Chytej.cz

feeder a cejn necteno

23.12.2008 | okoun27 | 3.453 zobrazení | 16 odpovědí

Čau chtěl bych poradit s výběrem míst na řece(klidné nebo rychlejší),nás­trahy,krmení,mon­táže atd. díky všem za odpověď

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 24. prosince 2008 v 15:53 ® 1Mara
1Mara

Huberte neboj vemutě na Labko a bude:0D

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 23:12 ® hubertsvab
hubertsvab

rgb23: :-) já šíleně prahnu po parmě nad 70 a zatím taky nic… :-((

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 23:11 ® rgb23 reakce na …
rgb23

okoun: já bych chtěl cíleně chytat štiky 110+, nemáte někdo radu jak na to? nestojím o kudly který skáčou na všechno:-)

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 23:10 ® hubertsvab
hubertsvab

takový cejni se (alespoň dle mne) cíleně loví těžko, možná na Nových Mlýnech nebo na Labi to není takový problém, ale většinou se ten větší splete málokdy, já jsem 3 roky měl osobák 54 a až letos se mi podařilo vytáhnout o 3 cm většího, asi se to někomu bude zdát málo, ale ti větší tu u nás prostě nejsou, protože spousta rybářů si je bere domů (a nejen cejny, ale i podoustve, plotice, jelce …) a kdo ví kde to pak skončí, slyšel jsem, že se prý dávají i slepicím což je děsná představa. :_( ani nevíš jakou radost mi pak udělá podoustvička, která tu u nás byla dříve dost hojná a teď jsem rád když jich chytnu 10 do roka…to jsem ale hodně odbočil…jinak na cejny je lepší spíše stoják (alespoň dle mne) snáze je tam najdeš, rozhodně je dobré si hodně zakrmit já rád používám Rameau Breme etang naředěn se strouhankou a s červi a hlínou, a velice rád na ně používám montáž ,,balaton" (2 návazce), pokud bys tolik nelpěl na feederu tak zkus matchku s anglánem to je na cejny nejlepší, ty jejich zvedavý záběry sou nepopsatelný !…hodně štestí !

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 22:44 ® okoun27

já nestojím o nějakou drobotinu kde je všude dostatek-kromě naší řeky ale o cejny 50+

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 22:39 ® okoun27

u nás na řece moc cejnů není ,ale nějací se najdou…nejčastější ryba je tloušť s karasem i nějaká ta plotica a parma..ale dá se tam chytit

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 22:38 ® Piranha
Piranha

Okoune, tvoje otazka mi pripadne, jako by jsi rekl ,, mami a jak se ten parasek polyka,, Feeder a lov cejnu, to je jako boilies a kapr, nebo jako 20cm wobler a stika.Svetovi zavodnice ve feederu na cejnech vitezi.Cejn je nejvice lovena ryba na tutuo metodu, pokud se nespecializujes na jinou rybu, jako parma, kapr, ci plotice. Za 1. zjisti si lokalizu, zda se na ni opravdu vetsi cejni vyskytuji. Za 2. cerv je vic jak zizala, z vlastni zkusenosti ti rikam ze cerv je asi ta nejlepsi nastraha na feeder a plavanou, jaka se mohla vylihnout.A sou­hlasim i se škvorákem, ze cejn se nekdy ne a ne, neda chytit.Skoc si po treni cejnu na nejakou vetsi lokalitu.Dobre je, si zjistit od lidi, jestli se tam cejni, vetsi cejni zdrzujou, a pak si sezen dva litrany cervu, nejaky jemny krmeni a mozna posilovac na cejny a zkousej a zkousej montaze a dumej proc ti na to cejni nejdou.Men mista po hodine neuspechu a testuj i reky.Je to jen muj nazor, mluvim z vlastni zkusenosti a pokud tomu neveris, neber to vazne. Feederu zdrar a hodne stesti s cejnama

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 22:19 ® Kubah

Jinak souhlas, u nás na řece je cejn společně s ploticí nejčastější ryba na feeder

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 22:01 ® okoun27

skwor: každá řeka není stejná

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 21:53 ® sus1 reakce na …

No ,nevim ale na stojáku to neni problem,aspon tedy u nás.Na řece už je trochu jiné,to je fakt.:-)

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 21:13 ® skwor
skwor

Chytit cejna na feeder… Hm, nelehký úkol.

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 21:10 ® Kubah reakce na …

okoun27– Já na červy chytám jen minimálně, ale cejni mají radší hnojáčky

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 21:01 ® Kubah reakce na …

Na cejny jo

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 20:55 ® okoun27

Hany:hnojáčci fungujou lépe než červi???

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 20:52 ® Kubah

Průběžná montáž, kmen 0,18 návazec 0,16. Na háček hnojáčky, krmení Lorpio Extra cejn + přidat sekané hnojáčky, sladkou kukuřici.

reagovat
Úterý 23. prosince 2008 ve 20:27 ® okoun27

ještě chci dodat chtěl bych chytat spíš větší cejny 45+

reagovat