Vyhledávání
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 18. ledna 2009 ve 21:46 ® hering reakce na …
-
cercer- hahaha,vtipné.Já bych tam nelezl ani náhodou.
reagovat - Neděle 18. ledna 2009 ve 21:15 ® luk888
-
Jsem taky určitě pro;) zavedení horní míry kapra 70cm…
reagovat - Neděle 18. ledna 2009 ve 20:59 ® cercer
-
Můj názor je,že už K2 je náročná na výstup…což teprv ta 70!!!Neumím si to ani představit-obdivuji ty horolezce!!
reagovat - Neděle 18. ledna 2009 v 0:22 ® kam!kaze
-
TomK:Ano.Právě pro takové jako ty to děláme.Abys nemusel házet 71 cm a větší kapry slepicím
reagovat))
- Středa 7. ledna 2009 v 17:28 ® kopi
-
Jsem samozřejmě pro. Ve Veselí už K70 na pískovnách máme a zaplat pánbůh za to!!!! Já jsem ve výboru K70 pro Jižní čechy. www.k70.cz Zde se dovíte víc.
reagovat - Středa 7. ledna 2009 v 10:08 ® Deleted
-
No já myslím, že je to supr věc. 70ka kapr je totiž maximální rozměr, co se vleze do mé miniaturní udírny… A když byly větší, tak jsem ty zbytky musel házet slepicím…
reagovat - Středa 7. ledna 2009 v 8:41 ® mana01
-
petr.esox- Souhlasím na 100%
reagovat - Středa 7. ledna 2009 v 7:38 ® Piranha
-
K 70 je nejmensi lovna miram kapra?
reagovat:D:D:D:D
- Středa 7. ledna 2009 ve 3:19 ® kam!kaze reakce na …
-
Toulovec:Tak proč se do toho howna namáčíš?
reagovat - Neděle 28. prosince 2008 v 18:25 ® petr.esox
-
K-70 je jen jediná z mnoha a mnoha věcí, které se ve sportovní rybařině musí udělat, aby to nesměřovalo tam, kam to už roky směřuje. Ale sama o sobě nevyřeší vůbec nic. Zavedení horní míry je v pořadí až někde na konci a jako restriktivní opatření musí následovat až po tom, co tyto opatření bude někdo kontrolovat popř. trestat a rybáři se jich budou bát. Do té doby si můžeme schválit kde co a dodržovat to budou jen ti slušnější a ti žádné omezení nepotřebují,protože takovou rybu stejně pustí. A nevěřím na jakousi střední vrstvu, která by se přidala… Takže – pokud je vyloženě sportovní rybařina na tom tak jak je teď je K-70 naprosto zbytečná. Nehledě na to, že revíry s horní hranicí míry (nebo i s celkovou chyť a pust), by musely mít jakýsi zvláští způsob hospodaření, kde by se počítalo s nějakou dlouhodobější koncepcí a kde by se počítalo s přirozeným rozmnožováním ryb. Můj názor…
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 22:20 ® sus1 reakce na …
-
Michal:Já vim, já vim.
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 21:44 ® Michal/
-
sus> on to říkal a má pravdu
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 20:46 ® sus1
-
Toulovec:čili by se toto forum nechalo klidně přejmenovat na ,,diskuse o How…
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 20:19 ® Michal/
-
regulus: Jako já nevim, podle toho co jsem v poslední době spozoroval, tak jsou to ryby, které jsou užitečné, ale jen v určitém množství. Jinak jak jsem se přesvědčil sám, ryby jsou velkej kšeft, hlavně ti kapři, rybníky jich produkujou nadbytky, ale já jsem to bral ze sportovní stránky dá li se to tak říct, ale jak řekl Toulovec, je to k smíchu. Máš pravdu v tom, že by se to mělo udělat rychle a jasně, ale je tu známé JAK.
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 v 18:50 ® regulus reakce na …
-
Alov – pod to se klidně podepíšu, napsal jsi to velice přesně.
Zaznělo tu i to, že to je běh na dlouhou trať, já si naopak myslím, že pokud se s tím neudělá krátkej proces, tak to bude … však víte kde. Vlastně už se to mělo dávno udělat.
