Vyhledávání
Proutek na jemnou vláčku
13.12.2004 | Zlinsky_lovec | 2.899 zobrazení | 17 odpovědí
Hej lidi,myslíte si,že prut o gramáži 2–10g je nevhodný na okouny,jelce a pstruhy??Mám to malinkatou říčku a potůček a budu s tím lovit na woblerky do 6cm,malé rippeříky a twisteříky a minirotačky(lehká přívlač)!Není ta gramáž moc malá?Mě přijde,že možná i je malá,ale poraďte. Jinak ten proutek má 180cm,což je na zdejší poměry IDEAL! Je to od značky YAD. Máte někdo prut od této značky??Jste s ním spokojeni??
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 14. prosince 2004 v 16:31 ® Zlinsky_lovec
-
HaD:a s jakým náčiním vláčíš??
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 16:28 ® HaD
-
yo, UL mě hrozně baví. Změny? No přečti si článek o RŘ pro rok 2005!
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 15:44 ® Zlinsky_lovec
-
HaD:Ty vláčíš lehkou přívlačí??Jaké změny,prosím,odepiš,mám z toho nervy na dranc!!
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 15:38 ® HaD
-
denyg: nevim. zkusím se večer po něčem juknout
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 15:35 ® Zlinsky_lovec
-
Mirek:jak jsem psal,budu používat rotačky 0,00,000,mini twistery a rippery a mini woblery do 4,5cm!!Ten prut se mi zalíil hned!!
HaD:Myslíš naviják nebo prut??Ten prut je ta 1290kč a do navijáku bych chtěl vrazit taky tak okolo 1500kč,ale musí být malý a lehký!Máš typ??
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 15:25 ® Mirek
-
Té gramáže se neboj. Já používám pouze UL pruty s chvějivou špicí a je to opravdu nádherné chytání. Letos celou sezonu na pstruhovce i mimo pstruhovce s prutem 1 – 9 gr, 300cm. Snad bych ještě dodal, že není rozhodující kolik váží rotačka, nebo wobller. Důležité je, jaký odpor klade při tažení vodou. I malý wobller může přetížit jemný prut. Ale malé gumy, rotačky do vel. č.2, wobllery do 5cm, určitě v pohodě.
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 15:25 ® HaD
-
denyg: kolik do toho chceš šoupnout?
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 15:10 ® Zlinsky_lovec
-
S tím woblerkem do 6cm jsem to přehnal,tak maximálně 4,5cm,ale i to je dost. Není to žádná žvejkačka,je docela pevný,se zásekem se nebojím!!A ta délka je taky dobrá,já to budu mít na řeku,která má v nejširším místě okolo 5m,a tan potok má okolo 2 metrů,delší bych ani nechtěl. Takže mám jít do toho??Já asi půjdu,protože mě to fakt láká!A nevíte o nějakým malým,šikovným navijáčku,který by se hodil k tomu proutku??
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 10:21 ® kostnak
-
tiez si myslim, ze 6cm wobbler to tvojho zoznamu nepatri. ak bude mat akciu, ako napr. salmo hornet, tak ho nebudes viest, ale zdolavat.
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 8:14 ® Miki
-
Jak již bylo řečeno gramáže se neboj já chytám na WP o délce 3 m s gramáží 1 – 9g co stojí za úvahu je délka prutu, to musíš vědět ty nakolik ti padne do ruky a kde budeš chytat. Jemný prut je super a máš perfektní kontakt s nástrahou, pravdou je že sním nejvíc chytám na gumy a plech ( 000 – 2 ) a 12 vlasec. Bez problému zdolaná 70 štika.
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 8:09 ® toulovec
-
Myslím že jsi zvolil dobře, jen ten výčet nástrah je trošku šitokej, ale nebál bych se ho, protože i těch 10 g je na popsaný prostředí a cílenou rybu až dost. Pokud se chystáš na mikrotvistery a rotačky 0 a 00, 000, klidně se neboj jít do ještě menších hodnot, pokud seženeš něco do 5 g, klidně bych do toho šel, opravdu neboj se. Vezmi si někdy rotačku č.0, nebo mikrotwister a zvaž si to – rotačka nebude mít víc jak 2 gramy a mikrotvister můžeš zanedbat a napíchnout ho na 0,5g hlavičku. Sice s tím nemrskneš 20 metrů, ale tolik ani nepotřebuješ. Možná se mnou nebude někdo souhlasit, ale pokud se opravdu chystáš na UL vláčku, už i těch 10g je dost. Z tvého dotazu mám ale pocit, že o UL přívlači máš trošku jiné představy – 6 cm woblerek není žádný woblerek, ale pořádnej trhač, kterej pstruhovi rozerve hubu až k zadku. Ještě k té délce prutu – na malý potoky je to OK, ale proč tak krátký??? je to zarostlé?? nebo proč?? Kolikrát potřebuješ třeba bez nahození vést nástrahu podél druhého břehu, nebo spustit skrz větve do tůně, kam bys s krátkým prutem nedosáhl. Zvaž všechna pro a proti a vybírej pečlivě.
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 ve 4:11 ® zedus
-
Taky jde o to jakou bude mít ten proutek akci, jestli to bude žvejkačka tak počítej s tím, že zpustu ryb pořádně nezasekneš.
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 ve 2:31 ® HaD
-
gramáž je OK, značku neznám
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 ve 23:39 ® Tomash
-
Mám prut Shimano 5–10g, ale ten má 3 metry. Používám ho na Labi na plavanou a sem tam i na stojáku(+ Labe – big řeka) na vláčku – na mini nástrahy, jak si psal mini woblerky, mini gumy, streamery a marmyšky. Jsem spokojenej. Na plavačku jsem už vytáhl slušný ryby – přes 2 kg a nej byl amur 71 cm á 5kg na stojáku. Neboj se tý gramáže. myslím, že si perfektně zachytáš…
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 ve 23:04 ® Fredy
-
Mam prut,skor prutik od fi. SPRO gr.5–25,240cm a som s nim na vysost spokojny.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 ve 22:53 ® DEATH
-
denyg-Moc se v tom nevyznám,ale řekl bych,že na woblery to je moc malá gramáž a velká citlivost...... No nevím,počkej s koupí až se vyjádří více odborníků,já k ním nepatřím..
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 ve 22:10 ® Comi
-
Jo,ber to!
reagovat