Vyhledávání
Kam zmizeli ježdíci z Berounky????
17.12.2008 | kinghlína | 6.216 zobrazení | 32 odpovědí
Není tomu tak dlouho, kdy nebyl na Berounce problém uloívit 20 ježdíků za pár minut, stačil jen malý hnojáček, spláveček a bylo! Za poslední 2 roky jsem ježdíka neviděl a ani neslyšel o jeho ulovení a to jich tam bylo. Mluvím o úseku od Křivoklátu do Berouna, níž ani vejš to neznám. Má někdo z Vás odpověď nebo zato můžou marťani???
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 28. června 2009 ve 12:13 ® Marfi69
-
Na Vltavě 5 na ně mám docela smůlu – je jich tam docela dost…Možná je přinesla voda…
reagovatNěkdy až žasnu jak takovej malej zmetek dokáže zalomcovat s prutem…
- Středa 24. června 2009 ve 20:43 ® Libor
-
jaká je situace, chytáte je na berounce? pamatuju jich miliony, ted nevím, na žížalu moc nechodím.
reagovat - Sobota 20. prosince 2008 v 17:24 ® 1Mara
-
Buďte rádi žeje tam nemáte
reagovatDDDDDDD
- Pátek 19. prosince 2008 v 18:47 ® standas
-
Taky jsem si vpomněl na ty ŠMEJDY!!! co po povodni zničili třecí náplavky,a za to jim přeju doživotní choleru: HOVADÁÁÁÁ
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 18:37 ® standas
-
berounka 1 od soutoku s vltavou až berounka2 dobřichovice- dost bída
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 18:35 ® hajan reakce na …
-
standas: „Můj“ úsek řeky je od Berouna dolů a Skworův od Berouna nahoru. Samozřejmě asi nechodíme jenom tam. Myslím, že je to úsek přes min. 4 revíry, co už je dost na to, abysme posoudili, jak to na B s labinama je. Howgn.
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 18:23 ® standas
-
letos jsem dokonce jednu chvíly myslel že sou v pr. totálně, pk jsem jich pár čapnul ale žadný kvanta to tedy nebyla, docela bych rád věděl kde jste lovili?
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 18:17 ® standas
-
nekeccám, a ten kolega říká že jich po povodni chytil pár.
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 18:17 ® skwor
-
hajan: Vždyť sám víš jak to vypadalo, když jsme byli feederovat v létě v proudu…
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 18:11 ® hajan reakce na …
-
skwor: jj máš recht
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 18:10 ® skwor
-
standas: Fakt jsi nechytil ani jednu? Tomu se mi nechce moc věřit, při feederu je to moje nejčastěji chytaná ryba, velikost kolem 35cm je běžná. Když jdou, tak není problém je chytat na hod.
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 18:02 ® Cudla
-
Díky kormoránům,nemusí se kvůli nim potápět vícekrát Jak ho vyplaší ten popojede metr a zalehne,a on ho sežere to samé okounky a candátky.Bílá ryba o alespon ttrochu prohání tam se musí vynořit a hledat.Neni to z mé hlavy ale z moudrých knížek
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 17:34 ® standas
-
hajan,: jasně že sou ale jestli si to znak v Srbsku před povodní, tak musíš uznat že je to slabej odvar, mimochodem já si pamatuji že se na berounce i přemnožili.osobně chytám převážně feeder a plavačku a na Berounce jsem nejčastěji a můžu ti říct že jsem letos několikrát o podoustev ani nezavadil,kolega má na Křivolátsku chatu a tvrdí to co já. Rozhodně jsou místa kde je jich dost, což zřejmně udělala ta povodenˇ. Ale věřmi když ti říkám: kde ty „lonˇský sněhy jsou“
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 16:28 ® hajan reakce na …
-
standas: Nevím teda, kde zmizely padoustve, ale na B určitě ne. Je jich tam jak sraček a není problém je nachytat v rozmezí 10–40 cm, a často se splete i nejaká lepší.
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 10:58 ® kinghlína reakce na …
-
standas– to je fak, hlavně cejnů je málo, podouství sme na feeder chytili celkem dost, ale velikost je menší a nejsou tak macatý:) asi se maj sumci dobře no, příští rok se na něj vypravím!!!!!!
