Vyhledávání
Kačák od 10 k 5, od pstruha k tloušti!!!
14.12.2008 | kinghlína | 4.256 zobrazení | 11 odpovědí
Jako kladeňák nemám moc možností kam vyrazit na pstruhový revír,abych nemusel cestovat 2 hodiny a více. Jediný možný revír v blízkosti je Kačák pod správou MO Kladno. Nemůžu říct, že by se kladeňáci o revír nestarali, oba druhy pstruhů i lipani jsou pravidelně vysazovány, ale nemůžu se ubráni dojmu, že to něják nestačí. Lovná míra sotva kdy přesáhne 20 centimetrů a o úlovcích ryb z kategorie kapitálních si zde můžeme nechat zdát. Samozřejmě uloví se zde pěkné ryby, ale je to spíše vyjímka. Zato obzvláště tloušti jsou zde pěkní a ani ostatní dravé i nedravé nelososovité ryby nezůstávají pozadu. Nic proti nim, ryba jako ryba. Ale měnící se poměr ryb v neprospěch těch lososovitých mě trochu zneklidňuje. Je to snad nízkým průtokem v letních měsících? Je to snad kvalitou a okysličeností vody? Nebo zato můžou marťani?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 28. února 2009 v 10:22 ® flyfox reakce na …
-
ukončení čerpání důlní vody má pravděpodobně za následek pokles průtoku a oteplení vody.S tím souvisí následné zanášení dna a malé prokysličení.Jen odhaduji.Bývali tam nádherní lipani.
reagovat - Pondělí 15. prosince 2008 ve 22:11 ® kinghlína reakce na …
-
Rarach-----Já bych to s tebou vyměnil klidně a neříkej mě, že když se někdy nudíš a mš 2 hoďky volno, tak si řekneš fajn, zajedu si na Vltavu:) Podle mě vemeš prut, broďáky a šup na Svatavu!!!!!!!!
reagovat - Pondělí 15. prosince 2008 ve 20:24 ® rarach
-
Kinghlína: 5 minut od baráku mám Svatavu, 1O minut tři pstruhový potoky,půl hodiny Rolavu a Teplou, přesto radši jedu 100 km na Ohři nebo 3OO na Vltavu. Právě kvůli průtoku a rybám, který tady mají jména.
reagovat - Pondělí 15. prosince 2008 v 15:44 ® kinghlína reakce na …
-
rarach- jako je to otázka priorit to je jasný:) A ta Střela jak si o ní psal, to je moc,moc hezká říčka, byl sem tam dvakrát a je to tam fakt moc hezký a ryby taky ušli, hlavně lipani, akorát lidí jak na václaváku. Jinak mmyslel sem ten Kačák tak, jako že musí bejt paráda bydlet hned někde u dobrýho pstruhovýho revíru, nemusíš totiž nic plánovat, nemám co dělat,jdu na ně,jen si vezmu broďáky. Tady je to naožit věci do auta, natankovat, dojet tam a když ses do třeba do 5 v práci, moc už se pak nechce:) Každopádně souhlasím s tím, že je to o prioritách!
reagovat - Pondělí 15. prosince 2008 v 15:07 ® rarach
-
Kinghlína: Jezdím na caddis na večerní sběr naprosto normálně a mám to dál než ty, je to o tom dát si priority. Navíc máš celkem blízko i jiné řeky (Střela). Tenhle problém co popisuješ má spousta řek, základním problémem je samotný člověk.
reagovat - Pondělí 15. prosince 2008 ve 14:08 ® kinghlína reakce na …
-
Čoveče těžko říct, ale podle toho co jsem četl na jednom muškařském serveru, tak už to taky není ono,jako že bílá ryba taky začíná převládat,jako nikdy sem tam nebyl tak nevím a nerad bych hanil. taky jsem se dočetl že je to dosti těžká voda, tak třeba proto, každopádně tam určitě přístí rok vyrazím, protože je pokud chce člověk ulovit kapitální rybu,tak právě na Ohři má velkou šanci!
reagovat - Pondělí 15. prosince 2008 v 11:09 ® LojzaRybka reakce na …
-
kinghlína>jo a taky jsem si vspoměl nato že jsem kontroloval dříve a to dost často na ohři muškaře s kladna,nevim co je vede ktomu aby sem teď už nejezdili,myslim že rybama žeby tu nebyli to neni a nebo ceny béňa a nafty???
reagovat - Pondělí 15. prosince 2008 v 10:24 ® kinghlína reakce na …
-
Jasný, ty starý časy o kterých mluvíš byly dobrý,protože sem mluvil s několika staršíma pánama a ty tvrdili, že nikdy domů s prázdnou nevrátili a velikost pstruhů byla větší. Jenže kolik bylo dřív pstruhařů na Kladensku a kolik jich je teď, řekl bych že mnohem víc lidí si oblíbilo pstruhařinu a když si každej za rok vodnese pár pstruhů, tak musí bejt takhle malá voda úplně vybrakovaná. Je možný že máš pravdu s tou spoustou malech pstruhů, který se neuživěj a buď pochcípaj nebo rostou moc pomalu. Mě ale příde,že v létě je tam strašně málo vody a je dost teplá a to pstruhům taky neděl dobře.
reagovat - Pondělí 15. prosince 2008 v 8:36 ® baddy73
-
konghlina-Na Kačák jsem jezdil poměrně často,protože to byla jedna z mála dostupných pstruhových vod(bydlel jsem v Jenči) Pravda je že žádné velké ryby jsem tam nechytil až na pár duháků v Podkozí. PO tak jak píšeš kolem 20cm a na tlouště jsem si taky nad 20cm nesáhl. U Loděnic jsem vytáhl 45 štiku. Já tedy chodím vláčet. Podle slov kamaráda to dřív byla na pstruhy supr voda a tvrdí že se ta voda moc nezměnila ,kromě velikosti a početnosti ryb. Možná je to paradoxně tím, že se o to rybáři staraji.Vysypou tam mraky PO kolem 10cm a ta voda je zkrátka nemůže uživit a proto je tam ryb poměrně dostatek ale nad 20cm se nedostanou.Bylo by možná zajimavé kdyby na tohle forum zareagoval někdo kdo pamatuje i lepší časy na tomto revíru.
reagovat - Neděle 14. prosince 2008 v 19:09 ® kinghlína reakce na …
-
Pravda, a je to jedna z nejlepších pstruhovejch vod v Čechách. Já to myslel spíš tak jako že mám řeba hoďku a půl čas tak jdu prohodit pár míst a nebo třeba jen na večerní sbírání a to uznej že projet benzín za 3 kila a hodinu chytat je naprd. tady to mám 10 minut! ale dík za tip:)
reagovat - Neděle 14. prosince 2008 v 17:28 ® LojzaRybka
-
kinghlína>do žatce na pstruhovku to dvě hoďky nemáš,s kladna tak 1h a to přehánim
reagovat