Chytej.cz

Vlasce pro zimní rybolov necteno

7.12.2008 | | 3.152 zobrazení | 19 odpovědí

Ahoj lidicky,tak postupem casu vybavuju svou rybarskou kulnicku a zastavil jsem se u jedna veci,protoze bych chtel rybarit celorocne a v zimnich mesících by mě omezovala teplota vody a vzduchu..Chtel bych poridti vlasec na zimni rybolov-ale zajimalo by me jestli se da pouzivat i v letnich mesicich,mate nekdo zkusenosti?Co si myslite??Diky za nazory..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 22. prosince 2009 v 18:58 ® tom_f reakce na …
tom_f

LojzaRybka> to zamrzáni mě taky štve

reagovat
Čtvrtek 11. prosince 2008 ve 20:13 ® LojzaRybka
LojzaRybka

jedinej problem s vlascema v zimě mám ten že zamrzaj v očkách,koupil jsem vlasec spešl na dírky a zjistil jsem že zamrzá stejně jako každej jinej a to jsem koupil několik druhů

reagovat
Čtvrtek 11. prosince 2008 v 19:45 ® fish-team-voda
fish-team-voda

Tak pul metru vlasce tam dam a budu testovat na neonkach v akvarku…,sel by jsi zitra k zimaku?

reagovat
Čtvrtek 11. prosince 2008 v 19:38 ® 

A budeš mít po výbavě :-D …Já bejt tebou tak na to prdim,víš ty vůbec kolik to stojí peněz :-D

reagovat
Čtvrtek 11. prosince 2008 v 19:33 ® fish-team-voda
fish-team-voda

Dneska dam vlasec na 2 hodiny do mrazaku a uvidim jak to s nim zaclouma

reagovat
Středa 10. prosince 2008 ve 21:21 ® Sander
Sander

Také používám stejné vlasce na zimu i léto. Ale že by to s sebou neneslo jisté potíže tvrdit nemohu. S vlasci do průměru 0,12mm občas mráz pěkně zacvičí, rád si zapraská v boji nakrátko. Částečně jsem to vyřešil tím, že koupím na zimu vlasec nový.

reagovat
Středa 10. prosince 2008 ve 20:58 ® fish-team-voda
fish-team-voda

Salmo:hele já sem se jenom přepsal…sem myslel teplotu vzduch :-) .....a to vím že když má voda mín než 0°C :-)) )))))

reagovat
Středa 10. prosince 2008 v 17:48 ® Salmo reakce na …
Salmo

mannice> Poradím,já bych to viděl tak že je to celekm jedno.Používám stejné vlasce jak v zimě,tak v létě a je to úplně bez problému

reagovat
Úterý 9. prosince 2008 ve 20:38 ® Kosmik reakce na …

Pokuď by byla teplota vzduchu kolem –15°C, tak bude voda pokryta ledem nebo aspoň příbřežní část. Jinak pod ledem je stálá teplota kolem +4°C, proto ryby nezmrznou. Možná teplota vzduchu bude mít nějaký vliv na vlasec, mannice můžeš to vyzkoušet a pak napiš. Dej třeba vlasec do mrazáku a uvidíš.

reagovat
Úterý 9. prosince 2008 ve 20:04 ® Kubah

Já používám v zimě na feeder stejný vlasec jako v létě, jen menší průměr…

reagovat
Úterý 9. prosince 2008 v 19:42 ® 

a radsi nam porad a nerejpej :-D

reagovat
Úterý 9. prosince 2008 v 19:41 ®  reakce na …

tak treba lov na dirkach…Je to mysleno jako okolni teplota..

reagovat
Úterý 9. prosince 2008 v 19:33 ® Salmo reakce na …
Salmo

fish-team-voda> Když má voda teplotu pod 0°C tak je z ní led.Můžeš mi vysvětlit jak se loví v ledu ryby ?? :-D

reagovat
Úterý 9. prosince 2008 v 15:47 ® 

presne receno ;-)

reagovat
Pondělí 8. prosince 2008 ve 21:51 ® fish-team-voda
fish-team-voda

Ale nám jde o to že ted v zimě budeme často lovit a když je voda pod 0 stupnů,tak prý normální vlasce strácejí pevnost…a nasšli jsme vlasec do –22 stupnů,tak jestli nevadí nějak při lovu v letních měsícich

reagovat
Pondělí 8. prosince 2008 ve 21:29 ® ZANDER
ZANDER

já to neřešim, celoročně používám stejnej typ vlasce od stejný značky ( stroft nebo mikado)a nemám pocit že bych tahal méně ryb, tyhle vlasce sou čiré a nejsou vidět ve vodě v létě ani v zimě

reagovat
Pondělí 8. prosince 2008 v 1:41 ® kam!kaze
kam!kaze

Myslím že barva nehraje až takovou roli.Vzhledem k tomu že určitě používáš šokovku.Nejdů­ležitější je zjemnit montáže.Spíš je důležité položit vlasec na dno.To znamená nemít to napnuté přes swingta a ale nechat tam mírný průvěs.A swingr na jehko.

reagovat
Pondělí 8. prosince 2008 v 1:24 ® 

Jde o vlasec který ve vodě má barvu čirou a právě proto by mě zajímalo,jestli bude vadit při letnim lovu..A to nejdůležitější co by mě zajímalo je,to jestli se vlatnosti vlasce nezmění při teplotách např.nad 35 stupňů..Aby tedy byl použitelný i v létě

reagovat
Pondělí 8. prosince 2008 v 0:44 ® rgb23
rgb23

zkus přeformulovat otázku:-) Co je v zimě optimální na kapry, nemusí v létě zaujmout ani nástražní rybky.

reagovat