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 0:42 ® standas
-
muf4: rozhodně je i toto důvod, ale mám osobní skušenost kdy rok po povodni na fleku pod Tetínem, kde nebyl problém v roce povodně chytit 20kg těchto ryb, šli jen nasazený Kapříci. Letos 6 let po povodni je sice situace lepší ale berou pouze kousci odpovídající těm 6 letům od povodně.
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 0:32 ® muf4 reakce na …
-
standas:Musím ti oponovat,podoustve a cejni nezmizeli po povodni,ty mizi vlivem velkeho vyskytu sumce velkeho,konkretne Rakovnicky a Krivoklatsky usek.
reagovat - Pátek 19. prosince 2008 v 0:02 ® standas
-
Zdarec, to že sou Ševci fuč je téměř skoro 100% díky povodni, konec konců zmizeli i jiné ryby ( podustev,skaláci) Nadruhý straně zase Jždík je pěknej prevít a škodivka a sežere na co příde. Dokonce mám pocit že v tomto úseku by se ani neměl vyskytovat.Unás na Vltavě v Prague je jeho typické domoviště a taky ho moc není takže nebreč. A hlavně mnohem horší je situace s Okounem, což je mnohem využitelnější ryba neš švícko.
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2008 v 19:20 ® hajan reakce na …
-
Zdarec !
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2008 v 18:25 ® skwor
-
hajan: Já ho tam nechytil snad nikdy. Začal jsem na řeku jezdit až po povodních, a jak říkáš, to už zmizeli.
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2008 v 18:11 ® kinghlína reakce na …
-
hajan– to je fakt, to bude těma povodněma určitě! Ale je divný že už to je docela dlouho a pořád se zase nepřemnožili! Jinak Žloukovice zdraví Nižbor!
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2008 v 17:58 ® hajan
-
Vím přesně, kdy zmizeli, ale nevím proč už se neobjevují. Bylo to po povodních 2002. Před tím, jak říkáš mraky ševců, potom nic. Docela mě to sere, protože to pro mě byla supr nástražní rybka. Od tý doby jsem ho na B nechyt.
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2008 v 17:05 ® Kosmik reakce na …
-
S tou kvalitou vody to myslím nebude, ježdík je náročný na obsah kyslíku ve vodě. I když znám jeden případ, kdy některý druh už se nevyskytuje v takovém množství jako dřív, v důsledku zlepšení vody. Spíš si myslím, že u Ježdíka došlo ke snížení populace, protože jich tam bylo už moc a někde tam v menších populácích na určitých místech budou. Berounku neznám a nikdy jsem tam nechytal a nebyl. Ale v přírodě je takové kolísání populace běžné, např. Hraboš polní. Jednou za 3 roky se tak přemnoží, že jsou všude, a další rok ho neuvidíš.
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2008 v 10:57 ® kinghlína reakce na …
-
No právě tak to myslím, že lepší kvalita vody už nevyhovuje tolik ježdíkům, protože Berounka je u nás čistá jako nikdy!
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2008 v 10:48 ® Kosmik reakce na …
-
Kvalitou vody to nebude, ta se u nás v posledních letech postupně zlepšuje. Kormoráni budou pravděpodobně důvod i když ježdíka nemají moc rádi.
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2008 v 10:40 ® kinghlína reakce na …
-
muf- a není to třeba kvalitou vody????
reagovat - Středa 17. prosince 2008 ve 23:36 ® muf4
-
Když si vezmeš že poslední 3–4 roky se tam na zimu stahují kormorani,tak se nediv.Pravidelně jich tam napočítáme tak 200–400 kusů.
reagovat - Středa 17. prosince 2008 ve 21:55 ® kinghlína reakce na …
-
chosebaits- tak to já na lína klidně nahodit můžu,ale to asi tak všechno co můžu udělat, páč lína sem na našem revíru neviděl dýl než toho ježdíka:)
reagovat - Středa 17. prosince 2008 ve 21:39 ® chosebaits
-
Co já bych za to dal ,abych mohl nahodit žížalu u nás na řece třeba na lína.Jestli chceš nějaký nasadit,není problém.Bude to za darmo a ani dopravu nebudu učtovat.)
reagovat - Středa 17. prosince 2008 ve 21:35 ® fish-team-voda
-
Ja sice neodpovídám na berounku,ale u nas na Decinsku je tato situace stejna..taky nevim cim to je,letos sem chytl jezdika jenom jednoho..ale byl peknej,pak sem dam fotku…a zabral na maleho twistrika
reagovat