Vyhledávání
Jak vám vyhovují smáčci
28.11.2008 | farnas | 29.104 zobrazení | 285 odpovědí
Jak vám vyhovují smačci?Jelikoz je to mladá technika, a nastraha, ptam se vas jak se vam zalibila nebo v cem vas zklamala.Muzete davat i fotky smacku nebo ulovky na smacky diky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 8. listopadu 2010 v 9:59 ® albin reakce na …
-
fishman123> Můj názor.Když ryba(hlavně okoun)bere je jedno jestli máš na prutu smáčka nebo twistříka.Vzhledem k velmi rozdílné ceně obého,začínám většinou twistrem.Pokud trefíš hejnou okounů lze jich velmi mnoho vychytat na twistříka,když ale přestanou nasazuji smáčka a divil by ses co jic ještě dochytáš.Když ryby neberou je vždycky lepší smáček,protože ho můžeš tahat mnoha různými způsoby.Netvrdím,že s twistrem to nejde,ale škála prezentace je omezena.Např.: ještě jsem neviděl dělat twistra salta,což se smáčkem jde.
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 ve 21:53 ® osprey reakce na …
-
Juraj> Já bych se bavil, ale nemůžu být všude. Tady se příspěvky nijak závratně nemnoží a vracet se x krát ke svému článku s nadějí, že mi tam někdo něco napsal… Dělám to, dokud je článek na titulní straně, pak jen když si všimnu, že tam nějak přibyly reakce.
Příště mi klidně napiš na osobku a uvidíš, jestli se s tebou bavím
Odpověď jsem ti tam dopsal.
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 ve 20:20 ® fishman123 reakce na …
-
To jo musí si to člověk zažít a pak už ví jak na to. No vžyt přívlač vůbec je o zkoušení a testování.
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 ve 20:00 ® Juraj reakce na …
-
osprey> Ahoj. Omlouvám se, že to píšu sem, ale na tvůj článek nelze reagovat kliknutím tak, aby se ti to zobrazilo. Pod tvým posledním článkem jsem ti před necelým týdnem položil dotaz a nic. Ty se se mnou nebavíš?
reagovat - Sobota 6. listopadu 2010 v 18:22 ® romy01
-
Mám je rád,ale pořádnou rybu jsem na ně ještě nechyt.Ale ,,neházím prut do vody! "
reagovatD
- Pátek 5. listopadu 2010 ve 20:18 ® osprey reakce na …
-
fishman123> Já po nich sáhnu rád. Viz dnešní zápis Z lovu.
Pravda je, že je důležité umět prodat nástrahu rybě. Pokud to člověk umí, nemusí nic vymýšlet.
Mě baví tahat všechno. Líbí se mi ta různorodost a musím se snažit pochopit jak co funguje. Někdy je to na dlouho.
reagovat - Pátek 5. listopadu 2010 v 18:13 ® fishman123
-
Kámoš je dobrej vláčkař a smáčky vůbec nepoužívá prostě mu nevyhovujou. já je mám ale vždycky šáhnu radči po twistrovi. A nemam pocit že bych přicházel o úlovky
reagovat - Neděle 31. října 2010 ve 20:11 ® osprey reakce na …
-
fishman123> Nějakou dobu ano.
reagovat - Neděle 31. října 2010 v 19:19 ® fishman123 reakce na …
-
to je fakt myslim si že ryby přijímají twistra víc.
reagovat - Neděle 31. října 2010 ve 12:35 ® kerob reakce na …
-
džigit> to uz bude mit blizko k muskarine
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 23:31 ® Jak.novi reakce na …
-
džigit> Já nevím, já to ještě nezkoušel ani se na to nechystámů.
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 23:28 ® džigit
-
Jak.novi> no není ned to,zaházet si 1–2gr nástrahou a 26 vlascem
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 23:24 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> Ono není co zakazovat. To je čistě rybářova věc a když mu to vyhovuje.
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 23:21 ® osprey reakce na …
-
Jak.novi> Jak vidíš, já mu to nezakazuju. Píšu, že si na to musí přijít sám.
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 23:17 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> Ona je tu otázka, co si majitel pod pojmem UL přívlač představí.
