Vyhledávání
zimní lov okounů
13.12.2008 | wenaX | 9.505 zobrazení | 50 odpovědí
poraď te mi jakou barvu a jakou nástrahu na okyše a dižtak nějakou fotku dik
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 23. října 2009 ve 21:50 ® -tom-
-
Je fakt, že lezu hlavně tam, kde nepotkám živou duši, vody, kde mám na dohled víc jak 2 další rybáře mě příliš netáhnou, takže často jde o zapomenutý a na první pohled nezajímavý vody. O to větší pak bejvá překvapení, co se tam dá najít. Ale konkrétně třeba tu jeřabinu a bavlnku jsem zkoušel i na Orlíku a šlo to, ikdyž zrovna tam to nebylo o větší rybě.
reagovat - Pátek 23. října 2009 ve 21:39 ® petrcech reakce na …
-
- tom → nesouhlasím, možná na některých revítech malí okounci, může to byt pravda ale ne vsude třeba na mých oblíbených řekách a oblíbench místech, jsou okouni nad kde 30 je občas těžké je přelstít, jednouj mi tam okou zabral ráno, a pak večer jsem ho na jeho stanovičti pěkně dlouho dráždil než zabral, věděl jsem že tam je.
- Pátek 23. října 2009 ve 21:31 ® Kazan reakce na …
-
- tom → hm, nevím kde je chytáš ale rozhodně si toho važ, jsou revíry kde uvláčet okouna je docela umění bo jsou vyškolení od různých nástrah.
- Pátek 23. října 2009 v 18:52 ® -tom-
-
Mně přijde okoun jako, s prominutím, snad největší rybí blbec a jako ideální ryba pro začátečníky, lze ho chytit na cokoliv. Ať do vody hodím plandavku, rotačku, twistra, kopyto, marmyšku, streamera, woba (…), okoun bere všechno a je úplně jedno, jakou to má barvua velikost, hlavně, že se to hejbe. Zkoušel jsem chytat i třeba na jeřabinu, nebo prostý kousek bavlnky (mluví se o červený jako nejlepší, ale jdou na jakoukoliv barvu) omotaný kolem jednoháčku, světe div se, naprosto bez problémů. Konkrétně u okouna bych tedy barvu, tvar (…) vůbec neřešil, jen najít místo kde jsou, pak už to jde samo.
Ltos mám nejvíc úlovků asi na menší zlatou Meppsku s červenýma tečkama a pak na bílýho a žlutýho twistera, ale to bude nejspíš tím, že na tyhle nástrahy chytám nejčastějc. Letos jsem vytáhnul i několik kousků přes 30cm, což je, myslím, už hodně pěkná ryba a kdybych měl detailně vypisovat na co všechno to bylo, byl by to dlouhej výčet. Prostě na cokoliv
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 18:07 ® Jak.novi
-
Ještě jeden tip pro lov zimních okounů: Na udolních nádržích mi funguje tato nástraha- malý pilkřík. Váží 40 g. Na jeho použití využívám loďku, s kterou si najedu nad okouny a normálně pilkruji.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 17:19 ® Jak.novi
-
HaD> A jaká nástraha se ti osvědčila ? Mě twistříky, woblírky, smáčci ale hlavně nymphy od Berkley. A souhlasim brzo ráno.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 v 16:25 ® HaD reakce na …
-
Libor> já mám v zimě za pošmourných dnů zkušenost nejlepší hned ráno, ale i přes den se dají přemluvit, jen v hlubší vodě.
reagovat - Pondělí 19. října 2009 ve 2:25 ® Jak.novi reakce na …
-
Robur> Hlavně že ty máš dobré
reagovat - Čtvrtek 15. října 2009 ve 23:54 ® cormaxx reakce na …
-
Libor> Já chodim na ryby jen ráno.Takže je ani večer chytat nemůžu
reagovat - Čtvrtek 15. října 2009 ve 23:28 ® Robur
-
blbé téma
reagovat - Čtvrtek 15. října 2009 ve 23:16 ® Libor
-
fajn téma, chytáte okouny celý den? nebo třeba jen ráno a večer?
reagovat - Sobota 13. prosince 2008 ve 20:12 ® wenaX
-
dneska sem s těma od berkley byl chytat na tom rybníku kde chitám jich moc neni chitil sem tam teprv jen jednoho většího 23cm jinak dva maličký tak 10cm a budu chtít začít chytat na smáčky nezná náhodou někdo dobrej smáčkovací prut?
reagovat - Sobota 13. prosince 2008 v 18:09 ® albin
-
No já na ty Berkleye chytam nerad mají moc tuhý ocásky.Na okyše musíš až na dno a hodně pomalu,klidně to nech i několik sec ležet na dně teď v zimě.
reagovat - Sobota 13. prosince 2008 v 17:34 ® wenaX
-
ja zkoušim tvistry od berley www.sportcarp.cz v bílí a v zelený zatim se m na tu bílou chitil jenom 30ku tlouště berou na to okyši
reagovat - Sobota 13. prosince 2008 v 17:24 ® albin
-
…a nebo.Já mám nejradši bílou barvu buď čistou a nebo i v kombinacích.Ale někdy mi v zimě funguje i fluozelená a komb. tu ale většinou dávám až jako záchranu na štiky když na bílou nic(zrovna včera jsem mydlil vodu hodinu s bílou gumou a nic,nakonec výměna na zelenou a na první hod pod nohama 53ka).To jsem trochu odbočil.A u smáčků je to jedno,ale teď mě osobně nefungujou zelený,který byly skvělý v létě.Já říkám BÍLÁ.
reagovat - Sobota 13. prosince 2008 v 17:17 ® albin
-
Buď…
reagovat - Sobota 13. prosince 2008 v 16:03 ® doktor.fiSh
-
alebo toto, kopytko 3cm od relaxu. (niektoré aj s úpravou pre naozaj pomalé ťahanie)
reagovat - Sobota 13. prosince 2008 v 15:49 ® doktor.fiSh
-
smáčky, toto je lastia…
reagovat - Sobota 13. prosince 2008 ve 13:04 ® Salmo
- reagovat
- Sobota 13. prosince 2008 ve 13:00 ® Salmo
-
Je to celkem různé,já bych spíš zvolil něco vyrazně přírodního.Vím zní to blbě ale nedá se to dost dobře popsat.Loni jsem měl úspěchy na průsvitně zelenou gumu se zlatými třpytkami(glitry).Fotku možná najdu
reagovat