Vyhledávání
GPS
13.12.2004 | Klon | 3.250 zobrazení | 24 odpovědí
Zajímalo by mě jestli někdo má skušenosti s echoloty,sonary a GPS,já osobně nemám ani z jedním,tak by mě zajímalo co je lepší a proč.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 16. prosince 2004 v 10:26 ® Milky
-
zedus: Nedoporučoval bych ti žádnou kravinu, věř mi. Prošel jsem ledacos a zjistil jsem, že ten hošík tam opravdu nasyslil maximum. Jinak mám pochopitelně ještě řadu dalších odkazů, ale je to rozstrkaný, není to pohromadě. Ta stránka vznikla tuším v roce 2001 a f tý době to mohlo bejt ::celkem nařvaný::. Dneska díky Flash a jiným vymoženostem je to zase malinko jinde.
reagovat - Středa 15. prosince 2004 ve 22:19 ® zedus
-
Milky:Mě děsně odradil grafický design těch stránek, to bylo strašný, tam už chyběl akorát tancující Jesus. Ale nic proti obsahu, ten je asi fakt dobrej, dík za něj určitě si to přečtu.
reagovat - Středa 15. prosince 2004 ve 22:14 ® zedus
-
milky:
reagovat - Středa 15. prosince 2004 ve 22:07 ® Milky
-
zedus: Opět je to věc, která je na těch citovaných stránkách rozebíraná – zase další línej si něco přečíst! Může se připevnit jak vedle lodi, tak pod loď, ale dokonce i na dno lodi (musí být ale pouze z jedné vrstvy). Chlapy, važte si internetu a nebuďte líný si to přečíst! Kdyby jste to hladali v klasický knihovně, tak to tam nenajdete a ve starejch knížkách jsou věci, nad kterými už dneska zůstává rozum stát. Tak si dejte aspoň poradit a čtěte! Já už nevím jak to říct jinak! Je to srozumitelný ???
reagovat - Středa 15. prosince 2004 v 19:20 ® zedus
-
Mě by zajímalo jak se dá přidělat sonda echolotu na nafukovací člun, ještě ,než sem definitivně seknul s kaprařinou, jsem o tom přemýšlel. Na fishhuntry to asi jde, ale na ostatní nevím, má s tím někdo zkušenosti?
reagovat - Středa 15. prosince 2004 v 18:50 ® Klon
-
Zedus: Samozřejmě že už vím,loď mám – spíš nafukovací člun(rabářský),vetšinou chytám na stojatých vodách tak spíš na stojatý,jinak cose týče řek tak jezdím z 90% na Labe.
reagovat - Středa 15. prosince 2004 v 17:00 ® zedus
-
Víš o tom, že k echolotu je potřeba loď ? Na jakých vodách ho budeš používat?
reagovat - Středa 15. prosince 2004 v 16:43 ® Klon
-
Milky: děkuju samozřejmě že jsem na těch stránkáchbyl a už vím jak echolot funguje,rozhodl jsem se pro echolot,Gps nechám do budoucna,echolot využiju víc,jen nevím jakej – chtěl bych nejspíš v češtině ale ty jsou draší a nějaký kvalita = cena,můžete poradit.
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 ve 23:20 ® Milky
-
Ty ses vykašlal na ten odkaz, co jsem ti napsal na začátku – a nyní v tom nemáš jasno a čekáš, že se tu dva tři rybáři shodnou na jednom typu echolotu a je po starostech – OMYL !!!! Opravdu si nejdříve přečti, v čem spočívá princip a pak ti začne být i jasno, jestli potřebuješ pro typ vod, na ketré chodíš, spíše výkonnější, nebo spíš se širším záběrem, nebo ..... . Těch variant je opravdu dost a univerzál není ! A když je, tak zaplatíš naprosto zbytečně za to, co nevyužiješ, jak psal HaD. GPS + sonar je i v kombinaci s SD kartou, jao je třeba ve foťáku, kam si nahráváš mapy a ukládáš data o nalezených ::pokladech:: Pěkně o tom píší v jarním Slovenském Rybárovi. Co se týče článků v rybářských časopisech – ber je dost s nadhledem – jsou to totiž tzv. PR (píár) – reklamu by nikdo nezaplatil na celou stránku, tak tam někdo vypotí nějakej jakoby poučnej článek, ve kterém zpravidla hodnotí jen výrobky jednoho výrobce, potažmo jednoho dovozce a zaplatí za to menší částku, která je kompromisem a je pro redakci i inzerenta stravitelná. Nebuď LÍNEJ a přečti si, co je na to m odkazu, ať máš něco, z čeho si uděláš názor!