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 23:13 ® osprey
-
Vláčel jsem se vším možným od 0.10 mm do 0.40 mm. Cokoli z toho má své opodstatnění a hlavní, co rozhoduje o výběru vlasce je použitá nástraha a prut.
Vlasec 0.26 mm na UL prutu nemá smysl. Ale to si musí majitel napřed vyzkoušet.
reagovat - Sobota 30. října 2010 v 19:55 ® Sander
-
To von hecht ještě vůbec neví, že s dírkama jsem loni NADOBRO ZKONCOVAL!
reagovat
A co ještě neví, že tentokrát to myslím vážně. Fakt. - Sobota 30. října 2010 v 19:50 ® džigit reakce na …
-
hecht> na dírkách to pak může vyručkovat
reagovat - Sobota 30. října 2010 v 18:51 ® skwor
-
Extrém jako extrém. Desítku a podobný pavučiny u mě na vláčku neuvidíte. To spíš tu šestadvacítku
reagovatAle zase ne na smáčky
- Sobota 30. října 2010 v 18:24 ® hecht
-
džigit> Jo, to bude super i na dírky, to se mu bude za chvilku hodit
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 14:23 ® džigit reakce na …
-
Sander> mám tu pár desítek metrů 45.Pokud máš zájem pošlu
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 13:26 ® spike reakce na …
-
fishman123> Já radějí smáčka, musí se víc oživovat a přijde mi prostě lepší
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 13:24 ® fishman123
-
NO smáček neni špatnej,ale já dávám přednost twisterům.
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 12:35 ® Sander
-
Jo jo…Pepu-č na vás kluci!
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 12:35 ® Sander reakce na …
-
hecht > třicítka je na smáčky akorát. Oni v krámu zrovna silnější neměli, ale kdyby jo, hned bych ji tam dal.
reagovat
Musím se teda přiznat, že jsem měl i cukání navázat smáčky na muškařskou šňůru – ale selhala kapacita cívky (nevcukla se) a malé očko hlavičky smáčka. Vážně nevím, proč je dělaj tak malá. - Sobota 30. října 2010 ve 12:33 ® spike reakce na …
-
pextr> Na UL používám vlasce od 0,10mm do 0,16 a zatím mi to nic neutrhlo, chce to jen mít dobře seřízenou brzdu.
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 12:26 ® hecht reakce na …
-
Sander> čéče, ty seš ale extrémista, ty používáš vždy cajk z jiných dimenzí než běžný smrtelník
reagovatNa Orlasu jsem ve čtvrtek dostal dvě štiky 60/63 na smáčka 0,14 vlasec, prut ULX Cormoran 1–9 g a do dvou minut bylo vždy dobojováno. Jasně cíleně s tím jítr na metrovku by asi nebylo rozumné, ale vzhledem k pravděpodobnosti, se kterou zapřáhnu metrovku na našich vodách, si to smáčkování takhle aspoň užiju.
- Sobota 30. října 2010 ve 12:19 ® hecht reakce na …
-
Prosím Tě, jasně že i na UL prut můžeš použít vlasec do velikosti průměru oček, ale proč to budeš dělat ? Za prvé to může znamenat konečnou pro ten prut při vázce nebo i při teoretickém záběru megaryby. Ty pruty prostě jsou stavěné na určitou zátěž a zatížení. Za druhé, jak už to tu kolegové uvedli, ty proutky jsou speciálně udělané na prezentaci těch hlavně pidivástrah. Např. : na UL proutku můžeš krásně pracovat s marmiškou, woblerkem okolo 1 – 3 cm, nebo třeba smáčky těch nejmenších velikostí, ale zkus si to samé na stejném prutě se stejnou nástrahou a navaž tam třeba tu pětadvácu vlasec… Bude to asi jako pěst na oko, a nebude to fungovat. Nebál bych se toho že s 0,14 vlascem musíš všechno urvat. Ten prut odpruží strašně moc a 0,14 dneska unese víc, jak 0,20 za dob mého dětství.
reagovat - Sobota 30. října 2010 ve 12:08 ® Sander reakce na …
-
pextr > přesně tak, já někdy na smáčky použiji i 0,30. Skvěle se s tím hází a vedou.
reagovat - Sobota 30. října 2010 v 11:07 ® pextr
-
nestane maximálně se mi neurve ryba narozdíl od 0,14
reagovat