Sice se mi u toho křiví huba, ale musím s politováním konstatovat, že hromadný kšeftování s rybama začalo až po roce 1990, vytvořily se pro to podmínky, moc rozvádět to nebudu, jen na okraj, dřív se ryba do hospody prodala jen sem tam nějakýmu známýmu, většina lidí MUSELA chodit do práce a ruku v ruce s tímto se za posledních pár let neskutečně zdokonalily technický prostředky k lovu, což umožňuje daleko vyšší efektivitu. Víc už to pitvat nebudu, myslím, že si každej umí spočítat, že 5+5=10.
K těm původním druhům, je třeba si uvědomit, že všecko souvisí se vším, za úbytkem není jen hromadný vysazování kapra i když to na to zcela jistě nemalej vliv má, jsou tu jiný faktory, mimo jiné nedostatek násady, zásahy do toků a v neposlední řadě fakt, že kapr se super kšeft. Chov máme zmáknutej, násady je v podstatě dostatek, lidi to chtějí, prodejci si mnou ruce, protože dnes už skoro nikdo nejde na kapry s pytlíkem prézlí a těstem, prostě proto, že by nejspíš nic nechytil. Musí jít do obchodu, koupit si tu správnou vnadící směs, správný boilí (mimochodem stále nové a nové druhy, vyvíjené v laboratořích podle aktuálních poznatků o kapří chuti). -:)))) Je to psaný kapinku s nadsázkou, ale je to tak.Je docela zajímavý, že v některých zemích je kapr vyloženě škodná, docela by mě zajímalo, jakým způsobem došlo k přemnožení.
Poslední poznámka, Michale, ruský ryby (amur a tolstolobik) jsou na některých revírech vyloženě škodná, úplně vytlačili původní druhy, takže vyškrtnutí amura z tzv. ušlechtilejch ryb je dle mýho jenom v pořádku. Pokud mne paměť neklame a byly tehdejší informace pravdivé, nasadili se k nám aby vyžírali zelenisko, jenže se to nějak zvrtlo, soudruzi nereflektovali na rozkaz nejvyššího sovětu. -:)))
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 v 18:19 ® Michal/
-
Máte pravdu, je tu překaprováno, celé to jde v poslední době do háje.
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 v 17:15 ® albin
-
Michal:K-70 je mateční ryba,ale k čemu to je když na jaře a na podzim vysypou do vody metráky kaprů. All:Dokud se nezmění postoj lidí k rybaření nemá smysl o tomhle diskutovat.Když někdo rybu chytí a sní nevadí mi to.Má na to nárok.I já jich každý rok pár klepnu.Co nenávidím je s rybama ze svaz.vod kšeftovat(soukromé revíry,vietnamci apod.)Horní míry se stejně dotknou jen pár lidí,kteří takovou velkou rybu chytí jen jednou za život.Ti normální,kteří je chytají pravidelně je stejně pouští.A ti ksindlové,kteří je prodávají se na to vys.rou.A víc RS?To by asi pomohlo,ale nezapomínejte,že to budou taky jen lidi a každej může být zkorumpovanej.
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 v 15:25 ® Kubah
-
Než dát horní míru pro kapry tak ji radši dát našim původním druhům, kaprů je všude mraky a pořád se nasazujou. Na jedné místní říčce jsem si dříve zychytal pěkné línky, plotice.. A ted jsou tam malí kapři,kteří původní druhy vytlačili.. Už jsem to tu někde napsal, jediný kapry které rád chytám i uznávám jsou říční bojovníci.
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 v 15:19 ® Salmo reakce na …
-
Alov> Pravda,pravda.Na řekách je to špatný.Třeba u nás se parma nechytla ani nepamatuju.Ostroretka se chytá jen vzácně a o podoustvi ani nemluvím.O trchu lepší situace je níž po proudu,ale je jasné,že v minulosti se tyto ryby vyskytovali i v horním toku.Jak už bylo několikrát psáno.Chtělo by to změnit od základu spoustu věcí.Upravit ryb.řád,zaměstnávat více RS změnit přístup rybářu k rybě atd…
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 14:38 ® Alov
-
Michal & Salmo > A přesně tohle jsou věci, které se musí řešit prvotně před zavedením horních mír ryb. Horní míra už by podle mého měla regulovat stavy ryb na každém revíru individuálně, ale až po legislativním zatočení s pytláky. Skwor má taky pravdu. Dnes jsou moderní různé kapr týmy a podobné partičky. Nikomu se to brát nedá. Kyždý at chytá to, co mu je bližší. Ale co se např řek týče, tak tam se už pomalu nedá krom tlouštů různých velikostí a plevelné ryby zavadit o původní rybu. . .
