Chytej.cz

Jak vám vyhovují smáčci necteno

28.11.2008 | farnas | 28.835 zobrazení | 285 odpovědí

Jak vám vyhovují smačci?Jelikoz je to mladá technika, a nastraha, ptam se vas jak se vam zalibila nebo v cem vas zklamala.Muzete davat i fotky smacku nebo ulovky na smacky diky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 20. listopadu 2010 v 1:56 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

osprey> Ale nesmáli. :-)

reagovat
Sobota 20. listopadu 2010 v 1:45 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> To bys koukal, co jsem vymyslel já… Ale dávat to sem nebudu, lidi by se mi smáli:-))

reagovat
Sobota 20. listopadu 2010 v 0:11 ® hecht reakce na …
hecht

Kucí, proto ti hoši na západě, vymysleli ty spešl olůvka s tím skřipcem vlasce. Tam to olovo prostě stáhneš při větším odporu, nic se netrhá, ale musí se to zaplatit. Vyjde to pořád ještě levnějc, než trhat kopyta nebo smáčky s jigovkama.

reagovat
Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:49 ® osprey reakce na …
osprey

mascha> A stane se, že se přikurtuje a musíš to trhat i s ní? (to není moralizování, ale zvědavý dotaz)

reagovat
Pátek 19. listopadu 2010 ve 13:59 ® mascha reakce na …
mascha

osprey> na DS chytám hodně, kamenitý dno je hroznej žrout zátěže. Ty speciální olova jsem nikdy nepoužíval, nejprve jsem si lil vlastní kapky. Spotřeba byla taková, že jsem si z olověný cihly začal na hulváta odsekávat různě velký kousky, který jsem proďobnul hřebíčkem a na vlasu je přidržuje broček. Minimální náklady i při celkem velký spotřebě. Občas se mi stane, že na nějakym místě uváznu. Nezkouším to uvolnit nebo urvat hned, ale využiju té zastávky a rozhejbávám smáčka na tom místě. Klidně i pět deset minut, pokud to není vyloženě zabitý místo bez šance narybu. Občas přijde záběr a ryba to z vázky tahem vysvobodí…

reagovat
Sobota 13. listopadu 2010 v 18:42 ® osprey reakce na …
osprey

jižan> Brok jde, já zas vymyslel levné hand made zátěže z drátu a trhám je.

Ale je to takové divné. Moc snahy a málo ryb.

hecht> Speciály na DS jsou různé, ty parametry, co jsem napsal, nevypovídají o ničem. Ale pokud bych šel po větší rybě, dalo by se to použít i tak.

reagovat
Pátek 12. listopadu 2010 ve 23:28 ® hecht reakce na …
hecht

Osprey> Čéče, když tak čtu paramerty toho klacku, tak to je skoro jak ty speciály na DS. Tak bych to tak i našemu davu tak prezentoval, ne že máš prut kterej nějak nevíš jak použít, ale DS speciál je to. No a to nám tím pádem natrhneš kapsu :-))

reagovat
Pátek 12. listopadu 2010 ve 20:25 ® jižan reakce na …

osprey> olovo ( slzičku ) zasunout do pevné trubičky, taky nacvakávací brok. Nic lepšího jsem nevymyslel.

reagovat
Pátek 12. listopadu 2010 v 18:56 ® osprey reakce na …
osprey

jižan> Jakmile budu mít volno, ozvu se ti. Pošli mi, prosím tě, mi osobkou telefon. Vezmu oný ten klacek a třeba i něco navíc.

Mimochodem – testuju DS a problém je soustavné váznutí zátěže. U nás je všude samé kamení a klacky. Kde to není, tam zas většinou nejsou ani ryby.

reagovat
Pátek 12. listopadu 2010 v 18:36 ® jižan reakce na …

osprey> v týdnu to nevidím jako problém, udělej si volno, dej vědět a jedeme. Ještě k té chvějivce, celkem jsem nepochopil poláky proč chvějivku při takové gramáži?

reagovat
Pátek 12. listopadu 2010 v 15:47 ® osprey reakce na …
osprey

jižan> 260 cm / 7 – 28 g Ale myslím si, že pro efektivní práci by nástraha neměla vážit víc jak nějakých ± 15 g. Dál už si člověk může vzít Black Huntera nebo nebo něco podobného a bude na tom líp.

Chytal jsem s tím na řece okouny, ale je to na ně hrubé – když zvážíš, že u nás se většinou chytají 18 – 25 cm.

Co kdybych za tebou ještě před koncem roku zajel a vyzkoušíme to spolu?

reagovat
Pátek 12. listopadu 2010 v 15:15 ® jižan reakce na …

osprey> nepřeháněj. Jaká je to vlastně gramáž?

reagovat
Pátek 12. listopadu 2010 ve 14:17 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> Myslím, že máš dobré smáčkovadlo. Já se svým stylem potřebuju delší tyčku a tam je chvějivka přinejmenším cenově dostupnější volbou.

reagovat
Pátek 12. listopadu 2010 ve 14:15 ® osprey reakce na …
osprey

jižan> Ona snaha by byla. Vyzkoušel jsem si lov candátů z lodě na dvou vodách – velké a relativně mělké, kde je hlava 5 – 7 g akorát a celkem mi to tam šlo a pak zase na velké, ale hluboké. kde je v některých obdobích hlava 10 g skromý základ a kde chvějivka postrádá smysl anebo by pro ni někdo musel to využití vymyslet. Tam mi to moc nešlo. V podstatě jsem skoro neměl co navázat na prut.

