www.fishop.cz

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 13:41 ® Jarda carp
Jarda carp

b.gun : Přesně – s vlascem Mutant jsem spokojený 3/4sezony-pokud je novej tak je o.k.,protože po nějaké době používání se přeci jen začne kroutit a to přesto ,že mám na navijácích rolničky Okuma Lb.Ten Daiwa nevypadá nejhůř.Připadá mi ,že je to vždy něco za něco: pokud drží uzel,tak se kroutí nebo pokud se nekroutí tak ho v ruce přetrhnu apod.Jsem z toho trochu zmatenej…Potřeboval bych z každých dobrých vlastností vlasců trochu :-D a udělat jeden

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 13:22 ® Jarda carp
Jarda carp

fish-team-voda: když jsem ho zadal do vyhledavače ,tak to vychrlilo nejčastěji průměr 32 mm ,ale stačí mi síla kolem 28 mm nebo slabší… Máte někdo zkušenosti s vlascem Spiderwire super mono ?

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 13:17 ® b.gun reakce na …

Jarda carp: No, pokud by ti skutečně nezáleželo na ceně tak: CarpSpirit Celt-X Mymetik (vícevrstvý vlasec, oděruvzdorný, držák) Shimano Technium (menší průtažnost, vhodný na lov ve větších vzdálenostech – ale doporučoval bych černou klasiku, s kamuflážovanou verzí jsou problémy, po pár použitích se spoustě lidem trhá jak nit) Carbotex Coated Stroft GTM/ABR

Pokud bys chtěl přeci jenom „ekonomičtější“ vlasec, tak osobně jsem byl spokojen s Daiwa Infinity. U vlasců Sufix, Awa-Shima, nebo např. Mutant od Zico jsem na rozpacích, spousta lidí si je nemůže vynachválit, spousta dalších je zase po vyzkoušení nemůže ani vidět a podruhé jim ten šunt do baráku nesmí …

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 12:48 ® fish-team-voda
fish-team-voda

Jarda carp:já sem vlasec 25–30mm neviděl,ale u nás v železářsví maj takový lana :-D ,já mám na kapry vlasec Semax Camo Carp,mě se osvědčil…ae nevim jak jiným…

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 ve 12:27 ® Jarda carp
Jarda carp

All : Hoši,hoši, – je jasný ,že každý má nějakého oblíbeného výrobce a obl. výrobek.Stačí jen napsat, že výrobek patří mezi to dobré co se na trhu prodává ..Já osobně používám vlasec Mutant 28mm/8,7kg. Vím ,že mi naprosto vyhovuje po všech stránkách/pev­nost,kroucení,ce­na atd. Vím ale ,že je plno vlasců ,které jsou lepší ale nikdy nebudu tvrdit ,že můj vlasec je nejlepší ..a ten či onen vlasec je nejhorší a nikdy bych si ho nekoupil ačkoliv s ním nemám žádné zkušenosti. Naopak na tuhle sezonu od vás potřebuju radu : jákýže mám koupit vlasec ? – chci 25–30 mm./kapr(stojatá voda) na ceně nezáleží…

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 v 8:37 ® sgt.mooody reakce na …

fish-team-voda:Ne to vúbec neni jedno!Já jsem tu psal že je blbost si koupit vlasec 0,35 na 8 kg nostnost a tys potom napsal že si ho dostal a chtěl ses z toho vykroutit abys nebyl za blbího,a přitom si předtim psal že sis ho koupil a v ruce se ti přetrh…prosim už mi nic nepiš OK?!

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 ve 21:28 ® 

Ještě k těm „problémovým“ reklamacím…zřejmě záleží na obchodníkovi u kterého nakupuješ. Seriozní prodejce ti neprodá výběhový typ s tvrzením, že jde o novinku. Výrobce bych rozhodně nepodezříval z nesolidnosti, ten se jistě bude snažit vyhovět. Viz můj případ. Věřím tomu, že kdyby měl náhradní díl, poslal by mi ho a možná za děkuju…když jsem mu stál za to, poslat ze Švédska odpověď přeloženou do češtiny a  o b r a t e m , i s omluvou. Takže závěr: D.A.M, obecně rozhodně O.K.

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 ve 20:17 ® LojzaRybka
LojzaRybka

Kazan>to je jak ADINAS a nebo PUMAN :-)) ))))

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 ve 20:08 ®  reakce na …

firma d.a.t musí bejt dobrá:D asi taky vyzkoušim kde se sežene tento super vlasec?

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 v 19:23 ® Kazan

nemecky.Ovcak> možná by bylo dobré napsat jaký typ navijáku máš, spíš ti pak někdo řekne jestli za něco stojí. Já mám finessy III 360 krom toho že tam asi praskla 2× pružinka na cvrčku tak slouží dobře. tahal jsem je na Labe na kapry a mají už něco za sebou. sgt.mooody>sa­mozřejmě souhlas, není důvod měnit vlasec pokud ti daná značka vyhovuje a jsi s ní spokojen. Jen tě upozorňuji na fakt že vylhané údaje na cívkách vlasce používají i firmy velice zvučných jmen. Buď uváděná nosnost je nadsazená a nebo je průměr vlasce vyšší než je uváděn. Další potíží bývá nevhodné skladování, nebo prošlá lhůta trvanlivosti (ta samozřejmě není na cívce uvedená). V neposlední řadě potom stočené nějaké sračky na cívku s etiketou lepší firmy. Pokud jsme u DAMu před léty takto padělali jejich damyl, letos mi přinesli vlasec od DAMu který je tutově nějaký sajrajt s padělanou etiketou viz obr.

reagovat
foto/forum/2008/th-img6589.jpg
Pondělí 29. prosince 2008 v 10:23 ® fish-team-voda
fish-team-voda

Sgt.moody:ja nevim proč řešíš,jestli jsem ho koupil,nebo dostal to ti může byt jedno né?bavíme se tu o vlasci!!! ;-) :-)

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 v 7:32 ® sgt.mooody

fish-team-voda:Napsal si přesně tohle!

• Ja jsem si KOUPIL loni 200m vlasce,měla to byt 035,asi na 8 kg,ale to přesně nevim a v ruce si ji bezproblemu přetrhl,tak nevim co si mám o D.A.M.U mys­let,jestly to byl nejaky zmetek to nevim,ale ted bych ho asi nekoupil

A potom tohle:

• ten vlasec sem DOSTAL,a jeste ho mam tak jestly ho chces klidne daruji

Takže zase kecáš kámo:-D nemám ti na to co říct,u mě si ztratil důvěru.

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 v 7:29 ® sgt.mooody

Kazan:Ale já nevim proč bych si hledal nový vlasce když mám svoje oblíbený vlasce vyhledaný a s dobrou kvalitou.Jen jsem chtěl vysvětlit že se mi zdá bejt celkem kravina si kupovat 0,35 na 8 kg nostnost to se mi zdá že se to vůbec nevyplatí,když si může najít slabší a po případě silnější.
A na etiketě by měli být napsány zprávné údaje o produktu,a samozřejmě že to i tak každej vyzkouší co ta imitace umí.Nic víc jsem říct nechtěl.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1