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 14:30 ® skwor
-
Michal/: I těch větších je víc než je zdrávo. Jestli si nějaká ryba zaslouží horní míru, tak kapr to stoprocentně není.
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 14:28 ® Michal/
-
Skwor měl jsem na mysli starší ryby, ne čtyřicátníky a padesátníky
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 14:27 ® skwor
-
Michal/: S větou, že „kapr má potěšit na duši, ne žaludek“ absolutně nesouhlasím. Jinou rybu než prasečkiny do vody skoro nesypou a víš jak by to vypadalo, kdyby se všichni pouštěli (to samé amur a tolstolobik). Koukni radši na stavy našich původních ryb, dneska máš problém najít ve větším množství i „plevelné“ okouny.
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 14:25 ® Salmo reakce na …
-
Alov> Dá se říct že jsi to vystihnul naprosto přesně.Jenže tohle je běh na dlouhou trať.Také by se musela trochu pozvednout úroveň RS a „trochu“ rozmnožit počet RS.Já jsem byl letos 124× u vody a porybnýho jsem potkal jenom 2× !!! Tak se potom nemůžeme divit,že se to u našich vod masaři jen rojí.I když je porybný za rok vyhmátne jednou(v lepším případě 2×),tak se jim to pořád vyplatí…
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 14:17 ® Michal/
-
Alov, máš pravdu, ale dřív nebo později se s tím bude muset něco dělat, když ne s kaprem, tak s línem, nebo parmou a nebo jinýma rybama.
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 14:13 ® Alov
-
Vždy, když se tohle téma probírá se velmi pobavím a nasměju. Objeví se mraky různých návrhů na k70, l50, p60 atd atd. Ale už dotyční nenapíší, co si od toho slibují. Myslí si snad, že když něajáký človíček jednou za život lapne 85 cm kapra a bude sám u vody, že ho pustí? Meno snad bandy plundrující naše vody se tímto budou řídit? No pánové, dyt to je k smíchu! Takoví lidé ani většinou nevědí, že se něco takového zavedlo natož aby to doržovali. Ti lidé si jdou od vody prostě něco odnést a pokud tím něco je kapitální ryba, tak ji narvou do báglu a už sedí v káře a peláší domů. Tak to prostě je a ještě dlouho bude. Zavádět maximální míry ryb je sice pěkná věc, ale podle mého nic moc nepřinese. Coý už potvrdili i zkušenosti z vod, kde k70 byla zavedena už před několika lety. Podle mého dokud se Rybářský svaz společně s MZ ČR legislativně nevypořádá s pytláctvím a drancováním našich vod, tak jsou veškerá omezení slušně rečeno k hovnu. Bude je dodržovat pár z nás a to bude tak všechno. Pokud to beru tak, že ryba je kámoš a ne žrádlo, tak omezení nepotřebuju. Pokud to budu brát tak, že ryba je žrádlo a né kámoš, tak mě nic nezastaví. A tom to je…
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 14:09 ® Michal/
-
Jo bylo, ale teď přemýšlím, jak to je s moravou
reagovatNás pořád dělí na Čechy a Moravu a ještě i Slezsko( mooje)
- Sobota 27. prosince 2008 ve 13:54 ® Salmo reakce na …
-
Michal> To ani nevím,že něco takovýho bylo…
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 ve 13:52 ® Michal/
-
Salmo< největší do*eb bylo jak vyškrtli amura z ušlechtilých ryb. Vždyť je to perfektní ryba. jak se brání, jak se snaží do poslední chvíle, prostě krása. Někdy mi připadá, že ti pánové nahoře snad ani nechodí na ryby.
reagovat - Sobota 27. prosince 2008 v 11:44 ® Salmo
-
Michal> Musím s tebou souhlasit.To co občas svaz vymyslí,z toho by se jeden pos*al…
reagovat