Takže řekl bych, že na nějaké testování může dojít až se vrátím na tu mělčí vodu, kde by ten prut mohl fungovat. Ale i tenhle poznatek je pro tebe jistě zajímavý.

A že by si v tvých rukou zachytal líp, o tom nepochybuju:-)

reagovat
Pátek 12. listopadu 2010 ve 13:50 ® jižan reakce na …

osprey> měl, třeba by si ten proutek víc zachytal:-)) ) Teď vážně, až ho prubneš dej vědět jak se chová.

reagovat
Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 23:10 ® hecht reakce na …
hecht

Osprey> před hafo járama jsem si myslel, že se bez chvějivky neobejdu. No ale pak jsem si to párkrát mohl vyzkoušet, protože můj rybářský pobratim Char si jí koupil, no a následek je, že ji dodnes nemám. Prostě jsem se s tím nesžil a naučil se chytat s jiným prutem a vodit podobné nástrahy.Před cca 4 roky jsem si koupil i W.picker, s tím že malé nástrahy budu zkoušet na tom. Výsledek je to, že jsem se s ním dostal k feeder lovu, na vláčku to zase neslouží.Prostě jsou tady vyvrhelové, kteří prostě chvějivku nepotřebují.

reagovat
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 19:52 ® osprey reakce na …
osprey

jižan> Měl jsi tenkrát chytit o jednoho okouna víc:-)

Já ho moc nevyužívám, možná dělám chybu. Až se budu smět příště svézt na Bismarcku, možná ho vezmu s sebou a vyzkouším ho.

reagovat
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 18:26 ® spike reakce na …
spike

petrcech> Ano, jestli chceš vědět nejaké podrobnosti, kdyžtak písni osobku.:-)

reagovat
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 18:23 ® petrcech reakce na …
petrcech

spike> Čau těch 180 jsi koupil v RSP?

reagovat
Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 18:12 ® jižan reakce na …

osprey> pamatuji si tu výhru:-) Jednu dobu jsem o tom proutku uvažoval, bylo to v době kdy jsem chytal na kohouty a nemohl jim přijít na chuť. Teď už to zvládnu i s klasikou:-)

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 22:42 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

osprey> Já jsem o ní dokonce nějaký čas uvažoval, pak z toho zešlo.

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 22:39 ® osprey reakce na …
osprey

Jak.novi> Candátová chvějivka je zajímavý prut, musí mít jemnou špic a solidní páteř. Mám jednu doma (výhra) a candáty chytám na klasický vláčák s rychlým citlivým blankem.

Ono jde hodně o to, v jakých podmínkách se loví, komu co sedí a jak ryby berou.

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 22:28 ® Jak.novi
Jak.novi

osprey> A co candátová chvějivka? Má vůbec smysl? Já je, že píšeš, že na chvějivku hlavy tak do 2g a ty candátové chvějivky začínají na nějakých 6g (samozřejmě, že se s nima dá chytat s hlavami těžkými právě ty 2 g, ale jaksi to nebude ono).

Jen to prosím neber jako pruzení, prostě mě to zajímá.

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 21:26 ® osprey reakce na …
osprey

skwor> Já vím, jen udržuju v běhu diskuzi. Proto třeba taky má chvějivka při lovu na gumy své vodsaď až pocaď. Některé pohyby tomu tou měkkou špicí nedáš. Proto chvějivkuju s hlavami od 2 g anebo až touhle dobou.

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 21:07 ® skwor reakce na …
skwor

osprey> Tak jsem to nemyslel. Spike to napsal stylem, že se smáčkem můžeš ve vodě provádět zázraky, zatímco twister se dá vodit jenom jedním způsobem :-) Což je samozřejmě blbost :-)

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 v 19:58 ® osprey reakce na …
osprey

skwor> Fakt? Já bych řekl, že je to jiné, že mají jiné gumy taky řadu možností, ale srovnávat bych si to netroufl. Dokážeš jerkovat s twisterem? Já se smáčkem jo. Na druhou stranu neumím udělat, aby smáček volně padal ke dnu a točil se mu ocásek… :-D

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 v 17:02 ® skwor reakce na …
skwor

spike> Divil by ses, ale „ostatní“ gumy se v možnostech vedení smáčkům hravě vyrovnají.

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 v 16:33 ® spike reakce na …
spike

albin> Já mám smáčků tak 250ks v různých barvách, je to moje nejoblíbenější nástraha, vodění mě hodně baví, není to jak twister.

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 14:43 ® albin reakce na …
albin

spike> Jo rozumim,když něčehho potřebuju hodně tak mám taky slevu.I když 180 smáčků…?Mám jich kolem 60ti(průběžně se to mění),ale spousta je zatím bez důvěry schovaná v krabici.Tím chci říct,že když potřebuju nějajkej špeci scháním tak 5–10ks.Voni to totiž ryby maj každej rok jinak.Např.loni u nás na řece preference smáčka v béžookrovej barvě s nalapenejma půlkulovitejma očima.Zkoupil jsem je v celym městě a letos úplný ho…Ryby chtěj světlečerveno­oranžový.Takže takový zasoby sou na pikaču.Ještě objezdim dost revírů,ať už po závodech nebo soukromě a na většině jsou selekce v podopbnejch odstínech.

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 v 16:43 ® spike
spike

albin> No zas takový cenový rozdíl tam není. Redbas má sice drahé smáčky ale podařila se mi na internetu koupit sada 180ks+krabička kde to vycházelo 3,7kč/ks.

reagovat