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 ve 20:08 ® Klon
-
Chtěl bych nějaký universal,ale nevím,letos je z 90% mých úlovkú kapr a ostatní bída. a fakt se v nich nevyznám tak ani nevím co bych chtěl,když nemůžu zvážit pro a proti,pro mě to je velká neznámá. As ijsem Vám to neulehčil
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 17:18 ® jaryn
-
Kup si echolot, aby sis mohl zmapovat dno. Pokud chceš GPS nevím co od toho očekáváš, že se ztratíš?. Tůma prodává Eagle Cuda 240S/GPS echolot s GPS viz listopadový Kajman str. 11, ale myslím si že to jen naviguje, ale neukládá do paměti místo kde si třeba dobře nachytal, nevím , ale nechá se to zjistit
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 16:55 ® HaD
-
Ono totiž jinej typ echolotu potřebuješ na mělkou řeku, než třeba na moře. jinej na sumce, jinej na kapra. Můžeš koupit typ, kterej bude dobrej na všechno, ale zbytečně zaplatíš za něco, co nepotřebuješ
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 16:48 ® HaD
-
na jaký typ rybařiny?
reagovat - Úterý 14. prosince 2004 v 16:40 ® Klon
-
a jakej by byl dobrej echolot myslým tím: Kvalita- cena
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 v 19:52 ® Milky
-
GéPéeSka neumí najít ani šupinu! Je to velmi inteligentní zařízení, které používá signál z několika družic najednou a dokáže přesně díky tomu určit polohu. Je to báječná věc na cesty. Jeden kamarád to má v autě, napojeno na vnitřní monitor a spřažené s DVD, na kterých jsou mapy. Jel do Itálie a od hranic ho ženský hlas přesně navigoval až na místo,před hotel, který by ve spleti jednosměrek nenašel, a kdyby našel – nikdy by si neřekl, že je to hotel!!! Je to suproška na hory, je to fajn na dovolenou, ale na ryby je to asi zatím malinko :::silná káva:::. Jsou na trhu i kombinovaná zařízení, leč díky jejich ceně jsou těžko dostupná (30KKč).
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 v 19:30 ® Klon
-
Ještě jsem zapoměl dodat tak- že vycházím s toho co je psáno v časopisech,tam právě píšou že GPS je lepší než sonary atd,nevím jestli to je reklama,ale na druhou stranu jak může gps najít ryby nebo zmapovat dno,nebo taky umí????
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 v 19:25 ® Klon
-
myslým že sonar je lepší ale s GPS se dá prý třeba zaznamenat prokrmené místo a příště až tam půjdete tak vám ho s přesností ukáže,a výhodu to má že se nemusí dávat žádný bojky atd a že vám tam nikdo nevleze,což se my stalo nesčetněkrát – měl jsem bojku a jiný rybáři jí zahlédli a buď my zabrali fleka nebo my tam začali nahazovat ty svoje půl kilový krmítka. Bojky taky zrovna nejsou nejlepší způsob – může zranit ryby když se do ní zamotaj.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 v 17:36 ® Prizrak
-
Hodinky s vodotryskem – aby ti ryba neoschla když ju přeměřuješ (natahuješ)
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 v 17:32 ® Milky
-
no schválně, co si myslíš, že využiješ při rybařině víc?
- sonar
- GPS
- hodinky s vodotryskem
správná odpověď poputuje do slosování!
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 v 17:21 ® Klon
-
Díky co je lepší,co bych si měl pořídit na oboje nemám,co se víc hodí, co se týče rybařiny
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 v 17:12 ® Milky
-
zajímavým odkazem je stránka, která sice není již udržována, ale informace na ní jsou pro začátečníky opravdu cenné!!!
www. ha. cz
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 v 17:07 ® Milky
-
sonar a echolot je to samé. Slouží k přesnému měření hloubek a odhadu povrchu dna a jiných objektů. GPS – global position system určuje přesnou polohu pomocí satelitů. V minulosti měl ::uměle:: zavednou odchylku cca ±50m, aby se nedal zneužít. v ČR vymyslela nějaká chytrá hlavička frekvenci vysílání na LW a dokázala zpřesnit až na 0,5m. Poté bylo toto zkreslování odstraněno. GPS lze použít téměř všude na Zemi, výjimkou jsou pouze úzení s lokálním, nebo globálním vojenským konfliktem.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 v 17:03 ® HaD
-
echolot=sonar, GPS=zařízení, které přijímá signál z družic okolo země a díky tomu určí s přesnost několika metrů pozici. Používá se k navádění, orientaci, v autech k cestování, ke snadnému nalezení místa „kde braly“ atd.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2004 v 16:59 ® spinningman
-
echolot ti ukazuje profil dna jaka je hloubka a gps mas na urceni polohy nejakeho objektu. o sonaru nic nevim
reagovat